X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od endokrynologa, dziękuję za kciuki :) Guzy nie powiększyły się :D

MEGI, masakra, że tak powiem... Aż żal, że to taka bliska rodzina, no ale cóż...jej zachowanie wskazuje, że lepiej z nią nie mieć kontaktu, a zwlaszcza teraz, jak jesteś w ciąży - niepotrzebne Ci dodatkowe nerwy:)

WreszcieMama, Mabelle, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Breezee, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:38

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    hej. Mam pytanie. Kiedy mialyscie wizyty polowkowe? Czy zawsze sa one blisko 20 tygodnia? mi lekarz wyznaczyl na 21 tydzien i 4 dni. Zastanawiam sie czy sie nie pomylil o tydzien.

Wszystkiego dobrego dla mamusiek i maluszkow!!!

aj 1 miałam dokładnie 20,0 tc. a później robili mi połówkowe w szpitalu i to było 22,3 tc

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi noe zazdroszcze szwagierki baba sie nigdy nie zmieni :( w tym wszystkim szkoda również Twojego meza bo wiadomo siostra jest siostra i na pewno ja kocha ale dziewczyna musi zrozumiec ze nie jest królowa tego swiata i nikt jej palca w tylku trzymac nie bedzie

Ja do 21 moglam jesc i pic później miałam zakaz ale to uk inne normy inne badanie

Klaudia Aurelka sliczniutka

Nitta ja mialam połowkowe w 21 i 5 dniu termin jest spoko :)

Dostalam smsa z data wizyty w szpitalu
    Jedna wizyta 8.02 o ktorej wiem ustalenie jak bede znieczulona przy cc
    Druga wizyta 14.02 o której nic mi nie wiadomo i nie wiem dlaczego mnie wzywaja w srode bede to zapytam co to za wizyta mam nadzieję, ze nie powoazana ze zlymi wynikami glukozy ale raczej nie bo to robilam w przychodni woec szpital nie ma nic do tego

Dziewczyny szpitalne trzymajcie sie musi byc dobrze

Wyswietlila mi się dzis reklama na fb z rzeczami dzieciecymi a tam cudne ppieluszki
    nie wiem czy to sa te bambusowe czy nie
    Nie kumam angielskiego nazewnictwa tych pieluch :)

https://babymori.com/products/pre-washed-classic-muslins-3-pack?variant=27687549059

Wyglądają cudownie ciekawe jakie sa w dotyku
    Pottzebuje jedna do wozka na materacyk i do przykrycia
    Chcialam kupić 2 paczki po 3 szt bo bardzo mi sie podobaja sle sama juz nie wiem

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeżona, pozory mylą ;) z tymi telefonami to ja chyba mam naprawdę jakąś fobię, trzeba się było zacząć leczyć jakieś 10 lat temu, a teraz już za późno :P A tak na serio, to ja mam taką dziwną przypadłość, że nie umiem prawie rozpoznać co kto do mnie mówi jak nie widzę jego wyrazu twarzy, mimiki, gestów, pozy... Ludzi po twarzach nie poznaję jak widzę ich w niespodziewanym miejscu, sąsiadów swoich parę kilometrów od domu nie poznam prawdopodobnie ;) Mamę swoją z daleka poznam (np. z okna) po sposobie chodu, a nie po twarzy. Jakoś to się pewnie fajnie nazywa ta moja przypadłość ;)

zastrzeŻona, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, to są muślinowe pieluszki, ja mam w domu trzy, ale jeszcze nie prałam, więc nie wiem jakie są naprawdę w dotyku (niby po praniu miękną), bo na razie to w porządku, ale bez szału. Nie wiem czy to też kwestia firmy, czy nie, bo ja mam zwykłe baby ono.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Hej :) mąż próbował mnie przekupić batonem bounty i madnarynkami za wczorajszego kebaba. nie ze mną te numery, ja chcę mięsa! :P
    Widzę, że pisałyście o facetach. Ja poznałam mojego męża jak miałam niecałe 16 lat i kończyłam gimnazjum, on był w maturalnej klasie. Zaiskrzyło, po 4mc zostalismy parą i od tego czasu od 12 lat jesteśmy razem, bez żadnej przerwy. Jasne czasem jest malo kolorowo ale na dłuższą metę chyba do siebie pasujemy

natalia widzę, że masz mocny charakter, dobrze. Mam nadzieję, że mąż sie ogarnie

Ansticejak tam? jak badania?

ag kciuki za przeprowadzkę, nie ma to jak wlasne 4 kąty

madu podziwiam że chodzisz do pracy, ja nie wiem jakby dala radę siedzieć przed biurkiem z takim brzuchem. Lubię za podejście do meża, wiadomo, że Ty masz rację. Problem w tym że jeszcze on nie wie że jej nie ma, typowy facet :P

Klaudia N. współczuję i podbijam dowiedz sie czy możesz tak od razu powtórzyć badanie

Rudzik kury masz swoje? szacun, mnie by się nie chciało koło nich robić :P korzystam z tego że teście mają więc zawsze mam swojskie jajka :D

breezee dopytaj jak bardzo sie pogorszyło, masz prawo do informacji. Na pewno nie jest tak źle, zobacz Toska juz miała rodzic a tydzień minał i Alan grzecznie siedzi. U Ciebie będzie tak samo

marta to tam można szaleć? :P

Klaudia0727 śliczna corcia :)

Toska ściskam kciuki i trzymaj się dalej w dwupaku

asin na 4 stronie jest link do tabeli a tam na dole zakąłdaka gemini, zajrzyj

Kamilutek śliczna sukienka! <3
    Tak, tak jedynie w Fashion house :P bo po za tym wieje nuda :P

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zgadzam się w 100% zz Toba :) w fashin house idzie niezłe rzeczy upolowac ;)

a ja własnie kupiłam 11 ciuszków :D za 30 zl... interes życia to nie jest ale 3 zl szt wydaje mi się znoście w tym pajacyk 2x jeansy 4 sukieneczki itp :D

jutro odbiore to zobacze;D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:38

bbee, MEGI81, natalia1354 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) melduję się po wizycie :) Mała zdrowo fika :) podejmuję próbę odpisania na jak najwięcej postów :D

Beezee i Tośka napewno utrzymacie się w dwupaku! wierzę w Was, bo kto jak nie Wy? :) Wiem że się bardzo martwicie o swoje dzieciaczki i nawet nie próbuję zrozumieć tego strachu bo wiem że nie mam na to szans ale popatrzcie na to z tej strony, obie macie skończony 24tyg i dzieciaczki koło 1kg mają naprawdę duże szanse przeżyć :) w te wakacje bawiłam się wlaśnie z takim 2 miesięcznym (który notabene miał się wlaśnie wtedy rodzić) i naprawdę takie dzieciaczki już szybko nadrabiają :* Będzie dobrze :* piszcie, krzyczcie byle by Wam się lepiej zrobiło :*

nitta ja z tych niecierpliwych więc pierwsze połowkowe robiłam w 18+3 a drugie 24+1 i też było jeszcze wszystko widać :)

Megi co do Twojej szwagierki to naprawdę brakuje mi słów, ona jest naprawdę nie normalna, może jakiś zakład psychiatryczny? albo na urodziny kup jej wizyte u psychologa, może zrozumie wtedy swoje chore zachowanie ;/

Aga no brawo Ty! To jutro trzymamy kciuki ale wiem że i tak napewno zdasz :)

Marie_Marie masz moje kciuki :)

Monika jak mała? przestało wreszcie ją czyścić? bidula naprawdę musi się męczyć :(

Klaudia może niech zrobią chociaż usg żołądka? Nie pamiętam czy miałaś opaskę czy resekcje ale żeby się nie okazało że jakiś szew puścił albo że coś się przemieściło :( Aurelka piękna po mamusi <3

Ju14 ja dalej nie mam kasy z ZUS od grudnia więc luuuuuuzik :D Jak już został CI przyznany zasiłek to jest spoko :) Oni mają 30dni na wypłatę od dostarczenia l4, może akurat miałaś zwonienie na 33dni i z tąd to opóźnienie :) ważne że już masz kaskę i możesz szaleć :)

Gonia13 ja to Cię podziwiam, wiem że inny kraj i inne prawo ale kurde codziennie dojeżdżać godzinę do pracy to za dużo, wiem że dzieci w szkole potrafią być czasami wspaniałe (czasami :P) i możesz się zrealizować napewno ale ja bym napewno nie dała rady dojeżdżać :(

Klaudia N. mega współczuję tej glukozy ale chociaż tyle że dobrze się poczułaś i sobie odbiłaś :)

Co do męża to częściej mam go ochotę zabić ale kocham go bardzo i nie wyobrażam sobie życia bez niego :)

Kamilutek też patrzyłam na waptekę :D może zrobię zakupy pół na pół bo i tak będę zamawiać laktator i nianie z gemini lub wapteki więc mogę to rozdzielić :D

Dziewczyny nie wiecie co z Kofeiną i Amilką? Przeczyłam czy bardzo dawno się nie odzywały?

Carolina menagerka pipa, uknułabym jakąś intrygę przeciwko niej.. nikt mojego faceta kokietować nie bedzie.. jest mój i łapy precz bo odgryzę. Ale w tskich sytuacjach jestem mściwą su.ką wsumie :D

Mabelle, mon!ta^, gaja_1, blubka, MEGI81, Breezee, WreszcieMama, zastrzeŻona, ag194, Espera, daisy123, Rudzik, Hope_, marie_marie22, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:05

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    zastrzeżona, pozory mylą ;) z tymi telefonami to ja chyba mam naprawdę jakąś fobię, trzeba się było zacząć leczyć jakieś 10 lat temu, a teraz już za późno :P A tak na serio, to ja mam taką dziwną przypadłość, że nie umiem prawie rozpoznać co kto do mnie mówi jak nie widzę jego wyrazu twarzy, mimiki, gestów, pozy... Ludzi po twarzach nie poznaję jak widzę ich w niespodziewanym miejscu, sąsiadów swoich parę kilometrów od domu nie poznam prawdopodobnie ;) Mamę swoją z daleka poznam (np. z okna) po sposobie chodu, a nie po twarzy. Jakoś to się pewnie fajnie nazywa ta moja przypadłość ;)

Bbee, to się nazywa fachowo prozopagnozja - wiem, bo mam :)
    Występuje zwykle przy zaburzeniach w spektrum autyzmu, najczęściej w lekkich odmianach zespołu Aspergera. Rozmowy telefoniczne u ludzi mających taką diagnozę też często budzą strach. I w ogóle nadmiar bodźców i ludzi naokoło. I zwykle cierpią na "niedotykalskość" i nadwrażliwość emocjonalną, ale tylko sytuacjach, które są im znajome (inaczej trudno im się postawić na miejscu innej osoby).
    Ale wiesz, nie bierz moich słów do siebie, przez internet to można jedynie poplotkować, a nie diagnozować ;)

bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto wstawial przepis na ciastka BROWNIE?!
    po 10 minutach rozpadają się i nie da sie ich zdjac wystudzonych z blaszki... :( cos zle zrobilam?! ale niby wg przepisu....

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane, że tak mnie wspieracie i mogę się Wam wyżalić. jednocześnie przepraszam, że zawracam Wam głowę tą moją chorą sytuacją.

I cieszę się, że poparłyście mój pomysł z kontem, bo nie wiedziałam czy to będzie dobre rozwiązanie

oczywiście jej smsy zostawiłam sobie na wypadek, gdyby kiedyś mi zarzuciła, że nie interesuję się chrześniakiem i go nie odwiedzam.

A teraz z innej beczki: jutro chciałam iść na badanie glukozy. Ale dzisiaj zjadłam jednego cukierka i miseczkę lodów. czy to może zaburzyć wynik? czy dzień wcześniej trzeba się jakoś przygotować do badania - jedzenie itp? czy rano przed wyjściem do laboratorium mogę się napić kilka łyków wody mineralnej?
    A ja jadłam gofra z bita śmietaną i polewa toffi tak kolo 18 ;) następnego dnia miałam glukozę i wynik ok. MEGI TAK samo pomyślałam jak Hope z tymi prezentami :)

Kompresy jałowe dokładnie takie same używałam jak Hope i mam jeszcze w razie w ja jestem z nich zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 18:06

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Megi, jesteś pewna, że to siostra Twojego męża, a nie zaginiona siostra mojej szwagierki? :P Moja szwagierka nauczyła syna by jak coś rozleje to wcierał to stopą w podłogę :) I on tak chodził u teściów i pił byle jak, rozlewał, nogą wcierał i wszystko obrzydliwe i klejące się robiło. A jak jej głośno zwrócili uwagę, że jej syn tak robi, to powiedziała, że musiał cwaniak podejrzeć jak ona tak robi jak jej się coś rozleje... :D :D :D

może rzeczywiście ona jest adoptowana i dlatego tak odstaje od całej rodziny :) musimy zbadać korzenie :)

bbee lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitta32 ja miałam połówkowe 20+1, ale zalecenia są chyba między 18 a 22 tc, więc ok.

Megi mnie gin powiedziała, że teoretycznie zalecenia są takie żeby nie zmieniać codziennych nawyków przed badaniem glukozy, ale żebym zjadla kolecje do 21 i raczej żeby nie była słodka :P Rano napiłam się trochę wody.
    A dzieci może będziecie spotykać u teściów, nie podrzuca ich czasem szwagierka do popilnowania? Wtedy będziecie mogli troche z nimi posiedzieć i dać prezenty?

Ja zastanawiam się nad takim elektrycznym aspiratorem do noska, np. pingwinosek. Miał ktoś jakieś doświadczenia z takimi? Bo ten do odkurzacza niby dobry, ale nie wiem czy będzie mi się chciało wywlekać odkurzacz.

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    bbee - ja mam muslinowe z motherhood i sa mega sztywne mam nadzieje, ze po praniu zmiekna :)

Natalia aspirator do noska do odkurzacza - mega sie wzbraniałam, ale jest REWELACYJNY! bardzo deliktany nei ad sie zrobic krzywdy, wyciaga wiecej i lepiej niz frida.

jesli chodzi o kompresy jałowe, to ja poelcam najbardziej MEDICOMP - pakowane po 2szt, wg mnie najlepsze do oczek bo są mega mieciutkie!

megi - a nie mozesz dawac prezentow przez tesciow? oni przeciez na pewno powiedza, że to od mamy chrzestnej. ja wychodze z zalozenia, ze dzieci niczemu winne nie są a takie male dzieci to "konto" to dla nich abstrakcja - co z tego ze wyciag zobaczy - dla niego to nie ma matki chrzestnej, a jak beda tesciowie przekazywac prezenty to jednak inaczej.

oczywiście, że jakaś zabawka będzie podana przez teściów, ale nie wiemy co szwagierka z nią zrobi po ich wyjściu :( dlatego wpadłam też na pomysł tego konta, żeby później nie było, że chrześniak nic nie dostawał. poza tym to dziecko ma dwa latka i bardzo szybko mnie zapomni. do świąt staraliśmy się odwiedzać dzieciaki przynajmniej raz w miesiącu, a z reguły było to dużo częściej.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro ona sobie nie życzy kontaktów, to nie będę się narzucała. robi krzywdę dzieciom, ale mały nie będzie na tym stratny i to co miał dostać od chrzestnej to dostanie.
    Dzieci podrzuca do teściów jak są chore. w zeszłym roku teściowa płakała, że nie może iść z wnukami na plac zabaw, a jak były malutkie to teściowie nie mogli ich wcale brać na ręce bo jej mąż nie kazał :( ale to nie moja sprawa. A jak podrzuci chore dzieci, to ja przecież nie pójdę z Kacperkiem i malutkim Mikołajem :( a niestety jej dzieci są non stop chore albo przeziębione, bo nigdy nie są do końca wyleczone i nawet jak mają gorączkę, to wszędzie z nimi jeżdżą.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo proszę nie cytować.
    Podrzucam Wam brzusio, fotki robione tego samego dnia, jak widać w zależności od tego co się tam na siebie narzuci to widać mniej lub bardziej i jeszcze jedna fotka ze wczoraj znad morza, taka wiosna w zimie :)

Edit:usunięto fotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 01:33

Mabelle, Uszczesliwiona, Kamilutek, Uska, mon!ta^, ag194, GoNia1979, Misia 69, Hope_, Martchen, sylwucha89, Moniqaaa, bbee, MEGI81, natalia1354, blubka, Forbidden, Elmo13, daisy123, Kleopatra, Rudzik, Breezee, marie_marie22, rybka33, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZastrzeŻona ładny brzusio. To prawda, że ubiór robi swoje :)
    A widok morza cudny kocham <3

zastrzeŻona, rybka33 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ