Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja sie zastanawiam nad takim łóżeczkiem:
    https://7.allegroimg.com/s400/01629b/38a416674c3798536719eab4dc57

wymiar: 90x40

Ogolnie chce zeby chlopaki spaly razme od malego, ale jesli sie beda budzic to nie i wtedy cos mniejszego by nam sie przydalo do sypialni czy do salonu :P

a takie malutkei to by mi weszlo be problemu.

Hope, my takie coś będziemy mieli, materacyk właśnie przyszedł do takiej dostawki. A dostawkę Chłop zrobi sam, bo żadne mi się nie podobają... (łóżeczka zresztą też mi się żadne nie podobają, za wyjątkiem staroci). O takie chcę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69b6e4ed849d.jpg
    lub, jak będzie problem z formowaniem sklejki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f77a3b4d0f32.jpg

A te łóżeczka, które pokazujesz, to chyba Filip? One mają dobre opinie w sieci.

MEGI81, daisy123 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratki! Toż to kawał Chłopa już jest! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 20:56

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:19

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:12

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    KAmilutek - mi na dostawce nie zalezy akurat w ogole :)

Po mlodym lozeczko bedziemy miec 140x70 wiec kolo by go przestawiac i do sypialni by nie wszedl.
    a temu myslalam,zeby koleczka dorobic i zeby wyeksmitowac w razie w Antka do salonu my w sypialni Jasiu u siebie :P

ogolnei to razem ich poloze na poczatek, ale jakby sie okazalo ze sie beda wzajemnie budzic cos drugeigo bede potrzebować, bo nie wyobrazam sobie targac kolumbryny 140 cm :P

Pomyśl, jak szybko wróciłabyś do formy, taszcząc takie wielkie łóżeczko! ;)

My mamy miejsce tylko na dostawkę, łóżeczko dopiero w domu Malutka dostanie. A póki co przy rodzicielskim łożu będzie spać. Ciekawe, jak będzie wyglądać nasze życie łóżkowe :)

Może tylko mi się wydawało, ale z ostatnich postów Marsylii wyglądało, że tata zaczął się angażować, więc może zmienił zdanie odnośnie oddania dziecka do adopcji.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    Piękne brzuszki dziewczyny :D
    Wreszcie mama a ty piłeczkę polknelas :) bardzo fajnie wygląda
    Hope a może turystyk i do niego materacyk

Kleopatra, WreszcieMama lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej dziewczyny z kwietnia co urodziła to jakby facet nie chciał dziecka bo ma ZD a ja bym chciała to bym go pogonila w cholerne .

Biedna dziewczyna :( trzeba trzymać kciuki .

Monika tort i spódniczka super ! A Paulinka jest po prostu boska !!! <3

bbee, rybka33 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dokładnie tak samo chciałam napisać, też bym takiego pogoniła...

Moje dziecie coś kopać nie chce, pręży się, rusza delikatnie, ale coś nie kopie. A ja oczywiście wszystkim się zaraz martwię czy to jest w normie. Matka wariatka, jak zwykle.

rybka33 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Tak clexane. Ty też bierzesz?

Tak,też biorę. W pierwszej ciąży tez brałam do ok.35tc dlatego się zdziwiłam, że napisałaś ze niedługo pewnie będziecie odstawiac.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwale, ze dzis zaliczkowalam szafe dla synka i komode dla Lili:-) teraz szukam jeszcze lozka nowego dla synka:-)
    Powiem Wam dziewczyny, ze Was podziwiam:-) ze tak "szybko" wszystko kupujecie albo pierzecie ubranka, ja czekam do marca na wieksze zakupy i na ukladanie w polkach.ciuszki do worka zbieram:-) pewnie jakbym miala wieksze mieszkanko to tez bym najchętniej juz szalala ale narazie nie mam na to miejsva i musze czekac:-)

ag194, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Klaudia, dokładnie tak samo chciałam napisać, też bym takiego pogoniła...

Moje dziecie coś kopać nie chce, pręży się, rusza delikatnie, ale coś nie kopie. A ja oczywiście wszystkim się zaraz martwię czy to jest w normie. Matka wariatka, jak zwykle.

Bbee u mnie podobnie. Od dwoch dni czuje ja tylko na pecherzu:-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Tak clexane. Ty też bierzesz?
    Ja biorę, ale mi dr powiedział że odstawimy 1-2dni przed planowanym cc...I oczywiście miałam cytować a się polubili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:05

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewxzyny! Byłam wczoraj na pierwszych, organizacyjnych zajęciach w szkole rodzenia i poczułam sie jak wyrodna matka :( Położna powiedziała, ze o etapach porodu tylko wspomni, bo na pewno znamy je już wszystkie na pamięć i, ze o diecie tez dużo mowić nie będziemy, bo na tym etapie każda z nas ma już pewnie opracowaną i ustabilizowaną dietę... Usiadłam więc dziś do czytania o porodzie i teraz jestem na etapie zapoznawania się z prawidłową dietą (wiem, 26tc to świetny czas :p). Czytam o tych wszystkich warzywach, owocach, nabiale, zbożach, nasionach i innych zdrowych kaloriach i jestem pewna, że nie dostarczam swojemu organizmowi kalorii w tak wartościowych produktach jak powinnam :( Myślałam do tej pory, ze jak ja tyje prawidłowo, Tomek pięknie rośnie i nie odżywiam sie po prostu śmieciami, to wszystko jest ok. Czy Wy trzymacie sie takiej zdrowej diety? Co o tym wszystkim myślicie? Ja latem jem więcej owoców i warzyw, bo Teciowie maja ogródek, ale teraz jest kicha, a w sklepie często ograniczam sie do pomidorów, jak chodzi o warzywa... :(

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna ta dziewczyna, córeczka jest śliczna i trzeba trzymać kciuki. Wiem co nieco o dzieciach z ZD bo moja ciotka ma syna chorego i podziwiam ich z całego serca, wychowanie go jest mega trudne a on wcale nie ma jakiegoś poważnego stopnia, od małego rehabilitacje i specjalne zajęcia i to trochę opanowało chorobę. Gdyby ciotka została z nim sama (a ma pomoc męża, starszej córki i swojej matki) to by po prostu nie dała rady. Także pogonienie faceta wcale nie jest w takiej sytuacji prostą decyzją

Karissa ja nigdy nie jadłam jakoś mega różnorodnie, momentami i o fast foody zahaczę także nie martw się. Staram się przegryzać owoce i warzywa, ale poza tym nie zmieniłam sposobu żywienia w trakcie ciąży, jem tak jak przed. Maluszkowi na pewno nic nie zabraknie, bo wszystkie witaminy pobiera nawet Twoim kosztem. Jedynie Ty możesz mieć niedobory. No chyba, że ktoś się skrajnie źle odżywia to wtedy trzeba się martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:14

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny co na opryszczkę w ciąży???

W tamtej ciąży używałam hascovir.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita- mamy turytyczne, ale ono ma 120x60 i raczej nie wcisnę w sypialnię...

Klaudia - mówisz, że byś pogoniła w cholerę... Tak się wg mnie łatwo mówi, wychowanie dziecka to jest uważam nie taka łatwa i oczywista sprawa, wychowanie w pojedynkę to wyzwanie (tak uważam po posiadaniu jednego dziecka, że samej byłoby mi ciężko), a wychowanie chorego dziecka w pojedynkę to wg mnie mega ciężkie.
    I psychicznie i logistycznie i materialnie.
    Nie każda para może sobie na to pozwolić, a co dopiero samotna osoba.
    No właśnie chyba tylko my tutaj znamy historię Marsylii, nie można oceniać ani jej ani jej męża po jednym przeczytanym zdaniu. Nie mam zamiaru go tłumaczyć, ale to Marsylii mąż, kochają się bardzo i decyzja jaką podejmą ostatecznie będzie ich wspólna, i nikomu nic do tego, nie osądzajcie tak pochopnie decyzji obcych osob, bo nie wiecie co przeszli i czym decyzję są podyktowane. No i łatwo się mówi z perspektywy zdrowego dziecka w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:25

karolyn lubi tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce wierzyć że ojciec małej jak zobaczy córeczkę to się zakocha i nie oddam mimo zdjęcia, i trzymam kciuki żeby miała jak najłagodniejsza postać. Nie śledzę wątku ale wierzę że będzie dobrze.

Dziewczyny śliczne brzuszki :) dobrzucilabym mój ale właśnie wypralalam i powiesiłam wszystkie staniki a cyckami nie będę się chwalić ;P

Hope fajne tylko ono ma ściągane te plozy do bujania? Czy to tak na stałe? Ja idę w coś takiego (też mi się łóżeczko nie zmieści do sypialni):

https://goo.gl/images/iHRQkj

Ale ja nie chcę mieć możliwości żeby mała spała z nami bo znam swojego lenia i jak tak się będzie dało to skończy z nami w łóżku :P

Monika nie wiem czy pisałam że piękny tort i jeszcze piękniejsza córa <3 jeśli nie to przepraszam, wiecznie o czymś zapominam :( jeśli tak to potwierdzam że tak uważam :)

Hope nie pomogę bo w życiu opryszczki nie miałam :( teraz się boję na każdym kroku :(

Co do wagi też nie pomogę bo lekarka powiedziała że będzie ważyć około 500g ale tak na oko bardziej (22tyg).

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ