MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja po porodzie z Synem miałam bardzo dużo szwów, bo zakończył się vacum i wtedy dostałam radę od znajomej (koleżanka mojej byłej teściowej, oddziałowa na położnictwie) żebym jak tylko mam możliwość na sali, to leżała z lekko podkurczonymi nogami na tych podkładach na łóżko nawet bez tych wielkich podpasek. Robiłam tak i wszystko bardzo szybko się goiło. na noc zakładałam te majtki żeby mieć komfort, jak spałam. Też myślałam, że będę się wstydziła leżeć pod prześcieradłem, bez majtek i z krwawieniem, ale uwierzcie, że po porodzie tok rozumowania się zmienia i myślicie tylko o dziecku i o tym, żeby sobie ulżyć. Tylko, że ja wtedy miałam salę 2-osobową i miałam bardzo fajną współlokatorkę
teraz ciocia mówiła, że oczywiście rodzę w sali jednoosobowej, a po porodzie też postara mi się załatwić pokój jednoosobowy przy dyżurce położnych i pielęgniarek.
-
No... To wylądowałam na antybiotyku. Mała mnie zaraziła.
Ubiór do szpitala - koszula. Przemeczycie sie parę dni. Raz ze łatwiej wierzy sie rabe po CC czy krocze po sn to dwa badania, przeglądy podwozia co i jak. Pod koszulą bez obaw można być gołym w pisanie nie koniecznie bo dupa na widoku. Druga rzecz trafi Wam sie CC to spodnie będą na ranie akurat
Ewela smecta i enteol. Jelitowka dla dziecka jest niegrozba ale duzo pij, ważne żeby sie nie odwodnic13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
sylwia1985 wrote:jak to tak bez majtek - oj w zyciu przeciez po porodzie leje sie z nam i nie wyobrazam sobie nie miec majtek choc tych jednorazowych - ja mam 2 pary i do tego wezme normalne bezuciskowe
Też nie wyobrażam sobie być wtedy bez majtek.rybka33 lubi tę wiadomość
-
Kamilutek daj znać jak wyniki.
Ja też chciałabym swoje dzisiaj odebrać ale niestety mąż pojechał samochodem do pracy a inaczej się do szpitala nie dostanę... Prosiłam aby trochę wcześniej wrócił bo do 18 można odbierać ale znając jego to będzie najwcześniej o 19 w domu
Mamusie które mają starszaki ok 2 lat kupowałyście lub ogladałyście dostawki do wózków? Jak zamierzacie wychodzić na spacery z dwójką? -
sylwia1985 wrote:witamy nową
hahaha tylko żeby nie okazała się jedną z forum sporowego hihihi
Hm, no w sumie spodziewałam się, że część z Was może tak pomyślećMaj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
sylwucha89 wrote:Kamilutek daj znać jak wyniki.
Ja też chciałabym swoje dzisiaj odebrać ale niestety mąż pojechał samochodem do pracy a inaczej się do szpitala nie dostanę... Prosiłam aby trochę wcześniej wrócił bo do 18 można odbierać ale znając jego to będzie najwcześniej o 19 w domu
Mamusie które mają starszaki ok 2 lat kupowałyście lub ogladałyście dostawki do wózków? Jak zamierzacie wychodzić na spacery z dwójką?sylwucha89 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Spokojnie, my tu raczej nie zakładamy najgorszego. Karty ciazy nie trzeba okazywać
sylwia1985, Breezee, Arwi, sylwucha89, MEGI81, bbee, Camilia, ag194, Uszczesliwiona, Foremeczka, Mabelle, Martchen, Rudzik, Madu1611, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Mamusie które mają starszaki ok 2 lat kupowałyście lub ogladałyście dostawki do wózków? Jak zamierzacie wychodzić na spacery z dwójką?sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:Kamilutek a mozesz podać linka do tej książki Kubusia uszatka
Pewnie!
http://nk.com.pl/mis-uszatek/2364/ksiazka.html#.WKcAOW8rLIU
Nasza Księgarnia ma też taką serię "Poczytaj mi, mamo", tu jest tom I:
http://nk.com.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza/1098/ksiazka.html#.WKcBXW8rLIU
Do teraz wyszło ich chyba 7.
Tu jest też taka książka-komiks dla młodszych przedszkolaków (Malutki Lisek i Wielki Dzik), ma dobre recenzje rodziców:
http://www.ceneo.pl/40550232#tab=reviews
A ta mi się bardzo podoba: PRZED i PO, na dwóch sąsiednich stronach to samo zjawisko pokazane przed i po (dzień i noc, przypływ i odpływ, żołędź i dąb, składniki na ciasto i tort..), ale ona jest do opowiadania i dyskusji z dzieckiem, a nie do czytania:
http://www.wydawnictwoformat.pl/page.php?p=303mon!ta^ lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Foremeczka wrote:Hm, no w sumie spodziewałam się, że część z Was może tak pomyśleć
Podpisuję się pod tym, co napisała Spirit
Karty ciąży ani peselu ani nawet imienia i nazwiska nie trzeba podawać
ewela873 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała może w ciąży wirusa żołądkowo jelitowego?
Jeśli tak to jak sobie z tym poradzilyscie?
Bo ja zaraz orła wywine
Gin kazała wziąć diphergan ,wzięłam ale boję się że zaraz w wc wyląduje a już siły tracę
Nie chce zaraz iść do szpitala do dopiero z niego Wyszłam...Ehh...
Ja miałam pod koniec I trymestru. Lekarz kazał dużo pić i łykać Aspargin (albo jakiś inny preparat z magnezem i potasem), żeby się nie odelektrolitować.Foremeczka lubi tę wiadomość
Powtórka posiewu nic nie dała, wszsytko pięknie, zaro bakterii i zero drożdżaków. Więc dalej zagadka, dlaczego pH takie wywalone w kosmos.
Dewa, jak się zdecydujecie wyprowadzić, to nie oddadzą Wam kaucji?
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Wy tu myslicie o tym e co się ubrać porodzie żeby komfortowo w sali po porodowej mieć, a ja się modlę żeby na żadną wariatka wspolokatorke nie trafic :p naczytalam sie o pezypadkach gdzie trzeba było położne informować ze muszą zadzwonićdo mopsu bo pani mama dzieckiem prawie rzuca i wyzywa i przychodzi do niej dzolo i też urwuja. ..A ja po porodzie wiem ze tego psychicznie nie zniose :p2017 #1
2019 #2