Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi chłopcy mają męski wieczór i wysłali mnie do sypialni z ksiązką, hehe :) Przynieśli herbatę i chipsy :) Żyć nie umierać!!
    Trzymajcie się tam dziewczyny, żadnych porodów przed marcem ;p

Karissa, ag194, monika_89, sylwucha89, Espera, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee ale cudna córeczka <3
    Ja ostatnio tez przeglądałam zdjecia mojej sprzed 7 lat :) i juz sie doczekac nie moge maluszka w domu...

Moja cora 7 lat temu i teraz
    Jak dzieci sie zmieniaja jak czas szybko rosnie ale powiem Wam szczerze, ze fajnie miec w domu taka juz rezolutna dziewczynkę <3

c0aeaa7879ee2c3amed.jpg

6d765ef68c84cbb4gen.jpg

Jeszcze powracajac do używanych rzeczy ja tez ogolnie nie lubie kupowac uzywek a szczegolnie w uk
    Juz kilka razy sie zawiodlam... nie wiem dlaczego ale anglicy nie przywiazuja wagi do tego co Ci wysla... rzeczy brudne czesto z plamami ktore sie nie dopiora :(
    Natomiast w pl jak mieszkałam to szczerze zawsze trafialam super zadbane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:45

Arwi, bbee, Kamilutek, ag194, amilka87, Kleopatra, monika_89, sylwucha89, blubka, Imię_Róży, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, Hope_, Mabelle, marie_marie22, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś już po zakupach :)

jak któraś ma Auchan blisko to jest nowa oferta, są bodziaki z krótkim rękawem 100% bawełna, milusie w dotyku, za zawrotna kwotę 6zł :) Kubusiowi dziś 2 kupiłam, do tego jeszcze skarpeteczki i takie spodenki ze stopkami (nie wiem, jak się to nazywa). Najdroższe były skarpetki - 7zł za 3 szt! :D
    3a5b3ed793e41e1am.jpg

W Cocodrillo na wyprzedaży dorwałam pierwsze kolorowe body dla Kubusia! Wszędzie wszystko jest niebieskie lub szare, a przecież w kolorkach dziecku ładnie :D 100% bawełna, bodziaki 10zł, pajac 15zł :)
    a25a9a3e57987451m.jpg

No i na koniec wpadłam na wyprzedaż do Mexx i zaszalałam. Portfel płacze, ale trudno :D Sweterek rozmiar 62, koszula rozmiar 56, spodnie coś ala dresowe rozmiar 62 i dżinsy na gumce rozmiar 62 :D A no i sweterek z kapturem rozmiar 68, ale wychodzi dość duży, więc posłuży nam dłużej :) Sweterek ma podszewkę z bawełny, dżinsy są z dżinsu, a reszta 100% bawełna <3 Wszystko poprzeceniane z ok 100zł na 20-40zł :) Może akurat te ciuszki jakieś wybitnie na co dzień nie będą, ale jakieś wyjściowe ciuchy syn musi mieć! Żeby się matce dobrze patrzyło ;)
    330d82a3c8c2c445m.jpg

Jestem bardzo zadowolona z zakupów, najbardziej chyba z tej koszuli i z tego kolorowego bodziaka :D

bbee, Kamilutek, ag194, amilka87, Kleopatra, mon!ta^, Demsik, monika_89, sylwucha89, blubka, Imię_Róży, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, Hope_, Mabelle, marie_marie22, Karissa, Maniuś, sylwia1985, Breezee, Klaudia N., rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, córeczka śliczna!
    I wcale się nie dziwię jej minie, jakby mi takie coś wisiało nad głową to też bym taką miała, zdecydowanie za dużo dobrego na raz ;)

Monita, pomysł z szyciem pieluszek bardzo mi się podoba, może nawet uda Ci się znaleźć grubą tetrę, bo te luxy 140g/m2 macałam i to sito jest, ale pewnie nadają się świetnie do robienia domowego twarogu ;)

Carolina, piękna ta Twoja córka!

Qasha, bardzo podoba mi się zwłaszcza ten sweterek z łatami na łokciach, będzie elegant-intelektualista :)

Kleopatra, jak Ty wytrzymasz takie nicnierobienie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:11

Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha super zakupki;)
    Kleopatra ale ci dobrze:)korzystaj:)

Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha sliczne ubranka ja to bym mogła spędzać 24 na dobe w sklepach z rzeczami dla dzieci ;)

Arwi, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Arwi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Qasha, bardzo podoba mi się zwłaszcza ten sweterek z łatami na łokciach, będzie elegant-intelektualista :)

Też mi się bardzo podoba! :D
    Carolina wrote:
    Qasha sliczne ubranka ja to bym mogła spędzać 24 na dobe w sklepach z rzeczami dla dzieci ;)

Ja tak samo, muszę pójść na odwyk i zacząć kupować TYLKO rzeczy z listy braków :D

Pojechałam kupić rzeczy dla siebie, a wyszłam z torbą pełna rzeczy dla Kubusia... sobie kupiłam rękawiczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:33

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak dobrze ze sobie cos kupiłaś
    Ja od momentu ciazy mam cos takiego
    Jak brzucha nie było widać to myslalam sobie " po co kupowac jak zaraz za male bedzie"
    Teraz jak brzuch duzy to " aaa nie ma sensu bo zaraz za duze bedzie"
    Lepiej cos dla malego i wyszlo jak wyszlo dziecko ubran ma naddto ale dobrze, ze byly swieta to mnie rodzinka obsypala ubraniowymi prezentami wiec jest co na tylek wciągnąć :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina nie myśl, że zapomniałam :)
    już zdaję relacje.
    Glukoza była o wiele smaczniejsza niż się spodziewałam, o smaku pomarańczowym. Smakowała prawie identycznie jak Lucozade ;)
    Wypiłam duszkiem :) po dwóch godzinach kolejne pobranie i do domu.
    Myślałam, że Filip mi wyskoczy z brzucha przez te 2h takiej dawki energii dostał :)
    Nie było źle, tylko nie spodziewałam się takiego natłoku ludzi i nie miałam zasięgu Internetu czyli siedziałam i się gapiłam w zegar.
    Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać kiedy powinnam dostać wyniki :/

Córeczkę masz śliczną <3

Breeze pochwal się wózkiem, czekam! :)

• Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa a glukaze trzeba samej kupić? Jutro co prawda ide do poloznej wiec sie zapytam ale nie lubie kobiety ;) jakos działa mi na nerwy wiec moze byc tak, ze zapomne sie jej zapytac
    Dostalam ostatnio od niej jakis świstek domyślam sie ze z nim mam isc do apteki?
    I z tego co wiem to glukoza jest juz gotowa nie trzeba rozrabiac?
    Bede jutro to zapytam sie kiedy wyniki :) dam Ci znac jak wroce a 30.01 sama bede gapic sie w zegar bo u mnie w przychodni nigdy nie mam zasiegu
    Uciekam spać spokojnej nocki dziewczyny i dzieki moniqaaa za relacje :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee prześliczna córeczka.
    To się porobiło z tymi szpitalami. Dzis mi położna mowila, ze najwyższy czas kompletowac wyprawke bo na tym etapie roznie może być, obserwacje w szpitalu itp.
    Z dzidzka wszystko dobrze. Wazy 880g! Z usg jest o 12 dni większa. Cukrzyca ciążowa wykluczona.
    Dziewczyny swietne zakupy.
    Mój mąż zwariował i chce wózek ze wstawkami różu (barletta rainbow). Ja wole bardziej stonowane kolory, a ten sie oburza, ze chce taki smutny wozek dla dzidzi. Ewentualnie sie zgodziłam jeżeli sletaż bedzie caly bialy. No ale i tak za bardzo do mnie nie przemawia.

mon!ta^, MEGI81, Uszczesliwiona, Mabelle, Hope_, bbee, sylwucha89, marie_marie22, ag194, Maniuś, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu glukozę dostałam na miejscu zaraz po pobraniu pierwszej próbki. Gotowa do wypicia w torebce jak soczek.
    Nie zapomnij się przypomnieć położnej żeby ci wysłała skierowanie na glukozę, bo bez tego się nie obejdzie.

No i podczas tych 2h nie mogłam się napić wody, co mbie bardzo zdziwiło. W Polsce też tak jest?

Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 00:52

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:23

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ogólnie to zauważyłam że anglicy wszysko mają w d... i chyba dlatego tak mi się podoba ten kraj! Japonki do kurki zimowej? Nie ma sprawy! Emu do krótkich spodenek? Mówisz, masz! Skończyło się mleko? To do Tesco w pizamie i szlafroku :) marzy mi się jeszcze tan wrócić :) zazwyczaj co roku latalam a ostatnie 3lata nie byłam i strasznie mi tego brakuje :( ale fakt że często przy tym są niechujni a to już fajne nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 00:12

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek gratuluje wizyty!
    Qasha gratuluje zakupow! Fajne ciuszki.
    Carolina,ale masz super dziewczynke!

Ja poszlam spac o 21 bo sie slabo czulam I strasznie mi sie spac chcialo,
    to teraz juz nie spie tylko forum nadrabiam I sie nudze...
    Niektorzy jeszcze spac nie poszli, a ja juz bym mogla wstawac...

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Kamilutek gratuluje wizyty!
    Qasha gratuluje zakupow! Fajne ciuszki.
    Carolina,ale masz super dziewczynke!

Ja poszlam spac o 21 bo sie slabo czulam I strasznie mi sie spac chcialo,
    to teraz juz nie spie tylko forum nadrabiam I sie nudze...
    Niektorzy jeszcze spac nie poszli, a ja juz bym mogla wstawac...

U mnie pewnie będzie kolejna nieprzespana noc to na razie się nawet nie kładę :) ostatnio męczę się do 4-5, żegnam mamę jak wychodzi do pracy, kładę się znowu i dopiero zasypiam :/

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Carolina ogólnie to zauważyłam że anglicy wszysko mają w d... i chyba dlatego tak mi się podoba ten kraj! Japonki do kurki zimowej? Nie ma sprawy! Emu do krótkich spodenek? Mówisz, masz! Skończyło się mleko? To do Tesco w pizamie i szlafroku :) marzy mi się jeszcze tan wrócić :) zazwyczaj co roku latalam a ostatnie 3lata nie byłam i strasznie mi tego brakuje :( ale fakt że często przy tym są niechujni a to już fajne nie jest

Dokładnie, dlatego zawsze łatwo jest rozpoznać Polkę- stylowo ubrana, dopasowane czyściutkie buty i w ogóle :)

Jak widzę angielki w adresach, niechlujnym koku i fajką w gębie, to aż mnie obrzydzenie łapie.
    A tak poza tym to masz rację, luz bluz w ubiorze. Jak dla mnie, byle był czysty ;)

Jak mała się urodzi to wskakujcie w samolot i odwiedźcie nas ;) mój Fifi będzie miał pierwszą dziewczynę ;)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła kryska na Matyska i teraz ja witam się w nocy z oddziału szpitalnego. Matylda super, 530 g, dokazuje, a jej matka cierpi z powodu najgorszego ataku rwy kulszowej ever. Zaczęło się o 22, do 1 nic nie było lepiej, brak możliwości poruszania się z powodu bardzo dużego bólu w podbrzuszu. Nie miałam pojęcia co to jest ale w szpitalu stawiają na rwe , ale nietypową, bo bez bólu nogi.
    Ech, a tak się chwaliłam dzisiaj, ze mamuśka też okaz zdrowia jest! Nauczkę mam na przyszłość, żeby nie chwalic za bardzo, bo los się zemści za zbytni optymizm.
    Obym była ostatnią majówka z naszego forum , ktora wylądowała na ip przed 36 tygodniem :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie tak nie chce wstać. Biodra mnie bolą od tego robienia, pakowania, budowania mebli. Każdy obrót w łóżku to masakra.

A teraz muszę wstać i zjesc ciemne pieczywo z szynka, bo na 9 mam glukozę i nie mam byc na czczo.
    Spytałam mojej pani doktor jak to jest ze normalnie przed glukoza sie nie powinno jeść a ja mogę, a ona powiedziała ze tu jest mały i duży test glukozy 50 lub 75 ml. Na duży nie można jeść, ale ona woli najpierw mały zrobić bo jak ma byc coś nie tak to on to pokaże i wtedy zrobimy duży, ale jak nie to ona mnie leczyć nie chce. Za to ja lubię. Może nie będzie dla mnie tak straszne jak w pierwszej ciąży.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek nie zazdroszczę rwy kulszowej ;( mnie często łapie ze względu na tryb pracy. U mnie jeszcze dyski przeskakują przez co mam czasem jedna nogę krótsza od drugiej i przez to problemy ze stawami biodrowymi. Zawsze mi mówili ze sport to zdrowie, ja całe życie, żeglarstwo, narciarstwo, taniec sportowy, maratony fitness, a teraz lekarze mówią ze to od przeciążeń w sporcie ze co za dużo to nie zdrowo.

Kamilutek lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ