MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:ja mam jakiegos dola młody daje mi tak popalić że mam dość
A co się u Ciebie dzieje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 22:26
-
Ale intensywny dzień dziś u nas,cały poza domem. Synek nie miał drzemki w związku z czym już śpi! Przyszło dziś łóżeczko dla Niego, przed chwilą M.złożył. Ale B.na pytanie czy chce nowe łóżeczko krzyknął nieeee i uderzył w płacz, także nie wiem czy tak łatwo uda nam się Go przenieść do nowego pokoiku. To będą pierwsze duże zmiany dla Niego. Eksmisja z pokoju rodziców, nowy pokój, nowe łóżeczko... biedaczek.
Sylwucha89, u mnie będzie między Maluchami równe 2 lata różnicy. Czytałam różne opinie i większość jest zdania, że taki maluch na takiej podstawce na dłuższą metę nie ustoi, a poza tym, też w każdej chwili jest w stanie z niej zeskoczyć i dać dyla. Ja planuję długie spacery i zakupy z dwójką w wózku, więc kupiłam wózek Obaby Zezu Multi i dla starszaka jest opcja albo siedziska, albo podstawki, która nie ma swoich kółek tylko jest stabilna,bo jest częścią wózka. Dla mnie super sprawa. Ale to wszystko zależy czy planujesz dalsze wyjścia czy nie i czy będziesz musiała Małego rozrabiakę czasami spacyfikować i uziemić w wózku. Mój jeździć na pewno będzie chciał jak zobaczy, że Siostrzyczka jest wożona to co On będzie chodził? Dziś jak widział się ze swoim 4miesięcznym kuzynem, to gdy ten z brzuszka przekręcił się sam na plecki i wszyscy bili brawo, to mój B.w sekundzie był na macie i zrobił to samo Jestem zatem pewna, że będzie chciał (przynajmniej na początku), robić to co Mała.
A wózek coś w tym stylu:
http://www.mothercare.com/tandem-pushchairs-and-strollers/obaby-zezu-multi-tandem-stroller/LX6839.html
Dewa ja nigdy nie pozbyłam się żadnej metki i bardzo mnie irytuje kiedy jej brakuje
Arwi, ja się porodu boję bardziej niż za pierwszym razem, chyba za bardzo wiem czym to pachnie
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Camilia wrote:Ostatnio też mi smutno bo M całymi dniami nie ma w domu. Jula grzeczna ale czasami porozmawialabym z dorosla osobą lub w spokoju wzięła prysznic.
A co się u Ciebie dzieje? -
Sylwia ja po niezłym poranku resztę dnia też miałam kiepską. Młody postanowił dzisiaj badać moje granice cierpliwości i one były już u kresu wytrzymałości.. Ale teraz już śpi i jest ok a sytuacji z teściową współczuję, ja mieszkałam ze swoją ok 1,5 roku i obie już byłyśmy sobą zmęczone, teraz mieszka niby 8 km dalej ale widzimy się raz na miesiąc zazwyczaj więc jest dużo lepiej ale raczej się nie kochamy
Zastrzeżona ja właśnie też muszę być mobilna caly czas i na spacer i na zakupy wychodzić z dwójką a nie chciałabym zmieniać wózka ta boczna dostawka z.siedziskiem wydaje mi się lepszą opcją tylko muszę jechać i przymierzyć do wozka. Niestety w promieniu 50 km takiej nie znalazłam a mój mąż jeszcze ma przecież tyle czasu do porodu, że jeździł jeszcze za tym nie będzie ... Do tego młody co jakiś czas ma bunt na wozek i wtedy dostawka boczna raczej się nie przyda bardziej może ta do stania i zatacza się błędne koło moich rozważań
Chociaż po cichu liczę na to że będzie chciał jeździć tak jak siostra wtedy byłoby mi prościej ich ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 23:03
-
Sylwucha89 ja przez miesiąc przekopywałam neta w poszukiwaniu różnych rozwiązań. Też mam nowy wózek z gondolą po Synku i zostawiłam go sobie, ale jak zobaczyłam ceny dostawek itp.to stwierdziłam, że dorzucę i kupię wersję wygodniejszą. W ten oto sposób mam dwa wózki/gondole Widziałam używane dostawki nieco tańsze, ale do mojego wózka raczej nie pasowały. Poza tym u mnie dostawki odpadały, bo mam dużo krawężników, zjazdów, podjazdów no i stwierdziłam, że popyt na takie wózki jak kupiłam jest spory więc na rok przyinwestuję dla wygodny, po roku ewentualnie sprzedam i wtedy Mały będzie już trzylatkiem i wtedy kupię np. samą podstawkę. Poza tym ja nie mam spacerówki więc jak będziemy chcieli wyjść na spacer,na dwa wózki to ten dodatkowy wykorzystamy jako spacerówkę. Gdybym miała kupić siedzisko boczne za ok.400 zł, a do tego pojedynczą nową spacerówkę to wydałabym tyle ile za ten wózek Poza tym na olx można kupić baaaardzo tanio wózki rok po roku, no ale zależy na czym komu zależy
Rozejrzyj się po prostu i zdecyduj co najbardziej usatysfakcjonuje Ciebie i Nikosia Powodzenia!sylwucha89 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Czy Wy tez macie wrażenie, ze brzuch od jakiegoś 25-26tyg powiększa sie w oczach? Normalnie mam wrażenie, ze z dnia na dzien coraz większy! Najpierw ledwo rósł, a teraz taka zmiana... wydaje mi sie, ze to twardnienie brzucha mojego, które jest wręcz praktycznie non stop wynika właśnie z tego nagłego rozrostu macicy... z reszta z dnia na dzien czuje coraz bardziej to jak Młody sie rozpycha i pewnie przyczynia sie do twardnienia.. Mam wrażenie, ze skóra sie po prostu ledwo nadąża rozciągać :p W środę sie dowiemy czy to faktycznie Moody aż tak rośnie czy co.. obstawiam, ze bede już dużo ważył. Myślicie, ze przy skończonych 30tc już waga 1,5-2kg wchodzi w grę?:p miesiąc temu był kilogram...
WreszcieMama, Arwi, rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualny
-
Miłego Dnia Mamusie :D
Karrisa myśle,że koło 2 kg jest możliwe. Znalazłam coś takiego
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
WITAMY w 27 tyg
normalnie kazda zmiana cyferki jest boska
o 11:40 USG już się nie mogę doczekac !!monika_89, bbee, Rudzik, ag194, Kamilutek, Camilia, dewa, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, rybka33, Mabelle, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,my dziś zaczynamy 30tc! Jeszcze 8 i mogą mnie ciąć
Karrisa mój Maks 2,5 tyg temu ważył 1,5kg wiec całkiem realne widełki 1,5-2 kg w 31 tc
Zastrzeżona te dostawka którą wrxuciłam to właśnie żadna boczna tylko z przodu, przed mamusiąbbee, ag194, bezimienna, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Maniuś, sylwucha89, Karissa, Mabelle lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej u mnie mimo smarowania pojawily sie dwa nale rozstępy na brzuszku
Coraz ogromniejszy jest, żeby tylko moje dziecko nie mialo 4kg jak tatuś. Ja z kolei drobna jestem to chyba nie bedzie tak zle śniło mi sie, że cesarke kazali mi robić. Co za koszmar -
Też mam takie wrażenie, że brzuch nie nadąża za macicą. Prawie przy każdym ruchu czuję dokladnie Aurelię jak w którymś miejscu uciska zwyczajnie sobie śpiąc, a jak się budzi to się intensywnie rozpycha.
Nadal mi nie przeszła zachcianka z benzyną no zwariujęWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Kilka dni nadrabiałam a tu takie kwiatki wyszły...
Jak sie zdecydujemy na prywatne forum to mogę zagadać z meżusiem i coś ogarnie.
U nas progres wyprawkowy. Zamówiliśmy wózek, fotelik i dostawkę do łóżka. Brakuje mi chyba tylko kosmetyków i dla mnie piżamy z cienkim szlafrokiem.
Bbee mam te same dolegliwości co Ty. Zaczęło sie od rwy kulszowej. Wtedy brzuch twardniał, napinał się. Rwa troche przeszla ale jak chwilę pochodze albo postoje to zaraz wraca napinanie brzucha i ból pleców.
Do tego raz na jakis czas czuje takie jakby prądy, sztywnienie(nie wiem jak to opisać) w pochwie. A moze to skurcz? Z córką nie miałam takich akcji.