X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny, dzisiaj mamy malutki postęp bo napil się wody i zjadł trochę kaszki i jeszcze to trzyma w żołądku. Ja nie wiem czy przespałam dwie godziny i strasznie słaba jestem do tego brzuch jak kamień :/ jedyny plus ze jeżeli dzisiaj nie zwymiotuje i uda się unormowac gorączkę to jutro do domu :) także bardzo proszę trzymajcie kciuki!!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Gorne zdjecie to ze sklepu txm24.pl Super pomocje mają, jedna sukienusia którą uszczesliwiona kupila niestety "wyszla" i nie dotarła - z granatowymi dodatkami. Za spodenki dawalam miedzy 7 a 10 zł wiec tez żaden majątek, body-sukienki 20 zł. Szybka przesylka, zwrot za body ktorego nei bylo tez jum mam na koncie. Na pewno nieostatnie zakupy ;)

A dolne zdjecie to Zara - tez promocje :)
    też się skusiłam i zamówiłam rajtuzki, czapeczkę i sweterek :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha kciuki za młodego. Oby dziś było lepiej.
    Co do pensji vs l4...ja w sierpniu i wrześniu dostałam podwyżki i nie wliczyly mi się do l4 ale olałam... Trudno, chciałam mieć po prostu wolne. Na dodatek odkleila mi się kosmowka i koniec końców wyboru nie było... Wracać nie chciałam...

sylwucha89 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 25tygodniu. Belly wskazuje jutro granice przeżywalności:-)

Ale skoro belly prowadzę wg OM a wg USG termin mam 4dni wcześniej... To ta granica minęła 3dni temu ;-) kolejny krok za nami:-)
    Mylą mnie te różne terminy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:04

bbee, Toska88, Madu1611, Kamilutek, sylwucha89, marie_marie22, sylwia1985, ag194, rybka33, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    My też POIS robimy. Ja mam akurat dodatek z RPO ale w tym okresie programowania bardzo je okroili. Mozna dostać tylko 40% pensji Ale tak jak piszesz zawsze ten 1000 więcej. Mi fajnie wyszło w poprzedniej ciąży. Zaszlam jak miałam projekt z POIG i dodatek ok 70% przez całe 12 miesięcy więc na macierzyńskim super mi wyszło.

Extra :) Zwłaszcza te 70% :)
    Ale z drugiej strony przykro, że dopiero z tymi dodatkami wychodzi normalna pensja, a bo podstawa to śmiech na sali. W każdym międzynarodowym projekcie, który robimy, Szwedzi czy Niemcy w ogóle nie mają dodatków, bo dostają normalne wypłaty od swojego pracodawcy - zmienia się im tylko zakres obowiązków - a Polacy, Litwini czy inni podobni z dodatków żyją.

Ja się ostatnio zaczęłam nad jednym zastanawiać - pójdę do pracy na kasę w lidlu niemieckim i mam ok. 1900 Eur bez stresów i takiego zapierd...u jak tutaj. A tutaj do takiej kwoty baaaardzo mi daleko, jak to w budżetówce. Więc koniec końców może się przekwalifikuję niedługo ;)

Kleopatra lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaja izba przyjęć online...
    Zyrcia to sprawa jasna od czego to wszystko. Ja jakurat codziennie nie wypróżnienie swoich kalorii to po 3 dniach czuje się w toalecie jak podczas porodu . Teraz jabłka lecą na kg i siemię lniane pije i jest gitara . Z młodym w 1 ciąży nabawilam się hemoroidow i to straszne cholersywo i często krwawi o dyskomforcie nie wspominam. Zmień dietke i niech Ci coś lekarz doradzi na wzmocnienie żył.

Sylwucha współczuję. Masakra jest małe dziecko przytrzymać przy kroplowkach chociaż twój już zapewne co nieco rozumie . Szkoda że nie było możliwości żeby mąż z nim był w szpitalu żebyś i ty jakiegoś rota nie chwyciła. To co się teraz dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi! Każdy grypy jelitowki temperatury. Moja szwagierka ( ta co tak ja kocham ) ostatnio w trakcie wymiotów zemdlala a jednocześnie z zadu uszlo. Nic poważnego nie było bo kazali jechać mężowi po stoperan ale do dziś mnie śmieszy jak się zalatwila za re swoje złośliwości.

Blubka a ty to już w ogóle rekord jednego dnia . To wesoło mieliście i jeszxze okulary trzeba zakupić- czarnego kota kupiłaś czy co?

Pytacie jak teście teraz i powiem wam że to było to- czego potrzebowalismy wszyscy s tym Domu!! Oni nie przychodzą bo już jest problem jak trzeba ubrać buty i kurtkę żeby przyjść i my też chodzimy tylko jak mamy zaproszenie na kawę. Stosunki polepszyly się o niebo i dzięki Bogu bo starczy nerwów. Pomocy nie mam co się spodziewać bo w najtrudniejszych chwilach mi jej nie dali ale jak już nie pomagają to przynajmniej nie będą przeszkadzać a i mały zadowolony bo teraz rzadko tam idzie a jak już pójdzie to się z nim bawią a nie siedzą na tv . Chociaż happy family dobiega końca i pomału znowu zachowują się jak 2 bojowniki w jednej kuli heh ale to już nie mój cyrk:-)
    W każdym razie warto ! Warto stanąć na głowie by się oddzielić i mieć spokój.

A teraz numer stulecia ! Drzwi wejściowe zamówili sobie takie same i kamień w korytarzu chcą kłaść! Dobrze że jeszxze w ciążę nie chce tesciowa zajsc skoro ja jestem :-)

Jak kogoś pominąłam to przepraszam ale ja tylko na fonie urzęduje i zaczynam pisać to zapominam co czytałam.
    Życzę wszystkim udanego dnia bez smutnych histori chorym powrotu do zdrowia i miłego weekendu .zaczynamy 25 tc!!!

Nika33, sylwucha89, Rudzik, rybka33, Maniuś, Espera, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat już był, ale oczywiście wtedy sobie jeszcze nic nie zapisywałam, więc jeśli mogę prosić o powtórzenie - jaki laktator? Ręczny? Elektryczny? Żadnego nie kupować??
    Mam w zakładkach aventa, więc któraś z Was musiała go polecać, wczoraj Mabelle wylicytowała Swinga Medela...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    I witam się w 25tygodniu. Belly wskazuje jutro granice przeżywalności:-)

Ale skoro belly prowadzę wg OM a wg USG termin mam 4dni wcześniej... To ta granica minęła 3dni temu ;-) kolejny krok za nami:-)
    Mylą mnie te różne terminy...

Gratuluję:)
    Mnie moje terminy tez mylą jednak to Spora rozbieżność pomiędzy 30 kwietnia a 11 maja.

Espera lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam sie przywitać. Dzis zaczynamy 26tc, a Paula świętuje urodziki :)

Dalej przygotowujemu sie na gości, ja juz ledwo daje rade, leże, większość przejął mąż. Jakby tego było malo solenizatkę rozkłada mi chyba choróbsko :/

bbee, Toska88, Hope_, Misia 69, marie_marie22, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, najlepszego dla Paulinki i zdrówka!

Tośka, a to teście zazdrośniki ;) ale jak Cię naśladują to znaczy, że uważają,że masz dobry gust.

Mnie w rozdrażnieniu dzisiaj wszystko wkurza. Pogoda jest okropna, w domu nie ogarniam tego bajzlu, córka znów nie współpracuje ;) nie znoszę stycznia, lutego i marca, wszystko jest takie szare i brzydkie.

Toska88 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha zdrowka dla syna. A nie moze Cie ktos zastapic w szpitalu (babcia, ciocia, maz) zybyc choc kilka godzin w domu odpoczela?

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• Nika33 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Wiem, że temat już był, ale oczywiście wtedy sobie jeszcze nic nie zapisywałam, więc jeśli mogę prosić o powtórzenie - jaki laktator? Ręczny? Elektryczny? Żadnego nie kupować??
    Mam w zakładkach aventa, więc któraś z Was musiała go polecać, wczoraj Mabelle wylicytowała Swinga Medela...
    Ja przy synku mialam reczny Avent, byłam zadowolona, choc musialam sporo czasu poswiecac na odciaganie. Laktator mialam po swojej siostrze, wiec nie myslalam o tym przed porodem, oooo naert nie pomyslalm ze bede miala problem z karmieniem piersia.
    Obecnie zastanawiam sie nad elektrycznym z Medeli

Kamilutek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek dla mnie laktatory modela to nr 1 i szczególnie te elektryczne. Sama mam 3 i wszystkie z medeli. Możesz kupić używany bo części można wyparzyc a nowy trochę kosztuje chyba że masz w planach kiedyś rodz3nstwo to nowy jak najbardziej- nawet z chłopa wyssie mleko :-)

Monika wytrwałości podczas imprezy żeby solenizantka nie była marudna i żeby jej nie rozlozylo. Góry prezentów! Fajnie bo babki i dziadki do was przyjdą nie musicie wy chodzić.

Madu u mnie też termin z om to 13 maj a z usg 04 maj ! Ale widzę ze ty chcesz sn a ja muszę cc więc napewno będą kroić zanim akcja się zacznie czyli ok 38 tc .

Bbee ale oni gustu za bardzo ni3 mają bo wstawić nowoczesne drzwi jak w około blazeria jak za komuny to raczej będzie dziwnie wyglądało:-)
    U mnie pogoda bardzo ładna. Odwilż słonko świeci. Niedługo luty a luty uwielbiam bo to mój miesiax ( urodziny ) a teraz idę Walentynek rehabilitacja do końca lutego to poleci jak burza . Z 1 marca zawsze czuje już wiosne . Sam fakt że marzec to dla mnie już wiosna a do tego urodziny mojego Natanka. Najgorszy będzie pewnie kwiecień... ostatni miesiąc targania ciężaru na spuchnietych nogach i ten charakterystyczny chod ala pingwin ręce rozłożone i turlac się na boki :-):-)
    Kupujecie szumisia? Ja chyba kupię ale takiego osiolka z szumem i biciem serca tańszy od oruginaly a bardziej mi się podoba

Kamilutek, Madu1611, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooo! Faktycznie izba przyjęć się zrobiła! Wszystkim niedomagającym dużo zdrówka! :)

Kleopatra, Ty zasuwasz na pełne dwa etaty i nikt Ci za to nie podziekuje. Pytanie tylko, czy warto? Sama mam zamiar pracować do samego końca, ale u mnie troche inna sytuacja. Mam elastyczne godziny pracy i ile sobie wyrobię, tyle mam i przynajmniej wiem, ze szefostwo to docenia. W Polsce też pracowałam w urzędzie, najpierw przy środkach unijnych, potem przy wprowadzaniu nowego systemu segregacji odpadów w 2013, nie raz zostawałam w pracy do 20. Ale serio, jest czas na prace i czas na odpoczynek. Pociesz się trochę tą ciążą ;)

Blubka, zgroza jakaś! Od razu pomyślałam sobie co by było, gdyby mu to szkło do oczka wpadło :/

Toska, teraz w koncu macie upragniony spokoj, kto by pomyslal że wystarczyły tylko jedne drzwi :D

Kamilutek, jak u Ciebie z niemieckim? ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, ja myślę o króliczku bubbly, którego Hope poleciła mi :) w media expert jest za 104,90 PLN ;) ma więcej opcji niż szumiś i wglądowo jednak taki przyjemniejszy. Ale kupimy dopiero po porodzie chyba, zobaczymy.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kamilutek, jak u Ciebie z niemieckim? ;)

U mnie z niemieckim jest schizofrenicznie:
    - jak Chłop słucha, to nie mogę z siebie nic wydukać, bo mnie stres łapie, że błędy, że wymowa nie taka, że znowu dam nie taki rodzaj itp. - włącza mi się angielski i po robocie; a Chłop mówi tak, że prawdziwi Niemcy nie wierzą, że nie jest prawdziwym Niemcem ;) (w sensie akcent ma naturszczyka)
    - jak Chłop nie słucha, to wszystko jest git, błędy pewnie robię, ale co z tego, skoro mnie rozumieją.
    W tv rozumiem generalnie wszystko, chyba że zaczynają w Platt- lub Bayerisch szwargolić, wtedy to kaplica :)

Wolę po angielsku w każdym razie. A Ty mówisz?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziewczyny strasznie dziekuje za kciuki! :-) dzis jest o niebo lepiej.. w zoraj jeszcze mocno bolalo.. niestety dopiero w pn badania..

Sylwucha zdowka dla Skarba!

Ps. Z nudow licytowal ubranka...

I tak w sniu dzisiejszym 120 ubranek 56-68 za 90zl ma donie dotrzec:-) a ja nadal nie wiem czy to dobry deal :-)

Madu1611, sylwucha89, Rudzik, marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • blubka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee śliczny ten królik! Ja myślę zaś o czymś takim do wyboru osiol owieczka i piesek bo zależy mi na sensorze żeby przy płaczu się włączal. Ten jak w miarę fajny cenowo i ładnie wygląda
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6438984422

Dewa to nie było 6akie proste tylko drzwi bo już dawno by były. Ściana na schodach h wejście do wybicia schody ito to 15 tys złotych. No ale w końcu się udało.

Martchen 120 szt? To wyprawka 0-6 m już gotowa jeśli chodzi o ubranka:-)

• dewa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    U mnie z niemieckim jest schizofrenicznie:
    - jak Chłop słucha, to nie mogę z siebie nic wydukać, bo mnie stres łapie, że błędy, że wymowa nie taka, że znowu dam nie taki rodzaj itp. - włącza mi się angielski i po robocie; a Chłop mówi tak, że prawdziwi Niemcy nie wierzą, że nie jest prawdziwym Niemcem ;) (w sensie akcent ma naturszczyka)
    - jak Chłop nie słucha, to wszystko jest git, błędy pewnie robię, ale co z tego, skoro mnie rozumieją.
    W tv rozumiem generalnie wszystko, chyba że zaczynają w Platt- lub Bayerisch szwargolić, wtedy to kaplica :)

Wolę po angielsku w każdym razie. A Ty mówisz?
    Ha! U mnie to dopiero schizofrenia! Niemieckiego uczyłam się przez 8 lat w szkołach. Uczyłam, to za dużo powiedziane. Ja robiłam wszystko, żeby się go nie nauczyc! Bo przecież to szatański język, bo ja do Niemiec NIGDY nie pojadę :D taaaaaaaaa...teraz pluję sobie w brodę. W pracy trochę posłucham, coś tam posklejam, ale generalnie nie mówię i nie rozumiem. Tryb angielski włącza mi się od razu. Z resztą i tak większość czasu spędzam z Chłopem albo w pracy, w której też po polsku pracuję. Nie odzywam sie, bo wstyd :/ I nie mogę się przełamać do tego języka. Sama bym z chęcią poszła na kasę do Lidla albo Netto :P

Kamilutek lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ