X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ja miałam w pierwszej ciąży, dlatego, że nawpierniczałam się rabarbaru pod każdą postacią ;)
    nic na to nie dostałam. Tylko duuuuuużo pić, żeby szybko wysiusiać.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny czytam Was ale mam spadek formy.. ale wpadam sie przywitac w dniu wyczekanym czyli STUDNIOWKOWYM. W końcu !!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1596c0f40b6.png

bbee, Ju14, Rudzik, sylwucha89, Arwi, WreszcieMama, bezimienna, Martchen, monika_89, Kleopatra, MEGI81, rybka33, Camilia, mon!ta^, ag194, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju dziękuję za odpowiedź, wizytę planowo mam za prawie dwa tygodnie więc chcę się upewnić, że nie muszę jej przyspieszać :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Czy któraś z was miała w moczu liczne szczawiany wapnia? Co to może oznaczać

Ja przy wysokim pH mam liczne fosforany wapnia. Brat mówił, że przy prawodłowym niskim pH występują szczawiany, a przy wysokim właśnie fosforany. Podobno to normalne zjawisko.
    Jak szukałam w necie wyjaśnienia, co może być przyczyną za wysokiego pH, to w wielu miejscach znalazłam informację, że sprzyja mu dieta bogata w warzywa i nabiał, natomiast mięso i owoce powodują spadek pH moczu i wytrącanie się szczawianów wapnia. Tylko że nie do końca ufam tym wyjaśnieniom, bo za bardzo pachnie mi to modnym ostatnio schorzeniem, czyli "zakwaszeniem" organizmu, które w rzeczywistości nie istnieje.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak bolą pachwiny i spojenie? Mam problemy z chodzeniem jeśli choć trochę się poruszam :(

Jestem już tym dobita a wizyta dopiero w środę :(

010iyx8dls33fb4m.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babki, ja zamilkłam, bo mnie kryzys wziął lekki i dołek.
    Gonia łączę się w bólu.

Zdołowałam się, bo dostałam ataku astmy, a dostanie się do mojej pulmonolożki ot tak, graniczy z cudem. Przyjmuje tylko na NFZ i terminy ma po 2-3 miesiące.
    Muszę zacząć brać leki, które odstawiłam na początku ciąży. Pamiętam,że mówiłam o nich ginowi i mówił,że są bezpieczne,dermatolog z resztą też, ale ja i tak się boję. W necie oczywiście milion informacji,że nie brać bez potrzeby i że z grupy B, czyli tylko w przypadku konieczności. Niestety ta konieczność zaistniała, bo atakami kaszlu mogę prawdopodobnie dziecku wyrządzić więcej krzywdy niż tymi tabletkami, ale i tak się martwię. Szczęście w nieszczęściu,że moja babcia chodzi do tej samej pulmonolożki i idzie w poniedziałek, także ma misję żeby się wypytała czy mogę brać. Dziś wzięłam bo pewnie bym się zakaszlała na śmierć, a brzuch się spina przy tym potwornie :( Mam nadzieję,że małej nic nie będzie :/

Poza tym padła mi elektryka w aucie i muszę pilnie je oddać do mechanika, a to wiąże się z brakiem auta przez ładnych parę dni i koniecznością odwołania moich zajęć dodatkowych. Nienawidzę odwoływania czegokolwiek i mi z tym źle. Nienawidzę zmian planów.

Przez to wszystko pochłonęłam duże opakowanie faworków z Auchana. Były pyszne i mega słodkie aż mnie porządnie zmuliło, a w pon jadę na glukozę. Jak mnie jeszcze cukrzyca dopadnie to się załamię :/ Gówniany mam weekend. Grrr

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź na zakupy mówili, będzie fajnie mówili... ;)

Właśnie wróciliśmy. Dopiero! Zakupy w Ikei robiło dzisiaj pół Kolonii. Upolowaliśmy komodę dla Małego. Miała być jasna, wyszła biała. Bo 20 euro rabatu ;) Stwierdziliśmy, że białą zawsze można pomalować jak się znudzi ;) W nagrodę dokupiliśmy szafkę na buty ale okazuje się, że ma mały bubel. Jest jeszcze w kartonie, więc nie wiemy w którym to miejscu.

Z Ikei pojechaliśmy do Obiego po deskę do prasowania. Potem do Saturna po żelazko. Potem na zakupy do Lidla i jeszcze po resztki do Netto. A potem jeszcze to wszystko wnieść.

A ja naiwna myślałam, że po powrocie zabiorę się ostro za prasowanie. I rzucę się na komodę, żeby ją złożyć z Chłopem. Póki co, rzuciłam się na łóżko. Tak mi dooooobrze :)

Breezee, WreszcieMama, Martchen, sylwucha89, Foremeczka, MEGI81, Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak bolą pachwiny i spojenie? Mam problemy z chodzeniem jeśli choć trochę się poruszam :(

Jestem już tym dobita a wizyta dopiero w środę :(

Jahoda ja miałam ten problem w środę, ledwo chodziłam. Cala noc przespalam z rogalem miedzy nogami, badz pod nogami jak zmieniłam pozycje spania i na drugi dzień bylo juz troche lepiej chociaż tez czułam dyskomfort. Ale dzis juz jest okej wiec może i Tobie przejdzie. A i zwiekszylam sobie dawkę magnezu przez te dwa dni z trzech na cztery tabletki wiec chyba to pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:18

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak niestety codziennie. W ogóle nie przechodzi poza rankiem gdy się budzę...

010iyx8dls33fb4m.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to bardzo współczuję... Mam wizytę w poniedziałek i bede pytać gina co w takiej sytuacji robic to dam znać. Trzymam kciuki żeby Ci odpuścił ten ból.

rybka33 lubi tę wiadomość

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, a jakie to są leki? Ja swoje też odstawiłam, tylko że ja musiałam brać tylko doraźnie. A teraz się ratuje tylko inhalacjami zwykłą solą fizjologiczną. Dlatego bardzo mi zależy by niczego nie złapać, bo wtedy u mnie zaraz ataki astmy plus powikłania.

Jagoda, Aneta, ja też tak trochę mam takie uczucie w spojeniu. Ja śpię z jaśkiem między nogami, inaczej mnie ciągnie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

I pytanie do mam które mają problemy z tarczycą czy tsh 2,41 jest ok?

Zazdroszczę weekendowych wyjazdów, wypoczywajcie dziewczyny!

Wg mojej lekarki we wczesnej ciazy tsh do 2,5 jest ok. chociaz jak miałam wynik taki jak Ty to podniosła mi dawke leku. w III trymestrze wg niej nawet do 3 tsh moze byc, bo Dzidzia produkuje juz wlasne hormony :)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, a może wbiłabyś się na wizytę w poniedziałek ze swoją Babcią? W poczekalni będziesz sprawiała wrażenie opiekunki, a na wizycie po prostu powiesz, że sytuacja nagła i niech Ci coś poradzi.
    Gonia, Rudzik nie zazdroszczę tych gorszych dni :/ Najważniejsze, że to mija i to upragnione słoneczko wychodzi.

Sylwucha89 ja biorę euthyrox i przy nim moje ostatnie wyniki to właśnie było ok 2,4 i gin powiedziała, że oki.

Dewa do Ikei? w weekend??? Nigdy! :D Dobrze chociaż, że nabytki zacne :)

A ja dziś miałam nieplanowane wyjście z koleżanką do kawiarni. O Boziuuuu jakie rarytasy tam podają!!! Jak mi dobrze!!! Ciasto z gorącymi wiśniami, lodami i bitą śmietaną, koktajle, cuda wianki. Mam dziś z Córcią ucztę na maksa :D Cóż ostatnie podrygi "wolności", trzeba korzystać!
    A jutro goście, więc za chwilę czas wyskoczyć na zakupy i aby nie było za dobrze,dla równowagi, wieczór spędzę przy garach :D

sylwucha89, Kamilutek, Foremeczka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    A ja miałam dzisiaj mieć wychodne i dupa musiałam wszystko odwołać :( Nikoś rano wstał z małym gilem i stanem podgorączkowym ... Ja też się niewyraźnie czuję i jestem totalnie bez siły więc pewnie nas jakieś chorobsko chce rozłożyć :(

Odebrałam dzisiaj wyniki badań i ogólnie są nawet ok. Hematokryt mi poleciał w dół i hemoglobina ale jeszcze bez tragedii będę próbowała dietą się ratować. Cukrzycy tym razem nie mam :) wyniki krzywej rewelacyjne ma czczo 80 po 1h 92 a po 2h 74 :)

Czy któraś z was miała w moczu liczne szczawiany wapnia? Co to może oznaczać?

I pytanie do mam które mają problemy z tarczycą czy tsh 2,41 jest ok?

Zazdroszczę weekendowych wyjazdów, wypoczywajcie dziewczyny!
    W 3 trym może być do 3

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wieczornie :)
    ag - ja bym fasolki do karmienia do szpitala nie brała - bo za dużo miejsca zajmuje - podlozysz sobie poduszke, ale do domu bym kupila, wg mnei duzo wygodniejsza niz to do spania.
    ja miałam 3 sztuki bo jedna taka super wygodna do domu, jedna do mamy wyniosłam bo u niej zcesto bywam zeby miec wygode i jedna w ciemnej tapcerce na spacery :P woziłam pod wozkiem :)
    beke ze mnie mialy kolezanki forumki a jak przyszlo do pierwszego karmienia pod drzewkiem to sie w kolejce ustawiały :)

teraz mnie korci zeby kupic kolejna ze wzgledu na obicie bo mi sie nowe podoba :P i sie bije z myslami, bo 4 poduszka to juz przesada, a sama poszewka jets niewiele tansza od calej fasolki.

ag194 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi :) także wizyty nie przekładam i nadal się cieszę bezproblemową ciążą ;)

Ale dzisiaj cisza...

Jahoda ja miałam kryzys ze spojeniem łonowym ok 2-3 tygodnie temu, bolało nom stop plus strzelało przy zmianie pozycji dodatkowo biodra też dawały popalić ale od ponad tygodnia jest zdecydowanie lepiej tzn nadal strzela i boli gdy np wstaję po dlugim leżeniu ale mogę już normalnie funkcjonować, mam nadzieję że gorzej już nie będzie.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zaczęłam mocno puchnąć więc dupa blada :( jednak nie tylko pogoda miała tak duży wpływ na moje nabieranie wody w poprzedniej ciąży :(

bbee lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ja też. Przeź co rozstępy bede mieć chyba nawet ba stopach :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba zacznę zbierać na plastykę brzucha, he he he.

Jak rodziłam półtorej roku temu córkę, to w szpitalu były rogale do karmienia i bez problemu można było korzystać :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie ok. Nawet trochę dziś posprzatalam. Teraz się lenimy, upiekłam ciasto czekoladowe, mąż tort bezowy i oglądamy bajki ciągle posiadając ;)
    Ja przy drugim porodzie miałam tego wielkiego rogala w szpitalu, ale miałam osobny pokój :) na zwykłej poduszce nie karmi się tak dobrze.

Kamilutek, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ