MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilia wrote:Kamilutek widzę, że masz dużą wiedzę w kwestii szczepień, super A powiedz jak obniżyłaś PH moczu i pozbyłaś się fosforanów wapnia. Samo przeszło czy coś stosowałaś?
Ja tego dokonałam Piłam sok z żurawiny (taki 100%, bez cukru oczywiście ) i dodawałam cytrynę do wody. Gin mówiła, że mogę łykać witaminę C ale nie chciałam brać kolejnych tabletek.Camilia lubi tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Tu nie do końca chodzi o niedotlenienie dziecka. Żyłą główną dolną płynie krew odtlenowana z dolnych części naszego ciała (głównie z nóg)i uciskanie jej może powodować zastoje krwi, żylaki itp. Ale to u nas, nie u dziecka.
Natlenowana krew do dziecka płynie tętnicą pępowinową, odchodzącą od tętnicy biodrowej i nie ma nic wspólnego ze spaniem na lewym boku
Także jeśli ktoś nie ma problemów z drętwieniem nóg, zastojami płynu czy żylakami to może spać na prawym. Ta informacja o lewym boku jest mooooocno przesadzona i rozdmuchana.
Sprawdzałam, bo śpię tylko na prawym praktycznie
"Leżenie na prawym boku lub na plecach może powodować ucisk macicy na żyłę główną dolną. Powoduje to do zmniejszenie ilości krwi wracającej do serca. Krew wtedy zostaje w dolnej części ciała, zmniejsza się rzut serca co prowadzi do omdleń, a dalej do niedotlenienia dziecka. Jeżeli nie masz takich objawów jak kołatanie serca, mroczki przed oczami, to możesz odpoczywać leżąc na prawym boku. Jeśli jednak pojawiają się objawy niedotlenienia zmień pozycję i połóż się na lewym boku. Wtedy wszystko wróci do normy."
Może chodzi o ogólne niedotlenienie
Tak czy inaczej, faktycznie to trochę nadmuchany temat -
Hope to poszalałaś z pączkami
Camilia kupiliśmy Adamex Aspena. Jak mąż wróci to go pewnie złoży na próbę.
Taki skok tętna mam średnio co drugi dzień przy minimalnej aktywności (np. złożenie i schowanie prania ). W ogóle tę ciążę dużo gorzej znoszę. -
Witam się i ja! Bilans tłustoczwartkowy póki co +3 ale dwa jeszcze w pogotowiu więc pewnie do wieczora je zjem. U mnie też ciąża wzmogła apetyt na mleko, codziennie co najmniej duży kubek, a przed ciążą nie piłam praktycznie wcale. Do pączucia pasuje idealnie, a jeszcze lepiej gorzkie kakao.
Nie wiem ile u mnie kg na plus, miesiąc temu na wadze u lekarza było 6 kg, ale widzę po ciuchach, że w tym czasie przybyło ciałka więc stawiam, że z 3 kg doszło - przekonam się we wtorek.
U mnie też słabo ze spaniem. Kładę się śpiącą, zaraz mi się odechciewa. Budzę się w nocy, gorącą mi, niewygodnie albo dziecię bombarduje... Takie uroki
Ale te kopniaczki uwielbiam, ostatnio M. mnie pytał jakie to uczucie czuć ruchy dziecka, a ja w sumie nie potrafiłam mu opisać, bo czuję je jako coś mojego, naturalnego, w sumie jakby trwało od zawsze. Już się nie mogę doczekać ujrzenia tych małych stópek i pupki, co się wypina koło pępka (ale niech jeszcze siedzi bobas w tym brzuchu długo).dewa, Kamilutek lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
A ja właśnie kopniaki i ruchy dziecięcia czuję jak coś nie mojego, obcego. Zawsze jestem zaskoczona, jak mi zapoda z łokcia albo kolana.
Zupełnie inaczej odczuwałam np. ruchy jelit, to było moje, ruszała się część mnie, a teraz rusza się ObcyMEGI81, GoNia1979, Karissa lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
dewa wrote:Hmmmmmm, a widzisz! Czyli Pani Położna na swoim blogu wprowadza nas w błąd? A człowiek czyta, żeby być mądrzejszym
"Leżenie na prawym boku lub na plecach może powodować ucisk macicy na żyłę główną dolną. Powoduje to do zmniejszenie ilości krwi wracającej do serca. Krew wtedy zostaje w dolnej części ciała, zmniejsza się rzut serca co prowadzi do omdleń, a dalej do niedotlenienia dziecka. Jeżeli nie masz takich objawów jak kołatanie serca, mroczki przed oczami, to możesz odpoczywać leżąc na prawym boku. Jeśli jednak pojawiają się objawy niedotlenienia zmień pozycję i połóż się na lewym boku. Wtedy wszystko wróci do normy."
Może chodzi o ogólne niedotlenienie
Tak czy inaczej, faktycznie to trochę nadmuchany temat
Pisze ok, to kwestia interpretacji. Uciśnięcie żyły dolnej może spowodować jakieś zastoje krwi,ale jeśli nie mamy takich objawów po nocy, to znaczy,że nic się nie uciska. Musiałoby się sporo krwi zatrzymać w nogach (i dać objawy) żeby zmniejszyć ilość krwi w obiegu i doprowadzić do omdleń, a dopiero takie objawy spowodują niedotlenienie u dziecka. To raczej zalecenia dla leżących plackiem non stop.
Mój gin tez twierdzi,że trzeba mięć skłonności do zastojów,żeby taki efekt spowodować. -
Karotka, planuję korzystać póki co z wielkiej poduchy C supermami. Do spania jest ok, zwlaszcza dla pleców, mam nadzieję, że do karmienia też się sprawdziMaj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Foremeczka wrote:Karotka, planuję korzystać póki co z wielkiej poduchy C supermami. Do spania jest ok, zwlaszcza dla pleców, mam nadzieję, że do karmienia też się sprawdzi
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Spirit, tzn? Jeśli chodzi o jej miękkość, strukturę to nie zauważyłam na razie (używam od ok 2 miesięcy), nie spłaszczyła się itp. ale rzeczywiście powłoczka się postarzyła, zwłaszcza po praniu.Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Karotka wrote:Jeszcze pytanko....kupowałyście poduszki rogale do karmienia? Jakie wypełnienie będzie najlepsze?
Ja kupiłam z wypełnieniem z takich styropianowych kuleczek i jestem bardzo zadowolona bo jest taka chłodniejsza a w nocy ciągle mi duszno wiec milo się przytulić i nogami objąć, mimo ze ja jestem z tych cieplolubnychWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:53
-
Mam odoczatku ciazy bo strasznie mnie brzuch bolał jak się przez przypadek przekrecilam w nocy. Bardzo się wygniotlo i tam gdzie trzymałam głowę i gdzie nogi, więc to chyba nie kwestia wagi, bo glowy aż tak ciężkiej nie mam w każdym razie zatracilo mocno swój pierwotny kształt2017 #1
2019 #2
-
Hm, to mnie zaskoczyłaś. Może jeszcze za krótko używam, dlatego trzyma formę. Ja akurat bym nie pogardziła jak by mi się wgniotła pod głową, bo na ogół lubię spać na płasko i czasem mi przeszkadza taka wysokaMaj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki