MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Martchen wrote:I tak w sniu dzisiejszym 120 ubranek 56-68 za 90zl ma donie dotrzec:-) a ja nadal nie wiem czy to dobry deal
W żadnym sh za tyle byś nie kupiłaA ile oszczędności czasu!
Nawet jak połowa Ci się nie spodoba, to i tak super!Martchen lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Aaaa dzisiaj sobie leżę na plecach i pierwszy raz zobaczyłam kopniaka, brzuszek aż podskoczył
a potem tatuś przyłożył ucho i bum - drugi kopniak
ale super, do tej pory czułam wyraźnie tylko od środka, ewentualnie leciutko pod ręką a tutaj taka niespodzianka dzisiaj
Martchen pewnie że dobry dealza jednym zamachem masz tyle ubranek, nie musisz nigdzie chodzić i szukać. Wyszło Ci mniej niż złotówka za rzecz, także sama bym brała
Arwi, ag194, rybka33, sylwia1985 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Toska, a jak to się stało, że masz trzy laktatory? Ostatecznie cycki masz dwa
na co Ci tyle?
Potwierdzam, ze medela to numer 1, choć sama mam z Nubby elektryczny i jest dobry. Jednak jak bym miała kupować jeszcze raz to na pewno z Medeli. Zakupu dokonałam już po porodzie żeby rozkręcić laktację.
Szumisia odpuszczam, brzydki jest ;P. Za pierwszy razem okap kuchenny był znakomitym usypiaczem. -
A ja od 3 dni nadrabiam i nadrabiam heh wy drukarki:)
Ja wlasnie leze odpoczywam nie wyspalam sie troche ale mialam dużo w planach ale sie posypalo bo o 10 na spacerze moja psina rozciela lapke, szybko do domu ach te czwarte pietro ale dosyc mocno krew lecialawiec do weta, potem do sklepu do apteki bankomat i tyle zrobilam dzisiaj. Obiad chyba wieczorem zrobie dopiero
W ogole wyczytałam teorie ze pierwsze ruchy to mniej więcej połowa ciazy i ze jak sie czuje w 17tc to za kolejne 17 poród, co za bez sens? -
Klaudia, biedny piesek
Co do terminu porodu z ruchów, to mi się wydaje, że to uśrednione. Zazwyczaj pierwsze ruchy się czuje ok 20 tyg, czasem później, czasem szybcieja w terminie też się rzadko rodzi
a w ogóle odczuwanie ruchów jest uzależnione od tak wielu rzeczy, że nie wiem jak z tego można wróżyć to
rybka33 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie i napisza debile w jakimś poradniku takie pierdoly a baby potem schizuja bo wychodzi na to ze powinnam.urodzic na początku kwietnia zamiast 20.05:/
-
Laktator Medela najlepszy mialam elektryczny I bylam super zadowolona
Teraz nie kupuje jak cos maz podskoczy I kupi chociaz myslalam o uzywanym ale nie moge sie przekonac a bym sporo oszczedzila bo za grosze w UK mozna kupic
WY dziewczyny macie problem z niemieckim a ja mialam odwrotnie wlaczal mi sie niemiecki zamiast angielskiego
Teraz natomast angielski to nie problem chociaz osatnio w szpitalu mialam troche problemow ze zrozumieniem slow bo to jednak medyczne slowka
Do tego w domu uzywamy Spanglishczyli mix angielski z hiszpanskim ( w ten sposob ucze sie hiszpanskiego ) maz do tego wlaczy swoj polski a jak chcesz mine wkurzyc to jeszcze portugalski I wychodzi parodia
Nie wiem w jakim jezyku dziecko bedzie mowic.
Szumisia rowniez nie kupuje moze I sie sprawdza ale jak cos w ruch pojdzie suszarka hahaha ew YouTube
Klauda lapka potzebowala szycia??? Jak ja chcesz psa ja to psiara n 1 I bardzo przezywam ze nie mam psiura
Cale zycie przy owczarkach a tu w UK bez PSA
Wynajmujemy Dom I wlasciciel nie zgadza sie
Odczekakismy ROK wlasciciel przyszedl skontrolowac Stan domu
Zadowolony przedluzyl umowe wiec bylam pewna ze sie zgodzi a tu przy rozmowie o psie dupa odmowila sam ma psa ale uwaza, ze pies niszczy itd
boje sie ze dojedzie do wniosku ze dziecko male Tez niszczy
I takim sposobem marzena o border colly legly w gruzach a juz szkole mialam wybrana dla szczeniaka
Corka starsza mi jeczy bo marzy o psie
Chcialam zmienic dom ale w UK znalezc ladny Dom do tego czysty I z wymogami jakimi my chcemy graniczy z cudem ew ta sama syt wlasciciel nie zgadza sie na zwierzeta
My dostalismy pozwolenie na chomikahahahaha
-
Carolina na szczęście nie trzeba było szyć ale przez to ze w takim miejscu było sp pro krwi, teraz leży mala i udaje bardzo cierpiąca heh a wetke obszczekala:-D ja mam dwa pieski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 13:57
rybka33 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b516ca63665.jpg
bbee, Kamilutek, Uska, Uszczesliwiona, dewa, blubka, Rudzik, marie_marie22, natalia1354, sylwucha89, rybka33, Mabelle, ag194, Maniuś, Espera, Kleopatra, MEGI81, Breezee, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Carolina, dziecię będzie po prostu poliglotą
Z racji zawodu mamy wśród znajomych bardzo dużo par mieszanych, które mają dzieci, i te dzieci mówią w językach obu rodziców i po angielsku. Ostatnio spędziliśmy trochę czasu z taką rodzinką, w której on jest z Niemiec, ona z Holandii (i mówi tym charczącym niderlandzkim), spotkali się w UK, dokąd on przyjechał z USA, ona z Australii. Teraz mieszkają w Niemczech z dwójką dzieci. Między sobą rodzice porozumiewają się po angielsku, starszy 4 latek do matki mówi po niderlandzku, do ojca po niemiecku, do mnie trochę dukał po angielsku, ale rozumiał wszystko, do Chłopa po niemiecku. Angielskie słowa potrafi wymawiać z akcentem australijskim i amerykańskimKlaudia N., MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Klaudia ale cuda
Ja chce psaaaaaaa ;(
Kamilutek mam nadzieje ze maly ogarnie to
W sumie najwazniejsze SA dla nas 3 jezyki
Hiszpanski meza
Moj polski
I w UK angielskipodobno dzieci wolniej sie ucza mowic jak SA kilkujezyczne
-
Klaudia N. wrote:JA sie zastanawiałam czy nie.mowic do corki po angielsku
Ew mowisz w 2 jezykach
PO polsku I powtarzajac te zdanie po angielsku ja tak sie ucze hiszpanskiego -
Carolina! Cudownie macie! Wielojęzyczność to dla dziecka jedna z najlepszych rzeczy i prezentów na świecie! Ja sama planuję czytać dziecku bajki po angielsku, niemiecki będzie miał w przedszkolu. Dzieci chłoną inne języki, im wcześniej tym lepiej. Ja zaczęłam angielski w wieku 7 lat i dobrze sobie z nim radzę.
Kolega mojego Darka to Włoch. Jego żona jest z Polski. Mieszkają i mają kawiarnię w Belgii, przy granicy z Niemcami. Ich nastoletni synowie mówią biegle w pięciu (!) językach, po polsku, włosku, niemiecku, francusku i angielsku. Ijeszcze sporo po niderlandzku! Z pracą w przyszłości nie będą mieli żadnych problemówKamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Carolina wrote:Klaudia ale cuda
Ja chce psaaaaaaa ;(
Kamilutek mam nadzieje ze maly ogarnie to
W sumie najwazniejsze SA dla nas 3 jezyki
Hiszpanski meza
Moj polski
I w UK angielskipodobno dzieci wolniej sie ucza mowic jak SA kilkujezyczne
Hiszpański to piękny język! Piękny!marie_marie22 lubi tę wiadomość