MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniqaaa wrote:No to mnie uspokoiłyście dziewczyny, dzięki
Monika A ile Maks ważył jak się urodził? Ponad 3kg na pewno, co?
Paula na tym etapie miała jakieś 700g, urodzeniowa 3170Breezee, MEGI81, Klaudia N. lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Breezee wrote:Dzieki. Postaram sie, ale jstem zmartwiona, jak poradzic sobie z dwoma calkiem roznymi dietami. A diabetolog to pewnie dopiero za 2 tygodnie, jak zalatwie skierowanie. Jakas pechowa jestem. Endokrynolog, gastrolog, diabetolog i jeszcze konsultacja u kardiologa przez moje kolatanie serca. Dzisiaj caly dzien mi kolacze z nerwow. Kurcze, u nas w rodzinie nikt nie mial cukrzycy - jakiejkolwiek.
Pierwszy dwa tygodnie łatwe nie będą ale później jak już zobaczysz co Ci pasuje nie odczujesz tego aż tak bardzo. Poza tym jest kilka plusów o których wspominała Sylwia, bardzo łatwo wrócisz do wagi sprzed ciążyU mnie w rodzinie również brak cukrzyków i szłam na pewniaka i mocno się zdziwiłam teraz idę za troszeczkę ponad tydzień i jestem już psychicznie przygotowana na dietę.
Dla pocieszenia powiem Ci że w ciąży z Nikosiem też wszystko lapałam szpital często odwiedzalam a z teraz wszystko jest książkowozresztą może córeczka wynagrodzi Ci te wszystkie niedogodności szybkim i prawie bezbolesnym porodem oraz łagodnym usposobieniem
Breezee lubi tę wiadomość
-
Dewa, ja tez mieszkam w kraju niemieckojezycznym i tez mamy troche problem. Stanelo na Zosi, ktora bedzie w domu Zosia, a zarejestrowana jako Sophie. To bardzo popularne imie w szwajcarii i de, ale co zrobic. Potrzebuje imienia polskiego, ktore mi sie podoba i odpowiednika ktore tez mi sie podoba.
Ja z moja "malgorzata" to droga przez meke jak mieszkalam 9 lat w de i tutaj oczywiscie tak samo. tym bardziej, ze tego imienia nie uzywam tylko zdrobnienie i to kolejny zonk...dziecku chce oszczedzic.
jak myslalam, ze bedzie chlopiec to mielismy problem z imieniem, bo jakos nic nam sie nie podobalo...ostatecznie myslelismy o Jeremim, ale Jeremi stal sie szybko Zosia
dewa lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Sylwia u mnie banan nie przechodził ale truskawki z jogurtem greckim jadłam na każde drugie śniadanie
Bee dobrze, że nie jestem sama, będziemy się wspierać i motywowac aby wreszcie ruszyć z miejsca
Monika solenizantka śliczna a tort rewelacja masz kobieto talent!!
Dewa Theo bardzo mi się podoba!bbee lubi tę wiadomość
-
Monika omg cudo cudo cudo przepikna coreczka przepiekna spodniczka i przepiekny tort po prostu wow
Moniqaaa daj znac prosze bo ja w tym temacie zielona
Mam skierowanie i nic nie wiem czy w aptece mam to kupić do picie itd
Kamilutek no niestety takie prezenty łamią moje serce bo wiem, ze ktos chcial dobrze a ja niestety mam swoj gust i nie potrafie dziecka ubrac w cos co mi sie nie podoba
Ktos pytal o plyny ja mieszkam w uk ale kupowalam je w tesco jestem pewna, ze w pl sa rowniez i polecam pachnie cudownie
Co do imion u mnie tez temat jest wciaz aktywny
Maly ma byc laurent ale problem jest taki, ze w uk anglicy nie mowia liter t jak jest na koncu do tego wiadomo czytaja inaczej tak jak moja amelia jest w uk emilia
Laurent moze byc brany po.przeczytanou imienia jako kobieta
Theo brzmi ladnie kwestia jak czytane przez niemcow
Dla mnie kazde imie jest ok o ile nie jest obrazajace i wysmiewajace
Dziewczyny znalazlam dzis w ogloszeniu gniazdko dla dziecka
Nowe tutaj kosztuje 120£ babka sprzedala mi za 30£
Wchodze i patrze co ona ma jeszcze a tam posciel do lozeczka z twj samej serii ci ja wczoraj kupilam za 80£ ona ma za 7£ tylko kolekcja sprzed 6msc
No kurka ale sie Ucieszyłam takie zakupy to ja lubie
Jiz jej wplacilam kase a wieczorkiem jade to odebrac
Posciel ktora wczoraj kupilam jutro zwroce do sklepu i kupię po prostu cos innego
-
Monika omg cudo cudo cudo przepikna coreczka przepiekna spodniczka i przepiekny tort po prostu wow
Moniqaaa daj znac prosze bo ja w tym temacie zielona
Mam skierowanie i nic nie wiem czy w aptece mam to kupić do picie itd
Kamilutek no niestety takie prezenty łamią moje serce bo wiem, ze ktos chcial dobrze a ja niestety mam swoj gust i nie potrafie dziecka ubrac w cos co mi sie nie podoba
Ktos pytal o plyny ja mieszkam w uk ale kupowalam je w tesco jestem pewna, ze w pl sa rowniez i polecam pachnie cudownie
Co do imion u mnie tez temat jest wciaz aktywny
Maly ma byc laurent ale problem jest taki, ze w uk anglicy nie mowia liter t jak jest na koncu do tego wiadomo czytaja inaczej tak jak moja amelia jest w uk emilia
Laurent moze byc brany po.przeczytanou imienia jako kobieta
Theo brzmi ladnie kwestia jak czytane przez niemcow
Dla mnie kazde imie jest ok o ile nie jest obrazajace i wysmiewajace
Dziewczyny znalazlam dzis w ogloszeniu gniazdko dla dziecka
Nowe tutaj kosztuje 120£ babka sprzedala mi za 30£
Wchodze i patrze co ona ma jeszcze a tam posciel do lozeczka z twj samej serii ci ja wczoraj kupilam za 80£ ona ma za 7£ tylko kolekcja sprzed 6msc
No kurka ale sie Ucieszyłam takie zakupy to ja lubie
Jiz jej wplacilam kase a wieczorkiem jade to odebrac
Posciel ktora wczoraj kupilam jutro zwroce do sklepu i kupię po prostu cos innego
-
Breezee wrote:Jeszcze wyczytałam (Jakis lekarz sie wypowiadał), ze jak zle spalam to tez moze wplynac na wynik, a ja od 1.30 nie spalam w ogole
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Monika śliczna córeczka i torcik
Marie Twoje świneczki to rozetki?:>
WreszcieMama, Kamilutek, Moniqa macie fajne brzuszki (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :*)
Ja tak teraz myślę, ile mała może ważyć. Mam nadzieję, że już 700 g waży. Myślicie, że mógł być błąd pomiaru albo coś, jeśli 3.01 miała powyżej 500g, a 13.01 560g? mam nadzieję, że to nie za mały przyrost...
Porównanie :p
5TC
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bd28fe524ec.jpg
25TC
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f1bdea50d11.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 18:49
sylwucha89, Anstice, dewa, Arwi, bbee, Hope_, blubka, Mabelle, WreszcieMama, mon!ta^, MEGI81, Demsik, Uska, Uszczesliwiona, Maniuś, Breezee, marie_marie22, GoNia1979, daisy123, Agus26m lubią tę wiadomość
-
ja tez na glukoze w czwartek...szczerze mowiac juz sie psychicznie przygotowuje na diete.
przed ciaza mialam cukier na czczo toche ponad 90 czyli prawie podwyzszony...teraz ciagle jem cos slodkiego, przytylam w sumie niewiele,ale przed ciaza mialam nadwage.
ja wiem, ze te dieta ma wiele zalet. kolezanka miala cukrzyce w ciazy i bardzo ja to nauczylo zdrowego jedzenia itp. ale jak pomysle o mierzeniu cukru miedzy lekcjami i w pociagu w drodze do pracy to srednio mam ochote...
ile razy dziennie cukier sie mierzy jak sie juz ma cukrzyce?
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Hejka. No ładne wam brzusie rosną!
Gonia13 mam takjak ty cukier koło 90 przed ciążą lekką nadwagę. Teraz robie detoks od cukru. Przez ostatnie pare dni poprostu muszę zjeść inie czuję limitu ale wiem że jem za dużo. W pierwszy weekend lutego idę na glukoze nienawidzę tego!
Gdzieś czytałam artykuł o pomiarach glukozy jak się ma cukrzycę dobrze nie pamiętam nie chce wprowadzać w błąd ale wydaje mi się że to było przed i po posiłku i restrykcyjna dieta!
Dziś zrobiłam na smyku zamówienie. Pampersiaki zamówione i takie pierdołki jak nozyczki, grzebyczek, grucha do nosa ect...Są spore promocje więc polecam zajrzeć.
Moja dzidzia tak się już wierci w brzuchu że czuję moc. I czuje już jej kopy ponad pępkiem.Demsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pięknie brzuszki
Monika tort pełnen profesjonalizm, a córunia prześliczna
Strasznie się ciesze, że u nas nie było problemów z wyborem imienia, Alicja to był nasz faworyt od zawsze. Gorzej byłoby z imieniem dla chłopca, pewnie do samego porodu mówilibyśmy synek do brzucha, a później to już nie byłoby wybrzydzania
Mam nadzieje, że to nie jest prawda, że dzieci rodzą się takie duże jak rodzice, bo będę miała problem, miałam 4150 g i 58 cm. Jednak moja mama potężniejsza ode mnie to było jej łatwiej, ja mam tylko 158 cmMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ag bez koszulki widać ciąże bo tak to słabo ;p
Śliczne brzuszki
To i ja ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a2204a1cd43.jpgKamilutek, ag194, sylwucha89, bbee, monika_89, Hope_, blubka, Espera, Mabelle, Anstice, WreszcieMama, MEGI81, Demsik, Uska, Uszczesliwiona, Maniuś, Breezee, marie_marie22, GoNia1979, daisy123 lubią tę wiadomość