MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzyrcia wrote:No to tym bardziej nie wiem czemu moj prywatnygin mnie kieruje do szpitalawlasnie po to zeby nie placic...
No i mysle czy to rzeczywiscie konieczne jak przeciwcial nie wykryto
Ciekawe czy w ogole sie dodzwoniena ten oddzial ...
Przeciwciała wytwarzają się najczęściej przy porodzie lub w przypadku krwawienia. Dlatego w pierwszej ciąży zwykle nie mówi się o konflikcie, a zwłaszcza kiedyś się nie mówiło, dopiero w kolejnych może stanowić to zagrożenie. Jeśli w pierwszej ciąży przy porodzie matka wytworzyła przeciwciała bo dziecko było RhD+ to w drugiej już ma się czym bronić i istnieje ryzyko, że w przypadku przerwania ciągłości bariery lozyskowej matka/dziecko krwinki matki beda atakowaly krwinki dziecka. Reakcja występuje gdy choćby niewielka ilość krwi dziecka, przedostanie się do krwiobiegu matki. I potem dzieciaki mają problemy tzw. chorobę hemolityczną. -
nick nieaktualny
-
dewa wrote:Kamilutek, dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Pozwól jeszcze, że wykażę się inteligencją na poziomie ameby i zapytam, czy tym mydełkiem nacierasz suche czy zamoczone ubranko? Czy może moczysz mydełko? Matkokochano, moje Dziecko będzie prawdziwym obiektem eksperymentów niedouczonej w kurodomowych obowiązkach Matki
Suche
Hehe, powinnaś widzieć moje pierwsze naleśniki albo ziemniaczane pure
Trochę będę teraz bluźnić, więc niech wrażliwcy tego nie czytają - Bogu dzięki za internet! Nie wiem, jak ludzie radzili sobie w "czasach przed". Ciemnogród był, jak nic!
Edit: mydełko galasowe można kupić w płynie, a Galseife jest już w płynie: http://tcc24.pl/dr-beckmann-gallseife-odplamiacz-do-tkanin-ze-szczoteczka-250mlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:36
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
dzień dobry,
Breeze - cuowne wiadomości! Oby tak dalej!!!
Zyrcia - Ja w sobotę schyliłam się po coś i kilka minut trwało zanim się wyprostowałam. Ból okropny po środku pleców... masakra... do wieczora w sobotę dawał się we znaki, zwłaszcza przy wstawaniu i w niedzielę również... Dzisiaj już jest lepiej.
Ja dziś przygotowałam szuflady w komodzie dla Jureczka. Ręczniki i pościel, które tam trzymałam przeniosłąm do szafki w garderobie która okazała się wypchana rzeczami do wyrzucenia !!!
dziś prasuje flanelki i pościele, z suszarki zdjęłam białe ubarnka Jerzyka i piorę kolorowe.
i to by było na tyle jeśli chodzi o pranie... Pewnie się jeszcze coś uzbiera, ale to już na ostatnią chwilę wypiorę razem z koszulami, piżamą i szlafrokiem do szpitala...
Mam focha na chłopa bo obiecał w weekend złoży łóżeczko i oczywiście d..pa... coś mu dziś przygadam chyba... Niech no tylko siądzie do kompa...Breezee lubi tę wiadomość
-
hej,
ja tez juz w 3-cim trymestrze i po wizycie
nasza coreczka wazy juz kilogram i ma 35 cm. wszystko w porzadku.
ja tylko mam bakterie ecoli w moczu...i nie wiem czy sie martwic czy nie.
caly weekend bylam tak chora po tych wszystkich moich szkolnych stresach...dzis zalatwiam polozna i idziemy na dzien otwarty do jednego ze szpitali.
pzdr
g.Espera, Kamilutek, strawberry_juice, bbee, GoNia1979, Anstice, MEGI81, marie_marie22, mon!ta^, Maniuś, Rudzik, messy99, Breezee, ag194, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, Kleopatra, blubka, Mabelle lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
AAA zapomniałam!!! u mnie lepiej z nocnym sikaniem. Jak się poskarżyłam ginowi że tak dużo razy wstaję to kazał przez 5-7 dni łykać 3 furaginy adamedu na noc. No i teraz jedna pobudka tylko
a bywało i 4-5...
marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Chwalę się!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc08c4980197.jpg
Nerwy zeszły, łzy szczęścia
Edyta, ja jestem z KętrzynaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:50
Martchen, Espera, Madu1611, Forbidden, Kamilutek, Hope_, GoNia1979, bbee, WreszcieMama, MEGI81, Camilia, marie_marie22, dewa, Uska, mon!ta^, Maniuś, Edyta84, messy99, Breezee, rybka33, zastrzeŻona, Elmo13, Uszczesliwiona, Mabelle, Kleopatra, natalia1354, sylwucha89, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Gaja, ja kupiłam ten mały Octenisept, po co ma się przeterminować.
A o szczoteczkach nie pomyślałam w ogóle. Gryzaki nie działają tak samo?
Nie mam pojęciaNatrafiłam na to jak przeglądałam ofertę apteki i tam jest napisane, że do masażu dziąseł się używa i od 0+ czyli jakby od urodzenia.
-
nick nieaktualnyStrawberry to moze dlatego se to moja druga ciaza i Leon ma grupe po mezu misze to zrobic. Dobra juz nie wnikam.
Dodzwonilam sie do oddzialowej, jak najbardziej ze skoerowaniem moge sie zglosic w srode, jak beda mieli na stanie to dostaje i tego samego dnia wychodze jak nie to musza zamowic ale zamowic moga tylko jesli juz jestem przyjeta na oddzial i mam sie ewentualnie naszykowac ze mnie na jedna noc beda musieli zostawic. Wszystko za darmo ze skierowaniem od ginekologa...
Espera tyle ze ja mam ruchome kilka kregow i podejrzewam ze ktorys mi wyskoczyl ;/ siedze sztywna bo nawet jak leze to boli, nie ruszam glowa w zadna strone jakbym miala blokade. Czuje ze tak szybko to nie minie.
Ag194 gratulacje))
ag194 lubi tę wiadomość
-
Tośka ślę ciepłe myśli. Alanek jest waleczny! Będzie dobrze
Breezee super informacje!!
Ag gratulacje:D
Wizytujące Dziewczyny powodzenia
Miłego poniedziałku:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:53
ag194 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Strawberry to moze dlatego se to moja druga ciaza i Leon ma grupe po mezu misze to zrobic. Dobra juz nie wnikam.
Dodzwonilam sie do oddzialowej, jak najbardziej ze skoerowaniem moge sie zglosic w srode, jak beda mieli na stanie to dostaje i tego samego dnia wychodze jak nie to musza zamowic ale zamowic moga tylko jesli juz jestem przyjeta na oddzial i mam sie ewentualnie naszykowac ze mnie na jedna noc beda musieli zostawic. Wszystko za darmo ze skierowaniem od ginekologa...
Prawdopodobnie dlatego -
nick nieaktualny
-
Zyrcia a miałaś już taką sytuację wcześniej? Może jednak trzeba do lekarza?
Ja się zdziwiłam u mnie umiejscowieniem bólu, bo jak łapała mnie rwa to dół pleaców plus promieniowanie w zwykle lewej nodze... a teraz tak totalnie srodek... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEspera mialam tak juz wczesniej wlasnie przez to ze mam jak to napisali w wybikach nadmierna ruchomosc kregow... i tu wypisane ktore. Zawsze tezymalo pare dni albo przechodzilo po zastrzyku z Olfenu. Teraz nie dam sobie nic wstrzyknac wiec sie szykuje na pare dni sztywnosci.
Rwe tez juz przerabialam, ale to jest gorsze bo bola przy okazji wszystkie miesnie, kazdy ruch bol niesamowity. Taka jakas blokada i nie rusze glowa w zadna strone. Emeryt normalnie -
nick nieaktualny