MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, Kleo, WreszcieMama, Kamilutek, Moniqua, brzuszki super
takie już fest
wszystkim już w 6 mies. wyskoczył
A też macie tak, że spod kurtki nie widać brzucha?? Bo ja mam taką kurtkę odcinaną pod biustem i jak ją założę to nie widać wcale mojej ciąży. Ale już niedługo się w ta kurtkę nie zmieszczę, bo w miejscu odcięcia się robi ciasno... Dobrze, że mam jeszcze płaszczyk taki typowo na ciążę, nosiłam w ciąży z Hanią i sobie przeleżał i poczekał
Jej, straszycie tą cukrzycą, zaczęłam się bać... A macie takie typowe objawy? Senność? Czy całkiem bezobjawowo? Bo aż się boję wyniku, nie chcę diety... i tak wielu rzeczy nie jem/jemy, bo ja mam nietolerancje i alergie, mąż ma reakcje alergiczne na różnego typu jedzenie... nie wiem co byśmy jedli...
Sylwucha, mąż mój ciągle mówi, że "jeszcze parę dni"jak ruszę to z kopyta
Dzisiaj przełożyłam już część ciuszków do komody, na razie te najmniejsze, jeszcze nie wyprane i nie wyprasowane. Jest tych ciuchów sporo, ale jakoś mnie ciągnie i tak by jeszcze coś tam kupićMam w planach jeszcze przed porodem parę razy zahaczyć o lumpa pod pretekstem kupowania na wyrost
ag194, Kleopatra, MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Pierwszy dwa tygodnie łatwe nie będą ale później jak już zobaczysz co Ci pasuje nie odczujesz tego aż tak bardzo. Poza tym jest kilka plusów o których wspominała Sylwia, bardzo łatwo wrócisz do wagi sprzed ciąży
U mnie w rodzinie również brak cukrzyków i szłam na pewniaka i mocno się zdziwiłam teraz idę za troszeczkę ponad tydzień i jestem już psychicznie przygotowana na dietę.
Dla pocieszenia powiem Ci że w ciąży z Nikosiem też wszystko lapałam szpital często odwiedzalam a z teraz wszystko jest książkowozresztą może córeczka wynagrodzi Ci te wszystkie niedogodności szybkim i prawie bezbolesnym porodem oraz łagodnym usposobieniem
sylwucha89 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
bbee u mnie widać. Noszę teraz tę parkę z hm, ją się zawiązuje w pasie i nawet Pani w piekarni już mówi, że przyszłam po żarełko dla dzidziusia. I jeszcze mam wrażenie, że zaczęłam chodzić jak kaczka :p (dziś miałam jakieś cholerne skurcze znowu i to chyba temu)
props kilogramów, to ja pozdrawiam z +11 na plusie. Przyznaję, roztyłam się
Moim największym koszmarem jest wchodzenie na wagę u ginekologa
zawsze byłam szczupła jadłam co chciałam a tu takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:32
-
bbee no właśnie, czuję się jak 2 miesiące do przodu
Hope. czytałam też. Malutkiej i mamie życzę dużo zdrowia. trzymajmy za nie kciuki, nasze kciuki już tyle dobrego dały
Hope, nie musisz odp, ale czy Ty jesteś na majowych, czy nie Ty?
Breeze, będzie dobrze :* mi jakby ktoś narzucił dietę to przynajmniej przestałabym jeść jak świnka i może bym nie tyła tak dużodieta cukrzycowa jest zdrowa i dobra, wymaga wyrzeczeń ale wiadomo. i to cukrzyca ciążowa, więc raczej po ciąży, jeśli teraz zmodyfikujesz diete-nie będzie po niej śladu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:43
Breezee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeo jest czadowe
sami sie zastanawialismy ale moj Radek powiedzial ze chce tylowo polskie a zawsze mozna do Leo zdrobnic
No tak kosz za 45 zl, na foto super ale poczekajmy co przyjdzie :p jak bedzie superowy to interes zycia
Extra macie brzuchytez musze jutro cos cyknac
chociaz jutro mam dzien zula to moge nie byc wyjsciowa
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Piękne brzuszki!
mnie też wywaliło brzuszek ale ja duża z natury więc on nie jest taki ładny jak Wasze:D
wróciłam dziś ze szpitala na nowe mieszkanie/dom... aż dziwnie i nie umiem się odnaleźć.. pewnie z czasem.
Za to miałam miła niespodziankę- przyszła paczka z allegro:D:D:D:D:D
póki co rzuciłam tylko okiem i powiem Wam jest całkiem nieźle;D sporo ubranek na 68 ale to w sumie dobrze..
bowiem miałam też drugą niespodziankę - Paczuchę od siostry.
Ta szalona kobieta miała mi wysłać w prezencie jakieś bodziaki i pajace a tu co się okazało? Chyba wszystkie lumpki w Poznaniu obrobiła bo mam od niej mnóstwo 56/62:D i to pięknych
ok wystarczy;) jaka ograne jak się wstawia cokolwiek na forum to pochwalę się łupami z allegro:))bbee, MEGI81, sylwucha89, Breezee, Leirion lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:monika - WOW ! Tort boski!!! A PAulinka przecudowna! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!
dewa - Theo mi się kojarzy z Theodorem Bagwellem z Prison Break
Ale ogólnie Teodor spoko imię mi się wydaje.
Aga, Kleo, WreszcieMama, Kamilutek, Moniqua piękne brzuszki!!!
kamilutek ja prałam pokrowiec
Hueh, Teodor odpada, podobnie jak Teofil. Zbyt poważne jak dla nas -
nick nieaktualny
-
Megi a co za zastrzyki bierzesz? Clexane?
Super, że wszystko w porządku.
Dziewczyny, piękne macie brzuszki!
My nadal nie wiemy jak dzieciowi dać na imię; )
Ja też chcę dzieci położyć razem w pokoju i w razie co będziemy łóżeczko przestawiać do sypialni.
-
Żyrcia, moja mała na koniec 24 tc miała 660g
Więc to raczej w normie, lekarz powiedział, że waga na 2 dni do przodu czyli na 25tc
Poza tym pamiętajcie, że ta waga z usg to naprawdę średnio dokładna jest, oblicza sobie wagę dzidziusia na podstawie kilku danych z usg. Już Wam pisałam, że mi lekarz mówił pod koniec mojej pierwszej ciąży, że dziecko duże i w ogóle, a Hania urodziła się 3kg
Męża dzisiaj w domu nie ma i mi zły humor trochę przeszedłczyżby to było powiązane?
Córeczka się mną pilnie za to opiekowała, pomagała, zrobiła generalny porządek swojego pokoju i starała się mnie nie denerwować. A do domu z przedszkola to mnie uważnie za rączkę prowadziła żebym się nie przewróciła
Gorzej, że jakaś dzisiaj nienajedzona jestem