MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwucha89 wrote:Na stopach akurat nie mam ale na lydkach i przedramionach owszem pamiątki z poprzedniej ciąży, tylko wyszły wtedy gdy woda zaczęła schodzić. Całe szczęście są drobne i białe przez co mało widoczne ale boję się że w tej ciąży los już nie będzie taki łaskawy2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Elmo13 wrote:Rudzik niedawno czytałam ze sa jakieś nowe przepisy i kobiety w ciazy maja być do specjalistów przyjmowane poza kolejnością wiec zapytaj w rejestracji może się uda wcisnąć na wizytę wcześniej. To weszło chyba w tym roku.
Witam się niedzielnie, z łóżka. Leniuchujemy! -
Rudzik, ja z tabletek mam tylko encorton ale boję się go brać nawet bez ciąży. A tak to dwa inhalatory. Też mi się wydają średnio bezpieczne.
Uska, Kamilutek, mi też po cesarce dziecko zabrali. U mnie akurat cc i zagrożenie życia dziecka, to inne procedury i ja to rozumiem, chociaż uważam, że powinni mi dać dziecko jak najszybciej to było możliwe.
WreszcieMama, super wózek! Ja na mój niby mam czekać jeszcze tydzień. Przyjdzie czy nie?
Huraaa, mąż na urlopie!Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
Bbee. lubię za urlop męża
Zastrzeżona, właśnie tak to sobie wyobrażam, jeśli będę miała cc - Chłop przejmie maluszka, żadne tam ważenie i mierzenie, przecież to można zrobić nieco później, kilogramów ani wzrostu w ciągu tych dwóch godzin nagle nie przybędzie.
I mogę sobie wyobrazić, że widok faceta z dzieckiem w ramionach - bezcennyrybka33 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Zastrzeżona ja jestem z Malopolski. Zazdroszczę ale u mnie niestety tak nie bylo i nie wiem czy to tylko w moim przypadku czy kazdemu tak robia. Jak mnie szyli to synek lezal zawiniety w rozek w tym lozeczku szpitalnym bo maz byl tak zestresowany sytuacja, ze dostal rozwolnienia:-D
-
Witam się na początku 31 tc i 8 miesiąca ciąży!
bbee, Misia 69, Uska, monika_89, sylwucha89, Breezee, Mabelle, Kamilutek, MEGI81, Kleopatra, Martchen, WreszcieMama, Rudzik, ag194, GoNia1979, rybka33, Maniuś, Foremeczka, Uszczesliwiona, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Mi po cc pokazano Małą, obejrzano w kilka minut i przekazano tatusiowi do kangurowania. Jak mnie do nich zawieziono to Jula była wtulona w niego a on cały zaplakany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 08:16
Misia 69, Kamilutek, MEGI81, Kleopatra, WreszcieMama, Arwi, Rudzik, ag194, rybka33, Karissa, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Standardy standardami a życie zyciem. Po CC dostalam Paulę do pocałowania w czółko i zabrali do mierzenia ważenia. Mężowi pokazli i... Tyle.
Za to w Książeczce zdrowia mam wpisane ze był kontakt skora do skóry przez te dwie godziny. Ta....13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Uska ja po SN miałam tak, że po proodzie mi go dali pocałować zważyli zmierzyli ja w tym zcasie urodziłam łożysko i od razu go przynieśli jeszzce w trakcie szycia. potem zawieźli nas razem z mężem na taką salę przechodnią na 2h, gdzie przystawiły mi młodego do piersi i siedzieliśmy tak 2h, a potem zabrali nas na salę normalną i mąż pojechał opijać syna
ja całą noc nie spałam bo karmiłam non stop - moja siostra mówiłą mi, że dziecko po porodzie jest tak wykończone, że śpi bite 8h, a mój to zasnął na chwilę 2 dobę po porodzie byłam wykończona, co chciałam go odstawic i iśc do łazienki to krzyczał biedny ze strony położnych zero pomocy, więc dwie spanikowane młode matki kąpały się w kilka sekund. dopiero 2 doby wymyśliłam, że jak mąż przyjdzie dam małego na salę odwiedzin i pójdę się wykąpać -
Ja tez się witam z łóżka
Wiecie co mój Wąż mnie wczoraj rozbroił.
Mówię mu, ze coraz bardziej boje się porodu tzn.nie samego bólu, tylko tego ze nie dam rady, nie będę mieć siły i ze może zapomniałam jak się rodzi...
Na co mój Wąż:
"Kochanie , to jest jak jazda na rowerze.Tego się nie zapomina.DAMY radę!!!
Normalnie, jak bym go miała w zasięgu ręki to bym go chyba udusiła, a potem to się śmiałam z 10 min z jego mądrości
WreszcieMama, super wozek
Dobrej niedzieli mamuśki :*
MEGI81, Kleopatra, WreszcieMama, Rudzik, Kamilutek, Karissa, zastrzeŻona, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNA stronie rodzicpoludzku sa wypisane standardy i nasze prawa.
Pamietajcie ze wg prawa dziecko od razu po porodzie sn moze byc na waszyn brzuchu przez 2h. Ocene apgar tez mozna wykonac na brzuchu a dopiero po 2h moga ja na chwile zabrac do wazenia.
U mnie tak bylo, tylko ze sama prosilam zeby go zabrali jak mnie szyli bo strasznie mnie bolalo, wtedy z Radkiem poszli na szybkie wazenie i spowrotem na brzuch .WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja po porodzie sn miałam syna cały czas na brzuszku zabrali go dosłownie na małą chwilkę i w zasięgu mojego wzroku na sali porodowej wszystko zmierzyli i zważyli. później miałam go cały czas przy sobie. po około 2,5 godziny zawieźli mnie na salę razem z Kacperkiem, a były mąż pojechał do domu świętować. na sali fajna młoda położona przypilnowała mi synka, a druga pomogła mi się umyć. bardzo miło byłam traktowana (choć nie wiem czy to standard czy po znajomości - była teściowa jest oddziałową w szpitalu, były teściu kierownikiem radiologii, mojego byłego męża chrzestna była wtedy pielęgniarką naczelną teraz też mam sporo znajomości przez rodzinę obecnego Męża i jego Ciocię położną, która będzie z nami, więc nie powinno być tragedii)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:28