MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:Dewa czy kupiłaś to łóżeczko turystyczne? Ciekawa jestem opinii bo w poniedziałek chciałabym zamówić ale trochę się wybiłam bo mam na oku jeszcze jedno... I teraz nie wiem na które się zdecydować
-
Przyszło zamówienie z Gemini. Znowu miałam niespodziankę
Wogóle stwierdziłam, że z główką u mnie coś nie tak skoro tak cieszę się z zamówienia z apteki
No i doszłam do wniosku, że teraz będę zamawiać tylko z kurierem DPD, bo w UPS strasznie (ale naprawdę strasznie!) brzydki chłopak jeździ a ten z DPD całkiem niezły
A oto moje 340 zł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec4fe8258f8e.jpgbbee, Martchen, ag194, sylwucha89, ojejku, Mabelle, Maniuś, Kleopatra, MEGI81, Hope_, Camilia, Kamilutek, Arwi, Uska, Uszczesliwiona, Foremeczka, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Witaj Foremeczka!
Ja kupiłam do szpitala koszule, bo wydają mi sie praktyczniejsze właśnie podczas badań, choć na codzień też wolę piżamy.
A co do tego, że w szpitalu coś mi wolno nosić, czy nie wolno to chyba nie ma co się tym tak przejmować. Nikt mi nie zabroni założyć majtek czy spodenek od piżamy, mogą tylko zalecać żeby tego nie robić. Jak to mówiła położna na SR my wszystko możemy, tylko trzeba się odezwać. Wiązać się to może oczywiście z tym, że niektórzy będą krzywo patrzeć ale to nasz komfort jest najważnejszy!Foremeczka, WreszcieMama, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość
-
Witam nową mamusię
Bezimienna ja też fanką koszul nie jestem ale do porodu i na czas w szpitalu są konieczne przynajmniej u mnie w placówce. Ja z nich korzystałam niecałe dwa tygodnie dopóki krocze się dobrze nie zagoiło póziej wróciłam do spodenek. I z własnej obserwacji nie wyobrażam sobie spodenek zaraz po porodzie sn, ja rodzilam dodatkowo w straszne upały więc z koszul byłam zadowolonateraz nie muszę kupować nowych bo tamte są praktycznie jak nowki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:38
Foremeczka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bezimienna wrote:ja o czymś zapomnę w tej torbie na bank - nie lubię się pakować.
U nas położna na SR jeszcze mówiła, żeby spakować osobną małą torbę "na wyjście" - czyli ciuchy dla siebie i dziecka, w których chce się wyjść i schować ją. Jak już będzie czas na wyjście powiedzieć mężowi/partnerowi itd. żeby ją przywiózł - on będzie miał mniejszy stres i my, że przywiezie nam złe rzeczy. A rada, żeby ją schować, to dlatego, że często w stresie spowodowanej początkiem porodu mąż zabierał zamiast torby do szpitala, torbę na wyjście
Mam pytanie - bo piszecie o tych koszulach do karmienia - ja nie znoszę koszul - lubię piżamy - bluzeczka i spodenki albo spodnie - czy taki zestaw wchodzi w grę? Czy lepiej może jednak koszula - żeby się "wietrzyło"?
U mnie tez na szkole rodzenia mówili o przypadku że facet głowe często gubi i trzeba z nim popakowac wszystko i podpisac ... bo polozna opowiadała o sytuacjach gdzie facet przywiozł kobiecie w zime płaszcz ale ubrań zapomniał lub dwa inne kozaki lub stringi a pozniej nie wiedział jakie majtki to dosłownie wziął szufladę . Uśmiałam się z tych sytuacji ale taka prawda ja jak męza prosilam o brazowy sweter zeby mi przywiozł ja bylam u rodziców to fotografował mi szafę a jak coś opisywał ubrania to tak jakby zaglądał nie w naszą szafęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:55
marie_marie22, Camilia, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam nową majoweczkę
Moje ciuszki po praniu tez nie pachną, tylko taką świeżością.W sumie to chyba dobrze, bo może zapach by draznił maluszka.
Kleo może zlapalas jakieś zapalenie pęcherza, albo masz zastój w nerce tak jak ja miałam.Ból jak na okresForemeczka, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monika_89 wrote:
Marie skurcze nie brzmią dobrzewspomnjj ginoqi na wizycie
Powiem na pewno, tylko kolejną wizytę mam 3.03. Jak to się będzie powtarzać, to najwyżej zapiszę się jeszcze szybciej (jak się uda) albo do innej gin, bo też mnie to zaniepokoiło.
bbee, Espera biorę magnez 2 razy dziennie plus jeszcze w Prenatal Classic coś tam jest tego magnezu.
Wreszcie Mama, MEGI81 mam termin 3.03 do gin, ale spróbuję w pon lub czwartek pójść na cytologię, to mnie pielęgniarka zbada, a jakby się te skurcze powtórzyły, to pójdę do innego gin na szybszy termin. Póki co jest wszystko dobrze
Dziękuję za troskę i odpowiedzi.
Co do prania, to dla Lili mamy Persil sensitive-gel z takim dzidziusiem na fotografii. Piękny ma zapach.
Mało się odzywam, ponieważ moje dwie koleżanki odwiedziły nasi będą do wtorku rana
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
heja
Kamilutek dzieki za ksiazeczke z tymi okularami bo w sumie zadnej nie mam dla małego
Ja torbe tez spakuje w marcu teraz nie potrzebuje jej
kleopatra dobrze ze lepiej sie czujesz
Bereeze oby dalej było ok u Ciebie i maluszka
A ja uzywam jak zastrzezona dzidziusianie lubie proszków
Gaja no nozaszalalaś
Breezee, Kamilutek, zastrzeŻona, Kleopatra lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Foremeczka wrote:Cześć, czy przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną mamuśkę majową? Czytam Was już dłuuugo ale się nie ujawniałam, jednak im dalej w ciąży tym mi samotniej i chętnie czasem włączyłabym się w dyskusję. Wokół przyszłych mam brak, nie ma z kim wymienić poglądów, obaw - a tych im bliżej rozwiązania tym więcej. Będę mamą po raz pierwszy.
witaj
Foremeczka lubi tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Powiem na pewno, tylko kolejną wizytę mam 3.03. Jak to się będzie powtarzać, to najwyżej zapiszę się jeszcze szybciej (jak się uda) albo do innej gin, bo też mnie to zaniepokoiło.
bbee, Espera biorę magnez 2 razy dziennie plus jeszcze w Prenatal Classic coś tam jest tego magnezu.
Wreszcie Mama, MEGI81 mam termin 3.03 do gin, ale spróbuję w pon lub czwartek pójść na cytologię, to mnie pielęgniarka zbada, a jakby się te skurcze powtórzyły, to pójdę do innego gin na szybszy termin. Póki co jest wszystko dobrze
Dziękuję za troskę i odpowiedzi.
Co do prania, to dla Lili mamy Persil sensitive-gel z takim dzidziusiem na fotografii. Piękny ma zapach.
Mało się odzywam, ponieważ moje dwie koleżanki odwiedziły nasi będą do wtorku rana
Też mam proszek persil (zakupiony w sklepie z chemią niemiecką) i dodatkowo lovelę proszek i płyn do płukania
z tego persilu jestem bardzo zadowolona. rzeczy pachną bardzo delikatnie taką świeżościąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:24
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Anstice wrote:U mnie tez na szkole rodzenia mówili o przypadku że facet głowe często gubi i trzeba z nim popakowac wszystko i podpisac ... bo polozna opowiadała o sytuacjach gdzie facet przywiozł kobiecie w zime płaszcz ale ubrań zapomniał lub dwa inne kozaki lub stringi a pozniej nie wiedział jakie majtki to dosłownie wziął szufladę . Uśmiałam się z tych sytuacji ale taka prawda ja jak męza prosilam o brazowy sweter zeby mi przywiozł ja bylam u rodziców to fotografował mi szafę a jak coś opisywał ubrania to tak jakby zaglądał nie w naszą szafę
W koszuli lepiej,pipi na wierzchu i lepiej sie goiMEGI81, Anstice lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;