X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, nie martw się, może to dziecko się tak rozpycha ;) mi się wydaje, że u mnie też głównie od tego napinania. Strasznie moje jest aktywne, ciągle się wypina.

WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 00:43

rybka33 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez mały sie rozpycha. Nawet trochę bolesne to jest. Ale chyba niegroźne. Malo miejsca=wypinanie, rozpychanie i szaleństwo w mamy brzuszku. :)

WreszcieMama, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama na pewno jutro będzie lepiej a z Aleksandrem spotkasz się w maju :--)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jakiegos dola :( młody daje mi tak popalić że mam dość :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja mam jakiegos dola :( młody daje mi tak popalić że mam dość :(
    Ostatnio też mi smutno bo M całymi dniami nie ma w domu. Jula grzeczna ale czasami porozmawialabym z dorosla osobą lub w spokoju wzięła prysznic.
    A co się u Ciebie dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 22:26

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale intensywny dzień dziś u nas,cały poza domem. Synek nie miał drzemki w związku z czym już śpi! Przyszło dziś łóżeczko dla Niego, przed chwilą M.złożył. Ale B.na pytanie czy chce nowe łóżeczko krzyknął nieeee i uderzył w płacz, także nie wiem czy tak łatwo uda nam się Go przenieść do nowego pokoiku. To będą pierwsze duże zmiany dla Niego. Eksmisja z pokoju rodziców, nowy pokój, nowe łóżeczko... biedaczek.

Sylwucha89, u mnie będzie między Maluchami równe 2 lata różnicy. Czytałam różne opinie i większość jest zdania, że taki maluch na takiej podstawce na dłuższą metę nie ustoi, a poza tym, też w każdej chwili jest w stanie z niej zeskoczyć i dać dyla. Ja planuję długie spacery i zakupy z dwójką w wózku, więc kupiłam wózek Obaby Zezu Multi i dla starszaka jest opcja albo siedziska, albo podstawki, która nie ma swoich kółek tylko jest stabilna,bo jest częścią wózka. Dla mnie super sprawa. Ale to wszystko zależy czy planujesz dalsze wyjścia czy nie i czy będziesz musiała Małego rozrabiakę czasami spacyfikować i uziemić w wózku. Mój jeździć na pewno będzie chciał jak zobaczy, że Siostrzyczka jest wożona to co On będzie chodził? Dziś jak widział się ze swoim 4miesięcznym kuzynem, to gdy ten z brzuszka przekręcił się sam na plecki i wszyscy bili brawo, to mój B.w sekundzie był na macie i zrobił to samo :) Jestem zatem pewna, że będzie chciał (przynajmniej na początku), robić to co Mała.

A wózek coś w tym stylu:
    http://www.mothercare.com/tandem-pushchairs-and-strollers/obaby-zezu-multi-tandem-stroller/LX6839.html

Dewa ja nigdy nie pozbyłam się żadnej metki i bardzo mnie irytuje kiedy jej brakuje :D

Arwi, ja się porodu boję bardziej niż za pierwszym razem, chyba za bardzo wiem czym to pachnie :D

sylwucha89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ostatnio też mi smutno bo M całymi dniami nie ma w domu. Jula grzeczna ale czasami porozmawialabym z dorosla osobą lub w spokoju wzięła prysznic.
    A co się u Ciebie dzieje?
    młody wariuje , nie chce jeść, skacze po mnie , wszystko rozwala - oj ciezko bedzie z dwojka a na dodatek tesciowka juz wraca w nd :( i znowu bedzie mnie kazdego dnia bolec brzuch z nerwow a jak jej nie bylo przez te 3 tyg to ani raz mnie nie bolal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie odcinam metek z ubrań

sylwucha może sprawdź x rider 2 in 1. to taka dostawka siedzonko

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja po niezłym poranku resztę dnia też miałam kiepską. Młody postanowił dzisiaj badać moje granice cierpliwości i one były już u kresu wytrzymałości.. Ale teraz już śpi i jest ok ;) a sytuacji z teściową współczuję, ja mieszkałam ze swoją ok 1,5 roku i obie już byłyśmy sobą zmęczone, teraz mieszka niby 8 km dalej ale widzimy się raz na miesiąc zazwyczaj więc jest dużo lepiej ale raczej się nie kochamy ;)

Zastrzeżona ja właśnie też muszę być mobilna caly czas i na spacer i na zakupy wychodzić z dwójką a nie chciałabym zmieniać wózka :( ta boczna dostawka z.siedziskiem wydaje mi się lepszą opcją tylko muszę jechać i przymierzyć do wozka. Niestety w promieniu 50 km takiej nie znalazłam a mój mąż jeszcze ma przecież tyle czasu do porodu, że jeździł jeszcze za tym nie będzie ... Do tego młody co jakiś czas ma bunt na wozek i wtedy dostawka boczna raczej się nie przyda bardziej może ta do stania i zatacza się błędne koło moich rozważań ;)
    Chociaż po cichu liczę na to że będzie chciał jeździć tak jak siostra wtedy byłoby mi prościej ich ogarnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 23:03

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję za pomysł, wydaje się to całkiem rozsądnym rozwiązaniem :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha89 ja przez miesiąc przekopywałam neta w poszukiwaniu różnych rozwiązań. Też mam nowy wózek z gondolą po Synku i zostawiłam go sobie, ale jak zobaczyłam ceny dostawek itp.to stwierdziłam, że dorzucę i kupię wersję wygodniejszą. W ten oto sposób mam dwa wózki/gondole :D Widziałam używane dostawki nieco tańsze, ale do mojego wózka raczej nie pasowały. Poza tym u mnie dostawki odpadały, bo mam dużo krawężników, zjazdów, podjazdów no i stwierdziłam, że popyt na takie wózki jak kupiłam jest spory więc na rok przyinwestuję dla wygodny, po roku ewentualnie sprzedam i wtedy Mały będzie już trzylatkiem i wtedy kupię np. samą podstawkę. Poza tym ja nie mam spacerówki więc jak będziemy chcieli wyjść na spacer,na dwa wózki to ten dodatkowy wykorzystamy jako spacerówkę. Gdybym miała kupić siedzisko boczne za ok.400 zł, a do tego pojedynczą nową spacerówkę to wydałabym tyle ile za ten wózek :) Poza tym na olx można kupić baaaardzo tanio wózki rok po roku, no ale zależy na czym komu zależy :)
    Rozejrzyj się po prostu i zdecyduj co najbardziej usatysfakcjonuje Ciebie i Nikosia :) Powodzenia!

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie wrażenie, ze brzuch od jakiegoś 25-26tyg powiększa sie w oczach? Normalnie mam wrażenie, ze z dnia na dzien coraz większy! Najpierw ledwo rósł, a teraz taka zmiana... wydaje mi sie, ze to twardnienie brzucha mojego, które jest wręcz praktycznie non stop wynika właśnie z tego nagłego rozrostu macicy... z reszta z dnia na dzien czuje coraz bardziej to jak Młody sie rozpycha i pewnie przyczynia sie do twardnienia.. Mam wrażenie, ze skóra sie po prostu ledwo nadąża rozciągać :p W środę sie dowiemy czy to faktycznie Moody aż tak rośnie czy co.. obstawiam, ze bede już dużo ważył. Myślicie, ze przy skończonych 30tc już waga 1,5-2kg wchodzi w grę?:p miesiąc temu był kilogram...

WreszcieMama, Arwi, rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wydaje mi sie ze w 31 tyg to 1,5kg to pewniak ;)

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia Mamusie :D:D

Karrisa myśle,że koło 2 kg jest możliwe. Znalazłam coś takiego ;)

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

WITAMY w 27 tyg :D
    normalnie kazda zmiana cyferki jest boska :)

o 11:40 USG już się nie mogę doczekac !!

monika_89, bbee, Rudzik, ag194, Kamilutek, Camilia, dewa, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, rybka33, Mabelle, marie_marie22 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,my dziś zaczynamy 30tc! Jeszcze 8 i mogą mnie ciąć :P

Karrisa mój Maks 2,5 tyg temu ważył 1,5kg wiec całkiem realne widełki 1,5-2 kg w 31 tc

Zastrzeżona te dostawka którą wrxuciłam to właśnie żadna boczna tylko z przodu, przed mamusią :)

bbee, ag194, bezimienna, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Maniuś, sylwucha89, Karissa, Mabelle lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa u mnie brzuszek byl malutki jeszcze tydzien temu ale teraz z dnia na dzien sie powiekszyl:-D

WreszcieMama, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie mimo smarowania pojawily sie dwa nale rozstępy na brzuszku :(
    Coraz ogromniejszy jest, żeby tylko moje dziecko nie mialo 4kg jak tatuś. Ja z kolei drobna jestem to chyba nie bedzie tak zle :) śniło mi sie, że cesarke kazali mi robić. Co za koszmar :/

nzjdgzu33y143688.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie wrażenie, że brzuch nie nadąża za macicą. Prawie przy każdym ruchu czuję dokladnie Aurelię jak w którymś miejscu uciska zwyczajnie sobie śpiąc, a jak się budzi to się intensywnie rozpycha.

Nadal mi nie przeszła zachcianka z benzyną ;) no zwariuję

WreszcieMama lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni nadrabiałam a tu takie kwiatki wyszły...
    Jak sie zdecydujemy na prywatne forum to mogę zagadać z meżusiem i coś ogarnie.

U nas progres wyprawkowy. Zamówiliśmy wózek, fotelik i dostawkę do łóżka. Brakuje mi chyba tylko kosmetyków i dla mnie piżamy z cienkim szlafrokiem.

Bbee mam te same dolegliwości co Ty. Zaczęło sie od rwy kulszowej. Wtedy brzuch twardniał, napinał się. Rwa troche przeszla ale jak chwilę pochodze albo postoje to zaraz wraca napinanie brzucha i ból pleców.
    Do tego raz na jakis czas czuje takie jakby prądy, sztywnienie(nie wiem jak to opisać) w pochwie. A moze to skurcz? Z córką nie miałam takich akcji.

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ