X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi chłopcy mają męski wieczór i wysłali mnie do sypialni z ksiązką, hehe :) Przynieśli herbatę i chipsy :) Żyć nie umierać!!
    Trzymajcie się tam dziewczyny, żadnych porodów przed marcem ;p

Karissa, ag194, monika_89, sylwucha89, Espera, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee ale cudna córeczka <3
    Ja ostatnio tez przeglądałam zdjecia mojej sprzed 7 lat :) i juz sie doczekac nie moge maluszka w domu...

Moja cora 7 lat temu i teraz
    Jak dzieci sie zmieniaja jak czas szybko rosnie ale powiem Wam szczerze, ze fajnie miec w domu taka juz rezolutna dziewczynkę <3

c0aeaa7879ee2c3amed.jpg

6d765ef68c84cbb4gen.jpg

Jeszcze powracajac do używanych rzeczy ja tez ogolnie nie lubie kupowac uzywek a szczegolnie w uk
    Juz kilka razy sie zawiodlam... nie wiem dlaczego ale anglicy nie przywiazuja wagi do tego co Ci wysla... rzeczy brudne czesto z plamami ktore sie nie dopiora :(
    Natomiast w pl jak mieszkałam to szczerze zawsze trafialam super zadbane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:45

Arwi, bbee, Kamilutek, ag194, amilka87, Kleopatra, monika_89, sylwucha89, blubka, Imię_Róży, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, Hope_, Mabelle, marie_marie22, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś już po zakupach :)

jak któraś ma Auchan blisko to jest nowa oferta, są bodziaki z krótkim rękawem 100% bawełna, milusie w dotyku, za zawrotna kwotę 6zł :) Kubusiowi dziś 2 kupiłam, do tego jeszcze skarpeteczki i takie spodenki ze stopkami (nie wiem, jak się to nazywa). Najdroższe były skarpetki - 7zł za 3 szt! :D
    3a5b3ed793e41e1am.jpg

W Cocodrillo na wyprzedaży dorwałam pierwsze kolorowe body dla Kubusia! Wszędzie wszystko jest niebieskie lub szare, a przecież w kolorkach dziecku ładnie :D 100% bawełna, bodziaki 10zł, pajac 15zł :)
    a25a9a3e57987451m.jpg

No i na koniec wpadłam na wyprzedaż do Mexx i zaszalałam. Portfel płacze, ale trudno :D Sweterek rozmiar 62, koszula rozmiar 56, spodnie coś ala dresowe rozmiar 62 i dżinsy na gumce rozmiar 62 :D A no i sweterek z kapturem rozmiar 68, ale wychodzi dość duży, więc posłuży nam dłużej :) Sweterek ma podszewkę z bawełny, dżinsy są z dżinsu, a reszta 100% bawełna <3 Wszystko poprzeceniane z ok 100zł na 20-40zł :) Może akurat te ciuszki jakieś wybitnie na co dzień nie będą, ale jakieś wyjściowe ciuchy syn musi mieć! Żeby się matce dobrze patrzyło ;)
    330d82a3c8c2c445m.jpg

Jestem bardzo zadowolona z zakupów, najbardziej chyba z tej koszuli i z tego kolorowego bodziaka :D

bbee, Kamilutek, ag194, amilka87, Kleopatra, mon!ta^, Demsik, monika_89, sylwucha89, blubka, Imię_Róży, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, Hope_, Mabelle, marie_marie22, Karissa, Maniuś, sylwia1985, Breezee, Klaudia N., rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, córeczka śliczna!
    I wcale się nie dziwię jej minie, jakby mi takie coś wisiało nad głową to też bym taką miała, zdecydowanie za dużo dobrego na raz ;)

Monita, pomysł z szyciem pieluszek bardzo mi się podoba, może nawet uda Ci się znaleźć grubą tetrę, bo te luxy 140g/m2 macałam i to sito jest, ale pewnie nadają się świetnie do robienia domowego twarogu ;)

Carolina, piękna ta Twoja córka!

Qasha, bardzo podoba mi się zwłaszcza ten sweterek z łatami na łokciach, będzie elegant-intelektualista :)

Kleopatra, jak Ty wytrzymasz takie nicnierobienie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:11

Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha super zakupki;)
    Kleopatra ale ci dobrze:)korzystaj:)

Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha sliczne ubranka ja to bym mogła spędzać 24 na dobe w sklepach z rzeczami dla dzieci ;)

Arwi, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Arwi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Qasha, bardzo podoba mi się zwłaszcza ten sweterek z łatami na łokciach, będzie elegant-intelektualista :)

Też mi się bardzo podoba! :D
    Carolina wrote:
    Qasha sliczne ubranka ja to bym mogła spędzać 24 na dobe w sklepach z rzeczami dla dzieci ;)

Ja tak samo, muszę pójść na odwyk i zacząć kupować TYLKO rzeczy z listy braków :D

Pojechałam kupić rzeczy dla siebie, a wyszłam z torbą pełna rzeczy dla Kubusia... sobie kupiłam rękawiczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:33

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak dobrze ze sobie cos kupiłaś
    Ja od momentu ciazy mam cos takiego
    Jak brzucha nie było widać to myslalam sobie " po co kupowac jak zaraz za male bedzie"
    Teraz jak brzuch duzy to " aaa nie ma sensu bo zaraz za duze bedzie"
    Lepiej cos dla malego i wyszlo jak wyszlo dziecko ubran ma naddto ale dobrze, ze byly swieta to mnie rodzinka obsypala ubraniowymi prezentami wiec jest co na tylek wciągnąć :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina nie myśl, że zapomniałam :)
    już zdaję relacje.
    Glukoza była o wiele smaczniejsza niż się spodziewałam, o smaku pomarańczowym. Smakowała prawie identycznie jak Lucozade ;)
    Wypiłam duszkiem :) po dwóch godzinach kolejne pobranie i do domu.
    Myślałam, że Filip mi wyskoczy z brzucha przez te 2h takiej dawki energii dostał :)
    Nie było źle, tylko nie spodziewałam się takiego natłoku ludzi i nie miałam zasięgu Internetu czyli siedziałam i się gapiłam w zegar.
    Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać kiedy powinnam dostać wyniki :/

Córeczkę masz śliczną <3

Breeze pochwal się wózkiem, czekam! :)

• Carolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa a glukaze trzeba samej kupić? Jutro co prawda ide do poloznej wiec sie zapytam ale nie lubie kobiety ;) jakos działa mi na nerwy wiec moze byc tak, ze zapomne sie jej zapytac
    Dostalam ostatnio od niej jakis świstek domyślam sie ze z nim mam isc do apteki?
    I z tego co wiem to glukoza jest juz gotowa nie trzeba rozrabiac?
    Bede jutro to zapytam sie kiedy wyniki :) dam Ci znac jak wroce a 30.01 sama bede gapic sie w zegar bo u mnie w przychodni nigdy nie mam zasiegu
    Uciekam spać spokojnej nocki dziewczyny i dzieki moniqaaa za relacje :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee prześliczna córeczka.
    To się porobiło z tymi szpitalami. Dzis mi położna mowila, ze najwyższy czas kompletowac wyprawke bo na tym etapie roznie może być, obserwacje w szpitalu itp.
    Z dzidzka wszystko dobrze. Wazy 880g! Z usg jest o 12 dni większa. Cukrzyca ciążowa wykluczona.
    Dziewczyny swietne zakupy.
    Mój mąż zwariował i chce wózek ze wstawkami różu (barletta rainbow). Ja wole bardziej stonowane kolory, a ten sie oburza, ze chce taki smutny wozek dla dzidzi. Ewentualnie sie zgodziłam jeżeli sletaż bedzie caly bialy. No ale i tak za bardzo do mnie nie przemawia.

mon!ta^, MEGI81, Uszczesliwiona, Mabelle, Hope_, bbee, sylwucha89, marie_marie22, ag194, Maniuś, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu glukozę dostałam na miejscu zaraz po pobraniu pierwszej próbki. Gotowa do wypicia w torebce jak soczek.
    Nie zapomnij się przypomnieć położnej żeby ci wysłała skierowanie na glukozę, bo bez tego się nie obejdzie.

No i podczas tych 2h nie mogłam się napić wody, co mbie bardzo zdziwiło. W Polsce też tak jest?

Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 00:52

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:23

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ogólnie to zauważyłam że anglicy wszysko mają w d... i chyba dlatego tak mi się podoba ten kraj! Japonki do kurki zimowej? Nie ma sprawy! Emu do krótkich spodenek? Mówisz, masz! Skończyło się mleko? To do Tesco w pizamie i szlafroku :) marzy mi się jeszcze tan wrócić :) zazwyczaj co roku latalam a ostatnie 3lata nie byłam i strasznie mi tego brakuje :( ale fakt że często przy tym są niechujni a to już fajne nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 00:12

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek gratuluje wizyty!
    Qasha gratuluje zakupow! Fajne ciuszki.
    Carolina,ale masz super dziewczynke!

Ja poszlam spac o 21 bo sie slabo czulam I strasznie mi sie spac chcialo,
    to teraz juz nie spie tylko forum nadrabiam I sie nudze...
    Niektorzy jeszcze spac nie poszli, a ja juz bym mogla wstawac...

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Kamilutek gratuluje wizyty!
    Qasha gratuluje zakupow! Fajne ciuszki.
    Carolina,ale masz super dziewczynke!

Ja poszlam spac o 21 bo sie slabo czulam I strasznie mi sie spac chcialo,
    to teraz juz nie spie tylko forum nadrabiam I sie nudze...
    Niektorzy jeszcze spac nie poszli, a ja juz bym mogla wstawac...

U mnie pewnie będzie kolejna nieprzespana noc to na razie się nawet nie kładę :) ostatnio męczę się do 4-5, żegnam mamę jak wychodzi do pracy, kładę się znowu i dopiero zasypiam :/

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Carolina ogólnie to zauważyłam że anglicy wszysko mają w d... i chyba dlatego tak mi się podoba ten kraj! Japonki do kurki zimowej? Nie ma sprawy! Emu do krótkich spodenek? Mówisz, masz! Skończyło się mleko? To do Tesco w pizamie i szlafroku :) marzy mi się jeszcze tan wrócić :) zazwyczaj co roku latalam a ostatnie 3lata nie byłam i strasznie mi tego brakuje :( ale fakt że często przy tym są niechujni a to już fajne nie jest

Dokładnie, dlatego zawsze łatwo jest rozpoznać Polkę- stylowo ubrana, dopasowane czyściutkie buty i w ogóle :)

Jak widzę angielki w adresach, niechlujnym koku i fajką w gębie, to aż mnie obrzydzenie łapie.
    A tak poza tym to masz rację, luz bluz w ubiorze. Jak dla mnie, byle był czysty ;)

Jak mała się urodzi to wskakujcie w samolot i odwiedźcie nas ;) mój Fifi będzie miał pierwszą dziewczynę ;)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła kryska na Matyska i teraz ja witam się w nocy z oddziału szpitalnego. Matylda super, 530 g, dokazuje, a jej matka cierpi z powodu najgorszego ataku rwy kulszowej ever. Zaczęło się o 22, do 1 nic nie było lepiej, brak możliwości poruszania się z powodu bardzo dużego bólu w podbrzuszu. Nie miałam pojęcia co to jest ale w szpitalu stawiają na rwe , ale nietypową, bo bez bólu nogi.
    Ech, a tak się chwaliłam dzisiaj, ze mamuśka też okaz zdrowia jest! Nauczkę mam na przyszłość, żeby nie chwalic za bardzo, bo los się zemści za zbytni optymizm.
    Obym była ostatnią majówka z naszego forum , ktora wylądowała na ip przed 36 tygodniem :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie tak nie chce wstać. Biodra mnie bolą od tego robienia, pakowania, budowania mebli. Każdy obrót w łóżku to masakra.

A teraz muszę wstać i zjesc ciemne pieczywo z szynka, bo na 9 mam glukozę i nie mam byc na czczo.
    Spytałam mojej pani doktor jak to jest ze normalnie przed glukoza sie nie powinno jeść a ja mogę, a ona powiedziała ze tu jest mały i duży test glukozy 50 lub 75 ml. Na duży nie można jeść, ale ona woli najpierw mały zrobić bo jak ma byc coś nie tak to on to pokaże i wtedy zrobimy duży, ale jak nie to ona mnie leczyć nie chce. Za to ja lubię. Może nie będzie dla mnie tak straszne jak w pierwszej ciąży.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek nie zazdroszczę rwy kulszowej ;( mnie często łapie ze względu na tryb pracy. U mnie jeszcze dyski przeskakują przez co mam czasem jedna nogę krótsza od drugiej i przez to problemy ze stawami biodrowymi. Zawsze mi mówili ze sport to zdrowie, ja całe życie, żeglarstwo, narciarstwo, taniec sportowy, maratony fitness, a teraz lekarze mówią ze to od przeciążeń w sporcie ze co za dużo to nie zdrowo.

Kamilutek lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ