MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po obu porodach w dwóch różnych szpitalach nie dostałam dzieci. Pierwszy poród mały był przyduszony i poszedł do inkubatora ale mąż za nim. Dali mi go po ok 3 godzinach. Drugi poród cc, byłam sama więc pokazali mi go i dali mnie na tą salę pooperacyjną. Więc życie pisze różne scenariusze
Wreszcie mama fajny wózek.
U mnie o 8 pobudka i zajadamy się ciastem ;pWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Ja po obu porodach od razu dostałam dzieci,przytuliłam wycalowalam i zabrali na chwilę żeby zmierzyć, zważyć.Potem zaraz oddali i juz cały czas byli ze mną, aż do wyjścia.Oczywiście pomijając to, ze leżeli pod lampą w inkubatorze ze względu na zoltaczke
mon!ta^ Ja nie mam planu i raczej nie będę robiła, z chłopakami tez nie robiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 10:59
-
Dzień dobry niedzielnie! Widzę, że od świtu na forum gwarno xD
WreszcieMama, wózek po prostu śliczny! Bardzo mi się podoba i gdybym tylko była w stanie wydać tyle na wózek, to na pewno bym wydała
Ciekawa jestem jak w Niemczech wygląda sprawa z kontaktem mama-dziecko, zaraz po porodzie. Muszę gdzieś poszukać tych informacji. Wiem, że wiele Mam chce tego kontaktu, ale nie powinien to być obowiązek. Koleżanka była tak wymęczona, że chciała tylko chwilę odpocząć, ale kazali jej leżeć z Synkiem na brzuchu przez dwie godziny, pomimo tego że nie chciała. Nie wspomina tego dobrze.
Wyprasowałam wczoraj kolory, plecy siadają nad tym żelazkiemDzisiaj jasne ubranka. Komoda jest w trakcie składania, uuuf
Udanej i spokojnej niedzieli Mamusie!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama mi tez ten wozek bardzo sie podoba nawet wczesniej szukalam informacji na jego temat ale opinii nie znalaLam zadnych bo to nowość. Jak bylam ogladac coletto florino tez zwrocilam na niego uwage i musze powiedzieć ze ma ma mieciutka i plynna amortyzacje. Z wozkow ktore bralam/biore jeszcze pod uwage to na pierwszym miejscu florino, potem adamex vicco, adamex aspena, riko brano, camarello avenger i camarello pireus. Sporo tego ale w kazdym z tych wozkow jest cos co go dyskwalifikuje:-D zalezy mi zeby byl jak najlzejszy bo bede go wnosic na drugie pietro i tu wygrywa florino:-D
WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWreszcieMama wrote:Dziewczyny dzieki Kochane jestescie
)
Strawberry Anexy bardzo fajne, tzn mi sie podobaja
Camilia 30 tygodni wow... Niby wiem ze to juz w ten etap powoli wkraczamy wszystkie ale jednak... Jak patrze na Twoj suwaczek to mysle sobie - ale jak to? To juz?... O matulu zbliza sie wielki dzien)
Milego dnia wszystkim :*
Wreszcie mama to pomóż: Anex rudy czy brązowy?? -
nick nieaktualnyWreszcieMama wrote:Do mnie bardziej brazowy przemawia
Tak bardziej... klasycznie wyglada
I wisnia tez mi sie mega podoba. Ale miedzy rudy/brazowa ja bym wziela brazowy
Daj znac jak sie zdecydujesz ktory kupujecie)))))
Uska no wlasnie najbardziej mnie martwilo to ze nie ma wlasciwie opinii bo nowosc niby... Chociaz prawie nie rozni sie od barletty tylko taka kosmetyka wlasciwie... Bardziej mi wizualnie przypadl do gustu po prostu. Licze na to ze nie jest to jakis bubel ;]
U nas bedzie stal na dole w domu wiec odpada noszenie... Takze na wage nawet nie zwracalam uwagi.
Ale nie ma wiśniowego Anex Sport...My sie sklaniamy do rudego, bo chłop się uparł, poza tym przeraża mnie troche biały stelaż zimą
-
strawberry_juice wrote:Ale nie ma wiśniowego Anex Sport...
My sie sklaniamy do rudego, bo chłop się uparł, poza tym przeraża mnie troche biały stelaż zimą
Ja mam biały stelaż a cała poprzednią zimę spędziłam na kilkugodzinnych spacerach w dość trudnym terenie i szczerze polecam, bo nadal wygląda jak nowyw ta zimę młody ma bunt na wózek i rzadziej chodzimy, ale ogólnie nie wymaga większej pielęgnacji.
-
Ale tu dzisiaj cicho!
Wszyscy piorą i prasują?
Poszliśmy z Chłopem na porządny spacer do lasu z kijkami trekingowymi a teraz się będę lenić. Chce się żyć(choć bolą plecy i zęby)
Dewa, ku Twojemu pokrzepieniu fota z naszej jadalni obranej z podłogi:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2722f8d73327.jpg
Tam, gdzie na dole kończy się biała farba gruntowa, była podłoga. Było tak pięknie, wszystko gotowe do malowania i wstawienia drzwi.
ps. ten obrzydliwy żyrandol odziedziczyliśmy po poprzednich właścicielach, idzie weg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:46
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyWreszcieMama wrote:Aaaa Sporta chcecie
Ten rudy ok wyglada
)
Myslisz ze z bialym stelazem bedzie zima problem? Nawet nie pomyslalam w tym kontekscie. No ale w sumie na wiosne rodzimy to kilka miesiecy do nastepnej zimy bedzie
Ale ladnie sie prezentuje zwlaszcza ten czarny dol od gondoli.
No właśnie mam problemy pierwszego świata
-
Ja nigdy nie liczyłam. U mnie szło dużo sab simplexu na kolki. Doliczamy szczepienia Ale zależy jak chcesz szczepic. Jakieś leki, kosmetyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 15:35
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama, też nigdy nie liczyłam tych wydatków na dziecko. Ale tak naprawdę poza pampersami, czy ewentualnymi lekami, kosmetykami to nie ma już większych wydatków miesięcznych. Tak jak Kleo wspomniała są jeszcze szczepienia, ale to kwestia wyboru "czy" i "jakie". Na zimę dojdzie wydatek typu kombinezon, buciki lub jakieś papcie zimowe, może cieplejszy śpiworek do wózka. Generalnie takie bardziej kosmiczne wydatki zaczynają się jak dziecko idzie do przedszkola... Nawet jeśli darmowe to doliczyć trzeba miesięcznie z 200-300zł, zależy od miasta.
Ta nuda mnie dobije. Dosłownie.