MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik podziwiam Cię za spokój ja jak zobaczyłam pierwsze rozstępy to dwa dni miałam ciężką depresję
Dewa ja od dwóch dni nie oddycham tylko sapię jak stara lokomotywa bo nie mogę głębokiego wdechu wziąć. Podobno tak może być bo macica jest już bardzo wysoko i uciska coraz bardziej przeponę.
Monika, Gonia powiem szczerze, że te pomiary u mojej gin traktuję orientacyjnie bo ma słaby sprzęt i usg trwa 3 minuty. W 30 tyg idę na badanie III trymestru do lekarza z certyfikatem i usg 3d więc wtedy będę cos dokładniej wiedziała. Co nie zmienia faktu że chciałabym aby siostra poszła w ślady brata i urodziła się długa i szczupła ok 3300 gwiększego dziecka niż 3,5 kg nie wyobrażam sobie urodzić naturalnie
-
Dewa, ja też sapię jak stary dziad - płytko, szybko i głośno. Nie mogę porządnie powietrza nabrać, bo mam wrażeniem że mi się jakiś tydzień temu płuca skurczyły, i ciągle jestem w "niedodechu". Do tego mam cały czas obrzekniętą śluzówkę w nosie przez hormony i oddychanie nosem jest zupełnie nieefektywne, więc oddycham ustami, co sprawia, że w nocy... chrapię
Po raz pierwszy Chłop ma szansę przekonać się, co znaczy spanie w jednym łóżku z chrapiącym osobnikiem.MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej dziewczyny, tylko się przywitam i zmykam do nauki.
Co do piersi, to dla mnie jest wizytówka lekarza jak traktuje sprawę badania piersi. Dobry lekarz powinien to zrobić,bez proszenia go o to. Mój gin na pierwszej wizycie od razu robił USG bo powiedział,że wpisuje do karty pacjentki kontrole piersi. No i wykrył mi włókniaka,więc byłam mu bardzo wdzięczna, za jego podejście.
Sylwucha Twoja Kruszynka ciut mniejsza od mojej, tak jak ostatnio więc pewnie się to zgadza, szczególnie,ze ja mam wg usg parę dni wcześniej termin, ale zostawiłam na BBF ten termin z OM.
Melduje też,że moje rozstępy nie zniknęły przez nocSą za to cienkie i białe i mój mąż powiedział,że takie się nie liczą, bo on ma grube fioletowe. No więc jak tu się przejmowac jak inni maja gorzej
A jeszcze mam pytanie. Na pewno był ten temat,ale powiedzcie jaki płyn do higieny intymnej po porodzie? tantum rosa? Nie uzywałam nigdy i tam piszą,że to jakis proszek i że z tego sie płyn do irygacji robi? To działa? I jak to sie stosuje?
A jak bym chciała taki normalny żel do mycia? To jaki polecacie? Jest jakiś dobry na okres połogu? Z góry dziekuuję za odp.
Miłego dnia!
MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Ju, Sylwucha, gratulacje! Ważne, że dzieciaki to okazy zdrowia
Teraz dopiero widać, jak bardzo różnie nasze maluchy przybierają na wadze, od Kruszynek jak u Sylwuchy, po dorodne chłopakiSuper!
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Dziewczyny ja również często łapię zadyszkę i mam trudności z normalnym głębokim oddychaniem. Czasami aż mnie właśnie boli pod mostkiem i żebrami. Mówiłam o tym lekarzowi i okazuje się, że to macica rozrasta się i ściska wszystko w środku, dlatego ten dyskomfort.
Ju gratuluję szyjki i udanej wizyty
Ogólnie Dziewczyny gratuluję Wam ślicznych Maluszków i samych dobrych wiadomości z wizyt.
Za wszystkie dzisiaj wizytujące trzymam mocno kciuki
Espera Wy płacicie za przechowywanie krwi pewnie zgodnie z cennikiem, który obowiązywał w dniu podpisania umowy.
Jeśli ktoś z naszych znajomych zdecyduje się ją pobrać i zgłosimy to na stronie, to wtedy będziemy mieć opłatę roczną zmniejszoną o połowę na jeden rok.
-
Witam Was kochane w 8 miesiącu!!!
za miesiąc oszaleję ze szczęścia!!
Zdjęcie proszę bardzo. Na pocieszenie dla niektórych, moje stare rozstępymam i żyję. Lustro syf, nie będę od męża oczekiwać, że umyje, bo i tak ledwo żyje.
Kamilutek, MEGI81, Arwi, Martchen, GoNia1979, Mabelle, ag194, Rudzik, amilka87, Madu1611, sylwucha89, Camilia, Maniuś, Breezee, Hope_, rybka33, mon!ta^, messy99, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Hej dziewczyny, tylko się przywitam i zmykam do nauki.
Co do piersi, to dla mnie jest wizytówka lekarza jak traktuje sprawę badania piersi. Dobry lekarz powinien to zrobić,bez proszenia go o to. Mój gin na pierwszej wizycie od razu robił USG bo powiedział,że wpisuje do karty pacjentki kontrole piersi. No i wykrył mi włókniaka,więc byłam mu bardzo wdzięczna, za jego podejście.
Sylwucha Twoja Kruszynka ciut mniejsza od mojej, tak jak ostatnio więc pewnie się to zgadza, szczególnie,ze ja mam wg usg parę dni wcześniej termin, ale zostawiłam na BBF ten termin z OM.
Melduje też,że moje rozstępy nie zniknęły przez nocSą za to cienkie i białe i mój mąż powiedział,że takie się nie liczą, bo on ma grube fioletowe. No więc jak tu się przejmowac jak inni maja gorzej
A jeszcze mam pytanie. Na pewno był ten temat,ale powiedzcie jaki płyn do higieny intymnej po porodzie? tantum rosa? Nie uzywałam nigdy i tam piszą,że to jakis proszek i że z tego sie płyn do irygacji robi? To działa? I jak to sie stosuje?
A jak bym chciała taki normalny żel do mycia? To jaki polecacie? Jest jakiś dobry na okres połogu? Z góry dziekuuję za odp.
Miłego dnia!
Dziewczyny podpisuję się pod pytaniem Rudzikamnie również interesuje, jaki płyn do higieny intymnej kupić do używania po porodzie i w okresie połogu. tantum rosa kupiłam do podmywania się, ale chciałabym również jakiś normalny płyn do higieny intymnej do używania pod prysznicem. No i jaki żel pod prysznic, żeby nie drażnił Maleństwa zapach podczas karmienia.
-
Dzisiaj popołudniu Kacper idzie znów na urodziny do koleżanki z klasy. A ja mam takiego lenia, że na samą myśl o bajkolandzie i siedzeniu tam przez trzy godziny dostaję gęsiej skórki. Mój Syn imprezuje więcej niż ja i Mąż razem wzięci
Arwi, Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Ja póki co nie mam ani jednego rozstępu. W poprzedniej ciąży używałam kremu Mustela i stosowałam go codziennie wieczorem. Teraz kupiłam balsam z Ziaja i stosuję go, jak mi się przypomni. Nigdy nie używałam żadnych olejków itp, bo nie znoszę ich konsystencji.
Teraz dużo z Was poleca do pielęgnacji olej kokosowy i migdałowy, a ja nie mogę się przełamać. Mój Syn też nie lubi żadnych olejków, oliwek itp. - pewnie ma to po mamusi
Chyba nie mam predyspozycji do powstawania rozstępów. A jeśli jakieś wyjdą, to trudno, przecież nie możemy być idealne w każdym caluKobiety i tak jesteśmy najpiękniejsze, najmądrzejsze, najwspanialsze i najkochańsze (no i oczywiście skromne
). Teraz nie jest ważna nasza waga, rozstępy, cellulit itp. tylko to, żeby nasze Maleństwa zdrowo rosły i szczęśliwie i bezpiecznie przyszły na świat
a większość mężczyzn i tak nie dostrzega tych małych niedociągnięć naszego ciała i pewnie nawet nie wiedzieliby co to są rozstępy i cellulit, gdybyśmy my tego tak nie przeżywały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:07
Kamilutek, aneta.be, Mabelle, Rudzik, Madu1611, sylwucha89, Camilia, Maniuś, messy99 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, u mnie zmiana kodu na 3 z przodu
ale leci!
Co do higieny intymnej ja mam ten proszek tantum rosa i też nie do końca wiem jak go używać, więc też dołączam do pytaniaa do tego z firmy Dzidziuś mam płyn do higieny intymnej, przeczytałam na srokao że ma bardzo dobry skład więc się skusiłam, zobaczymy
MEGI81, dewa, Arwi, Rudzik, sylwucha89, Maniuś, Breezee, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Hej:-)
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)
Po porodzie używałam do higieny intymnej białego jelenia, i do tej pory używam, jest super.
Ja też odpukać nie mam rozstępów, choć brzucholek pokaźnych rozmiarów, używam mustelli teraz i w poprzedniej ciąży.
Po wczorajszej wizycie mała starsza o ok. dwa tygodnie z wymiarów bo ginka jej nie "zważyła", ale 22 marca usg III trymestru to będę wiedzieć jaka jest duża;-)
MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Cześć Mamusie
trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję udanych wizyt
co do rozstępów- na chwile obecną nie mam nowych;) ale za to mam stare po szybkim wzroście jako nastolatka, więc nawet jak się pojawią nowe to hmm mam je w nosie
Dziś moja Mała szalała od rana - chyba eutyrox tak na nią podziałał
po śniadanku- kanapki z majonezem i schabowym ( masakra!) pzeszło jej ;P może po prostu głodna była
My dziś idziemy na SR i będziemy słuchać serduszka !cieszy mnie to strasznie
Mam pytanko do Dziewczyn z łóżeczkami 140x70:) jaką pościel? 120x90 czy 100x135?
chociaż wiem, że na początek nie potrzebna ale chce już nabyc i się zastanawiam jaka
Milego i słonecznego dnia !Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Mnie wysuszają wszystkie preparaty, które mają w składzie Sodium Laureth Sulfate, więc staram się ich unikać. Niestety Biały Jeleń je ma.
A Tantum Rosa podobno można kupić już w roztworze, gotowy do psikania czy polewania. Nie kupuję, bo po cesarce mi się nie przyda.
Na blizny pocesarskie polecam Contractubex w maści ew. Heparin (nie wiem, czy w pl jest dostępna, w DE można bez problemu kupić), pięknie rozmywają zgrubienia i zbliznowacenia, jeśli ktoś ma do tego skłonności. Ale można je stosować dopiero jak rana się zagoi.
Strasznie mi się dzisiaj kręci w głowie, przez to obijam się o wszystkie sprzęty i ściany.
MEGI81 wrote:A biały jeleń to szare mydło? może to głupie pytanie, ale nawet nie wiem czego w drogeriach szukać
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Mnie wysuszają wszystkie preparaty, które mają w składzie Sodium Laureth Sulfate, więc staram się ich unikać. Niestety Biały Jeleń je ma.
moje mydło szare, Pro formula z tesco, ma Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate i Sodium Chloride pod koniec składu.Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Imię_Róży wrote:Hej:-)
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)
Po porodzie używałam do higieny intymnej białego jelenia, i do tej pory używam, jest super.
Ja też odpukać nie mam rozstępów, choć brzucholek pokaźnych rozmiarów, używam mustelli teraz i w poprzedniej ciąży.
Po wczorajszej wizycie mała starsza o ok. dwa tygodnie z wymiarów bo ginka jej nie "zważyła", ale 22 marca usg III trymestru to będę wiedzieć jaka jest duża;-)
Którego żelu używasz, bo jest kilka rodzajów?