X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, napisałam długaśnego posta i mi go zjadło :/

Ag gratulacje!!!

BreZee super,że już lepiej1 Teraz do domu wyprawkę szykować!

Kamilutek daj znać co z tym octem. Ja w weekend wyprałam tonę ciuszków,ale głupia powiesiłam przy kominku i wszystko błyskawicznie wyschło na wiór i było sztywne jak cholera. Bliżej mi do chujowej pani domu niż do perfekcyjnej, niestety :( Dajcie znać jak zmiękczacie maluszkowe pranie??

Forbidden, oglądałaś film?

Była dziś u mnie znajoma z bezstresowo wychowywanym dzieckiem i powiem jedno NEVER kurwa. Chłopiec ma prawie 2 latka i wszystko mu wolno. Zwala wszystko z szafek, a matka za nim lata i podnosi,ale ani razu nie powie mu,że nie wolno. Ostatcznie wszedł do łazienki gdzie stała miska z wodą (to nasza pułapka na kota, którą zastawiamy sypialnię :P) podniósł ją prawie nad głowę i na nasz krzyk, że nie wolno wylał wszystko na podłogę, a co najlepsze śmiał się z tego. Cała łazienka zalana....A jego mama zamiast go wyzwać pomogła mi jedynie sprzątać. "Przepraszam, on nie rozumie,że mu nie wolno.." ON ROZUMIAŁ i zrobił to celowo. Mały potwór. GRRRRR...

Sory musiałam się wyżalić. Wkurzają mnie takie mamuśki i nigdy nie chcę taka być.

Espera co do sikania w nocy, miałam to samo i też przeszło odkąd wyleczyłam bakterie. Okazało się,że w ciąży wcale nie trzeba sikać co godzinę. Mi pomógł urasept.

ag194, strawberry_juice, bbee, Hope_, Martchen, Breezee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki nie nam czasu na nadrabiabie wizyta o 17 ale bardzo mnie ciekawi co z moimi wynikami niby w normie ale chyba cos pojebane wiec tak glukoza 78 po 1 h 75 po 2 89 co.to.moze znaczyc wiecie?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry, tak dyplom mi brzuch zasłonił :D wierz mi, że jak ktoś mnie widział na początku ciąży, to od razu widzi, że jestem podwójna :D
    Tfu, praca licencjacka..niewyspanie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:05

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 23:36

ag194 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Robię zamówienie na Gemini i nasunęły mi się pytania, narazie dwa ale może być ich więcej :P:
    1. Octenisept 50 ml wystarczy czy lepiej większy?
    2. Kupujecie szczoteczkę do dziąseł, tego się używa przy małym dziecku czy później jak ząbkuje?
    Pomożecie? :)

1. Ja miałam CC i używałam go zarówno do rany jak i pępka Julki więc przydał się większy 250 ml.
    2. Szczoteczka przyda się jak dziecko zaczyna ząbkować. U nas Julka dwa pierwsze zęby miała w wieku 4 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:18

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, mega gratulacje! Jesteśmy z Ciebie dumne :)
    Hope_ wrote:
    u nas jak u zastrzezonej podklad na przewijak musialabym codziennie prac po kilka razy. kladlismy jak bylo chlodniej jednorazowe podklady (co przewijanie sly do kosza :P)

teraz mamy pokrowiec bo prewijak jest do wywalenia (popekal caly) ale jeszcze go nei demontuje bo chociaz Jasiek robi na nocnik to na noc go ubieram i ogarniam na przewijaku :P sam na niego wchodzi a ja mam chore plecy wiec nie musze sie schylac :)

Kamilutek - przewijak za 200zł?! WOW
    my materac mamy dobry w gondoli kokosowy o ile dobrze pamietam z czyms tam i oddychajacy krowiec, ale przescieradlod o wozka tez dam bo wole w razie ualnia prac przescieradlo niz szorowac maetrac :)

ale jak gondole wyczyscic to nie mam pojecia - chyba wlasnie pod prysznic i szorowanie... Licze ze babcia sie zaoferuje by to zrobic :P

No, rozbój w biały dzień. Dla mnie odpada, ale podoba mi się baaardzo, więc pomarzyć mogę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30ef9e4639db.jpg
    A tak będę miała za 5 dyszek razem z 2 pokrowcami.

Kurczę, to może jednak zamówię dodatkowy materac do gondoli, bo będę się stresować, że dzieć się deformuje leżąc na takim badziewiu...
    Dzisiaj już nie mam siły na pranie gondoli pod prysznicem, bo wyprałam wełniane swetry i mam dość pozycji na uniżonego służącego. Może jutro spróbuję i dam znać, jak poszło.

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Czy ktos ma doswiadczenie z kurierami UPS? Chodzi mi konkretnie o to ze musze powoli zamawiac paczke z gemini a male sa szanse ze ktos bedzie w domu i odbierze... Ja po schodach nie schodze. Czy oni maja jakies punkty odbioru w Warszawie na te okolicznosc ze kurier nikogo nie zastanie? Bo sie zestresowalam ze mi paczke odesla do apteki i dooopa...

UPS nie wiem, ale DPD przysyła smsa z informacją, o której godzinie kurier będzie + opcjami do wyboru, jeśli zaproponowany termin nie pasuje. Może w UPS mają to samo.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Strawberry, tak dyplom mi brzuch zasłonił :D wierz mi, że jak ktoś mnie widział na początku ciąży, to od razu widzi, że jestem podwójna :D
    Tfu, praca licencjacka..niewyspanie wychodzi

Nie no widziałam Cię na żywo przed ciążą i było Cię mniej to fakt :D ale dyplom ukrył brzuch :)

tzn. praca licencjacka. Ale taki papierek że się obroniłaś też na pewno dostałaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:19

ag194 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Aga, gratuluję!! :)
    Breezee, świetne wieści! Forum cudów działa :D
    Strawberry, też mam cukrzycę ciążową ale nie pomogę z naleśnikami, ponieważ jakoś na wieść o wynikach odechciało mi się jeść czegokolwiek i teraz jedynie zmuszam się do jedzenia, zeby pokazać jadłospis diabetologowi na wizycie. Znam jedynie 'normalne' przepisy na naleśniki.
    Dewa, wczoraj przed snem jeszcze czytałam, że masz studniówkę i całą noc śniła mi się moja studniówka, sprzed 11 lat;)
    Tosia, dużo siły i wytrwałości
    Dziewczyny wizytujące dziś - macie moje kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:25

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama ja do przewijaka mialam dolaczone takie 4 wkrety i je sie wkrecalo w obojetnie jakie miejsce w przewijaku tak zeby pasowaly do lozeczka. Czyli wkrecilam je troche blizej siebie niz szerokosc lozeczka i wtedy sie nie przesuwal. Logicznie tego chyba nie napisalam :ddd

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dzień dobry :)
    Aga, gratuluję!! :)
    Breezee, świetne wieści! Forum cudów działa :D
    Strawberry, też mam cukrzycę ciążową ale nie pomogę z naleśnikami, ponieważ jakoś na wieść o wynikach odechciało mi się jeść czegokolwiek i teraz jedynie zmuszam się do jedzenia, zeby pokazać jadłospis diabetologowi na wizycie. Znam jedynie 'normalne' przepisy na naleśniki.
    Dewa, wczoraj przed snem jeszcze czytałam, że masz studniówkę i całą noc śniła mi się moja studniówka, sprzed 11 lat;)
    Tosia, dużo siły i wytrwałości
    Dziewczyny wizytujące dziś - macie moje kciuki :)

Tylko jedz ładnie i często i nie bądź głodna żeby Ci się ketony w moczu nie pojawiły ;) Ale wiem co czujesz.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Ag gratuluję :)

Rudzik jakbym widziała moją szwagierkę wariatkę i jej diabełki, którym też wszytko wolno. koszmar

Megi powiem Ci,że pomyślałam o Tobie w tej całej sytuacji. Ja byłam w kropce, bo co miałam krzyczeć na nieswoje dziecko? Ja z nie uznaję krzyku tylko tłumaczenie, ale tłumaczyć mu cokolwiek, skoro on miał to w dupie i jego mama też? Normalnie lubię tą dziewczynę,ale jak widzę ten brak konsekwencji i ciągłe usprawiedliwianie zachowań zwyczajnie niegrzecznego dziecka, to mi ręce opadają. Współczuję Ci bo te dzieciaczki Twojej szwagierki są Ci dodatkowo bliskie, więc musi Ci być ciężko patrzeć jak ona je psuje :/

MEGI81 lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry_juice wrote:
    Tylko jedz ładnie i często i nie bądź głodna żeby Ci się ketony w moczu nie pojawiły ;) Ale wiem co czujesz.
    Dziękuję :) Mam paski do ketonów, śledzę to ;p hehe i tfu tfu,na szczęście się nie pojawiają

strawberry_juice lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, poczekaj jak będziesz miała swoje dzieci, będziesz cierpieć podwójnie, bo nie dość, że inne dzieci bezstresowo wychowane będą Cię wkurzać, to jeszcze Twoje dziecko będzie próbować je naśladować, a potem wprost pytać "a czemu ja nie mogę, a on tak", "a czemu ja mam karę, a on nie". Ja tak mam i mam do takich rodziców bardzo skrajnie mordercze uczucia! Dlatego staram się rozmawiać z córką jak z dorosłą i jej tłumaczę, że ja chcę ją wychować na dobrego, uczciwego, dobrze wychowanego człowieka, chcę dla niej dobrze, dlatego tak się staram, bo bardzo ją kocham. Część z tego co mówię na szczęście dociera. Ale mnie naprawdę trafia, że ja się tak staram, a ona się spotyka z kuzynami czy dziećmi w przedszkolu i złych nawyków od nich nabiera :P

WreszcieMama, Rudzik, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Kolejna Mamusia rocznik 87? :D

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kolejna Mamusia rocznik 87? :D
    Tak :)

dewa lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry dostalam i musialam ankietę jeszcze wypełniać czy będę im pisać co robię za 5 lat:)
    Cudowne uczucie, to prawda. Juz byłam zmęczona bo mam takie myślenie tylko o Ali, a tu jeszcze trzeba było się uczyć :D
    Dzięki za gratulacje dziewczyny :)

WreszcieMama, marie_marie22, Kamilutek lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 23:36

Kamilutek lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:05

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    hej,

ja tez juz w 3-cim trymestrze i po wizycie :)

nasza coreczka wazy juz kilogram i ma 35 cm. wszystko w porzadku.
    ja tylko mam bakterie ecoli w moczu...i nie wiem czy sie martwic czy nie.

caly weekend bylam tak chora po tych wszystkich moich szkolnych stresach...dzis zalatwiam polozna i idziemy na dzien otwarty do jednego ze szpitali.

pzdr

g.
    E coli to nie przelewki :/ dopytać się! Bo jak ja leżałam żeby szew założyć to dziewczyna przy drugiej ciąży (25tc) urodziła i za późno podali antybiotyk plus jeszcze paciorkowca miała i ten anty. nie zaczął działać jak należy małego ta bakteria od środka niszczyla a u nas eutanazji nie ma także 3 mc się męczył chłopczyk :/ pierwsza ciaza u niej poroniona była a trzecia ciaza od chyba 20tc w szpitalu aż do rozwiązania leżała a co dalej to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 13:56

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ