MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak leżę na prawym boku i się nie ruszam to jest bardziej niż znośnie. A tak to nawet sikanie boli.
Dzięki dziewczyny! Jakos tak ostatnio u nas nieciekawie chorowito się porobiło.
Matylda szaleje, caly czas ją czuję, do tego co godzinę sprawdzają jej tętno. To akurat jest fajne
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Karotka ja robię dużą na całą blachę piekarnika na średnim ciscie: 3 szklanki mąki, łyżeczka soli i łyżeczka cukru, 7/8 g suchych drożdży, szklanka letniej przegotowanej wody i ok 4 łyżki oleju. Opcjonalnie możesz dodać jakieś zioła. Mąkę najlepiej przesiać dodajesz wszystkie suche składniki, dolewając wodę ugniatasz ciasto na koniec dodajesz olej. Odstawiasz na ok godzinę do wyrośnięcia. Zawsze mi wychodzi i super szybko się robi
zresztą dla mnie suche drożdże to wybawienie wszystko trwa połowę krócej
Ag to trzymam kciuki aby na posiewie nic szczególnego nie wyszło!
Kamilutek niestety w szpitalach tak jest częstojak coś to pamiętaj każda decyzję lekarza której nie jesteś pewna bierz na piśmie wtedy trochę zmiękną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:41
ag194, Karotka lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Kamilutek wracaj szybko do zrowia i do domu!
Ja dzisiaj mam jakis kiepski humor. Kolejny dzień sama z Julą w domu. Ostatnio odczuwam potrzebę kontaktu z dorosłymi ludźmi a tu ani ich widu ani słychu
Mam to samo!! Ostatnio byłam wśród innych ludzi (nie licząc szpitala) dwa tygodnie temu więc już kota dostajęmały ma gila bo ściągnął ze szpitala więc nie wiem kiedy wyjdę z tego mojego więzienia..
-
Jestem i ja
Zyrcia leos cudowny chłopak a Gy zgrabna laska
Kamilutku wracaj do zdrowka niech szybko znajda przyczyne bolu
Marie marie 6.5 kg to nie tak wiele pamietajmy, ze my juz powoli do 30tc dociagamy
Co do lozeczka ja znalazlam moje wymarzone i w sobote jade je na zywo ogladnac.
Jezzcze wciaz rozwazam czy kupić dostawke znalazlam ostatnio sliczna w katalogu mothercare ale chyba sie wstrzymam zobacze jak dzidz bedzie spal i jak cos kupie jak będzie potrzeba bo jakby nie bylo dostawka to koszt okolo 200£
W to miejsce wole kupić cos innego bardziej potrzebnego a z drogich rzeczy pozostal nam do kupienia fotelik i monitor oddechu i lozeczko wiec chyba zakup dwoch lozeczek daruje sobie chociaz mnoe korci bo wiem, ze bym dla siebie wygode zrobila
Musze.to przemyslec
Bylam tez u poloznej. Ostatnie padania krwi na jakies tam choroby wyszly ok
W moczu dzis troche cukru ale zjadlam przed wyjściem nutele wiec polozna twoerdzi ze od tego
Maly nogami do dolu wiec juz wiem dlaczego czuje kopniaki nisko
Po wizycie u poloznej pojechalam do pracy zawiezc pisemne oswiadczenie kiedy przechodze na maciezynski
Jakbym pracowala uwierzcie mi bylabym zwolniona dyscyplinarnie
Co za kunda z nowej szefowej
Nie chciala mi pozwolic isc zobaczyc sie z koleżankami a prace mamy taka, ze po poerwsze mozna wejsc do nich
Po drugie moje obecnosc nie przeszkadza im w pracy
Ale w koncu po moim protescie i glupim tekscie, ze co sie tu dzieje, czemu tu taki reżim i sztywna atmosfera wypuściła mnie kunda na 2 minuty
Bylam na gorze jakies 20 i przy wyjsciu zrabala mnie
Swoja droga moj zaklad pracy ma wielkie problemy zalegly sie pluskwy!!!! Dziekuje bogu ze nie pracuje tam nie wyobrazam sobie przyniesc to swinstwo do domu
A co najlepsze w zakladzie byl facet z psem wytresowanym na pluskwy
Noe mam pojecia w jaki sposob pies na to cos jest wytresowany ale chciałam facetowi buchnac psa taki byl slodki i przyjazny
Cockre spaniel marmurkowaty bozeeeee jak przekonac wlasciciela domu zeby zgodzil mi sie na psa ;( oszaleje jak nie bede miala psa
-
Kamilutek, tez bym obstawiala wiezadla. Mnie jak zlapalo to nie miałam problem żeby wstac, unieść lekko noge itp. Bylam w zdrojach, zrobili usgi właśnie to miejsce bolalo. Lekarka powiedziała ze to pewnie wiezadlo i faktycznie po 2 dniach nie bylo sladu. A podczas sikania yez miałam bole podbrzusza, siudialam powolutku rozluzniajac sie
w necie znalazłam ze to tez mogą być wiezadla.
Na pomorzanach przyjmuje mój dawny ginekolog ( slawomir świderski) jest tez bm fajny facet od usg z lux medu (Michal michalczyk) i w prawdzie na ginekologiibonkologicznej ale jest tez moja Wężowska. Wiec w sumie wszyscywiem ze tam warunki slabe ale specjalistów maja ponoc dobrych i mega sympatyczne podejście ( choc jak ja się zjawilam znopuchlizna to mnie olali na oddziale
)
W zdrojach tez byłam - wiem ze ładniej, lekarka byla spoko.
W policach z kolei rodzila 2. Dziecko ex mojego męża (z wadami wrodzonymi) wiec opieka pewnie spoko tez. Ale ja nie mam auta i police daleko, dla męża żeby do nas dojechać z domu też ciężko. Wiec się miotam... Mysle ze te Pomorzany zostaną ze względu na lekarzyKamilutek lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Mam to samo!! Ostatnio byłam wśród innych ludzi (nie licząc szpitala) dwa tygodnie temu więc już kota dostaję
mały ma gila bo ściągnął ze szpitala więc nie wiem kiedy wyjdę z tego mojego więzienia..
Poszłabym sobie gdzieś z koleżanką na kolację, do fryzjera, na zakupy, posiedziała w domu nawet ale w ciszy na przykład poczytała gazety a takiego czasu brak. Do tego jak patrzę na siebie taką zaniedbaną to mi się wszystkiego odechciewa
1 lutego mąż dostaje wypłatę z premią to chyba muszę zrealizować kilka bieżących marzeń!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:55
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:49
Kamilutek, ag194, Camilia, marie_marie22, bbee, Maniuś, Martchen, GoNia1979, Karotka, MEGI81, sylwucha89, aneta.be, Uska, Kleopatra, Mabelle, Uszczesliwiona, nadia1, WreszcieMama, Breezee, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Przyszedł inny lekarz i mówi -wzdęcie. Noz kurna, wzdęcia to mam codziennie, chyba umiem je rozpoznać i nie lecę za każdym razem na ip
Sylwucha, Camilia, a tatusiowie nie mogliby zostac z dzieciarnią wieczorem a Wy byście sobie w tym czasie zorganizowały dorosle towarzystwo?
PS. Bez forum umarlabym z nudów
Bylam dzis na jodze dla ciężarnych i osób starszych ;p
Na sali 2 grubaski a reszta sane panie po 50 i jeden pan chyba 70milo bylo się porozciagac. W poniedziałek może w końcu pójdę na basen do park hotelu bo mi szkoda juz czasu - im grubsza będę tym gorzej pewnie będzie.a ktegoslup daje juz o sobie znać..
Wczoraj wręcz na sile wyslalam pasierba na jogę z synem koleżanki. On jest totalnie niesportowy, do tego się wstydzi (jak się wstydzi to nie ćwiczy, a potem nie umie i się wstydzi) i wyszedł z zajęć skołowany jak nigdy i do tego z taka glupawka jak nie wiem. Może trochę choc uratuje jego styrany dzwiganiem plecaka krrgoslup (o ile będzie mógł chodzić na zajęcia bo normalnie w środy powinien być u mamy ale to nie wypala ostatnio) -
A to mój brzuch w 26tc
Niby nie ogromny ale już przeszkadza, chodzę jak kaczka albo pingwin.
Kamilutek, Aga, szkoda, że dalej nie wiecie co Wam jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:04
Kamilutek, Camilia, marie_marie22, Maniuś, GoNia1979, MEGI81, ag194, sylwucha89, Uska, Kleopatra, Uszczesliwiona, nadia1, WreszcieMama, Breezee, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Leirion wrote:Kamilutek, tez bym obstawiala wiezadla. Mnie jak zlapalo to nie miałam problem żeby wstac, unieść lekko noge itp. Bylam w zdrojach, zrobili usgi właśnie to miejsce bolalo. Lekarka powiedziała ze to pewnie wiezadlo i faktycznie po 2 dniach nie bylo sladu. A podczas sikania yez miałam bole podbrzusza, siudialam powolutku rozluzniajac sie
w necie znalazłam ze to tez mogą być wiezadla.
Na pomorzanach przyjmuje mój dawny ginekolog ( slawomir świderski) jest tez bm fajny facet od usg z lux medu (Michal michalczyk) i w prawdzie na ginekologiibonkologicznej ale jest tez moja Wężowska. Wiec w sumie wszyscywiem ze tam warunki slabe ale specjalistów maja ponoc dobrych i mega sympatyczne podejście ( choc jak ja się zjawilam znopuchlizna to mnie olali na oddziale
)
W zdrojach tez byłam - wiem ze ładniej, lekarka byla spoko.
W policach z kolei rodzila 2. Dziecko ex mojego męża (z wadami wrodzonymi) wiec opieka pewnie spoko tez. Ale ja nie mam auta i police daleko, dla męża żeby do nas dojechać z domu też ciężko. Wiec się miotam... Mysle ze te Pomorzany zostaną ze względu na lekarzy
Ooo, dobrze wiedziećmam dokladnie to samo, co piszesz.
A do Wezowskiej chodziłam, bardzo ją lubiłam, ale akurat ona prowadziła moją straconą ciążę więc wolałam tym razem nie kusić losu
Na porodówce i patologii ciąży na pomorzanach personel pali papierosy w toalecie.
Kamilutek wrote:Sylwucha, Camilia, a tatusiowie nie mogliby zostac z dzieciarnią wieczorem a Wy byście sobie w tym czasie zorganizowały dorosle towarzystwo?
Mój jak pisałam ostatnio pracuje 9-22 więc ciężko o taki czas a do tego cały dzień sama z dzieckiem w domu to już idzie kota dostaćNo nic jakoś trzeba to przeżyć, jeszcze się odkuję za kilka lat hahahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:06
-
Kamilutek wrote:Jak leżę na prawym boku i się nie ruszam to jest bardziej niż znośnie. A tak to nawet sikanie boli.
Dzięki dziewczyny! Jakos tak ostatnio u nas nieciekawie chorowito się porobiło.
Matylda szaleje, caly czas ją czuję, do tego co godzinę sprawdzają jej tętno. To akurat jest fajne
A może ty tez masz zastój w nerce, badali ci??? Mnie też bolały jakby pachwiny, na lewym boku jak leżałam to było w miarę ok.Na prawym nie mogłam bo tam się okazało ze jet ten zastój -
Camilia, Sylwucha, rozumiem Was dziewczyny, ja na żadnym wyjściu sama nie byłam już 6 lat. Jedyne co to z mężem czasami wychodziłam ale to może 3 razy w roku. U mnie o tyle beznadziejnie, że wszyscy znajomi wyjechali za granicę lub na drugi koniec Polski
a z mężem jak wejdziemy sami to cud bo nikt nie uważa, że nam się"należy".
-
Dziewczyny gdzie kupujecie foteliki ? Ja koniecznie chce po tych testach a moj facet uwaza ze to niepotrzebny wydatek
ja i tak postawie na swoim ale ja połowy tych rzeczy nie ogarniam . O co chodzi z tą bazą całą ?
zielona jestem w tych tematach
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Mabelle wrote:A może ty tez masz zastój w nerce, badali ci??? Mnie też bolały jakby pachwiny, na lewym boku jak leżałam to było w miarę ok.Na prawym nie mogłam bo tam się okazało ze jet ten zastój
Nie badali chyba, coś tam mi lekarz opukiwał, ale nie wiem po co. Powinni chyba usg zrobić? Miałam usg ale tylko Kruszynki. Zapytam jak się jakiś napatoczy. Dzieki!
bbee wrote:Camilia, Sylwucha, rozumiem Was dziewczyny, ja na żadnym wyjściu sama nie byłam już 6 lat. Jedyne co to z mężem czasami wychodziłam ale to może 3 razy w roku. U mnie o tyle beznadziejnie, że wszyscy znajomi wyjechali za granicę lub na drugi koniec Polski
a z mężem jak wejdziemy sami to cud bo nikt nie uważa, że nam się"należy".
Jak Was czytam to uświadamiam sobie, ze chyba nie do konca przemyślałam chęć posiadania potomka
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!