X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia też o takiej dostawce myślę ale nie wiem czy mój diabeł na tym wystoi.. szczerze w to wątpię :/ a dostawek z siedziskiem nigdzie w okolicy nie mogę zlokalizować aby zobaczyć jak to się z wózkiem będzie komponować..

Ja biorę 2 pary klapek jedne takie sportowe pod prysznic a takie ala skórzane na oddział chyba że znowu mocno spuchnę, wtedy tylko w japonki wejdę.

Anstice majtki jednorazowe są z flizeliny więc również szczerze odradzam ale wielorazowe siateczkowe są jak najbardziej ok.

Kamilutek szkoda że nic się nie wyjaśniło, ale dobrze że nic niepokojącego się nie dzieje.

Ja właśnie skończyłam smażyć naleśniki i jestem padnięta, kręgosłup boli i brzuch się spina. Czuję się jak emerytka :( a co będzie za trzy miesiące..

Anstice, rybka33 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/akuku-majtki-siateczkowe-poporodowe-wielorazowe-rozmiar-l-2-sztuki.html

O takich majtkach mówicie?

nzjdgzu33y143688.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam te gacie:
    http://www.aptekagemini.pl/majtki-higieniczne-poporodowe-38-40-2-sztuki.html

taka fioletowa siatka, wg mnie najlepsze ze wsyztskich ktore mialama mialam z 5 rodzajow i firm :P

messy99, rybka33 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki hope :) Ja komponuję teraz tylko to co brakuje do koszyka, żeby nie zapomnieć o niczym :)

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podkłady poporodowe lepsze CANPOL czy BABYONO?

nzjdgzu33y143688.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:):) Dziewczyny nie było mnie tu od świąt ale wracam:).

Mam nadzieję że mogę jeszcze do Was wrócić.

Podczytuje Was i łapę się za głowę bo ja poza ciuszkami nie mam nic.

Będę wdzięczna jak któraś z Was wpisze co powinnam kupić. Jak przeglądam internet to mam wrażenie że te listy są przesadne.

rybka33 lubi tę wiadomość

010iyx8dls33fb4m.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jahoda. Na stronie 4 masz pełną listę majóweczek i tam w tabelce masz napisane wszystko

nzjdgzu33y143688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lube te majtki siatkowe z baby ono, tdfioletowe jakoś.mi nie leża. Za to Podklady wg mnie sppko są z canpolu.
    Każda będzie miała ulubione ;)

messy99 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    A podkłady poporodowe lepsze CANPOL czy BABYONO?

Mi bardziej odpowiadaly baby ono ale Canpol też bez tragedii, weź sobie obie firmy wtedy sama zobaczysz co Ci bardziej podchodzi.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak jak napisała Monika, każda będzie lubiła co innego :)
    Ja mogę dać opis tych co zamówiłam:
    - podkłady z belli (podobno bardziej naturalne i polecane na oddziałach gin) - duże, dość grube, prostokąty bez paska z klejem, którym można przymocować do majtek
    - podkłady z canpolu (polecała mi koleżanka) wielkością podobne do belli, trochę cieńsze i wyprofilowane, mają klej. Dostałam też na SR próbkę z canpolu na noc to one są bardzo duże
    - majtki wielorazowe z akuku i babyono - na oko fajniejsze z babyono. Te z akuku mają takie gumki i nie wiadomo czy nie będą mi przeszkadzać
    Co będzie mi bardziej odpowiadać dowiem się po porodzie :)
    Edit.
    Dodam jeszcze o wkładkach laktacyjnych:
    - Johnsons - wyprofilowane (takie wypukłe jak pierś) z jednym paskiem kleju, niepakowane oddzielnie
    - Akuku - pakowane po 2 szt. (więc łatwiej zabrać ze sobą gdzieś), takie proste kółko (nie wyprofilowane) ale mają 2 paski kleju i każdy dłuższy niż w Johnsons

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 18:18

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że po porodzie naprawdę mi było wszystko jedno jakie majtki czy wkłady :P tylko dzidzia się dla mnie liczyła, zapominalam prawie, że krwawię, tylko blizna po cc bolała.

Rudzik, ojejku lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko seni oprócz gigant podpaski to akurat belli

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak jak bbee ale np mnie tam denerowalu te szpitalne latające narty w majtkach, wiecej komforty daly mi przyklejone ciensze.
    przy CC warto mieć wyższe majtki bo kończą sie za a nie na bliźnie i warto na to zwrócić uwagę.
    A pamiętajcie ze zadna z Was nie wie czy poród nie skończy sie CC mimo szczerych chęci urodzenia SN wiec ja bym na zapas wzięła wyższe. Mi maz potem dokupywał a wiadomo.jak to z chłopami :P
    Miałam.niskie i akurat były przy szwach, siatka.o nie haczyla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 18:10

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze, jak większość z Was, też nie jestem spakowana do szpitala, mam listę gotową ale trochę jeszcze muszę dokupić. Koszulę do szpitala mam na razie tylko na poród, taka zwykłą z pepco w której teraz śpię, jest dość krótka. Klapki planuję wziąć tylko prysznicowe, szybko schną, myślę, że i do latania się nadadzą.

dewa, polubiłam Twój post z uwagi na miłe przywitanie - zawirowań z mieszkaniem współczuję i nie lubię. Wyobrażam sobie, że zwłaszcza teraz, gdy dziecię w drodze to bardzo niepotrzebny stres.

gaja_1 - u mnie już też zamówienie z apteki odebrane, tzn przyszło pod drzwi. Nie pamiętam z jakiej firmy był kurier, może niezbyt urodziwy ale za to bardzo uprzejmy ;)

Kamilutek, ciekawe książki polecasz, podoba mi się seria "Poczytaj mi mamo". Ja jak na razie kupiłam trochę książeczek kontrastowych, dwie pierwsze z serii dobra książeczka i "Moje pierwsze sto słów". A dla siebie "Pierwsze dwa lata z życia dziecka".

Arwi, myślę, że jak najbardziej lęk przed porodem naturalny, w różnych aspektach. Ja też nie boję się bólu samego w sobie bo wiem, że będzie, ale np. że będzie tak duży, że zemdleję i coś się w porodzie "popsuje", albo, że stracę nad sobą panowanie i nie będzie do mnie docierać nic z tego co mówi położna itp. Z ciekawostek na ten temat, niedawno oglądałam film "Pierwszy krzyk", dokument, który obrazuje porody w różnych kulturach. Oczywiście wiele z nich bez lekarza, położnej, tylko w towarzystwie innych kobiet i zupełnie naturalnie. I to mi daje nadzieję, że da się, że to fizjologia i chociaż zdarzają się powikłania, to jednak większość porodów kończy się sukcesem.

Anstice, cenne rady masz ze szkoły rodzenia, np. z rozmiarem stanika. Mam kupione jakieś z hm, wygodne ale skoro teraz są dobre, to pewnie po porodzie się nie będą nadawać rozmiarowo.

Majtki poporodowe, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko i wszystkiego tyle do wyboru... I weź początkująca matko bądź tu mądra :p

Kamilutek, Anstice, rybka33 lubią tę wiadomość

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a herbatkę bocian na laktację warto kupować :P ?
    Lovi smoczki i butelka spoko? na bank planuję kp ale i zostawianie Małej dla Babci/Cioci/Pawła raz na jakiś czas..w zapasie mam niby canpolu..
    Fasolkę do karmienia warto kupować? niby mam tę poduszkę do spania, ale do szpitala do torby to ona mi nie wejdzie..
    Ahh i klapki, nie mogę się na żadne zdecydować xD chyba też wezmę te podróby crocsów i dodatkowo jakieś pod prysznic Xd ??

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Arwi, myślę, że jak najbardziej lęk przed porodem naturalny, w różnych aspektach. Ja też nie boję się bólu samego w sobie bo wiem, że będzie, ale np. że będzie tak duży, że zemdleję i coś się w porodzie "popsuje", albo, że stracę nad sobą panowanie i nie będzie do mnie docierać nic z tego co mówi położna itp.

Foremeczko, dokładnie opisałaś moje obawy. Boję się, że po prostu odlecę i zamiast skupić się na tym, żeby pomóc Synkowi przebrnąć trudną drogę, skupię się na bólu i nie będę w stanie konstruktywnie przeć. Nie mówiąc już o tym, że po prostu nie będę miała na to siły i zaszkodzę Małemu. O strachu przed śmiercią pisać nie będę :P

Foremeczka, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale duuzo postów az milo :D

Witam Foremeczkę;)

haj Was czytam oo porodach i innych takich to az mam ochote powiedziec Malej ze bedzie siedziec dopoki mama nie dorosnie :D

ja dzis walczylam znowu z dentysta:( normalnie załamka ale coz naprawi sie..

na pocieszenie zaupiłam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1030c283e9fb.jpg

a co przeciez to owocki :P jak jadlam to 1 raz zobaczyłam na brzuchu kopniaka :D az sie zastanawiałam co sie dzieje... no coz kalafior :D

USG jutro! :D z Niemezem obstawiamy czy bedzie powyzej 1 kg czy nie ;)

milego wieczorku Mamusie ;)

Kamilutek, Rudzik, Foremeczka, ag194, Uszczesliwiona, Mabelle lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG bocian podobno.jest ok. Tylko żadne granulowane hippy. Spoko jest felmaltiker ale nie każdemu pasuje. Ja np mieszalam z noguryem naturalnym, musli i owocami, najczęściej pomarańczami (tak po porodzie jadlam cytrusy ;))
    Generalnie chodzi o słód.jeczmienny, warto kupic zwykłą zbozowke i pić litry w szpitalu czy w domu

ag194 lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa nie mów.mi o smierci! Ja tu na CC czekam :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka, fortunę już na książki dla Matyldy wydałam, także na książeczki kontrastowe :) To były zresztą moje pierwsze zakupy dla dziecia, bo jak zaczynałam przygodę z byciem w ciąży, to nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak podkłady poporodowe, majtki siatkowe, rampersy, niedrapki, wkładki laktacyjne, femaltiker, sab simplex, otulacze, minky i jeszcze wiele innych brzydkich słów... więc nie miałam na co wydawać. Wszystkiego nauczyły mnie laski z forum :)

Dewa, kobieto, śmierci to Ty się będziesz bać za 80 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 18:47

Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ