MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które maja cukrzyce ciążową, czy można powtórzyć badanie, a jeżeli tak to jak dyzy musi być odstęp miedzy pierwszym a następnym badaniem?
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Kamilutek wrote:Tak się zastanawiam nad kupnem rożka dla Kruszynki, nie planowałam tego w ogóle, bo naczytałam się, że to średnio wygodne i utrudniające bezpieczne trzymanie maleństwa, ale wczoraj mój tata dał mi do myślenia - mówił, że byłam taka malutka, że przez pierwszy miesiąc bał się wziąć mnie inaczej niż w rożku czy beciku.
Któraś z Was kupiła może rożek? Możecie jakiś polecić? Lepszy jest z wkładką usztywniającą czy bez? Nie wiem też, czy taki rożek to na maj nie jest za ciepły...
Ja mam dwa (jeszcze po Kacperku) z firmy ferretti. mają możliwość wyciągania usztywnienia. ja byłam z nich bardzo zadowolona. młody urodził się w czerwcu i nie pocił się w nich. są cienkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:59
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamusie kochane
Witam tez nowe brzuszki..
Mybdalej luteinka i lezenie.. jedzenie i spanie.. dzis usg i badanie reczne ordynator.to trep.. i.chyba.wszystkiegondowiem.sie.dopiero jak dostane wypis uwierzcie mi ze najchetniej na wlasne zyczenie bym sie wypisala bo traktuja tu jak hmm no nwiem jak to okreslic..
W domu bym tez lezala i brala luteine.. brzuch boli naprawde delikatnie po nocy wcale ale jak co rano malo delikatny ordynator.miesza w dup..ie to jak ma nie.bolec brzuch??
Najwpsanialsze jest to ze 3 razy dziennie slysze bicie mego synka i czuje ruchy.. to mnie.uspokaja..
Jesli chodzi o wage to ja od poczatku ciazy przytylam tylko 1kg i dzis.lekarz ktory robil mi usg jak weszlam to myslal ze to poczatek ciazy i chcial mi zrobic.badanie usg dopochwowo.. bo mowi ze mam malenki brzuszek a maluch to kawal faceta.. ze nie.jedna mi zazdrosci zapewne.. ach nie wazne ile kg do przodu wazne by sie urodzil zdrowyRudzik, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Breezee bez jakiej diety mała może Umrzeć? Cukrzycowej? Spokojnie lubią straszyć tą dietą. Normy godzinę po posiłkach są do 120, jeszcze parę lat temu były (i w niektórych krajach dalej są) do 140 wiec drobne przekroczenie to nie problem.
Po prostu kontroluj cukier i tyleBreezee lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
url=https://naforum.zapodaj.net/edd025e7af25.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edd025e7af25.jpg[/url]
GoNia1979, ag194, aneta.be, sylwucha89, Madu1611, marie_marie22, monika_89, Leirion, daisy123, ewela873, Kamilutek, Uszczesliwiona, Mabelle, MEGI81, Uska lubią tę wiadomość
-
Breezee wrote:Udało mi się Was nadgonić. Doczytałam, ze martwiłyście się o mnie - to milo z Waszej strony. Zyrcia tez miałam niski sód, ale w ciąży lubi być niższy. Wygląda, ze mam cukrzyce
Jestem załamana.... Mam dietę wątrobową i ona wyklucza ciemne, razowe żarełko, a kładzie nacisk na produkty z białej maki. A cukrzycowa odwrotnie
Glukoza na czczo 4,62 (norma 5,83). Po godzinie 10,55 (norma 10) , po dwóch 8,85 (norma 8,5). . Zaskoczyli mnie, bo musiałam mięć swój kubek i wódę i poszłam piętro niżej do kawiarni i kupiłam sobie wodę. Był to mały kubeczek i tej wody może było max 200ml. A piszą ze ma być 250-300. Oprócz tego na pierwszy pobór krwi trzeba było stać w kolejce ( U nas do glukozy idzie się bez kolejki) i czekałam 40 min. Przez to żeby wyrobić się w czasie przyjęć skróciłam pierwszy czas o 10 min a drugi o 5. Czy to nie mogło mi e ć wpływu na wynik, bo wartości moje są nie dużo przekroczone. Jestem całkowicie rozbita. Jeszcze jak czytam, ze Mała może od tego umrzeć... Jak ja poradzę sobie z dwoma wykluczającymi się wzajemnie dietami?..
ale ty w polsce robilas to ?
bo dla mnie to szok normalnie ze takie cos , ja poszlam z włąsna wodą i kubkiem , wzielam 250 ml ale pani nie wziela odemnei tego tylko sama to mi rozrobila i dala gotowe do picia i pilnowala czasu i bez kolejki mnie wołaładziwne to u ciebie serio ... moim zdaniem powinnaś powtorzyć badanie w innym miejscu .
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
GoNia1979 wrote:Brakuje mi strasznie dzieci
.. a maz po calej akcji.nadskakuje strasznie..
jeszcze troche i bedziesz z nimi :* zleci ten czasodpoczywaj i sie wyciszaj bo zaraz 3 bedzie w domu i bedziesz miała zamieszanie :p hah
GoNia1979 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Gonia, a nie wiesz jak długo Cię jeszcze potrzymają? Trzymaj się!
Co do różka, mam jeden po córce, jest z tych miękkich, chyba drugiego kupować nie będę... U nas w szpitalu dają swoje różki, więc do szpitala nie będę ciągnąć różka. Chyba, że coś się pozmieniało.
Z pracy zrezygnowałam w listopadzie, co prawda ostatnie miesiące i tak wykonywałam ją z domu, ale miałam tyle nerwów przez szefostwo i ich fanaberie, że pożegnałam się z nimi i tyle, a że bez umowy, to bez żalu i krygowania się. Co prawda trochę się w domu nudzę, ale gdyby mnie tak wszystko nie bolało zaraz od robienia czegokolwiek to bym miała raczej dni wypełnione robotą, bo jak patrzę co tu się w okół mnie dzieje...normalnie bym nie wytrzymała, a tak muszę. Chociaż dzisiaj chyba się trochę ugnę i coś porobię więcej, bo naprawdę zła jestem o ten bajzel, którego mój mąż nie widzi.
A dzisiaj od rana jestem tak płaczliwa, że już chyba nad tym panować przestałam. Wszystko widzę w czarnych barwach. Te ciążowe humory mnie wykończą. Momentami jestem tak ekstramalnie wkurzona, że rozbiłabym coś mężowi na głowie. Tak się nie da normalnie funkcjonować, ratunku.
Co do ubioru dziecka, ja zawsze pod pajacyk prawie zawsze zakładałam body z krótkim rękawem ;)Wszystko zależy od dziecka, trzeba obserwować czy nie jest mu za zimno albo za ciepło, nie zakładać, że "tak mu będzie dobrze". Ja osobiście wolę ubrać cieplej ale mieć otwarte okno i świeże powietrze (w zależności od pogody, bo jeśli mocno wieje od okna to wolę wywietrzyć pomieszczenie i zamknąć okno). -
moje zakupki
Gonia będzie dobrze :* ważne że slyszysz serduszko 3 razy dziennietego akurat zazdroszę (ale tylko tego)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:37
bbee, Rudzik, sylwucha89, monika_89, marie_marie22, GoNia1979, aneta.be, Breezee, WreszcieMama, Kamilutek, blubka, Mabelle, ag194, Kleopatra, Demsik, Espera, MEGI81, Uska lubią tę wiadomość
-
Gonia a nie wiesz kiedy Cie wypuszcza
Rozumiem Cie doskonale tez bez moich dziewczyn bym zwariowala
Ja sie zabralam za porzadki ubraniowe malucha
Segreguje przeglądam co malutkie co wieksze i po prostu mam tego od cholerci
Wzielam sie za pierwsze pranie
Nazbieralo sie tego calkiem sporo
Przegladajac wszystko jednak przekonuja mnie najbardziej ubranka z mothercare sa po prostu cudne
Teoche mam tez lupow uzywanych a jeszcze w Polsce wielki wor ubran do wysylki
Dobrze ze mojaj mama kupuje raczej na 62cm bo tych malenkich to juz chyba za duzo
Znalazlo sie tez troche prezentow pierwszych i noestety to nie moj gustjakas wybredna jestem
A to nasz balagan przed segregacja u troche juz ulozonych
Ta kupka nieposkladana to ubranka na 3msc uzywane i nowe
Na szafie wiszące to nieudane prezenty ( poza kompletem szarym ktory wczoraj kupiłam malemu )
Nawet nie bede tego prac bo nie ma sensu tylko gdzies to oddam bo wiem, ze nie założę malemu
Nieudane prezenty
Chyba bede to prala i prasowala przez najblizsze 2 msc
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:40
bbee, sylwucha89, marie_marie22, WreszcieMama, Kamilutek, ag194, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Uszczesliwiona cudne
Uwielbiam ubranka dla dziewczynek i dzieki bogu, ze mam dwie chociaz jedna to juz sie nie da mi ubrac ale mlodsza corka wciaz lubi sie stroic a ja uwielbiam isc do sklepu i kupowac te wszystkie koronki, pudrowe roze itd
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę dziewczyny zaawansowania wyprawki! Mój mąż oczywiście twierdzi, że jest jeszcze kupa czasu tylko to nie on będzie się zajmował praniem i prasowaniem a dodatkowo Nikosiem
Carolina dla bliźniaków Ci ubrań wystarczyśliczne!!!
Ja niby mam jakieś 3,5 na plusie ale brzuch jest spory.. zresztą zaraz nadrobię bo od kilku dni mam mega zachcianki i gastrofazęwczoraj na kolację robiłam chinczyka bo chodził za mną ze dwa miesiące
zjadłam ogromną porcję i miałam orgazm w ustach
a dzisiaj właśnie kleję kluski śląskie
-
Klaudia0727 wrote:ale ty w polsce robilas to ?
bo dla mnie to szok normalnie ze takie cos , ja poszlam z włąsna wodą i kubkiem , wzielam 250 ml ale pani nie wziela odemnei tego tylko sama to mi rozrobila i dala gotowe do picia i pilnowala czasu i bez kolejki mnie wołaładziwne to u ciebie serio ... moim zdaniem powinnaś powtorzyć badanie w innym miejscu .
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
gaja_1 wrote:A ja teraz czytam, że dla noworodka typowy zestaw do ubrania to body+pajacyk, a myślałam, że sam pajacyk wystarczy. Nie bedzie dziecku za ciepło w dwóch warstwach? Mowa tu o szpitalu/domu a nie o spacerach. Ubierałyście coś maluchom pod pajacyk bawełniany?
Kurde ja myślałam,że pajace głównie do spania, a na dzień body plus półspiochy...
eeee... jestem zielona w tym temacie. Mam kilka kilo ciuszków,ale nie wiem jak je zakładaćcała ja!
Aaaaa zapisałam się do szkoły rodzenia! Niby nic a cieszy. I jeszcze wyrwałam termin piątkowy na 17:45 więc się chłop nie wykręci pracą i będzie musiał iść ze mną! Jeah! Na szczęście tylko 4 spotkania. Swoja drogą czego oni mnie chcą nauczyć przez 4 spotkania to nie wiem... zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:23
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Kazdy ubiera jak mu wygodnie
Dla mnie body to podstawa na 1
Do wszystkiego je zakladam
A w upały tylko w bodziaku
Do spania jezeli jest ciepło mozna ubrac tylko pajacyk ( pizamke bawelniana )
sylwucha89, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:15
sylwucha89, bbee, Arwi, marie_marie22, Kamilutek, blubka, daisy123, Uszczesliwiona, Mabelle, ag194, Breezee, Forbidden, Kleopatra, Demsik, Maniuś, MEGI81, Uska, Camilia lubią tę wiadomość