MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A odnośnie suchości twarzy to może ten artykul: http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/jak-nawilzyc-skore-twarzy-w-ciazy-10-sprawdzonych-kremow,538_7641.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:20
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Imię_Róży wrote:Ja na glukozę idę w przyszły wtorek, ta glukoza może nie jest taka straszna z tego co pamiętam tylko to siedzenie 2 godziny w poczekalni na 4 literach, żeby badanie było miarodajne, teraz wezmę ze sobą moja mamę to chociaż pogadamy i szybko zleci:-))
Klaudia haha tatuś szybki, ale z drugiej strony mój uczył mnie jeździć od 2 klasy podstawówki, oczywiście przy groźbach rozwodu ze strony mojej mamy, która strasznie panikowała, że siedzę za kierownicą))
No my akurat mamy w mieście takie trzy puste duze parkingi gdzie spokojnie na jedyneczce bedzie.mogla pokrecic kierownica tyle zabawy a w dodatku wiez z tata sie wzmocniImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:ja w ogole to chcialam pracowac do Świąt Wielkanocnych
ale dzisiaj stwierdzam, że nie dam rady tak mi niewygodnie
Do kiedy planujecie pracować?
Do końca marca co najmniej chciałam, ale ostatnio mam dużo stresów w pracy, poza tym coraz bardziej odczuwam dolegliwości fizyczne, zwłaszcza trawienne są strasznie niekomfortowe () i zaczynam się łamać. Ale z drugiej strony czekam na podpisanie umowy projektowej, tysiączek miesięcznie by wpadał, ale tylko pod warunkiem, że bym przynajmniej formalnie pracowała. A wiadomo, potem lepszy przelicznik...
Na szczęście zajęcia kończą się za tydzień więc może będę w większości mogła pracować w domu, a wtedy to nie problem
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dziewczyny podziwiam ale jak ma sie " wygodna" prace to mozna dlugo pracować
W poprzedniej ciazy pracowalam do konca samego ale moglam duzo rzeczy robic w domu a w biurze raz na jakis czas sie pojawic
W twj ciazy ze wzgledu na zmiane szefostwa, atmosfere pracy w kamieniolomie i 2 poronienia w krotkim czasie gdzie przy obu nawet na zwolnienie nie poszlam dalam sobie spokój i dosc szybko ucieklam na zwolnienie ale ja po acierzynskim nie wracam do tej pracy
-
Carolina wrote:W twj ciazy ze wzgledu na zmiane szefostwa, atmosfere pracy w kamieniolomie i 2 poronienia w krotkim czasie gdzie przy obu nawet na zwolnienie nie poszlam dalam sobie spokój i dosc szybko ucieklam na zwolnienie ale ja po acierzynskim nie wracam do tej pracy
Pracujesz w kamieniołomie? Moja praca marzeń z dzieciństwa
edit: teraz też się uwielbiam po nich pętaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:38
Elmo13 wrote:Dziewczyny ja od tygodnia lecze się na kaszel teraz znów mam suchy duszacy możecie coś polecić bo już nie wiem.co brać.. ..
Plus płukanie wodą z solą gardła.
Ja brałam jeszcze tabletki quixx grip. Byłaś u lekarza?
Ja się smaruję kremem przeciw rozstępom z Perfecty. Robię to nieregularnie, ale rozstępy wyskoczyły mi najpierw na biuście, gdy urósł, na brzuchu ku mojemu zdziwieniu nie mam
MEGI, ja się ostatnio goliłam przy lustrze
Wy tu o glukozie, a mnie mdli na samą myśl, no ale cóż..muszę się też zapisaćDziś duży w smog w Krakowie, to póki co nie wychodzę (dobra wymówka nigdy nie jest zła:D).
Dziewczyny, podziwiam Was, że jeszcze pracujecie. Ja tęsknię za swoją pracą, ale nie wróciłabym teraz, nawet gdybym dostała zgodę dyrektorki. Wiem, że często mi się kręci w głowie i mogłabym po prostu nie dać rady.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Carolina świetnie Cię rozumiem, ja jakbym miała stresującą pracę to na pewno już bym sobie leżakowała w domu
a z racji, że praca lekka i mam do niej 5 minut piechotką to wolę przychodzić tutaj i siedzieć z ludźmi niż w domu całymi dniami przesiadywać przed tv bo rodziny nie mam blisko siebie, więc zanudziłabym się na śmierć
-
Kamilutek wrote:Pracujesz w kamieniołomie? Moja praca marzeń z dzieciństwa
edit: teraz też się uwielbiam po nich pętać
Przenosnia 2 lata temu jak sie zatrudnialam pracowalo na tym samym stanowisku 25 osob
Zachodzac w ciaze zredukowali etaty i pozostalo 12 osob a pracy nawet 1% nie mniejdlatego ucieklam bo bałam sie o ta ciążę
Nudze sie czasami i brakuje mi pracy ale jakos to przetrwam
Golenie hymmmm u mnie mój maz przejal obowiazek golenia zonki i za każdym razem smieje sie, ze nie ma co golic jakos mało zarosnieta jestem
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady na kaszel ale te domowe syropy już przerobilam i niestety nie pomogły najpierw był kaszel suchy krtaniowy potem mokry a teraz znów suchy ... strasznie mnie męczy i już nawet wczoraj mnie brzuch bolał trochę od tego kaszlu wiec więc dziś idę do lekarza i nie wyjdę z gabinetu dopuki mi czegoś konkretnego nie zapisze bo sama już się od 1.5 tygodnia lecze i bez skutku.
W aptece nic mi nie mogą za wiele pomoc bo nie wiedzą co dac wysyłają do lekarza wiec więc idę zobaczymy .
Ja mam azs i też sucha skórę mam taki balsam z eloderm i smaruje nim właśnie piersi bo najbardziej mnie swędzi tam skóra nawet trochę pomaga i można go stosować dla dzieci od 1 dnia życia jakby co to potem można zużyć. A brzuch smaruje kremem na rozstępy z babyderem z Rossmann. To moja trzecia ciaza cisza w poprzednich za dużo nie spróbowałam i w pierwszej trochę mi wyszły rozstępy na podlaskich a w drugiej w ostatnim tygodniu na brzuchu ale słabe wiec nie jest zle ale ja przydałam 20 kg w drugiej i mialam naprawdę duży brzuch. Teraz mam +9 zobaczymy jak będzie dalej.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.Aniołek (8t) marzec 2016
-
Cześć.
Ja po Usg. Mała wazy 548 g dalej jest dziewczynka
Teraz czekam na lekarza i może wypis
Zastanawiam sie nad szyjka bo w nocy z czwsrtku na piatek zmierzyli 36mm. Dzis 33mmniby dalej dobrze ale w 4 dni 3 mm?sylwucha89, Mabelle, Kamilutek, Imię_Róży, mon!ta^, bbee, Uszczesliwiona, Arwi, Breezee, monika_89, ag194, MEGI81, Hope_, Maniuś, Camilia, blubka, Elmo13, Kleopatra, Uska lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:ja w ogole to chcialam pracowac do Świąt Wielkanocnych
ale dzisiaj stwierdzam, że nie dam rady tak mi niewygodnie
Do kiedy planujecie pracować?
a ja chyba to połowy lutego. Atmosfera robi się coraz gorsza, zamiast przekazywać obowiązki innym, szef ciągle mi dokłada nowe sprawy. Poza tym szczerze straciłam zainteresowanie pracą, ciągle myślę o wyprawce, wyborze szpitala itp, a brakuje mi czasu na cokolwiek...
Fajnie opisana wyprawka do szpitala, podzielona na 3 zestawy
https://mamabaja.pl/pl/blog/Torba-do-szpitala%2C-czyli-co-bedzie-Ci-naprawde-potrzebne./3
zastanawiam się też nad rożkiem tej firmy
-
Martchen wrote:Cześć.
Ja po Usg. Mała wazy 548 g dalej jest dziewczynka
Teraz czekam na lekarza i może wypis
Zastanawiam sie nad szyjka bo w nocy z czwsrtku na piatek zmierzyli 36mm. Dzis 33mmniby dalej dobrze ale w 4 dni 3 mm? -
Tak się zastanawiam nad kupnem rożka dla Kruszynki, nie planowałam tego w ogóle, bo naczytałam się, że to średnio wygodne i utrudniające bezpieczne trzymanie maleństwa, ale wczoraj mój tata dał mi do myślenia - mówił, że byłam taka malutka, że przez pierwszy miesiąc bał się wziąć mnie inaczej niż w rożku czy beciku.
Któraś z Was kupiła może rożek? Możecie jakiś polecić? Lepszy jest z wkładką usztywniającą czy bez? Nie wiem też, czy taki rożek to na maj nie jest za ciepły...
Kamilutek wrote:Tak się zastanawiam nad kupnem rożka dla Kruszynki, nie planowałam tego w ogóle, bo naczytałam się, że to średnio wygodne i utrudniające bezpieczne trzymanie maleństwa, ale wczoraj mój tata dał mi do myślenia - mówił, że byłam taka malutka, że przez pierwszy miesiąc bał się wziąć mnie inaczej niż w rożku czy beciku.
Któraś z Was kupiła może rożek? Możecie jakiś polecić? Lepszy jest z wkładką usztywniającą czy bez? Nie wiem też, czy taki rożek to na maj nie jest za ciepły...