X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka dużo siły dla Ciebie i Alanka! Trzymam za Was kciuki!

uwo9yx8db7dsv504.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Blubka, dziękuję za informację o Tosce. WOWWW! Tośka, musi być dobrze! MAsz już swojego Maluszka na świecie <3 Modlę się za Was i trzymam kciuki. Mały Alan na pewno jest silny jak mamusia :)

Natalia, ale chmaskie babsko Ci się trafiło w tym Luxmedzie ;/ Mam wrażenie, że niektóre osoby, to po prostu za karę są w danej pracy i się tylko wyżywają na ludziach :|

Wreszcie Mama, jesli Ci siębędzie powtarzało, to zapytaj lekarza, co to i dlaczego. Dobrze, że dziś już w porządku. Całe szczęście :)

Kamilutek, odczyn moczu 8 to jednak trochę za wysoki wynik.

dewa, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z przyznaniem opieki. I za Twojego brata także

Aga, daj proszę znać jak było :)

Carolina, rewelacja z rodzinką. Wiem, że się boisz o córkę, ale przynajmniej wiesz, że będzie z fajnymi ludźmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 10:28

WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tośka dużo siły i wytrwałości dla Ciebie i Alanka, na pewno jest silnym facetem i dacie radę! Wszystkie trzymamy mocno kciuki!

A u nas dzisiaj studniówka <3

bbee, marie_marie22, MEGI81, daisy123 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Tośka się dzisiaj odezwie i napisze, że wszystko jest na dobrej drodze.

Carolina, skoro rodzina sympatyczna to tylko się cieszyć ;) Ciężko dziecko puścić tak daleko do obcych, ale jedyne co Ci pozostaje to wspieranie jej.

Moja córa dziś została w domu i mnie już trafia, jak ona jest zmienna, raz super pomocna i grzeczna, a raz za nic się nie mogę doprosić żeby się ubrała i ogarnęła chociaż trochę pokój... No nie mam siły na to, ponosi mnie, skurcze zaczynają łapać :( A nie chciałam jej (i siebie) tylko ciągnąć w taki mróz i wiatr rano... To teraz mam. I co? I mam odpuszczać wychowanie żeby się nie denerwować? :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Kamilutek, odczyn moczu 8 to jednak trochę za wysoki wynik.

Wiem, ale przy kamicy nerkowej taki może występować. W szpitalu codziennie badali mi mocz i wszystko zawsze było ok, żadnej infekcji, białek, glukozy, nic. Odczyn też zawsze był 5 za wyjątkiem tego jednego z dnia wypisu. Ale nic nie mówili, poza tym, że jak na kamicę to wyniki mam świetne.
    W przyszłym tygodniu idę na powtórkę moczu, zobaczymy, co wyjdzie.

Tośka musi być z jednej strony bardzo szczęśliwa, że ma już swoje dziecko po tej stronie brzucha, tylko niech wszystko będzie dobrze! Co ja gadam, na pewno wszystko będzie dobrze. Przecież to już 7 miesiąc i duży silny chłopak, są w szpitalu i zapewne Mały wygrzewa się teraz w inkubatorze.
    Widziałam kiedyś takie ośmiornice, które najpierw matka nosi przy sobie, żeby przesiąknęły jej zapachem, a potem wkłada się je do inkubatora, bo przypominają pęcherz i pępowinę. Ciekawe, na ile to takim maluchom pomaga.
    A Alanek jest już na tyle duży, że chyba mogą kangurować?

natalia1354 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOSKA! Gratuluje mały Alanek jest już z Tobą wierze w to że wszystko będzie dobrze. Niemniej ciągle trzymam kciuki i życzę dużo siły i zdrowia Alankowi. Tobie też dużo zdrówka jesteś dzielną mamą.!

rybka33 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Toska, cały czas jestem myślami z Wami...
    @Blubka dzięki za info, czekamy z niecierpliwością na więcej wiadomości od Toski, chociaż zdaję sobie sprawę że forum jest teraz dla niej najmniej ważne... Mam nadzieję że czuję nasze wsparcie...
    @Wreszciemama - skoro to nie ciśnienie, to może anemia... w zeszłym roku po operacji miałam dość silną anemię i miałam takie zjhazdy... albo spadek cukru...
    @Mbelle i Gonia - piękne brzuszki
    @Dewa - przykro mi z powodu brata...
    @Kleopatra - taki pracoholizm to już się chyba leczy mróweczko ;-)
    @bbee - ja dwa razy byłam w toalecie na glukozie... jakbym miałą nie chodzić to musieliby mnie zacewnikować chyba...

i jeszcze raz TOSKA - Sciskam!!!

Mabelle, GoNia1979 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:03

Kamilutek, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, WreszcieMama, ojejku, bbee, Elmo13, Misia 69, natalia1354, sylwucha89, GoNia1979, Uska, Breezee, daisy123, Klaudia N., Anstice, Kleopatra, Camilia, ag194, sylwia1985, Rudzik, Madu1611, Martchen, Moniqaaa, aneta.be, zastrzeŻona, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alanek, 8 pkt! Ode mnie Maluch dostaje przynajmniej 10! <3

Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa. To prostu...życie. Daje po dupie.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Toska napisała na fb. Alanek ma 960gram i 33cm, dostał 8pkt urodzony SN bo nie dało się zatrzymać akcji.

960g to już nie tak mało! A podobno poród wcześniaka sn jest najlepszym co można dla niego zrobić - oczywiście jeśli nie dojdzie do powikłań. Trzymamy dalej kciuki i czekamy na wieści.

Mam pytanie do dziewczyn chodzących do Szkoły Rodzenia, których mężowie/partnerzy jeszcze się nie zdecydowali, czy chcą być przy porodzie (ale chyba raczej nie chcą) - czy chodzą z Wami do SR, czy chodzicie same?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope widziałam, właśnie miałam pisać... Jak na takiego maluszka to 8pkt to świetny wynik!!! jest maleńki, ale będzie dobrze!!!

I pomyśleć że miałyśmy razem termin na 13/05...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:01

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 punktów to świetnie! Dla takiego maluszka to super start :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz kawal chlopa !! Da rade !! <3
    Gdzie wy na fb siedzicie ?? Dajcie link

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowe mamusie 2017

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 punktów to całkiem dobra wiadomość!

Kamilutek ja też mam zasadowy mocz + fosforany, ale jak nie ma bakterii, ani innych tam leukocytów za dużo to narazie tylko mam go zakwaszać. Miałam już tak na początku ciąży i piłam wodę z cytryną i sok żurawinowy i wróciło do normy. Gin powiedziała, że wit. C mogę jeszcze łykać ale ja już i tak jem tyle tabletek, że nie chciałam. Teraz robie to samo, za 2 tygodnie powtarzam badanie i mam nadzieje, że i tym razem pomoże :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w grupie majowe MAMY 2017 , mamusie mi nie wyszukije :/ chyba ze to to samo

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja jestem w grupie majowe MAMY 2017 , mamusie mi nie wyszukije :/ chyba ze to to samo

Mi tez tylko majowe mamy wyszukuje, ale mogą mieć grupę prywatną/ukrytą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:26

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa zmieniła się niedawno na tajną to dlatego Wam nie szuka

ag194 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:26

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge na tel zaproszen ogarniac :d Paulina Rek moze mnie znajdziesz :d mam to samo zdjecie :p

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ