X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No to tym bardziej nie wiem czemu moj prywatnygin mnie kieruje do szpitalawlasnie po to zeby nie placic...
    No i mysle czy to rzeczywiscie konieczne jak przeciwcial nie wykryto :/
    Ciekawe czy w ogole sie dodzwoniena ten oddzial ...

Przeciwciała wytwarzają się najczęściej przy porodzie lub w przypadku krwawienia. Dlatego w pierwszej ciąży zwykle nie mówi się o konflikcie, a zwłaszcza kiedyś się nie mówiło, dopiero w kolejnych może stanowić to zagrożenie. Jeśli w pierwszej ciąży przy porodzie matka wytworzyła przeciwciała bo dziecko było RhD+ to w drugiej już ma się czym bronić i istnieje ryzyko, że w przypadku przerwania ciągłości bariery lozyskowej matka/dziecko krwinki matki beda atakowaly krwinki dziecka. Reakcja występuje gdy choćby niewielka ilość krwi dziecka, przedostanie się do krwiobiegu matki. I potem dzieciaki mają problemy tzw. chorobę hemolityczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna powodzenia z teściową ! ja ze swoją "przyszłą teściową" wcale bym nigdzie nie pojechała. hihi :)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kamilutek, dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Pozwól jeszcze, że wykażę się inteligencją na poziomie ameby i zapytam, czy tym mydełkiem nacierasz suche czy zamoczone ubranko? Czy może moczysz mydełko? Matkokochano, moje Dziecko będzie prawdziwym obiektem eksperymentów niedouczonej w kurodomowych obowiązkach Matki :D

Suche :)
    Hehe, powinnaś widzieć moje pierwsze naleśniki albo ziemniaczane pure ;)
    Trochę będę teraz bluźnić, więc niech wrażliwcy tego nie czytają - Bogu dzięki za internet! Nie wiem, jak ludzie radzili sobie w "czasach przed". Ciemnogród był, jak nic!

Edit: mydełko galasowe można kupić w płynie, a Galseife jest już w płynie: http://tcc24.pl/dr-beckmann-gallseife-odplamiacz-do-tkanin-ze-szczoteczka-250ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:36

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Breeze - cuowne wiadomości! Oby tak dalej!!!
    Zyrcia - Ja w sobotę schyliłam się po coś i kilka minut trwało zanim się wyprostowałam. Ból okropny po środku pleców... masakra... do wieczora w sobotę dawał się we znaki, zwłaszcza przy wstawaniu i w niedzielę również... Dzisiaj już jest lepiej.

Ja dziś przygotowałam szuflady w komodzie dla Jureczka. Ręczniki i pościel, które tam trzymałam przeniosłąm do szafki w garderobie która okazała się wypchana rzeczami do wyrzucenia !!!
    dziś prasuje flanelki i pościele, z suszarki zdjęłam białe ubarnka Jerzyka i piorę kolorowe.
    i to by było na tyle jeśli chodzi o pranie... Pewnie się jeszcze coś uzbiera, ale to już na ostatnią chwilę wypiorę razem z koszulami, piżamą i szlafrokiem do szpitala...

Mam focha na chłopa bo obiecał w weekend złoży łóżeczko i oczywiście d..pa... coś mu dziś przygadam chyba... Niech no tylko siądzie do kompa...

Breezee lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

ja tez juz w 3-cim trymestrze i po wizycie :)

nasza coreczka wazy juz kilogram i ma 35 cm. wszystko w porzadku.
    ja tylko mam bakterie ecoli w moczu...i nie wiem czy sie martwic czy nie.

caly weekend bylam tak chora po tych wszystkich moich szkolnych stresach...dzis zalatwiam polozna i idziemy na dzien otwarty do jednego ze szpitali.

pzdr

g.

Espera, Kamilutek, strawberry_juice, bbee, GoNia1979, Anstice, MEGI81, marie_marie22, mon!ta^, Maniuś, Rudzik, messy99, Breezee, ag194, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, Kleopatra, blubka, Mabelle lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, ja kupiłam ten mały Octenisept, po co ma się przeterminować.
    A o szczoteczkach nie pomyślałam w ogóle. Gryzaki nie działają tak samo?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA zapomniałam!!! u mnie lepiej z nocnym sikaniem. Jak się poskarżyłam ginowi że tak dużo razy wstaję to kazał przez 5-7 dni łykać 3 furaginy adamedu na noc. No i teraz jedna pobudka tylko :-) a bywało i 4-5...

marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się!! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc08c4980197.jpg

Nerwy zeszły, łzy szczęścia :)

Edyta, ja jestem z Kętrzyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:50

Martchen, Espera, Madu1611, Forbidden, Kamilutek, Hope_, GoNia1979, bbee, WreszcieMama, MEGI81, Camilia, marie_marie22, dewa, Uska, mon!ta^, Maniuś, Edyta84, messy99, Breezee, rybka33, zastrzeŻona, Elmo13, Uszczesliwiona, Mabelle, Kleopatra, natalia1354, sylwucha89, bezimienna lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Gaja, ja kupiłam ten mały Octenisept, po co ma się przeterminować.
    A o szczoteczkach nie pomyślałam w ogóle. Gryzaki nie działają tak samo?

Nie mam pojęcia :) Natrafiłam na to jak przeglądałam ofertę apteki i tam jest napisane, że do masażu dziąseł się używa i od 0+ czyli jakby od urodzenia.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry to moze dlatego se to moja druga ciaza i Leon ma grupe po mezu misze to zrobic. Dobra juz nie wnikam.
    Dodzwonilam sie do oddzialowej, jak najbardziej ze skoerowaniem moge sie zglosic w srode, jak beda mieli na stanie to dostaje i tego samego dnia wychodze jak nie to musza zamowic ale zamowic moga tylko jesli juz jestem przyjeta na oddzial i mam sie ewentualnie naszykowac ze mnie na jedna noc beda musieli zostawic. Wszystko za darmo ze skierowaniem od ginekologa...

Espera tyle ze ja mam ruchome kilka kregow i podejrzewam ze ktorys mi wyskoczyl ;/ siedze sztywna bo nawet jak leze to boli, nie ruszam glowa w zadna strone jakbym miala blokade. Czuje ze tak szybko to nie minie.

Ag194 gratulacje ;)))

ag194 lubi tę wiadomość

• Martchen Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka ślę ciepłe myśli. Alanek jest waleczny! Będzie dobrze :D

Breezee super informacje!!

Ag gratulacje:D

Wizytujące Dziewczyny powodzenia :)

Miłego poniedziałku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:53

ag194 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Chwalę się!! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc08c4980197.jpg

Nerwy zeszły, łzy szczęścia :)

Ciocia pielęgniarka (czyt. JA) jest bardzo dumna. Witam w gronie koleżanek po fachu :)

ag194 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Strawberry to moze dlatego se to moja druga ciaza i Leon ma grupe po mezu misze to zrobic. Dobra juz nie wnikam.
    Dodzwonilam sie do oddzialowej, jak najbardziej ze skoerowaniem moge sie zglosic w srode, jak beda mieli na stanie to dostaje i tego samego dnia wychodze jak nie to musza zamowic ale zamowic moga tylko jesli juz jestem przyjeta na oddzial i mam sie ewentualnie naszykowac ze mnie na jedna noc beda musieli zostawic. Wszystko za darmo ze skierowaniem od ginekologa...

Prawdopodobnie dlatego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja Leonowi masowalam dziasla jak skonczyl miesiac, wlasnie ta szczoteczka na palec plus rumianek, tak mi polecila kolezanka debtystka, pierwszego zeba mielismy w wieku 4mcy, tez myslismy tylko rumiankiem, passta od 6mca

• Espera Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a miałaś już taką sytuację wcześniej? Może jednak trzeba do lekarza?
    Ja się zdziwiłam u mnie umiejscowieniem bólu, bo jak łapała mnie rwa to dół pleaców plus promieniowanie w zwykle lewej nodze... a teraz tak totalnie srodek...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:05

Kamilutek, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Espera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga GRATULACJE!!!

ag194 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 na zdjeciu wcale nie widać ze w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera mialam tak juz wczesniej wlasnie przez to ze mam jak to napisali w wybikach nadmierna ruchomosc kregow... i tu wypisane ktore. Zawsze tezymalo pare dni albo przechodzilo po zastrzyku z Olfenu. Teraz nie dam sobie nic wstrzyknac wiec sie szykuje na pare dni sztywnosci.
    Rwe tez juz przerabialam, ale to jest gorsze bo bola przy okazji wszystkie miesnie, kazdy ruch bol niesamowity. Taka jakas blokada i nie rusze glowa w zadna strone. Emeryt normalnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ten zastrzyk na konflikt krwi to wychodzi na to ze to dobra wola ginekologa. Jak wystawi skierowanie to szpital nie odmowi. To jednak 400zl w kieszeni wiec raczej nie malo.
    Klaudia przycisnij lekarke...

‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ