Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika piękny :) i coz za sliczna solenizantka hehhe

Mam zamowiona taka rozowo szara sukieneczke dla Laury juz:-D za 45 zl:-D jeszcze sie trochę naczekam zanim ja ubiore xD

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Breezee ja w poprzedniej ciąży miałam cukry na granicy ale nie przekroczone i pomimo to na dietę przeszłam, jak mierzylam cukry w domu to strasznie mi szalaly szczególnie po pieczywie.. Przechodzilo tylko chrupkie wasa albo chleb orkiszowy z lokalnej piekarni ale to tylko jedna kromka. Moim zdaniem warto kontrolować cukry.
    Dzieki. Postaram sie, ale jstem zmartwiona, jak poradzic sobie z dwoma calkiem roznymi dietami. A diabetolog to pewnie dopiero za 2 tygodnie, jak zalatwie skierowanie. Jakas pechowa jestem. Endokrynolog, gastrolog, diabetolog i jeszcze konsultacja u kardiologa przez moje kolatanie serca. Dzisiaj caly dzien mi kolacze z nerwow. Kurcze, u nas w rodzinie nikt nie mial cukrzycy - jakiejkolwiek.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Rozumiem, że lepiej między pobieraniami nie spać? Chodzić też chyba niebardzo? Sorry, że takie głupie pytania zadaję, ale nie miałam nigdy tego badania.

Spanie to chyba zły pomysł :p książkę jakąś ze sobą albo gazety i siedzieć na pupie :p

marie_marie22 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja robiłam sama, trochę tiulu, roboy na godzinę i zapłaciłam niecale 15 zł :p

Uszczesliwiona, sylwucha89, Espera lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    sylwucha to zazdroszczę że mogłaś choć chrupkie jeść ja nie mogłam w ogóle żadnego pieczywa, zero ziemniaków,ryżu- cały czas do obiadu wpierdzielałam kaszę gryczaną - bleee musiałam nauczyć się ją jeść
    zero słodyczy jedynie jeden owoc na drugie śniadanie typu banan, jabłko
    ale nigdy jeszcze nie miałam tak gładkiej , bez cellulitu skóry jak wtedy gdy właśnie nie jadłam tych rzeczy - oczywiście zero fast foodów

pamiętam jak po porodzie dostałam kromkę chleba to miałam łzy w oczach tak mi cholernie smakowała ze samym serem zoltym :) mam nadzieje ze teraz jej miec nie bede
    to ja kaszy gryczanej nie moge przez watrobe

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika89, suuuuper tort i Solenizantka!:D

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Breezee niewyspanie może podwyższyć cukier, ale po nocy tu by był problem z tym na czczo. Jeśli chodzi o jedzenie to mi np jasny chleb od nas z lokalnej piekarni nie wybija cukru, za to niektóre ciemne już tak więc trzeba znaleźć swój. Na grupue cukrzycowej dziewczyny chwalą chlebki Wasa albo probody. Ziemniaki możesz, ale nie purre a w całości (zresztą jak wszystkie warzywa przy cukrzycy ciązowej i najlepiej aldente) Rozgniecione mają wiecej cukru :P Genralnie trzeba próbować, przy takich malych przekroczeniach musisz sama zobaczyć jak orgaznim zachowa się po białym ryżu czy makaronie. Mnie ryż każdy wybija, nawet pełnoziarnisty, makaron już nie. Tu też staraj sie gotować aldente i nie rozgotowywać. Jako ciekawostkę dodam że odgrzewany obiad z poprzedniego dnia też może podwyższyć cukier, podgrzewając rozgotowujesz wszystko.
    Także na prawdę spkojnie bo bardzo lubią straszyc dietą cukrzycową i powikłaniami a to raz że do przeżycia a dwa musiałabyś non stop mieć duże przekroczenia a nie lekkie odchyły od normy. Ja (i moja diablo zreszta też) na wyniki do 130 pzy normie 120 nie zwraca uwagi, bo może sie zdarzyć, a kiedyś były do 140. Gorzej na czczo bo to trudniejsze do opanowania samą dietą, ale ja na to biorę insulinę wieczorem i spoko. Mnie straszyli że będzie duże dziecko a Paula ledwo 3170 g
    Dzieki Monika. na czczo zawsze mam ok. W maju jak robilam dwu-punkowa, to ta po 2 godzinach mialam nizszy niz na czczo, nieduzo ale nizszy, a teraz w kosmos wyladowal.Co do sposobu gotowania to wole al dente

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 tort i solenizantka piękne! a jeszcze sama zrobiłaś tiulową spódniczkę to już w ogóle WOW :)

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale masz swietna core :D Leon by ja zmolestowal bo ma jakies zberezne zapedy do dzoewczyn :d po ojcu pewno.

Mi to sie juz tak marzy wiosna i porod, nie moge sie doczekac...

• dewa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u nas na tapecie imiona...Póki co, jest Jakub. Ale też Aleksander albo Leon. Mieszkamy w Niemczech i na pewno zostaniemy tu jeszcze kilka lat, może dłużej. Znajomi teraz nie mogli zarejestrować Nataniela, musiał zostań Nathaniel. Podobnie będzie z Kubą, oficjalnie musiałby zostać Jacob.

AAAALE, no właśnie. Wczoraj wieczorem gdzieś usłyszałam imię Theo. Lub Teo. Znaczy tyle, co Boży dar. W Polsce to skrót od Teodor albo Teofil, a tak to na pewno bym nie dała, sorry, ale nie ;)

Dzisiaj wspomniałam Darkowi o tym imieniu i pierwszy raz zobaczyłam zaiteresowanie imieniem. Theo.

Co sądzicie?

Oczywiście wiem, imię ma podobać się nam i nie sprawić, żeby dziecko było wyśmiewane w przedszkolu ;) Pytam Was o opinię, po prostu. Liczę na szczerość ;)

Od razu zaznaczę, że gdybym mieszkała w Polsce, nie myślałabym o zagranicznie brzmiącym imieniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 17:35

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jaką masz śliczną córeczkę, no i tort wygląda jak z cukierni, a nawet jeszcze lepiej <3

Carolina jutro dam Ci znać jak to u nas w UK z glukozą, bo idę rano.
    I jaką masz kolekcję ciuszków dla małej, zazdroszczę :)

Ja dzisiaj zrobiłam pierwsze duże zamówienie dla Filipa za £105. Już się nie mogę doczekać aż przyjdzie :)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, doskonale Cię rozumiem, mi też tylko takie kolory wchodzą w oczy :)
    A jak mi ktoś w prezencie kupi zielone śpiochy albo jakiś kaftanik z aplikacją, to będę bić ;)

Zyrcia pochwal się potem koszem Mojżesza

Monika, masz talent w rękach, piękny tort, piękna sukienka, ale najpiękniejsza solenizantka!

Oczywiście po drodze z pracy weszłam do lumpa, tylko na minutkę, tylko zobaczyć, broń boże kupować, i co? Wyszłam z 2 bodziakami białym i granatowym (już miałam żadnych bodziaków nie kupować), 2 śpiochami białym i w granatowo-turkusowe paski, koszulką z Nexta, kaftanikiem - ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że kaftanik pięknie wykończony, detale dopieszczone, tłoczone napki, podwójne szwy, sama bym nosiła :)

Jakoś jak idę do lumpa to mniej mi dokucza rwa więc to w ramach terapii przeciwbólowej ;)

Aha, i dałam 5 złotych, a bawełna w każdym mięsista jak w żadnym nowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:39

monika_89, dewa, Kleopatra, Uszczesliwiona, Demsik, sylwucha89, WreszcieMama, bbee, ag194, blubka, Anstice, Mabelle, Breezee, Hope_, MEGI81, Uska, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja i Filip 26t1d i już 7 miesiąc :)

389ac27cb5ad383dmed.jpg

9ad9cd993453daf2med.jpg

Chciałam się jeszcze was o coś zapytać. Gdy byłam w PL na święta poszłam prywatnie do gin. Było to w 23tc a mały ważył już 640G. Nie myślicie, że to za dużo?? Nie mam pojęcia ile waży teraz, bo mój limit USG już się wyczerpał :P

Kamilutek, monika_89, daisy123, dewa, Kleopatra, Uszczesliwiona, sylwucha89, sylwia1985, WreszcieMama, bbee, ag194, blubka, Anstice, Mabelle, Breezee, Hope_, mon!ta^, MEGI81, Uska, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia Paula jest zaczepna nie wiem czy by tak łatwo się oddała :P

moniqa Maks 23+5 ważył 900g więc ten tego... :P

aneta.be lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teofil to rzeczywiście kicha, ale Teodor to super imię :)
    A Theo chyba nie jest egzotyczne w DE, więc dziecię na pewno nie byłoby wyśmiewane w przedszkolu.

Matyldę zarejestrujemy jako Matilda, bo jednak będzie się uczyć w niemieckiej szkole. Ale w naszym landzie nie robią żadnych problemów z rejestrowaniem imion (pełno tureckich czy teraz syryjskich jest), pod warunkiem, że imię nie jest obraźliwe. Dziwne, że u Was nie mogli zarejestrować Nataniela; ale może to kwestia lokalnej polityki landu.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaa nasz maluch w 21 tc ważył 480 gr.lekarz mówił że norma, więc u Ciebie chyba też normalna waga w normie :)

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Teofil to rzeczywiście kicha, ale Teodor to super imię :)
    A Theo chyba nie jest egzotyczne w DE, więc dziecię na pewno nie byłoby wyśmiewane w przedszkolu.

Matyldę zarejestrujemy jako Matilda, bo jednak będzie się uczyć w niemieckiej szkole. Ale w naszym landzie nie robią żadnych problemów z rejestrowaniem imion (pełno tureckich czy teraz syryjskich jest), pod warunkiem, że imię nie jest obraźliwe. Dziwne, że u Was nie mogli zarejestrować Nataniela; ale może to kwestia lokalnej polityki landu.

Teodor kojarzy mi się z wieeeelką ropuchą :D No, tutaj to bardzo popularne imię. No nie mogli, Nathaniel albo inne. Też sie zdziwiłam.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Teodor kojarzy mi się z wieeeelką ropuchą :D No, tutaj to bardzo popularne imię. No nie mogli, Nathaniel albo inne. Też sie zdziwiłam.

Ha! A mnie się najpierw skojarzyło z Roosveltem :P

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście dziewczyny, dzięki ;)

Monika A ile Maks ważył jak się urodził? Ponad 3kg na pewno, co? :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar pracować przynajmniej do końca marca. Chociaż pracę mam dosyć stresujaca. W przyszłym tyg składamy wniosek na odnawialne źródła energii i już jest nerwowo. Do tego budujemy żłobek i latam na plac budowy w kółko wszystko uzgadniać i + jeszcze koordynuje projekt z termomodernizacji. A po pracy nie ma zmiłuj, dom, obiad, dzieci. Tak średnio raz na 2 tyg mam kryzys Ale ogólnie nie narzekam :)
    Dewa mi się podoba, nawet w Polsce Teo nie będzie dziwnie brzmiało.
    Ale macie ciuszkow. Ja daleko w polu.
    Rożek jeden warto mieć, zawsze można użyć jako taki materacyk a koszt jest niewielki.

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ