X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Dewa czy kupiłaś to łóżeczko turystyczne? Ciekawa jestem opinii bo w poniedziałek chciałabym zamówić ale trochę się wybiłam bo mam na oku jeszcze jedno... I teraz nie wiem na które się zdecydować
    Nie, jeszcze nie zamówiłam. Możesz być pierwsza z opinią ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło zamówienie z Gemini. Znowu miałam niespodziankę :) Wogóle stwierdziłam, że z główką u mnie coś nie tak skoro tak cieszę się z zamówienia z apteki :)

No i doszłam do wniosku, że teraz będę zamawiać tylko z kurierem DPD, bo w UPS strasznie (ale naprawdę strasznie!) brzydki chłopak jeździ a ten z DPD całkiem niezły :P

A oto moje 340 zł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec4fe8258f8e.jpg

bbee, Martchen, ag194, sylwucha89, ojejku, Mabelle, Maniuś, Kleopatra, MEGI81, Hope_, Camilia, Kamilutek, Arwi, Uska, Uszczesliwiona, Foremeczka, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja - wrażenia estetyczne tez ważne :-)
    Znikam i poojawię się pewnie wieczorem lub późnym popołudniem...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    messy99 a mi też pomożesz dołączyć do fb? Wysyłam zaproszenie :)

PS. Tutaj tez zostaję ;)

Wszystkie tu zostajemy :) ×napisalam na priv

nzjdgzu33y143688.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Foremeczka!

Ja kupiłam do szpitala koszule, bo wydają mi sie praktyczniejsze właśnie podczas badań, choć na codzień też wolę piżamy.
    A co do tego, że w szpitalu coś mi wolno nosić, czy nie wolno to chyba nie ma co się tym tak przejmować. Nikt mi nie zabroni założyć majtek czy spodenek od piżamy, mogą tylko zalecać żeby tego nie robić. Jak to mówiła położna na SR my wszystko możemy, tylko trzeba się odezwać. Wiązać się to może oczywiście z tym, że niektórzy będą krzywo patrzeć ale to nasz komfort jest najważnejszy!

Foremeczka, WreszcieMama, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię :)

Bezimienna ja też fanką koszul nie jestem ale do porodu i na czas w szpitalu są konieczne przynajmniej u mnie w placówce. Ja z nich korzystałam niecałe dwa tygodnie dopóki krocze się dobrze nie zagoiło póziej wróciłam do spodenek. I z własnej obserwacji nie wyobrażam sobie spodenek zaraz po porodzie sn, ja rodzilam dodatkowo w straszne upały więc z koszul byłam zadowolona :) teraz nie muszę kupować nowych bo tamte są praktycznie jak nowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:38

Foremeczka, MEGI81 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej kupiłabym wielką górę od piżamy męskiej - taką zapinaną na guziki. Ale nigdzie nie mogę znaleźć.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja mam taka koszule, jak meska cala rozpinana w paski tyle se jest dluga duzo za dupe. Kupowalam w HM ;)

bezimienna lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, muszę poszperać.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    ja o czymś zapomnę w tej torbie na bank - nie lubię się pakować.

U nas położna na SR jeszcze mówiła, żeby spakować osobną małą torbę "na wyjście" - czyli ciuchy dla siebie i dziecka, w których chce się wyjść i schować ją. Jak już będzie czas na wyjście powiedzieć mężowi/partnerowi itd. żeby ją przywiózł - on będzie miał mniejszy stres i my, że przywiezie nam złe rzeczy. A rada, żeby ją schować, to dlatego, że często w stresie spowodowanej początkiem porodu mąż zabierał zamiast torby do szpitala, torbę na wyjście :P

Mam pytanie - bo piszecie o tych koszulach do karmienia - ja nie znoszę koszul - lubię piżamy - bluzeczka i spodenki albo spodnie - czy taki zestaw wchodzi w grę? Czy lepiej może jednak koszula - żeby się "wietrzyło"?

U mnie tez na szkole rodzenia mówili o przypadku że facet głowe często gubi i trzeba z nim popakowac wszystko i podpisac ... bo polozna opowiadała o sytuacjach gdzie facet przywiozł kobiecie w zime płaszcz ale ubrań zapomniał lub dwa inne kozaki lub stringi a pozniej nie wiedział jakie majtki to dosłownie wziął szufladę . Uśmiałam się z tych sytuacji ale taka prawda ja jak męza prosilam o brazowy sweter zeby mi przywiozł ja bylam u rodziców to fotografował mi szafę a jak coś opisywał ubrania to tak jakby zaglądał nie w naszą szafę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:55

marie_marie22, Camilia, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0450604001.html
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0350141006.html
    Cos w tym stylu, tylko kupolam na promo za grosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:54

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, już widziałam - faktycznie teraz cena odstrasza. No nic pokombinuje coś. Nie lubię kupować czegoś, czego nie będę używać.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową majoweczkę :)
    Moje ciuszki po praniu tez nie pachną, tylko taką świeżością.W sumie to chyba dobrze, bo może zapach by draznił maluszka.
    Kleo może zlapalas jakieś zapalenie pęcherza, albo masz zastój w nerce tak jak ja miałam.Ból jak na okres :(

Foremeczka, Kleopatra lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz stacjonarnie. Bo chyba malo kto takie nosi, jak wtedy kupowalam to z 10 wisialo po 20-30zl moze jeszcze cos bedzie ;) jak wylukam u nas to moge Ci kupic i wyslac ;)

bezimienna lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Marie skurcze nie brzmią dobrze :/ wspomnjj ginoqi na wizycie

Powiem na pewno, tylko kolejną wizytę mam 3.03. Jak to się będzie powtarzać, to najwyżej zapiszę się jeszcze szybciej (jak się uda) albo do innej gin, bo też mnie to zaniepokoiło.

bbee, Espera biorę magnez 2 razy dziennie plus jeszcze w Prenatal Classic coś tam jest tego magnezu.

Wreszcie Mama, MEGI81 mam termin 3.03 do gin, ale spróbuję w pon lub czwartek pójść na cytologię, to mnie pielęgniarka zbada, a jakby się te skurcze powtórzyły, to pójdę do innego gin na szybszy termin. Póki co jest wszystko dobrze :)

Dziękuję za troskę i odpowiedzi.

Co do prania, to dla Lili mamy Persil sensitive-gel z takim dzidziusiem na fotografii. Piękny ma zapach.

Mało się odzywam, ponieważ moje dwie koleżanki odwiedziły nas :) i będą do wtorku rana :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) Kamilutek dzieki za ksiazeczke z tymi okularami bo w sumie zadnej nie mam dla małego ;)

Ja torbe tez spakuje w marcu teraz nie potrzebuje jej :P

kleopatra dobrze ze lepiej sie czujesz

Bereeze oby dalej było ok u Ciebie i maluszka :)

A ja uzywam jak zastrzezona dzidziusia :) nie lubie proszków :P

Gaja no no :) zaszalalaś

Breezee, Kamilutek, zastrzeŻona, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Cześć, czy przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną mamuśkę majową? Czytam Was już dłuuugo ale się nie ujawniałam, jednak im dalej w ciąży tym mi samotniej i chętnie czasem włączyłabym się w dyskusję. Wokół przyszłych mam brak, nie ma z kim wymienić poglądów, obaw - a tych im bliżej rozwiązania tym więcej. Będę mamą po raz pierwszy.
    cześć :) witaj :)

Foremeczka lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 00:41

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Powiem na pewno, tylko kolejną wizytę mam 3.03. Jak to się będzie powtarzać, to najwyżej zapiszę się jeszcze szybciej (jak się uda) albo do innej gin, bo też mnie to zaniepokoiło.

bbee, Espera biorę magnez 2 razy dziennie plus jeszcze w Prenatal Classic coś tam jest tego magnezu.

Wreszcie Mama, MEGI81 mam termin 3.03 do gin, ale spróbuję w pon lub czwartek pójść na cytologię, to mnie pielęgniarka zbada, a jakby się te skurcze powtórzyły, to pójdę do innego gin na szybszy termin. Póki co jest wszystko dobrze :)

Dziękuję za troskę i odpowiedzi.

Co do prania, to dla Lili mamy Persil sensitive-gel z takim dzidziusiem na fotografii. Piękny ma zapach.

Mało się odzywam, ponieważ moje dwie koleżanki odwiedziły nas :) i będą do wtorku rana :)

Też mam proszek persil (zakupiony w sklepie z chemią niemiecką) i dodatkowo lovelę proszek i płyn do płukania
    z tego persilu jestem bardzo zadowolona. rzeczy pachną bardzo delikatnie taką świeżością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:24

marie_marie22 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    U mnie tez na szkole rodzenia mówili o przypadku że facet głowe często gubi i trzeba z nim popakowac wszystko i podpisac ... bo polozna opowiadała o sytuacjach gdzie facet przywiozł kobiecie w zime płaszcz ale ubrań zapomniał lub dwa inne kozaki lub stringi a pozniej nie wiedział jakie majtki to dosłownie wziął szufladę . Uśmiałam się z tych sytuacji ale taka prawda ja jak męza prosilam o brazowy sweter zeby mi przywiozł ja bylam u rodziców to fotografował mi szafę a jak coś opisywał ubrania to tak jakby zaglądał nie w naszą szafę
    Moj po porodzie pezywiozl rzeczy dla dziecka bo byly spakowane a dla mnie tlumaczylam i przywiózł nie te co trzeba(czyt.za ciasne).ledwo weszlam a po cc to mnie rana ciagnela jak diabli w przyciasnym;)
    W koszuli lepiej,pipi na wierzchu i lepiej sie goi

MEGI81, Anstice lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ