X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    ja śpię na lewym i na prawym boku :) a i tak jak długo leżę na jednym, to czuję drętwienie, nie mogę się przekręcić w łóżku, sapie, wzdycham i wydaję inne dźwięki, jak stara lokomotywa ;)
    Trafne porównanie, w nocy czułam się jak stara lokomotywa :D

Dziewczyny, czy Wy też pijecie tyle mleka? Do śniadania poszedł mi cały litr, pół do kawki i pół do płatków, yyyyy...robię coś źle? :D

MEGI81, rybka33, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee dla zdrowia psychicznego jeden pączek jest dla Ciebie wskazany :)

Ogarnęłam część chałupy więc stwierdzam że pierwszego pączka spaliłam i idę jeść kolejnego ;)

Breezee, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa a też mam fazę na mleko, coffe mamma rano z mlekiem, w dzień kawa inka z mlekiem i czasami jakiś budyń, może dzieciaczki potrzebują:-) na kości;-)

dewa, rybka33 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też pijecie tyle mleka? Do śniadania poszedł mi cały litr, pół do kawki i pół do płatków, yyyyy...robię coś źle? :D

Taaak ja mleczara jestem, codziennie na śniadanie płatki Nestle oats i z pół litra mleka.Wieczorem powtórka i międzyczasie jeszcze jakieś kakałko wciągnę, oprócz tego jeszcze kawka z mlekiem.
    Po mleku nie męczy mnie zgaga i nie boli żołądek ;)

dewa, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Monika 89 dzięki za wpisanie mnie-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Do trzeciej się kręciłam, a potem beton xD

A to wszystko dlatego, że naczytałam się o zakazie spania na prawym boku, na brzuchu, na plecach i generalnie na wszystkim. Na plecach nie mogę, bo tyłek boli. Lewy bok już zaczyna się buntować. Na brzuchu nigdy nie spałam. Aż wpadłam na bloga położnej, która pisze że jeżeli organizm dobrze znosi spanie na prawym boku i nie maz żadnych dolegliwości krążeniowych, to znaczy że można spać. No i tak zrobìła :D

Czasem człowiek chce być taaaaaaki mądry, czyta to wszystko, przejmuje się, a wystarczy zdać się na intuicję ;)
    Mój gin jak słyszy o lewym boku to go szarpie. Powiedział że spokojnie można na prawym jak nic się nie dzieje.

MEGI81, dewa, bbee lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam mleko od zawsze. Dzieciaczki teraz dużo potrzebują wapnia

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Myślicie że mogę zjeść pączka przy cukrzycy? Nie mam jakoś wystrzelonych w górę tych cukrów.
    Ja jednego zjadłam. Dzisiaj wieczorem diabetolog i pewnie insulina więc to było moje ostatnie szaleństwo słodyczowe w tej ciąży.

Breezee lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina jakby co to na pewno dasz radę. Pen do insuliny ma krótką i cienką igłę, Przykładasz do ramienia lub uda, klik i po sprawie.

Dewa oj ja to dużo mleka piję, ostatnio mąż przynosi takie od krowy prosto więc podgrzewam je do 70 stopni, studzę i jest pyyyycha :-) Teraz nasze dzieciaczki potrzebują dużo wapnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 12:58

rybka33 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po lekarzu, po 2,5 godziny czekania powiedziałam ze chce od niej wszystkie dokumenty i ze nie będzie robiła ostatniego usg i za to kasowała pieniędzy bo to jak dla mnie już przegięcie. Tym bardziej ze i tak byłoby to usg w 5 min bo muszę Antka odebrać z przedszkola a muszę tam 50 km wrócić teraz z tego przeklętego Hamburga. I tak nie widziałam Mateuszka, tylko sie wnerwiłam. Masakra. A jeszcze do tego ze złości mi w ciąży łzy lecą z oczu od razu wiec sie po prostu poryczalam ;(

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    ja zjadlam 1,5 paczka bo polowe zjadl mlody

yupi przyszlo lozko dla mlodego teraz maz w ktorys dzien musi sie zabrac za montaz i trzeba przemeblowac troszke pokoj ale chce by nauczyl sie spac juz sam jak pojawi sie mloda na swiecie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu :)

Breeze ja też mimo cukrzycy pozwolę sobie na pączka na podwieczorek :) A co, też od czasu do czasu należy nam się odrobina przyjemności :P

Odebrałam dzisiaj wyniki i mam mieszane uczucia. Z pozytywnych wieści poprawiła się morfologia, nie mam toksoplazmozy i udało mi się obniżyć PH moczu i zlikwidować fosforany. Ze złych wiadomości - wszystko co kazała mi gin zmierzyć w związku z puchnięciem wyszło poniżej normy :/ (niby nie wiele ale jednak) i w moczu pojawiły mi się ciała ketonowe (i to wystrzeliły do 100mg/dL), a te to już zupełnie nie wiem skąd. Jem teraz regularnie 6 posiłków, nie jestem głodna, kolacje jem o 22 - 23, cukier w nocy nie spada poniżej 70. Dobrze, że jutro wizyta...

Humor poprawił mi się, bo przyszły prześcieradła w sowy dla Alicji :)

Breezee, Maniuś, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Ania9 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie odrzuciło całkowicie na nabiał odkąd w ciąży jestem :( boję się, że małemu nie dostarczę odpowiednich składników odżywczych, chociaż rośnie prawidłowo.

Ja zjadłam dwa mini pączki domowej roboty ;)

f2w3ugpj70b2gfhv.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja jeszcze czekam na łóżko dla Julki (do końca marca powinno być) i też czeka mnie przyzwyczajanie jej do nowego łóżka. Dobrze, że od dwóch lat śpi sama w pokoju to chociaż tu zaoszczędzę wszystkim stresu.

Gaja ketony pojawiają się jak za mało jesz. Hmmm musisz to omówić z diabetologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:29

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Witam dzis 29 tydzien. Na 17:00 wizyta a ja cos mam stresa i sie boje:( Trzymajcie prosze kciuki !

aneta.be, Camilia, Breezee, sylwucha89, Kamilutek, MEGI81, Kleopatra, WreszcieMama, Maniuś, ag194, Rudzik, Mabelle, dewa, rybka33, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:01

Camilia, Breezee, dewa, bbee, sylwucha89, Kamilutek, Kleopatra, MEGI81, Maniuś, ag194, mon!ta^, Rudzik, Mabelle, Foremeczka, rybka33, GoNia1979, Karissa, Espera, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania9 wrote:
    a mnie odrzuciło całkowicie na nabiał odkąd w ciąży jestem :( boję się, że małemu nie dostarczę odpowiednich składników odżywczych, chociaż rośnie prawidłowo.

Ja zjadłam dwa mini pączki domowej roboty ;)

Ania, w dwóch pomarańczach masz tyle samo wapnia, ile w szklance mleka. Nie wszystko stracone ;)

Ania9 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że to nie na miejscu pytanie ( Monika 89) przepraszam, ale wiadomo co u Toski? Czytałam na bieżąco jej pamiętnika od 17 lutego cisza :( szczerze powiem że się martwię i jeśli któraś wie czy wszystko u niej i Alanka ok to proszę dajcie znać.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Kamilutek, a co Twój brat mówi o tych refundowanych szczepioknach przeciw pneumo? Ja się zastanawiam czy nie szczepić ta płatną.

Rozmawiałam z bratem na temat szczepionki p.pneumokokom, on generalnie mówi, żeby szczepić, wszystko jedno, którą (choć oczywiście mogą wystąpić efekty niepożądane, ale przy każdym zabiegu mogą, nawet przy ekstrakcji zęba).
    Ta płatna chroni przed większą liczbą szczepów, więc teoretycznie jest lepsza, tylko wcale nie jest powiedziane, że dziecko nie zachoruje od takiego szczepu, który akurat nie jest dezaktywowany przez daną szczepionkę.
    Zasada jest taka: jeśli szczepi się przeciw HiB, to trzeba też przeciw pneumo, bo brak bakterii HiB robi dużo miejsca dla pneumo i nie ma co ryzykować.

Gdybym ja miała wybierać, wybrałabym płatną.

MEGI81, Ju14, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 2,5 pączka w pracy, pogadałam trochę i już jestem w domku. Matylda po takiej ilości cukru szaleje jak w małpim gaju.
    Brzuch mi twardniał i napięta skóra poniżej pępka szczypała, dość mocno i dziwnie; Chłop przywiózł mnie do domu i zapakował do łóżka. Więc dzisiaj lenistwo.

W pracy mnie wkurzyli strasznie, bo nic nie ruszone. Ważna impreza ma się odbyć 9 marca, pytam, czy zaproszenia wysłane, czy na stronie internetowej jest informacja, czy są wydrukowane plakaty, zamówiony catering, umówieni oficjele wygłaszający nudne przemowy - nic nie ma. Nawet wstępnej agendy nie ma i godziny rozpoczęcia też nie ma. Noż kurna, zostawić ich samych na chwilę!
    Inne pisma też nie zostały napisane, żadne procedury nie uruchomione (a miały być na początku lutego, dyspozycje poszły ode mnie ze szpitala). Wściec się można. Wrrrrrr

A mleko to moja ambrozja ostatnio! 2 litry w 3 dni na pewno wypijam, z kawą, inką albo z kakao. Do tego chce mi się twargou, choć ten akurat ma mało wapnia.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ