Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    nie otwiera mi się:( Czy innym Dziewczynom się otwiera?
    Mi też nie!

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    nie otwiera mi się:( Czy innym Dziewczynom się otwiera?

Mi się otworzyło normalnie i na tel i na laptopie :( jak wejdziesz w link to powinien być taki kwadracik i jak w niego klikniesz to powinien się otworzyć :) to zaraz będę kombinować jak to zmienić :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit pomiar po 2h za wysoki więc pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa. Toxo o ile to jest wartość igg tzn że już przechodzilaś i jesteś "bezpieczna".

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to kwestia oprogramowania..:-)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży dzień dobry!

Leirion, aż mi oczy na wierzch wyszły! Super ciuchy!
    ps. miałam w ręku te rampersy szare w gwiazdki ale w końcu nie wzięłam, właściwie nie wiem, dlaczego, podobały mi się, a na zdjęciu podobają mi się jeszcze bardziej ;)

Dewa, Chłop podpowiada, żebyś poszukała Babybasar albo Kinderflohmarkt albo Kindertroedel w okolicy, można się nieźle obkupić na takich imprezach nawet w łóżeczka, monitory oddechu czy inne nianie elektroniczne za grosze. W dużych miastach są często.
    Tu można sprawdzić terminy wg kodu pocztowego (PLZ): http://www.babybasare.de/plz1.php

Uszczęśliwiona, czy dobrze rozumiem, że Ty już to wszystko masz??? Podziwiam i zazdroszczę!

dewa, Leirion, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się otwiera :)

Leiron super łupy!!

Leirion lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://drive.google.com/file/d/0B-X2Fqp9bolxaXluQmJwMW5GcmM/view?usp=docslist_api

A teraz ? :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    http://allegro.pl/iwona-lozeczko-malgosia-120-60-materac-i6689359442.html

Co myślicie?

Ag, łóżeczko jak łóżeczko, dla mnie wszystkie wyglądają tak samo ;) ; te jest sosnowe i ma atesty, a do tego jest w dobrej cenie - czego chcieć więcej? :)

Edit: i z materacem? Ooo, to jak za darmo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 17:18

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Uszczęśliwiona, czy dobrze rozumiem, że Ty już to wszystko masz??? Podziwiam i zazdroszczę!

To co oznaczone w kolumnie "mam" to mam ale dużo więcej nie mam :P szczerze to myślałam że mam więcej :D

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    To co oznaczone w kolumnie "mam" to mam ale dużo więcej nie mam :P szczerze to myślałam że mam więcej :D

Nawet tylko kolumna "mam" to bardzo dużo :) Bo ja mam tylko kocyk ;)
    No i co do reszty masz przynajmniej rozeznanie, a to już 3/4 sukcesu

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, polać Chłopowi! Zaraz sobie poszukam, co i jak :D Dzięki!

qb3canlimmmj6sap.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Gonia trzymaj się dzielnie ;*

Ponoć muszą 3 dni trzymać żeby kasę dostać za nas w szpitalu :)
    Trzy dni i po tych dniach pacjentka jak nie odwiedzi szpitala ponownie dostaną kasę.
    Tez uważam ze klin to fajna sprawa

Zyrcia są soki z suszonych śliwek może to :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nowa majoweczko!

Spirit, po 2h powinien spadać u Cievie rośnie i jest powyżej normy. Jednak nie jakoś kosmicznie, może uda się opanować dietka...

Ja miałam na czczo 99 i jak zwykle powiedział ze mam uważać na dietę ale znie ma potrzeby do diablo... I ja mam jeść male porcje co 2h a cukier mierzyć 1h po jedzeniu i ma być max 120, w ostateczności 130. I ja zauważyłam ze u mnie rośnie po zwykłym pieczywie i pszennym. Żytnie razowe i ptasie mleczko nawet nie podnosi mi tak cukru jak właśnie pszenica...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to jak latem bedziesz z naluchem w Lodzi zapraszamy na opalanie :D

8go ide do gina to popytam o wszystko, teraz jeszcze tak obczajam ze jak bylam w szpitalu to mialam strasznie niski sód, teraz tego nie badalam ale moze cos z tym jest nie tak i od tego tak sie czuje.wykonczy mnie ta ciaza..

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata organizuje dla nas pieluszki tetrowe :)
    W pracy sprzątaczki używają ich jako najlepiej chłonących szmat i podrzucają mu po 1 sztuce z każdej otworzonej paczki, do maja uzbiera się ze 20 jak nic. Tata mówi, że to najgrubsze, jakie można teraz dostać (pewnie LUX), ale i tak do tych z przeszłości się nie umywają.

Ciekawa jestem, czy jeszcze można gdzieś dostać takie grube, mięsiste pieluszki tetrowe, ze 2 bym sobie kupiła co by powspominać stare dobre czasy :)

No i powiedział, że ja się urodziłam z wagą 2750 g ok. 2 tygodnie przed terminem z om, więc nie dziwota, że i Kruszynka jest Kruszynką, ma to po mamusi :)

natalia1354, Arwi, marie_marie22, ag194, Leirion, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, mój mąż przed chwilą przyniósł swoją książeczkę zdrowia z dzieciństwa i patrzę a on ważył 2,8 kg jak się urodził i to w terminie, ja w terminie ważyłam 3,1kg. Nasza córa 3kg, więc teraz też spodziewam się kruszynki chyba ;)I jak tam rwa? Boli? Mi pomagało siedzenie i leżenie z tyłkiem na płaskiej poduszce.

Uszczęśliwiona, ale wyprawka!Nam mam nadzieję uda się zmieścić w połowie tej kwoty, przynajmniej tak mąż wszystko podliczył.

Ale bym kupowała, jestem strasznie rozdrażniona jak nie idę dalej z wyprawką... Z ciuchów co prawda brakuje drobiazgów ale z całą resztą... :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim doczytam nic nie pamiętam ,)
    Butelkę kupiłam jedną z Aventu 120 ml na wszelki wypadek. Nastawiamy się na kp a w razie potrzeby dokupie. Na początek maluszki piją 40- 60 ml. Te większe dużo później potrzeba.
    Witam Nowa mamę.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Witaj nowa majowa mamo :)
    Wy juz po napoju bogow a ja 30.01 bede miała

Narobilam sie jak wariat dzis
    Przenioslam wszystkie ubrania moje i meza do nowych szaf w sypialni
    Zrobilam golabki, marcheweczke gotowana
    Nastawilam dwa prania
    Sprzatnelam wysypisko smieci po wczorajszym rozladowaniu mebli
    I co robie
    Ogladam rzeczy dla malego
    Znowu akcja lozeczka :)
    Next 2 me czy zwykle szczebelkowe :)
    Tak cos czulam ze mama ginekolog w ciazy :) ostatnio cos wspominala, ze sie jej marzy ciaza no i sobie wydarzyła :)
    To będziemy pić razem :D też nam 30.01 na 7:50

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej zacząć chodzić po podniesieniu się z krzesła czy łóżka, po rozchodzeniu jest trochę lepiej. Spróbuję poleżeć z poduszką i może uda mi się odkopać tego posta o ćwiczeniach, bo kurde muszę móc chodzić.
    Jestem wykończona dzisiaj, a jeszcze muszę przygotować choć pół wykładu na jutro, bo odrabiamy. Może i powinnam olać pracę, ale studentów akurat nie potrafię, zwłaszcza takich, co sami nie olewają.

Mnie też strasznie drażni, jak nie mogę nic kupić. Generalnie chyba chodzi o to, że za dużo możliwości wyboru jest i dostaję pierdolca od oglądania stryliarda opcji. Jak już mam coś kupione, to przestaję się nad tym zastanawiać, nie szukam jak walnięta w każdym zakątku sieci i wracam do zdrowia psychicznego.

Bbee, powiem Ci, że przeraża mnie wizja zajmowania się takim malutkim, drobniutkim dzieckiem ważącym tyle co butelka wody mineralnej, no, może dyćko więcej. Nawet takie urodzone z normalną wagą są strasznie malutkie, a takie zupełnie maluśkie... Przecież to tak łatwo krzywdę zrobić.

rybka33 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Najgorzej zacząć chodzić po podniesieniu się z krzesła czy łóżka, po rozchodzeniu jest trochę lepiej. Spróbuję poleżeć z poduszką i może uda mi się odkopać tego posta o ćwiczeniach, bo kurde muszę móc chodzić.
    Jestem wykończona dzisiaj, a jeszcze muszę przygotować choć pół wykładu na jutro, bo odrabiamy. Może i powinnam olać pracę, ale studentów akurat nie potrafię, zwłaszcza takich, co sami nie olewają.

Mnie też strasznie drażni, jak nie mogę nic kupić. Generalnie chyba chodzi o to, że za dużo możliwości wyboru jest i dostaję pierdolca od oglądania stryliarda opcji. Jak już mam coś kupione, to przestaję się nad tym zastanawiać, nie szukam jak walnięta w każdym zakątku sieci i wracam do zdrowia psychicznego.

Bbee, powiem Ci, że przeraża mnie wizja zajmowania się takim malutkim, drobniutkim dzieckiem ważącym tyle co butelka wody mineralnej, no, może dyćko więcej. Nawet takie urodzone z normalną wagą są strasznie malutkie, a takie zupełnie maluśkie... Przecież to tak łatwo krzywdę zrobić.
    Wstawaj powoli, nigdy gwałtownie, nigdy na tej bolesnej stronie całym ciężarem ciała i po schodach trzeba schodzić jak małe dziecko uczące się chodzenia po schodach, dostawiając nogę do nogi ;)

Ja chyba się do tej myśli przyzwyczaiłam, że będzie osesek, z córą się przyzwyczaiłam, teraz chyba pewniej wejdę w rolę niż wtedy ;) Nie bój się, szybko się oswoisz z tym, że wszystko takie maluśkie.

Z tym kupowaniem, to dokładnie tak samo mam, pada mi na psyche, bo oglądam i oglądam, a jak nie oglądam to myślę i się irytuję na męża, że odwleka. Obiecał jeszcze tydzień zwłoki... a jak przeciągnie to będzie wojna się obawiam, już jestem ciągle wkurzona i muszę się niepotrzebnie denerwować zamiast trwać w "błogostanie". Dlaczego faceci nie rozumieją, że to czego kobieta w ciąży potrzebuje to brak nerwów!

rybka33 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ