X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowalismy pierwszy stacjonarnie Maxi cosi citi, a pozniej nastepny dla Leona na stronie pinkoblue Reccaro. Tylko wtedy mielismy starszy samochod i nie dalo sie tam zamontowac isofixa. Teraz jak mamy juz te to nie bedziemy zmieniac, dopiero nastepny dla Leona kipimy pewnie z baza. Ja patrzylam glownie zeby to nie byly foteiki 0-35kg, dla mnie to takie 5w1 i jakos mnie nie przekonuje.

• Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Majowe Mamusie! Przyjmiecie jeszcze jedną oczekującą do Waszego grona? Jestem w 24 tc z trzecią pociechą. I nie wiem, czy to kwestia wieku albo już zapomniałam jak to było 4 lata temu, ale jakoś gorzej znoszę tą ciążę niż 2 poprzednie.
    Pozdrowienia i zdrówka dla wszystkich, a szczególnie tych "szpitalnych"!!

Anstice, bbee, Kamilutek, Mabelle, marie_marie22, Uszczesliwiona, Martchen, Camilia, nadia1, sylwucha89, WreszcieMama, Kleopatra, MEGI81, Breezee, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Jak Was czytam to uświadamiam sobie, ze chyba nie do konca przemyślałam chęć posiadania potomka :P
    Spokojnie, wszystko zależy od układów w rodzinie ;) ja nie chcę moich rodziców przeciążać bo już mają swoje lata a na teściów pod tym względem za bardzo nie mogę liczyć, bo oni wolą brać do siebie drugą wnuczkę. Ale posiadania dziecka nic mi nie obrzydzi i nigdy nie żałowałam. We trójkę też można miło spędzić czas.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny gdzie kupujecie foteliki ? Ja koniecznie chce po tych testach a moj facet uwaza ze to niepotrzebny wydatek :/ ja i tak postawie na swoim ale ja połowy tych rzeczy nie ogarniam . O co chodzi z tą bazą całą ? :D zielona jestem w tych tematach
    Wiele ludzi podchodzi do tego bardzo lekko i uwaza ze drozszy fotelik to zmarnowana kasa a dla mnie podstawa sa testy ADAC
    Baza jest super jak masz w samochodzie isofix czyli w siedzeniu specjalne zaczepy gdzie wpinasz baze

Fotelikow dobrych masz cala mase
    Maxi cosi mozesz dostac za fosc przyzwoita kase a jak nie masz isofix to wystarczy fotelik

Jak Ci zalezy na wpinaniu fotelika w stelaż musisz sie zorientowac jakie foteliki pasuja ew czy mozesz kupić dodatkowo adaptery

Ja kupuje besafe izi go x1 ze stokke bo pasuja do stelaza bez adaptera

W domu mam be safe izi go ale on nie pasuje do mojego stelaza wozka :(
    Szczerze moja opinia jest taka jezeli by mnie nie bylo stac na fotelik nowy lupilabym uzywany chociaz nie powinno sie ze wzgledu na brak i formacji czy np fotelik nie bral udzialu w stluczce a w tym momencie fotelik jest bezużyteczny

Dla starszej mam cybex w ktorym jezdzi juz okolo 5.5 roku
    Najpierw z baza i poduszka później sam fotelik zapiety pasami
    Wydatej moze rzedu 1300-1700 zl ale na wiele lat
    Pierwszy fotelik niestety jest tylko na okolo rok ale bezpieczenstwo najwazniejsze jak kupisz dobry fotelik zawsze mozesz go sprzedac a późnej dolozyc i kupić kolejny z testami

Mnie korci cybex ale do niego potrzebuje adapterow wiec wile be safe

Pokaż mezowi testy adac moze to go przekona
    Moj maz nigdy nie interesowal sie tym
    Jak mu pokazalam to było odrazu kupujemy fotelik z testami porzadny bez oszczedzania
    Obserwujac w uk sprzedaz to ja musze wydac okolo 220£ na fotelik a patrzac na sprzedaz ludzie chca 120£ wiec " strace" kiedys 100£ za rok uzytkowania

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Jak Was czytam to uświadamiam sobie, ze chyba nie do konca przemyślałam chęć posiadania potomka :P
    Ha ha ha zobaczysz posiadanie potomstwa ma wieleeeeee zalet i ta miłość do dziecka i dziecka do Ciebie wynagradza nieprzespane noce, brak czasu i zmiana zycia
    Ja nie zalowalam nigdy i pomimo, ze mam dzieci w miare odchowane wychodzilam kiedy chcialam
    Mam męża jezdzacego na koncerty a ja bede musiala zrezygnowac z towarzyszenia mu nie żałuję nawet w 1% :)
    Maz uwielbia spedzac czas ze mna
    Uwielbia kiedy jestem przy nim jak gra ale dla niego rowniez zona i matka jego dziecka to cos najpiekniejszego :) zobaczysz jeszcze chwila jakie to piekne

I witam nowa mamusie... oczywiście ze przyjmiemy do grona majowych wesolych mamusiek

Ps. Ja tez dziewczyny cierpie z powodu braku doroslych posrod mnie
    Mam corke 18sto letnia ale ona mlodziutka i nie kazdy temat ogarnia

Do tego brak mi jezyka polskiego
    Jak spotkam polaka to czuje sie jak wariatka ktora ma problemy z wypowoedzeniem sie bo miksuje jezyki :( wszystko przez to, ze jednak wiecej mam angielskiego i hiszpanskiego niz polskiego
    Z corkami rozmawiam po polsku ale wiadomo z mlodsza inny temat ze starsza inny a jeszcze inne sa z doroslymi osobami
    Brakuje mi kogos kto mowi po polsku jest normalny i ma czas na kawe :/

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Anstice Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi!!!!

Witam Ellen w majowym gronie!

I tu wstawiam linki mój brzuch obecnie 24 tc i foto z usg ostatniego mała rączka mojej dziewczynki <3

https://naforum.zapodaj.net/b7e9f6b6233c.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/448d1a0a51ca.jpg.html

ps. Niestety nigdy nie wiem co robię źle że nie wstawiają mi się miniaturki do powiększenia jak wam.... kopiuje link na forum..... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:16

ag194, Mabelle, marie_marie22, Uszczesliwiona, Maniuś, daisy123 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia 0-35 nie wyobrazam sobie noworodka w tym :) ale wiem ze sa takie
    Ja mojej jak miała okolo 1.5 moze 2 latka kupiłam juz taki co sie rozklada dla dla starszego dziecka pozniej ale to z rwcji tego, ze moja corka nienawidzila pasow po prostu dostawala spazmow w nich wiec wymienilam na fotelik z poduszka

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skrobiecie - nie wiem co teraz pisać

u mnie jakiś dół - czuję się jak wieloryb który ciągle tylko je i je
    na wadze już + 4kg - oj cos czuje ze wiecej przytyje niz z synkiem - nie czujke sie dobrze w tej wadze - taka jakac ociezala , powolna itp

maz wlasnie pojechal podpisac umowe z dj i fotografem na slub koscielny - wiec przygotowania trwaja - duzo rzeczy na raz - slub , ciaza, porod, chrzciny - zmiana pracy meza itp

marie_marie22, GoNia1979 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek mąż wraca późno i boi się zostać sam z małym :/ jeżeli masz ogarniętego chłopa, który będzie Ci pomagał to nie musisz się bać ;) a jak dojdzie Ci do tego spokojne dziecko to sielanka ;)

Camilia widzę, że mamy sporo wspólnych marzeń ;) ja w ramach desperacji chciałam jechać sama do sklepu zawsze to jakaś forma odpoczynku i wyjście do ludzi ;) niestety mąż zadzwonił abym go zapisała prywatnie do lekarza bo do końca mu siadlo gardło, tak więc jak zwykle spędzę cudowny wieczór sama z Synkiem wiszącym na mnie jak leniwiec na gałęzi ;) ale za kilka lat jak mała pójdzie do przedszkola sobie odbiję te wszystkie lata :D chociaż mój mąż mi zdradził ostatnio swoje plany tzn po małej zrobi mi trzecie dziecko a później może i czwarte a ja będę siedziała z nimi w domu ;) po moim trupie!!! Trzecie może kiedyś ale na pewno nie w przeciągu najbliższych 5 lat ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Nie badali chyba, coś tam mi lekarz opukiwał, ale nie wiem po co. Powinni chyba usg zrobić? Miałam usg ale tylko Kruszynki. Zapytam jak się jakiś napatoczy. Dzieki!

Mi jak opukal ręką nerki, to mnie nie bolalo.Na usg jednak wyszło ze zastoj.Upomnij się, powiedz ze cie boli w boku i przy siku.
    Kurcze na każdym kroku trzeba się o wszystko prosić, albo samemu płacić za badania. No i jeszcze samemu trzeba domyslac się co dolega i postawić diagnozę!!! Ta nasza służba zdrowia jest zajebista :/

Witaj Ellen, rozgosc się.Miło że dołączyłas do tak cudownego grona :)

Klaudia, my kupiliśmy fotelik CYBEX ATON 4 i bazę isofix do samochodu.Mąż stwierdził, że ten będzie bezpieczny.Podobno ma 5☆.Ja tam bardzo się nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:48

Kamilutek lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:17

marie_marie22, Mabelle, dewa, Kamilutek, Forbidden, ag194, natalia1354, Klaudia0727, Hope_, Uszczesliwiona, Martchen, amilka87, Camilia, Uska, GoNia1979, sylwucha89, WreszcieMama, Rudzik, bbee, Arwi, gonia13, sylwia1985, Maniuś, Kleopatra, Elmo13, Moniqaaa, aneta.be, Agus26m, MEGI81, daisy123, Breezee, blubka, Klaudia N., rybka33 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    ps. Niestety nigdy nie wiem co robię źle że nie wstawiają mi się miniaturki do powiększenia jak wam.... kopiuje link na forum..... ;/

zapodaj.net -> wyberasz z lewej przycisk "na forum" ->wstawiasz zdjęcie-> klikasz 'zapodaj' -> masz wyświetlone zdjęcie i trzy linki do wyboru -> wybierz "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę)" i jest :)
    ps. śliczny brzuszek :)

Dziewczynki, piekne brzuchy macie! :)

Witaj nowa Mamusio Ellen :) Rozgość się i pisz dużo, jak my wszystkie ;p;p;p (tutaj jak mnie nie ma jeden dzień to potem drugi nadrabiam czytanie :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:50

Anstice lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen, witaj! :)

Klaudia, na foteliku nie można oszczędzać. Musi mieć atesty. Muuuusi.

Sylwia, 4kg na plusie, a Ty i tak chudzinka, żaden tam wieloryb xD

Ooooh hormony, co Wy ze mną robicie.....pojechaliśmy na drobne zakupy chemiczne, wywiozłam poł stoiska z owocami, bo nagle oczy zaszły mi łzami i zrobiło mi sie smutno, bo ostatnio malo owocow jem...no i kupiłam po kilogramie jablek, bananow, mandarynek, pomaranczy i gruszek a do tego brzoskwinie, pomelo, mieszanke owocow tropikalnych i lody waniliowe z orzechami włoskimi. Od razu zeżarłam wielkie pomelo, gruszke i wlasnie zerujemy litrowe lody. Niech mnie ktos powstrzyma! :D

Camilia, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen witaj :)

Klaudia ja z fotelikiem mam chyba największy problem. Też chcemy taki po testach, inny nie wchodzi w grę. Są do nich bazy na izofix, ale to trzeba mieć samochód, który ma takie dziurki do wpinania tej bazy, ale są też bazy, które przypina się pasami i wtedy do każdego samochodu pasują. Takie na pasy ma napewno maxi cosi i cybex. I najgorsze jest to, że jak przeglądam i czytam o tych testach to okazuje się, że z jedną bazą mają wyższą ocene bezpieczeństwa z inną niższą i często jest tak, że bez bazy mają taką samą ocenę co z bazą. I miesza mi się to już wszystko w głowie.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooojej lodzika też bym z chęcią polizala.Chcę, chcę, chcę .....A w szpitalu nie ma :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:

Ooooh hormony, co Wy ze mną robicie.....pojechaliśmy na drobne zakupy chemiczne, wywiozłam poł stoiska z owocami, bo nagle oczy zaszły mi łzami i zrobiło mi sie smutno, bo ostatnio malo owocow jem...no i kupiłam po kilogramie jablek, bananow, mandarynek, pomaranczy i gruszek a do tego brzoskwinie, pomelo, mieszanke owocow tropikalnych i lody waniliowe z orzechami włoskimi. Od razu zeżarłam wielkie pomelo, gruszke i wlasnie zerujemy litrowe lody. Niech mnie ktos powstrzyma! :D
    Dewa, na zdrowie! :):)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny dziękuję za tyle odpowiedzi . To jeszcze mam jedno pytanie fotelik bez bazy to niższe bezpieczeństwo ? I wgl czy da się bez bazy ? Bo zyrcia piszesz ze bez to w tedy na pasy się przypina ?

Ja wiem ze idiotyczne te pytania :D ale nie znam się haha i nie jestem kierowca ;p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mikołaja czekoladowego, który leżał od świąt i czekał, aż dzisiaj się doczekał. Zjadłam go całego, a później patrzę, że on 200 g ważył. Ło matko! Przecież to dwie tabliczki czekolady. I przestałam się dziwić, że mi później niedobrze było :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ ale ślicznie :o <3

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z małymi dzieciakami-podziwiam Was na maxa!
    Przyjechał brat z 11-mies szkrabem-Mały chciał po mnie chodzić, brat za nim chodzi, bo on wejdzie wszędzie, łapki chce wsadzać do kontaktów :p ale jest zarazem taki kochany, tak się tuli, jejku normalnie zachwyt <3 aa i położył się na podłodze w celu konsumpcji dywanu :D ale jakbym była jego mamą i teraz jestem osłabiona to bym chyba oczadziała :P

i jego gadanie- ba ba ba w różnej intonacji, zależnie od sytuacji, śmieje się ba ba ba, krzyczy na coś ba ba ba :D

ehh nery bolą, ale w porównaniu do wczoraj jest świetnie już..

Monita ślicznie wyglądasz :) też taką sesję planuję w marcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:11

mon!ta^, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ