MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kamilutek, Sylwia dzięki, że pytacie-u mnie o niebo lepiej. I jestem prawie pewna, że to bakterie w moczu narobiły mi takiego syfu. W nocy wstawałam ponad 10 razy siku. Zaczęły mnie lekko pobolewać nerki. . Wykonam już posiew na własną rękę i przejdę się z wynikiem, niech mi dobiorą antybiotyk. już bez zbędnego gadania.
Mabelle, dobrze, że u Ciebie też lepiej.
Kamilutek, trzymam kciuki za szybką i trafną diagnozę, oby okazało się, że to nic poważnego i obyło się już bez bólu. i Malutka jak ładnie urosła
Jeśli chodzi o ktg, to położna dała mi do ręki siateczkę, którą zakłada się na rękę na gazę i mówi ,proszę założyć jak spódniczkę'. ja na nią wielkie oczy, bo wątpiłam, że przez jedną nogę mi to przejdzie. Jakoś się ledwo zmieściłam, ale co ma powiedzieć jakaś grubsza babka w 9 msc??do tej pory mnie to trapi i aż żałuję, że nie dopytałam xD
No i zaczynam 26 tc. Jeszcze 12 tygodni i można bezpiecznie rodzić. Jak ten czas leci..
Mabelle lubi tę wiadomość
-
Karotka, na jedną dużą pizzę :
1/4 kostki drożdży
szklanka ciepłej wody
cukier (2 łyżeczki)
2 łyżki mąki
z tego zrobić zaczyn, odczekać 10 min, po 10 minutach dosypać mąki, łyżeczkę soli i z 2 łyżki oliwy z oliwek, mąki dodawać aż ciasto zacznie odchodzić od miski. Odstawić do wyrośnięcia. Dodatki na wierzch wg uznania. Warto dać ser pod jakieś tłustsze składniki typu szynka czy salami, wtedy nie będzie suchy i twardy. Ja piekę na kamieniu do pizzy ok 5-7 min, polecam, pizza lepsza niż z pizzerii, nie zamawiamy już od bardzo dawna, bo się nie opłaca mając lepszą w domu. -
Ja też często robie pizzę w domu, ale niestety kamienia się jeszcze nie dorobiłam, ale marzę o nim! Może na urodziny sobie zażyczę
Natomiast jeżeli któraś z Was ma maszynę do wypieku chleba - świetnie wyrabia ciasto na pizzę!!! ja już się nie bawię w wyrabianie. składniki wrzuca, program nastawiam, ciasto się miesza, rośnie itd... wyciągam gotowe
-
Quasha, wow! 7 miesiąc!!!
Dziewczyny dużo zdrówka dla Was i trzymajcie się!!!
My mamy leżaczek taki najzwyklejszy rozkładany na płasko. Bez bujania, melodyjek, grzechotek. Zaczęliśmy z niego korzystać coś koło 4 miesiąca, jak mała mogła być kilka godzin dziennie bez rozwórki. Brałam ją w leżaczku jak szłam pod prysznic czy robiłam coś dłużej w kuchni, a tak to bardzo rzadko z niego korzystaliśmy. Głównie wychów podłogowy
w Ogóle małą miała grzechotki też bardzo późno, coś koło 4 miecha i ona też nie miała za dużo zabawek. Bardzo rzadko jej coś kupowaliśmy, tylko od święta
a jak ktoś pytał co kupić to ja wolałam ciuszki lub pampersy. Wyrodna matka ze mnie, he he heMabelle lubi tę wiadomość
-
Ja przygotowałam zamówienie w gemini
teraz czekam do wtorku - Jadę do serwisu na wymianę oleju... No i jak mi uznają pakiet serwisowy który mam wykupiony i nie będę musiała za to płacić (540pln) to wciskam kupuj. bo jak nie uznają to będę musiała z zakupami poczekać...
-
Dziewczyny pytanie mam
w domu czuje się świetnie mogę nawet ćwiczyc mam ogrom energii ale gdy daje krok poza dom zapewne tempo oraz chod się zmienia to ciàgnie mnie podbrzusze. Wczoraj myślałam że po 3 minutach wróce do domu ale zrobiłam postoj i zachwile odpuszczało. Zwolniłam bardzo tempo chodu i pomyślałam że pewnie się rozciąga mi brzuch... ale czy to możliwe? I czy to normalne?
I jeszcze 1 pytanie z serii głupie ale serio nie jestem pewna śpiochy półśpiochy pajacyki. Co jest do spania co na dzieńMacam oglądam i myślę pod kątem jak dojdzie ten dzień kiedy urodze to co ubrać dziecku a jak wyjde ze szpitala to w co ubrać ... :p
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 25 tygodniu
Dziewczyny szpitalne szybko wracajcie do zdrówka i do domu
Anstice ja mam dokładnie tak samo, bardzo ciężko mi się chodzi a ja mam do tego twardnienia brzucha i na to biorę magnez. Dlatego staram się teraz chodzić tylko tam gdzie muszę i często robię postoje, bo to jest normalnie sport ekstremalnyjak mnie ostatnio złapało w Decathlonie to myślałam, że do wyjścia nie dojdę a sklep dość spory
widocznie takie mamy uroki ciąży
Demsik, bbee, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Dewa, ja kilka m-cy po operacji wyrostka miałam niedrożność jelit spowodowaną zrostami po wyrostku i ledwo mnie odratowali. Mam bliznę po wyrostku +druga wielgachną od mostka po spojenie łonowe. A 5 lat temu doszła trzecia wielka wzdłuż spojenia po ciąży pozamacicznej. I ponieważ miałam już tyle operacji, cesarki się nie boję, wiem, że potem będzie bolało i znam ten rodzą bólu jak własną kieszeń. Boję się natomiast porodu sn, bo obawiam się że coś pójdzie nie tak i dzieciakowi stanie się krzywda. Do tego mam skłonność do bliznowaceń i boję sie, że jak popękam tam na dole, to zagoi mi się w taki sam sposób jak zwykle - blizny bolą mnie do tej pory i nie pozwalam ich dotykać. Więc mam głęboki lęk, że nie będę mogla juz nigdy dać sie Chłopu zmolestowac.
Ag, a oni nie zrobili Ci badań moczu??? Konowały jakies czy co?
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Anstice zmienia się środek ciężkości. Ja też chodzę coraz wolniej, oczywiście jak kaczka
Śpiochy, półśpiochy czy pajac to wszystko do spania. Ja często zakładałam bodziaka i półśpiochy na dzień jak nigdzie nie wychodziłam, a było mi i małej wygodnie. po porodzie do ubrania miałam właśnie pajaca i w szpitalu praktycznie same pajace, bo najwygodniej mi było w to ubrać małą. Na wyjście nie pamiętam...
chyba bodziaka i właśnie półśpiochy ale nie pamiętam dokładnie.
Teraz też pewnie wezmę same pajace -
Nikt nie zrobił nic, wiesz sprawdzili dziecko przepływy i nara do domu z bólem.
Ale mam swój rozum i nie będę słuchać konowałów, którzy mówią, że antybiotyk na bakterie w moczu zaszkodzi dziecku. Odpowiednio dobrany antybiotyk dla kobiety w ciąży może tylko pomóc. Gorzej jak mi nerki padną, przy niewyleczonych bakteriach :p
Swoją drogą sama to zaniedbałam..
Zrobię posiew, dostanę antybiotyk i po sprawie
Kamilutek a jak u Ciebie? coś więcej wiadomo??Rudzik lubi tę wiadomość
-
Co za pacany, człowiek nie zgłasza się do szpitala dla kaprysu, skoro boli to kurna coś się dzieje i wymaga pomocy, a lekarze zdaje się składają przysięgę, że będą pomagać.
U mnie przerzucanie się teoriami. Obok wiązadeł macicy doszła uchyłkowatość jelita grubego, ale to nie to, bo sprawdziłam przyczyny i objawy w necie i nic poza bólem nie pasuje. Jak mnie przyjmowali i kazali opisać, jak boli, to powiedziałam, ze to tak jakby bolało mnie lewe zawieszenie macicy, więc ja obstawiam mechaniczne uszkodzenie wiązadeł. Czekam na jonogram i CPR powtórne. Zawsze kurna musze mieć jakies ciekawe choroby, zamiast standardowych gryp i angin, mogliby o mnie sezon Housea nakręcić
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wracaj szybko do zrowia i do domu!
Ja dzisiaj mam jakis kiepski humor. Kolejny dzień sama z Julą w domu. Ostatnio odczuwam potrzebę kontaktu z dorosłymi ludźmi a tu ani ich widu ani słychuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:15
-
Mój wielgachny brzuch https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3024c367a613.jpg
na plusie mam już 6,5 kgArwi, Kamilutek, sylwucha89, bbee, ag194, Forbidden, Anstice, Camilia, Hope_, Maniuś, Martchen, GoNia1979, Mabelle, MEGI81, Moniqaaa, Rudzik, Uska, Kleopatra, Uszczesliwiona, nadia1, WreszcieMama, Breezee, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość