MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy macie jakieś normalne te wyniki glukozy, a ja kurde jakiś kosmos
No ja mam na wynikach z labu napisane, że norma w ciąży od 75, a wy mi piszecie, że od 60Nie wiem już, co myśleć, hahaha
Załóżmy, że jest dobrze i tyle, idę jeść pizzę -
O to moje dzisiejsze zdobycze:
bodziaki krotkie rekaw:
dlugi
rampersy:
rzniaste:
spodenki:
i sukienusie:
Wszystko jest w roznych rozmiarach, wiec starczy na trochę. Do tego jeszcze kilka sztuk zwyklych bialych body na krotki rekaw. Chyba jednak zaczne powoli prac to wszystko, bo sie do maja nie wyrobie z prasowaniem. No i jednak na pare pajacykow musze jeszcze zapolowacag194, bbee, Demsik, marie_marie22, dewa, MEGI81, Rudzik, Kamilutek, sylwucha89, Kleopatra, Arwi, Maniuś, Forbidden, monika_89, Breezee, sylwia1985, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dobra, rzeczy dla Wiki przeliczone, wycenione itp
Wrzucam linka do exela wyprawkowego, może którejś się przyda
Tam gdzie nie jest nic wpisane jest w tabelce "mam" to są ceny orientacyjne a gdzie jest wpisana ilość szt. to ile do tej pory wydałam
na zielono skompletowane niezbędnie minimum
jakby były jakieś błędy lub było zapisanie coś nie potrzebnego lub niezapisane potrzebne, pliss o uwagi
uwaga uwaga, próba generalna wrzucenia linku:
https://drive.google.com/drive/folders/0B-X2Fqp9bolxWjFTS3JtQmxRSzg?usp=sharing
Witam nową Majóweczkę
edit. Czekam jeszcze na zamówienie z txm ale nie wprowadzam do tabelki póki nie mam (rzeczy które wiem że mama kupiła [a nie dała mi bo schowała sobie do pokoju nie wiem po ki czort skoro trzeba to wyprać i w końcu jest to do wyprawki] też nie liczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 15:59
-
Gonia, gdzie leżysz? W Gnieźnie czy w Poznaniu? A mąż Cię odwiedza, mam nadzieję?
Ja dziś byłam w Ikea z mamą, bo chciała meble i dodatki pozamawiać i za to że ją zawiozłam dostałam materac dla małej i prześcieradła i ręcznik z kapturkiem i zabawkę smiesznąudany dzień. Jeszcze sobie trochę rzeczy na wyposażenie pokoiku kupiłam i teraz mogę już rodzić
W zasadzie wszystko mam, poza drobiazgami.
Tylko pranie i prasowanie zostawiam na zaś, bo chcę mieć wszystko takie swiezutkie i pachnące,więc pewnie dopiero w marcu/kwietniu będę szaleć z praniem. No i komoda niezłożona, bo czasu nie było.
Teraz już wymyślam zakupy mniejszej wazności i tu pytanie, czy warto kupic termofor z pestek wiśni? Wiem,że to grosze kosztuje (gemini) ale tak z ciekawości pytam,czy przydał się komuś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:07
-
Spirit wrote:Dziewczyny jak glukoze mam 91/126/166 to rozumiem że mam cukrzycę?
Do tego mam toxoplszm8za Igg 650 - to też mam? Chyba się zalamie
Nie masziggna toxo to znaczy że masz przeciwciała, jeśli igm masz to znaczy że jesteś chora. Upewnilam się u siebie w wynikach ale tak jest napewno bo ja przechodziłam toxo i mam >650.
-
Rudzik wrote:Gonia, gdzie leżysz? W Gnieźnie czy w Poznaniu? A mąż Cię odwiedza, mam nadzieję?
Ja dziś byłam w Ikea z mamą, bo chciała meble i dodatki pozamawiać i za to że ją zawiozłam dostałam materac dla małej i prześcieradła i ręcznik z kapturkiem i zabawkę smiesznąudany dzień. Jeszcze sobie trochę rzeczy na wyposażenie pokoiku kupiłam i teraz mogę już rodzić
W zasadzie wszystko mam, poza drobiazgami.
Tylko pranie i prasowanie zostawiam na zaś, bo chcę mieć wszystko takie swiezutkie i pachnące,więc pewnie dopiero w marcu/kwietniu będę szaleć z praniem. No i komoda niezłożona, bo czasu nie było.
Teraz już wymyślam zakupy mniejszej wazności i tu pytanie, czy warto kupic termofor z pestek wiśni? Wiem,że to grosze kosztuje (gemini) ale tak z ciekawości pytam,czy przydał się komuś?
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Rudzik, termofor z pestek wiśni możesz dostać za darmo jak się zarejestrujesz na bebiklub
ja już mam od jakiegoś czasu. Mam jeszcze kocyk sensoryczny (taka mała szmatka a nie kocyk) też z jakiejś rejestracji.
Rudzik lubi tę wiadomość
-
A ja bylam Dzisiaj w pepco i nakupowalam duzo ladnych ciuszkow dla Lili po pare zlotych takie przeceny byly:-)
I dopadla mnie jakas infekcja drug rodnych...strasznie swedzi ale bylam juz u lekarza i dostalam jakas masc mam nadzieje ze szybko przejdzie;-) -
gaja_1 wrote:Hope jak wejdziesz w gazetki Lidla to w tej od 30.01 jest oferta
Aga, ja kupuję różnych firm butelki, tzn póki co mam jedną 240 ml Avent i drugą 240 ml BabyOno. Jeszcze kupię jakąś jedną mniejszą i myślę, że wystarczy.
Dziś mi się śniło, że jest marzec i już urodziłam. I kojarzę tylko jak położna podaje mi dziecko, ja ją biorę i zdziwiona mówię "ale jak to? to jużż?? dopiero marzec" hahahaag194, rybka33 lubią tę wiadomość
-
ag194 wrote:Nic mi się nie chce...muszę się uczyć a nie chcę..chyba pójdę na jakieś zakupy..może wtedy zacznie mi się chcieć..
Jestem taka zaspana, że pomyliłam się w przelewie, na szczęście pójdzie albo na moje konto albo Mamy.
Qasha norma glukozy od 60 więc może dlatego lekarka mówi, że ok. Może dla ciężarnej też jest taka norma..
W pepco są takie zwykłe staniki, które też nadadzą się do karmienia. Mam go na zdjęciu. Kupię jeszcze jeden biały i czarny. Mi pasują są wygodne i cycki mi trzyma dobrze tylko ja noszę C
Też mam dwa takie staniki kupione za grosze na próbę i jestem zadowolonachyba kupię jeszcze dwa, bo też pomyślałam o karmieniu.
ag194, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:Dziewczyny jak glukoze mam 91/126/166 to rozumiem że mam cukrzycę?
Do tego mam toxoplszm8za Igg 650 - to też mam? Chyba się zalamie
Z cukrzycą nie wiem
IgG wysokie, tzn że masz przeciwciała, więc ok
Gdybyś miała IgM wysokie to by oznaczało, że jesteś zakażona
Także bez obaw -
Uszczesliwiona wrote:Dobra, rzeczy dla Wiki przeliczone, wycenione itp
Wrzucam linka do exela wyprawkowego, może którejś się przyda
Tam gdzie nie jest nic wpisane jest w tabelce "mam" to są ceny orientacyjne a gdzie jest wpisana ilość szt. to ile do tej pory wydałam
na zielono skompletowane niezbędnie minimum
jakby były jakieś błędy lub było zapisanie coś nie potrzebnego lub niezapisane potrzebne, pliss o uwagi
uwaga uwaga, próba generalna wrzucenia linku:
https://drive.google.com/drive/folders/0B-X2Fqp9bolxWjFTS3JtQmxRSzg?usp=sharing
Witam nową Majóweczkę
edit. Czekam jeszcze na zamówienie z txm ale nie wprowadzam do tabelki póki nie mam (rzeczy które wiem że mama kupiła [a nie dała mi bo schowała sobie do pokoju nie wiem po ki czort skoro trzeba to wyprać i w końcu jest to do wyprawki] też nie liczyłamCzy innym Dziewczynom się otwiera?
-
Imię Rózy, witamy, rozgość sie, napisz może coś o sobie
LEIRION, po prostu zazdro level kosmos z tymi łupami! Boooooże, czemu w
DE nie ma lumpeksów?!?! 75 zł za tyle rzeczy, takich ładnych na dodatek? To jak za darmo!!!Leirion lubi tę wiadomość