X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, właśnie dziewczyny ćwiczycie mięśnie kegla? Mnie się położna zawsze na wizycie o to pyta a ja wymijająco odpowiadam, że owszem ale nieregularnie. A tak naprawdę to kompletnie o tym nie pamietam :( a to ważne jest przecież. Nie chcę mieć problemów z mokrymi majtami później :/.

Dzięki Qasha, że przypomniałaś.
    http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/wzmocnij-miesnie-kegla-cwiczenia_35123.html

Link pierwszy z brzega z googla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 23:00

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu znalazłam taka fajna stronę karmiącej mamy
    http://www.hafija.pl

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę mięśnie Kegla czasem w autobusie, ale raczej nie regularnie :/
    Trzeba się przyłożyć.
    Czytałam, że powinno się zacząć od 5 sec. i powoli ćwicząc dochodzić do 10 sec.

Czytałam też o tym baloniku (nie pamiętam jak się nazywa) na rozciąganie, ale jest również dużo głosów przeciw. Wiecie coś na ten temat?

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:14

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska88 wrote:
    Nika szczerze t9 nie znam nikogo kto zna datę cc wcześniej niż 36 tc . Mo8m zdaniem wszystko będzie zależne od wielkości dzuecka i innych dolegliwości ciążowych. Jak wszystko przebiega prawidłowo t9 cc zazwyczaj jest blisko terminu ja liczę na to że rozwiąza ciążę już w 38 tc.

Toska, ja poznałam datę swojego cc już kilka tygodni temu. I jest ustalone na 11 maja (12 dni po terminie z usg). Mam nadzieje, że uda mi się urodzić sn przed 11tym. A jak nie to na stół.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dopiero wróciłam :) mąż mnie zabrał na kolacje spontaniczna <3 Bardzo mi brakowało takiego czasu tylko my :)

Zyrcia oby to już nigdy nie wróciło :* kuruj się w domku i odpoczywaj ile Ci będzie dane :)

Ja ćwiczę mięśnie dna miednicy ale to chyba to samo nie? :D ale też tylko na zajęciach bo w domu nigdy nie pamiętam o tym :)

Więcej grzechów nie pamiętam :(

Dobranoc :)

Toska88 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Nikosiem wylądowaliśmy w szpitalu :( mały od 15 co zjadł to wymiotowal ok 20 już nawet wody nie przyjmował :( podjchismy do pediatry niedaleko nas ale skierowała nas na szpital żeby kroplowki przyjął i tak Nikos śpi pod kroplowka a ja czuwam :/

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Rety wczoraj to jakby piątek 13-tego był, taki pechowy.
    Dziewczyny zdrowiejcie!
    Sylwucha Twój Nikodem też niech szybko wraca do zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:25

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha,współczuję, biedny synek :( niech szybko zdrowieje.

Myślałam, że do ćwiczeń mięśni kegla jeszcze trochę.

Żyrcia, dobrze, że już w domu :)

Martchen, a Ty jak? Odezwij się.

Też się cieszę, że rodzę w maju, ostatnio był kwiecień i też fajna pora :) Dużo czasu na zewnątrz z maluszkiem, ja tylko miałam problem z karmieniem na dworze, ciężko było się przełamać, znaleźć spokojne miejsce i odpowiednie. Ale może tym razem jakoś lepiej sobie z tym poradzę.

Znowu się obudziłam po 5.00 i już jestem śpiąca...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha zdrowia dla Nikosia.
    Co do pracy to ja w pierwszej ciąży pracowałam do 9 miesiąca, to jak w drugiej poszłam w 7 to też były teksty ze co tak wcześnie. I już mi teraz proponowali żeby mąż wziął ostatnie 4 tyg macierzyńskiego a ja po 16 do pracy. A pensja glodowa.
    Wczoraj miałam ciężki dzień bo najpierw praca, potem lecialam po starszego z obozu, potem zakupy, wróciłam to sprzatalam, mylam podłogi i gotowałam bo na 18 dziadkowie przychodzili. Jeszcze babeczki upieklismy. Potem ok 19 pojechałam z dziećmi do mojej mamy, ok 50 km. Po drodze zgarnęła mnie policja na kontrolę ;p i wieczorem byłam nie do życia i nie miałam siły już nic napisać.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka faktycznie pechowo.
    I jeszcze zapomniałam, ja dwojke rodzilam na jesień i od razu te kombizenowy itp i teraz jestem ciekawa jak będzie na wiosnę.
    Uska gratuluję córeczki.

Uska lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, masz silny organizm :) dajesz radę widzę :) zazdroszczę, ja nie znoszę tak polegiwać, a czuję zaraz jak trochę porobię tylko, że brzuch napięty :( skurcze, rwa i tyle z roboty...
    Zaraz i tak muszę się ruszyć, córa wstanie i nie ma zmiłuj, pranie, kuchnia, obiad...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo dluzej porobie I brzuch mi sie spina I sapie jak lokomotywa
    Wczoraj obudzilam sie o 11 z bolami juz chcialam jechac do szpitala ale przeszlo
    Dzis jest OK... Nie wiem co jest grane ale malego czulam bardzo nisko wczoraj. Mam nadzieje, ze sie to nie powtorzy bo jakos boje sie szpitali angielskich
    Ja moja starsza rodzilam we wrzesniu nie bylo latwo cala ciaze w lato smigac
    Mlodsza w grudniu I pamietam te kombinezony, spiwory odsniezanie auta z mala pod reka ale nie bylo zmiluj sie spacery obowiazkowe a jak snieg padal mocno to werandowane. Mala uwielbiala spac na dworze
    Teraz to bedzie luksus Maj I cale lato przed nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 08:37

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak pechowo-nerwowo-chorobowo się zrobiło, oby to były jednorazowe akcje i wszystko wróciło do normy. Blubka, u Ciebie naprawdę był piątek 13-tego wczoraj.

Sylwucha, najważniejsze że synek pod kroplówką zasnął, sen i lekarstwa na pewno mu pomogą. Trzymam kciuki!

Martchen, daj znać, co słychać.

Kleopatra, z jednej strony to chyba miłe, że tak Cię doceniają, że chcą mieć jak najszybciej z powrotem, ale z drugiej - jesteś im niezbędna, widać, że jesteś w pracę bardzo zaangażowana, więc mogliby to docenić i dać Ci porządne pieniądze. Sobie na pewno nie wypłacają głodowych stawek. Może warto zawalczyć o podwyżkę?
    Chociaż na swoim przykładzie powiem, że u mnie to nic nie dało, moje podanie złożone w sierpniu "rozpłynęło się" w przestrzeni, pomimo tego, że szefostwo nabazgrało zgodę. Jest styczeń, tematu nie ma; pewnie nie zasługuję na podwyżkę bo ośmieliłam się zajść w ciążę.

Jak dobrze, że dzisiaj sobota. Dawno już tak się nie cieszyłam na weekend.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak że ja się zajmuje projektami unijnymi i jak jakieś prowadzimy to zawsze coś dostaje Ale pensje ta stała to podwyzszaja tylko o inflację. Teraz też pracuje bo dali mi dodatek, tak bym to olala. Ale wiesz dodatek na 3-4 miesiące, ale zawsze na macierzyńskim mi się wliczy :)

Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, możemy sobie podać ręce, ja ostatnie dwa lata robię w unijnym POIiSiu :)

Z tym dodatkiem to fajna sprawa :) Niby niewiele, a na macierzyńskim cieszy.
    Ja sobie pluję w brodę, że nie poszłam na zwolnienie od razu we wrześniu, bo do średniej wliczałyby mi się jeszcze 4 miesiące, w których pracowałam za kwotę 30% większą, niż mam normalnie (właśnie dzięki projektowi). No nic, przepadło, ale nie wiedziałam po pierwsze, a po drugie nie wiem, czy bym to zrobiła, bo kalkulować swojego życia to ja nie umiem.
    Teraz czekam na podpisanie umowy w kolejnym projekcie, z niego wpadnie tysiaczek, więc nawet gdybym popracowała 2 m-ce z tym dodatkiem, to macierzyński byłby tyćkę większy. Ale zobaczymy, jak to będzie :)

A w ogóle dziewczyny słyszałyście coś o tym, że przed pójściem na zwolnienie czy porodem, jeśli nie ma się l4, wybranie urlopu jest korzystne dla przelicznika na macierzyńskim? Ktoś mi powiedział, że urlop jest lepiej liczony do wysokości świadczenia, ale nie mam pojęcia, czy to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 09:04

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    A ja z Nikosiem wylądowaliśmy w szpitalu :( mały od 15 co zjadł to wymiotowal ok 20 już nawet wody nie przyjmował :( podjchismy do pediatry niedaleko nas ale skierowała nas na szpital żeby kroplowki przyjął i tak Nikos śpi pod kroplowka a ja czuwam :/
    bidulek - zdróweczka :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nawet się nie spostrzegłam, że wczoraj zaczął się 25 tydzień :)

Dziewczyny wracajcie do zdrowia.
    Sylwucha Wasz Nikoś też niech wraca do domku zdrowy i radosny

Ja Kacperka rodziłam 24 czerwca i było super, bo tydzień po porodzie już na spacerku byliśmy. Lekko ubrany, pieluszka do przykrycia i całe dnie na powietrzu :)

Wczoraj miałam pierwsze spotkanie z położną i jestem bardzo zadowolona. Będę miała jeszcze kilka indywidualnych, na których przerobimy tematy ze szkoły rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 09:05

sylwucha89, bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj cały dzień bolał brzuch i miałam takie dziwne spięcia - wzięłam dużą dawkę magnezu i na noc na szczęście przeszło ale powiem o tym ginowi na wizycie a ide 30 stycznia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kleopatra, możemy sobie podać ręce, ja ostatnie dwa lata robię w unijnym POIiSiu :)

Z tym dodatkiem to fajna sprawa :) Niby niewiele, a na macierzyńskim cieszy.
    Ja sobie pluję w brodę, że nie poszłam na zwolnienie od razu we wrześniu, bo do średniej wliczałyby mi się jeszcze 4 miesiące, w których pracowałam za kwotę 30% większą, niż mam normalnie (właśnie dzięki projektowi). No nic, przepadło, ale nie wiedziałam po pierwsze, a po drugie nie wiem, czy bym to zrobiła, bo kalkulować swojego życia to ja nie umiem.
    Teraz czekam na podpisanie umowy w kolejnym projekcie, z niego wpadnie tysiaczek, więc nawet gdybym popracowała 2 m-ce z tym dodatkiem, to macierzyński byłby tyćkę większy. Ale zobaczymy, jak to będzie :)

A w ogóle dziewczyny słyszałyście coś o tym, że przed pójściem na zwolnienie czy porodem, jeśli nie ma się l4, wybranie urlopu jest korzystne dla przelicznika na macierzyńskim? Ktoś mi powiedział, że urlop jest lepiej liczony do wysokości świadczenia, ale nie mam pojęcia, czy to prawda.
    My też POIS robimy. Ja mam akurat dodatek z RPO ale w tym okresie programowania bardzo je okroili. Mozna dostać tylko 40% pensji Ale tak jak piszesz zawsze ten 1000 więcej. Mi fajnie wyszło w poprzedniej ciąży. Zaszlam jak miałam projekt z POIG i dodatek ok 70% przez całe 12 miesięcy więc na macierzyńskim super mi wyszło.

Kamilutek lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ