X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka dużo siły dla Ciebie i Alanka! Trzymam za Was kciuki!

uwo9yx8db7dsv504.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Blubka, dziękuję za informację o Tosce. WOWWW! Tośka, musi być dobrze! MAsz już swojego Maluszka na świecie <3 Modlę się za Was i trzymam kciuki. Mały Alan na pewno jest silny jak mamusia :)

Natalia, ale chmaskie babsko Ci się trafiło w tym Luxmedzie ;/ Mam wrażenie, że niektóre osoby, to po prostu za karę są w danej pracy i się tylko wyżywają na ludziach :|

Wreszcie Mama, jesli Ci siębędzie powtarzało, to zapytaj lekarza, co to i dlaczego. Dobrze, że dziś już w porządku. Całe szczęście :)

Kamilutek, odczyn moczu 8 to jednak trochę za wysoki wynik.

dewa, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z przyznaniem opieki. I za Twojego brata także

Aga, daj proszę znać jak było :)

Carolina, rewelacja z rodzinką. Wiem, że się boisz o córkę, ale przynajmniej wiesz, że będzie z fajnymi ludźmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 10:28

WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tośka dużo siły i wytrwałości dla Ciebie i Alanka, na pewno jest silnym facetem i dacie radę! Wszystkie trzymamy mocno kciuki!

A u nas dzisiaj studniówka <3

bbee, marie_marie22, MEGI81, daisy123 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Tośka się dzisiaj odezwie i napisze, że wszystko jest na dobrej drodze.

Carolina, skoro rodzina sympatyczna to tylko się cieszyć ;) Ciężko dziecko puścić tak daleko do obcych, ale jedyne co Ci pozostaje to wspieranie jej.

Moja córa dziś została w domu i mnie już trafia, jak ona jest zmienna, raz super pomocna i grzeczna, a raz za nic się nie mogę doprosić żeby się ubrała i ogarnęła chociaż trochę pokój... No nie mam siły na to, ponosi mnie, skurcze zaczynają łapać :( A nie chciałam jej (i siebie) tylko ciągnąć w taki mróz i wiatr rano... To teraz mam. I co? I mam odpuszczać wychowanie żeby się nie denerwować? :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Kamilutek, odczyn moczu 8 to jednak trochę za wysoki wynik.

Wiem, ale przy kamicy nerkowej taki może występować. W szpitalu codziennie badali mi mocz i wszystko zawsze było ok, żadnej infekcji, białek, glukozy, nic. Odczyn też zawsze był 5 za wyjątkiem tego jednego z dnia wypisu. Ale nic nie mówili, poza tym, że jak na kamicę to wyniki mam świetne.
    W przyszłym tygodniu idę na powtórkę moczu, zobaczymy, co wyjdzie.

Tośka musi być z jednej strony bardzo szczęśliwa, że ma już swoje dziecko po tej stronie brzucha, tylko niech wszystko będzie dobrze! Co ja gadam, na pewno wszystko będzie dobrze. Przecież to już 7 miesiąc i duży silny chłopak, są w szpitalu i zapewne Mały wygrzewa się teraz w inkubatorze.
    Widziałam kiedyś takie ośmiornice, które najpierw matka nosi przy sobie, żeby przesiąknęły jej zapachem, a potem wkłada się je do inkubatora, bo przypominają pęcherz i pępowinę. Ciekawe, na ile to takim maluchom pomaga.
    A Alanek jest już na tyle duży, że chyba mogą kangurować?

natalia1354 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOSKA! Gratuluje mały Alanek jest już z Tobą wierze w to że wszystko będzie dobrze. Niemniej ciągle trzymam kciuki i życzę dużo siły i zdrowia Alankowi. Tobie też dużo zdrówka jesteś dzielną mamą.!

rybka33 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Toska, cały czas jestem myślami z Wami...
    @Blubka dzięki za info, czekamy z niecierpliwością na więcej wiadomości od Toski, chociaż zdaję sobie sprawę że forum jest teraz dla niej najmniej ważne... Mam nadzieję że czuję nasze wsparcie...
    @Wreszciemama - skoro to nie ciśnienie, to może anemia... w zeszłym roku po operacji miałam dość silną anemię i miałam takie zjhazdy... albo spadek cukru...
    @Mbelle i Gonia - piękne brzuszki
    @Dewa - przykro mi z powodu brata...
    @Kleopatra - taki pracoholizm to już się chyba leczy mróweczko ;-)
    @bbee - ja dwa razy byłam w toalecie na glukozie... jakbym miałą nie chodzić to musieliby mnie zacewnikować chyba...

i jeszcze raz TOSKA - Sciskam!!!

Mabelle, GoNia1979 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:03

Kamilutek, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, WreszcieMama, ojejku, bbee, Elmo13, Misia 69, natalia1354, sylwucha89, GoNia1979, Uska, Breezee, daisy123, Klaudia N., Anstice, Kleopatra, Camilia, ag194, sylwia1985, Rudzik, Madu1611, Martchen, Moniqaaa, aneta.be, zastrzeŻona, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alanek, 8 pkt! Ode mnie Maluch dostaje przynajmniej 10! <3

Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa. To prostu...życie. Daje po dupie.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Toska napisała na fb. Alanek ma 960gram i 33cm, dostał 8pkt urodzony SN bo nie dało się zatrzymać akcji.

960g to już nie tak mało! A podobno poród wcześniaka sn jest najlepszym co można dla niego zrobić - oczywiście jeśli nie dojdzie do powikłań. Trzymamy dalej kciuki i czekamy na wieści.

Mam pytanie do dziewczyn chodzących do Szkoły Rodzenia, których mężowie/partnerzy jeszcze się nie zdecydowali, czy chcą być przy porodzie (ale chyba raczej nie chcą) - czy chodzą z Wami do SR, czy chodzicie same?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope widziałam, właśnie miałam pisać... Jak na takiego maluszka to 8pkt to świetny wynik!!! jest maleńki, ale będzie dobrze!!!

I pomyśleć że miałyśmy razem termin na 13/05...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:01

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 punktów to świetnie! Dla takiego maluszka to super start :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz kawal chlopa !! Da rade !! <3
    Gdzie wy na fb siedzicie ?? Dajcie link

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowe mamusie 2017

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 punktów to całkiem dobra wiadomość!

Kamilutek ja też mam zasadowy mocz + fosforany, ale jak nie ma bakterii, ani innych tam leukocytów za dużo to narazie tylko mam go zakwaszać. Miałam już tak na początku ciąży i piłam wodę z cytryną i sok żurawinowy i wróciło do normy. Gin powiedziała, że wit. C mogę jeszcze łykać ale ja już i tak jem tyle tabletek, że nie chciałam. Teraz robie to samo, za 2 tygodnie powtarzam badanie i mam nadzieje, że i tym razem pomoże :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w grupie majowe MAMY 2017 , mamusie mi nie wyszukije :/ chyba ze to to samo

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja jestem w grupie majowe MAMY 2017 , mamusie mi nie wyszukije :/ chyba ze to to samo

Mi tez tylko majowe mamy wyszukuje, ale mogą mieć grupę prywatną/ukrytą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:26

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa zmieniła się niedawno na tajną to dlatego Wam nie szuka

ag194 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:26

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge na tel zaproszen ogarniac :d Paulina Rek moze mnie znajdziesz :d mam to samo zdjecie :p

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ