X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz ciasto robie w thermomixie ale wczesniej korzystalam z tego http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/pizza/pizza_margherita/przepis.html
    I polecam ;)

• ag194 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, Sylwia dzięki, że pytacie-u mnie o niebo lepiej. I jestem prawie pewna, że to bakterie w moczu narobiły mi takiego syfu. W nocy wstawałam ponad 10 razy siku. Zaczęły mnie lekko pobolewać nerki. . Wykonam już posiew na własną rękę i przejdę się z wynikiem, niech mi dobiorą antybiotyk. już bez zbędnego gadania.

Mabelle, dobrze, że u Ciebie też lepiej.

Kamilutek, trzymam kciuki za szybką i trafną diagnozę, oby okazało się, że to nic poważnego i obyło się już bez bólu. i Malutka jak ładnie urosła :)

Jeśli chodzi o ktg, to położna dała mi do ręki siateczkę, którą zakłada się na rękę na gazę i mówi ,proszę założyć jak spódniczkę'. ja na nią wielkie oczy, bo wątpiłam, że przez jedną nogę mi to przejdzie. Jakoś się ledwo zmieściłam, ale co ma powiedzieć jakaś grubsza babka w 9 msc??do tej pory mnie to trapi i aż żałuję, że nie dopytałam xD

No i zaczynam 26 tc. Jeszcze 12 tygodni i można bezpiecznie rodzić. Jak ten czas leci..

Mabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka, na jedną dużą pizzę :
    1/4 kostki drożdży
    szklanka ciepłej wody
    cukier (2 łyżeczki)
    2 łyżki mąki
    z tego zrobić zaczyn, odczekać 10 min, po 10 minutach dosypać mąki, łyżeczkę soli i z 2 łyżki oliwy z oliwek, mąki dodawać aż ciasto zacznie odchodzić od miski. Odstawić do wyrośnięcia. Dodatki na wierzch wg uznania. Warto dać ser pod jakieś tłustsze składniki typu szynka czy salami, wtedy nie będzie suchy i twardy. Ja piekę na kamieniu do pizzy ok 5-7 min, polecam, pizza lepsza niż z pizzerii, nie zamawiamy już od bardzo dawna, bo się nie opłaca mając lepszą w domu.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora z was polecała kocyki bawełniane ? z jakiej firmy one byly ? Pomocy :D

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często robie pizzę w domu, ale niestety kamienia się jeszcze nie dorobiłam, ale marzę o nim! Może na urodziny sobie zażyczę :-)

Natomiast jeżeli któraś z Was ma maszynę do wypieku chleba - świetnie wyrabia ciasto na pizzę!!! ja już się nie bawię w wyrabianie. składniki wrzuca, program nastawiam, ciasto się miesza, rośnie itd... wyciągam gotowe :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, wow! 7 miesiąc!!!

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was i trzymajcie się!!!

My mamy leżaczek taki najzwyklejszy rozkładany na płasko. Bez bujania, melodyjek, grzechotek. Zaczęliśmy z niego korzystać coś koło 4 miesiąca, jak mała mogła być kilka godzin dziennie bez rozwórki. Brałam ją w leżaczku jak szłam pod prysznic czy robiłam coś dłużej w kuchni, a tak to bardzo rzadko z niego korzystaliśmy. Głównie wychów podłogowy ;)

w Ogóle małą miała grzechotki też bardzo późno, coś koło 4 miecha i ona też nie miała za dużo zabawek. Bardzo rzadko jej coś kupowaliśmy, tylko od święta ;)
    a jak ktoś pytał co kupić to ja wolałam ciuszki lub pampersy. Wyrodna matka ze mnie, he he he ;)

Mabelle lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowałam zamówienie w gemini :-) teraz czekam do wtorku - Jadę do serwisu na wymianę oleju... No i jak mi uznają pakiet serwisowy który mam wykupiony i nie będę musiała za to płacić (540pln) to wciskam kupuj. bo jak nie uznają to będę musiała z zakupami poczekać...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dla STacha leżaczek, ale szału nie zrobił i teraz nie kupuję. U nas też dominował chów podłogowo-kojcowy :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam ;-) w domu czuje się świetnie mogę nawet ćwiczyc mam ogrom energii ale gdy daje krok poza dom zapewne tempo oraz chod się zmienia to ciàgnie mnie podbrzusze. Wczoraj myślałam że po 3 minutach wróce do domu ale zrobiłam postoj i zachwile odpuszczało. Zwolniłam bardzo tempo chodu i pomyślałam że pewnie się rozciąga mi brzuch... ale czy to możliwe? I czy to normalne?

I jeszcze 1 pytanie z serii głupie ale serio nie jestem pewna śpiochy półśpiochy pajacyki. Co jest do spania co na dzień :) Macam oglądam i myślę pod kątem jak dojdzie ten dzień kiedy urodze to co ubrać dziecku a jak wyjde ze szpitala to w co ubrać ... :p

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kocyki: colorstories,poofi,bolo.pl,elodie details, na mamissima jest sporo marek na pewno cos wybierzesz :D

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia na ciebie zawsze można liczyć :D dzięki !

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu :)

Dziewczyny szpitalne szybko wracajcie do zdrówka i do domu ;)

Anstice ja mam dokładnie tak samo, bardzo ciężko mi się chodzi a ja mam do tego twardnienia brzucha i na to biorę magnez. Dlatego staram się teraz chodzić tylko tam gdzie muszę i często robię postoje, bo to jest normalnie sport ekstremalny :P jak mnie ostatnio złapało w Decathlonie to myślałam, że do wyjścia nie dojdę a sklep dość spory :D widocznie takie mamy uroki ciąży

Demsik, bbee, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, ja kilka m-cy po operacji wyrostka miałam niedrożność jelit spowodowaną zrostami po wyrostku i ledwo mnie odratowali. Mam bliznę po wyrostku +druga wielgachną od mostka po spojenie łonowe. A 5 lat temu doszła trzecia wielka wzdłuż spojenia po ciąży pozamacicznej. I ponieważ miałam już tyle operacji, cesarki się nie boję, wiem, że potem będzie bolało i znam ten rodzą bólu jak własną kieszeń. Boję się natomiast porodu sn, bo obawiam się że coś pójdzie nie tak i dzieciakowi stanie się krzywda. Do tego mam skłonność do bliznowaceń i boję sie, że jak popękam tam na dole, to zagoi mi się w taki sam sposób jak zwykle - blizny bolą mnie do tej pory i nie pozwalam ich dotykać. Więc mam głęboki lęk, że nie będę mogla juz nigdy dać sie Chłopu zmolestowac.

Ag, a oni nie zrobili Ci badań moczu??? Konowały jakies czy co?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, Bbee dziękuję :)

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice zmienia się środek ciężkości. Ja też chodzę coraz wolniej, oczywiście jak kaczka ;)

Śpiochy, półśpiochy czy pajac to wszystko do spania. Ja często zakładałam bodziaka i półśpiochy na dzień jak nigdzie nie wychodziłam, a było mi i małej wygodnie. po porodzie do ubrania miałam właśnie pajaca i w szpitalu praktycznie same pajace, bo najwygodniej mi było w to ubrać małą. Na wyjście nie pamiętam...
    chyba bodziaka i właśnie półśpiochy ale nie pamiętam dokładnie.
    Teraz też pewnie wezmę same pajace ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie zrobił nic, wiesz sprawdzili dziecko przepływy i nara do domu z bólem.
    Ale mam swój rozum i nie będę słuchać konowałów, którzy mówią, że antybiotyk na bakterie w moczu zaszkodzi dziecku. Odpowiednio dobrany antybiotyk dla kobiety w ciąży może tylko pomóc. Gorzej jak mi nerki padną, przy niewyleczonych bakteriach :p
    Swoją drogą sama to zaniedbałam..
    Zrobię posiew, dostanę antybiotyk i po sprawie :)

Kamilutek a jak u Ciebie? coś więcej wiadomo??

Rudzik lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pacany, człowiek nie zgłasza się do szpitala dla kaprysu, skoro boli to kurna coś się dzieje i wymaga pomocy, a lekarze zdaje się składają przysięgę, że będą pomagać.

U mnie przerzucanie się teoriami. Obok wiązadeł macicy doszła uchyłkowatość jelita grubego, ale to nie to, bo sprawdziłam przyczyny i objawy w necie i nic poza bólem nie pasuje. Jak mnie przyjmowali i kazali opisać, jak boli, to powiedziałam, ze to tak jakby bolało mnie lewe zawieszenie macicy, więc ja obstawiam mechaniczne uszkodzenie wiązadeł. Czekam na jonogram i CPR powtórne. Zawsze kurna musze mieć jakies ciekawe choroby, zamiast standardowych gryp i angin, mogliby o mnie sezon Housea nakręcić :/

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wracaj szybko do zrowia i do domu!

Ja dzisiaj mam jakis kiepski humor. Kolejny dzień sama z Julą w domu. Ostatnio odczuwam potrzebę kontaktu z dorosłymi ludźmi a tu ani ich widu ani słychu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:15

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wielgachny brzuch https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3024c367a613.jpg

na plusie mam już 6,5 kg :O

Arwi, Kamilutek, sylwucha89, bbee, ag194, Forbidden, Anstice, Camilia, Hope_, Maniuś, Martchen, GoNia1979, Mabelle, MEGI81, Moniqaaa, Rudzik, Uska, Kleopatra, Uszczesliwiona, nadia1, WreszcieMama, Breezee, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, oby szybko wykryli, co Ci dolega i postawili trafną diagnozę.

Zyrcia, Twój synek jest genialny!

zyrcia lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ