Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama cudny brzusio
    Pozniej wstawie moj bo rowniez juz jest duzy

Ja lubie takie kolory
    Nie lubie pstrokatych ;) mam troche kolorowych granaty z czerwienia ale to juz powyzej 3 msc
    W sklepach wszystko co mi się rzuca w oczy to wlasnie beze, biele i szarosci :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam w Szczecinie buszując po OLX - nie mają sklepu stacjonarnego, tylko internetowy. Niektóre rzeczy wyglądają całkiem spoko, ale nic nie zamawiałam od nich, bo poszłam na łowy do Second Handów.
    http://e-rafix.pl/

Kamilutek, rożek kupiłam z motherhood jak byly promocje w empiku. Z wyciaganym wkladem kokosowym bo nie wiem jaki mi podpasuje. szarosc w biale wzory (stonowany) i dalam jakies 60 zl (na pewno taniej mozna kupic).

Zaczynam pranie. Rzeczy z lumpka bede prala ze 2 razy - czyste i fajnie, ale musze sie pozbyc zapachu ich srodkow pioracych, a wydaje mi sie ze jednokrotne pranie nie pomoze. Drugie pranie zorganizuje sobie na marzec/kwiecien.

Dziewczyny, w czym pluczecie ubranka? W plynie do plukania? BO wiem, ze ocet dobrze wyplukuje detergenty i dodatkowo ponoc zmiękcza tkaniny.Mysle ze to 1. pranie wlasnie zrobie z plukaniem z octu. Mam plyn do prania i do plukania z bialego jelenia, mysle ze nei bede prac w zadnych lovelach itp. Tylko nie wiem czy plukac w plynie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:39

Kamilutek lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wyczytałam (Jakis lekarz sie wypowiadał), ze jak zle spalam to tez moze wplynac na wynik, a ja od 1.30 nie spalam w ogole

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    mąż był z młodym u logopedy a ja w tym czasie oddać buty młodego bo za małe i wymieniłam mu na większe i oczywiście przy okazji dorwałam to cudeńko :)

f31ae08d1454ad36med.jpg

WreszcieMama, sylwucha89, Arwi, bbee, marie_marie22, Rudzik, aneta.be, Kamilutek, blubka, Uszczesliwiona, monika_89, ag194, Breezee, Imię_Róży, Moniqaaa, ojejku, Kleopatra, Demsik, Maniuś, MEGI81, Uska lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam z fejsa, z grupy majowych mamuś

http://eduzabawy.com/stymulujace-karty-dla-niemowlat/

Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee ja w poprzedniej ciąży miałam cukry na granicy ale nie przekroczone i pomimo to na dietę przeszłam, jak mierzylam cukry w domu to strasznie mi szalaly szczególnie po pieczywie.. Przechodzilo tylko chrupkie wasa albo chleb orkiszowy z lokalnej piekarni ale to tylko jedna kromka. Moim zdaniem warto kontrolować cukry.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Breezee bez jakiej diety mała może Umrzeć? Cukrzycowej? Spokojnie lubią straszyć tą dietą. Normy godzinę po posiłkach są do 120, jeszcze parę lat temu były (i w niektórych krajach dalej są) do 140 wiec drobne przekroczenie to nie problem.
    Po prostu kontroluj cukier i tyle
    Musze załatwić sobie skierowanie do diabetologa. Jeszcze nie mam glukometru, bo wynik odebrałam dziś rano. Pasowałoby mi w ogóle chleba nie jeść, bo ani ciemnego ani białego nie mogę. Ziemniaki chyba mogę, to dobrze. Bo ryżu bialegotez nie mogę, ani maki?. A makaron pełnoziarnisty mogę przy cukrzycy? bo moja wątroba go dość toleruje.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Jeszcze wyczytałam (Jakis lekarz sie wypowiadał), ze jak zle spalam to tez moze wplynac na wynik, a ja od 1.30 nie spalam w ogole

na to moze miec duzo czynnikow wpływ . sen , kolacja , sposob przygotowania glukozy , jak spedzalas czas pomiedzy pobieraniami itd

Breezee lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w tym
    Plyn do prania i do plukania
    Ubranka pachna cudnie wlasnie konczy sie druga pralka
    Piore wszystko w 40c program dla dzieci
    136e52d305a2e8d6med.jpg

a200af36d553f384med.jpg

Nie piore w wysokich temperaturach
    To co uzywane piore dwa razy
    Pierwszy raz pralam zaraz po kupieniu
    Drugi bede prac teraz bo juz szykuje dla malego wszystko

Leirion lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Carolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w tym
    Plyn do prania i do plukania
    Ubranka pachna cudnie wlasnie konczy sie druga pralka
    Piore wszystko w 40c program dla dzieci
    136e52d305a2e8d6med.jpg

a200af36d553f384med.jpg

Nie piore w wysokich temperaturach
    To co uzywane piore dwa razy
    Pierwszy raz pralam zaraz po kupieniu
    Drugi bede prac teraz bo juz szykuje dla malego wszystko

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha to zazdroszczę że mogłaś choć chrupkie jeść ja nie mogłam w ogóle żadnego pieczywa, zero ziemniaków,ryżu- cały czas do obiadu wpierdzielałam kaszę gryczaną - bleee musiałam nauczyć się ją jeść
    zero słodyczy jedynie jeden owoc na drugie śniadanie typu banan, jabłko
    ale nigdy jeszcze nie miałam tak gładkiej , bez cellulitu skóry jak wtedy gdy właśnie nie jadłam tych rzeczy - oczywiście zero fast foodów

pamiętam jak po porodzie dostałam kromkę chleba to miałam łzy w oczach tak mi cholernie smakowała ze samym serem zoltym :) mam nadzieje ze teraz jej miec nie bede

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolina gdzie kupowałaś ten płyn?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na badanie glukozy przyszłam ze swoją glukozą, bo to na nfz, ale kubek pielęgniarka mi przyniosła taki normalny duży do herbaty i sama poleciała mi zrobić glukozę i to z ciepłą wodą. Jakbym kubka nie dostała, to jeszcze na korytarzu stał dozownik z wodą i kubeczkami plastikowymi.
    A w ogóle to wyniki chyba dopiero na wizycie u lekarza zobaczę :P Bo mają być w mojej karcie.

Sylwucha, nie przejmuj się, nie jesteś sama z tyłami do wyprawki ;) ja już codziennie panikuję, z dnia na dzień jestem co raz bardziej zła na męża. Chociaż ciuchy to i tak będę prała i prasowała jakoś w marcu, nie spieszy mi się z tym, wolę żeby sobie to schło na dworze, a w tej chwili na to za zimno i za wilgotno.

Poszłam dzisiaj sama po córkę, pierwszy raz od dawna sama, strasznie mi brzuch twardniał po drodze :( Nie wiem co zrobię jak będzie tylko gorzej z tygodnia na tydzień. Sami chętni do pomocy...

sylwucha89 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się obkupujecie. Cieszy mnie sam widok tych ubranek i bucików <3 <3 <3

Dziś kurier przyniósł paczkę od rodziców,a w środku:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45f6a83448b8.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0f962a7ac07.jpg

A to zdziwiony Chrupek;) zaskoczony i zainteresowany tym, że rozkładam ciuszki dla Lili
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f7d0325a85e.jpg
    a to Miś, druga świnka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53c80fe05fad.jpg

Uszczesliwiona, bbee, monika_89, ag194, Mabelle, blubka, Leirion, Breezee, Kleopatra, sylwucha89, sylwia1985, Demsik, Espera, Anstice, Maniuś, MEGI81, Uska lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    na to moze miec duzo czynnikow wpływ . sen , kolacja , sposob przygotowania glukozy , jak spedzalas czas pomiedzy pobieraniami itd
    Rozumiem, że lepiej między pobieraniami nie spać? Chodzić też chyba niebardzo? Sorry, że takie głupie pytania zadaję, ale nie miałam nigdy tego badania.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazlam zloty srodek na zaparcia :D
    Nazarlam sie na sniadanie platkow z mlekiem :D mam lekka nietolerancje na mleko wiec rzadko jem ale to bym strzal w dziesiatke :D juz mnie 3 razy pogonilo :D
    Mleko lepsze niz leki sliwki i wszystko inne razem wziete :d

A ja wyczailam na olx kosz mojzesza za 45 zl !!! Juz mialam jechac ogladac za 160 ale sie taka oferta pojawila wiec od razu telefon, dzis wyslali wiec zobaczymy czy trafilam okazje czy jakies dziadostwo ale na fotach cud miod i niby po jednym diecku wiec zobaczymy.

Ja o praniu jeszcze nawet nie myslalam ;d mam zalegle jakies 4 z naszymi lachami i posciela wiec chhba do marca sie wstrzymam :p no i poczekam na kolejne zasilenie portfela z Zusu zeby kupic najpierw komode :D

marie_marie22, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, lubię za znalezienie sposobu na zaparcia :) Brawo Ty! :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Rozumiem, że lepiej między pobieraniami nie spać? Chodzić też chyba niebardzo? Sorry, że takie głupie pytania zadaję, ale nie miałam nigdy tego badania.
    ja musiałam pójść siku ;P nie wyrobiłabym

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee niewyspanie może podwyższyć cukier, ale po nocy tu by był problem z tym na czczo. Jeśli chodzi o jedzenie to mi np jasny chleb od nas z lokalnej piekarni nie wybija cukru, za to niektóre ciemne już tak więc trzeba znaleźć swój. Na grupue cukrzycowej dziewczyny chwalą chlebki Wasa albo probody. Ziemniaki możesz, ale nie purre a w całości (zresztą jak wszystkie warzywa przy cukrzycy ciązowej i najlepiej aldente) Rozgniecione mają wiecej cukru :P Genralnie trzeba próbować, przy takich malych przekroczeniach musisz sama zobaczyć jak orgaznim zachowa się po białym ryżu czy makaronie. Mnie ryż każdy wybija, nawet pełnoziarnisty, makaron już nie. Tu też staraj sie gotować aldente i nie rozgotowywać. Jako ciekawostkę dodam że odgrzewany obiad z poprzedniego dnia też może podwyższyć cukier, podgrzewając rozgotowujesz wszystko.
    Także na prawdę spkojnie bo bardzo lubią straszyc dietą cukrzycową i powikłaniami a to raz że do przeżycia a dwa musiałabyś non stop mieć duże przekroczenia a nie lekkie odchyły od normy. Ja (i moja diablo zreszta też) na wyniki do 130 pzy normie 120 nie zwraca uwagi, bo może sie zdarzyć, a kiedyś były do 140. Gorzej na czczo bo to trudniejsze do opanowania samą dietą, ale ja na to biorę insulinę wieczorem i spoko. Mnie straszyli że będzie duże dziecko a Paula ledwo 3170 g

Uszczesliwiona, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę prywaty i nie cytujemy ;) solenizantka i tort robiony w pocie czoła od początku do końca przeze mnie i męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:23

marie_marie22, bbee, Klaudia0727, Kamilutek, daisy123, Uszczesliwiona, WreszcieMama, Moniqaaa, Mabelle, Kleopatra, sylwucha89, sylwia1985, ag194, blubka, Espera, Anstice, Martchen, Breezee, Hope_, MEGI81, Uska, Camilia, Elmo13 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ