X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju ciesze sie bardzo z szyjki! Oby tak dalej! :)
    Tylko pamiętaj by dalej sie oszczedzac a nie zebys latac zaczeła teraz.

Co ja dzisiaj bede robic?! chyba poodpoczytam, bo nic w planach nie mam poza pazurami na wieczor :P

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik podziwiam Cię za spokój ja jak zobaczyłam pierwsze rozstępy to dwa dni miałam ciężką depresję ;)

Dewa ja od dwóch dni nie oddycham tylko sapię jak stara lokomotywa bo nie mogę głębokiego wdechu wziąć. Podobno tak może być bo macica jest już bardzo wysoko i uciska coraz bardziej przeponę.

Monika, Gonia powiem szczerze, że te pomiary u mojej gin traktuję orientacyjnie bo ma słaby sprzęt i usg trwa 3 minuty. W 30 tyg idę na badanie III trymestru do lekarza z certyfikatem i usg 3d więc wtedy będę cos dokładniej wiedziała. Co nie zmienia faktu że chciałabym aby siostra poszła w ślady brata i urodziła się długa i szczupła ok 3300 g ;) większego dziecka niż 3,5 kg nie wyobrażam sobie urodzić naturalnie ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, ja też sapię jak stary dziad - płytko, szybko i głośno. Nie mogę porządnie powietrza nabrać, bo mam wrażeniem że mi się jakiś tydzień temu płuca skurczyły, i ciągle jestem w "niedodechu". Do tego mam cały czas obrzekniętą śluzówkę w nosie przez hormony i oddychanie nosem jest zupełnie nieefektywne, więc oddycham ustami, co sprawia, że w nocy... chrapię :)
    Po raz pierwszy Chłop ma szansę przekonać się, co znaczy spanie w jednym łóżku z chrapiącym osobnikiem.

MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tylko się przywitam i zmykam do nauki.

Co do piersi, to dla mnie jest wizytówka lekarza jak traktuje sprawę badania piersi. Dobry lekarz powinien to zrobić,bez proszenia go o to. Mój gin na pierwszej wizycie od razu robił USG bo powiedział,że wpisuje do karty pacjentki kontrole piersi. No i wykrył mi włókniaka,więc byłam mu bardzo wdzięczna, za jego podejście.

Sylwucha Twoja Kruszynka ciut mniejsza od mojej, tak jak ostatnio więc pewnie się to zgadza, szczególnie,ze ja mam wg usg parę dni wcześniej termin, ale zostawiłam na BBF ten termin z OM.

Melduje też,że moje rozstępy nie zniknęły przez noc :P Są za to cienkie i białe i mój mąż powiedział,że takie się nie liczą, bo on ma grube fioletowe. No więc jak tu się przejmowac jak inni maja gorzej :P

A jeszcze mam pytanie. Na pewno był ten temat,ale powiedzcie jaki płyn do higieny intymnej po porodzie? tantum rosa? Nie uzywałam nigdy i tam piszą,że to jakis proszek i że z tego sie płyn do irygacji robi? To działa? I jak to sie stosuje?
    A jak bym chciała taki normalny żel do mycia? To jaki polecacie? Jest jakiś dobry na okres połogu? Z góry dziekuuję za odp.

Miłego dnia!

MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju, Sylwucha, gratulacje! Ważne, że dzieciaki to okazy zdrowia :)
    Teraz dopiero widać, jak bardzo różnie nasze maluchy przybierają na wadze, od Kruszynek jak u Sylwuchy, po dorodne chłopaki :) Super!

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również często łapię zadyszkę i mam trudności z normalnym głębokim oddychaniem. Czasami aż mnie właśnie boli pod mostkiem i żebrami. Mówiłam o tym lekarzowi i okazuje się, że to macica rozrasta się i ściska wszystko w środku, dlatego ten dyskomfort.

Ju gratuluję szyjki i udanej wizyty

Ogólnie Dziewczyny gratuluję Wam ślicznych Maluszków i samych dobrych wiadomości z wizyt.
    Za wszystkie dzisiaj wizytujące trzymam mocno kciuki

Espera Wy płacicie za przechowywanie krwi pewnie zgodnie z cennikiem, który obowiązywał w dniu podpisania umowy.
    Jeśli ktoś z naszych znajomych zdecyduje się ją pobrać i zgłosimy to na stronie, to wtedy będziemy mieć opłatę roczną zmniejszoną o połowę na jeden rok.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane w 8 miesiącu!!! <3 <3 <3 za miesiąc oszaleję ze szczęścia!!

Zdjęcie proszę bardzo. Na pocieszenie dla niektórych, moje stare rozstępy ;) mam i żyję. Lustro syf, nie będę od męża oczekiwać, że umyje, bo i tak ledwo żyje.
    91314c7de6986f07med.jpg

Kamilutek, MEGI81, Arwi, Martchen, GoNia1979, Mabelle, ag194, Rudzik, amilka87, Madu1611, sylwucha89, Camilia, Maniuś, Breezee, Hope_, rybka33, mon!ta^, messy99, monika_89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Hej dziewczyny, tylko się przywitam i zmykam do nauki.

Co do piersi, to dla mnie jest wizytówka lekarza jak traktuje sprawę badania piersi. Dobry lekarz powinien to zrobić,bez proszenia go o to. Mój gin na pierwszej wizycie od razu robił USG bo powiedział,że wpisuje do karty pacjentki kontrole piersi. No i wykrył mi włókniaka,więc byłam mu bardzo wdzięczna, za jego podejście.

Sylwucha Twoja Kruszynka ciut mniejsza od mojej, tak jak ostatnio więc pewnie się to zgadza, szczególnie,ze ja mam wg usg parę dni wcześniej termin, ale zostawiłam na BBF ten termin z OM.

Melduje też,że moje rozstępy nie zniknęły przez noc :P Są za to cienkie i białe i mój mąż powiedział,że takie się nie liczą, bo on ma grube fioletowe. No więc jak tu się przejmowac jak inni maja gorzej :P

A jeszcze mam pytanie. Na pewno był ten temat,ale powiedzcie jaki płyn do higieny intymnej po porodzie? tantum rosa? Nie uzywałam nigdy i tam piszą,że to jakis proszek i że z tego sie płyn do irygacji robi? To działa? I jak to sie stosuje?
    A jak bym chciała taki normalny żel do mycia? To jaki polecacie? Jest jakiś dobry na okres połogu? Z góry dziekuuję za odp.

Miłego dnia!

Dziewczyny podpisuję się pod pytaniem Rudzika :) mnie również interesuje, jaki płyn do higieny intymnej kupić do używania po porodzie i w okresie połogu. tantum rosa kupiłam do podmywania się, ale chciałabym również jakiś normalny płyn do higieny intymnej do używania pod prysznicem. No i jaki żel pod prysznic, żeby nie drażnił Maleństwa zapach podczas karmienia.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj popołudniu Kacper idzie znów na urodziny do koleżanki z klasy. A ja mam takiego lenia, że na samą myśl o bajkolandzie i siedzeniu tam przez trzy godziny dostaję gęsiej skórki. Mój Syn imprezuje więcej niż ja i Mąż razem wzięci :)

Arwi, Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam ani jednego rozstępu. W poprzedniej ciąży używałam kremu Mustela i stosowałam go codziennie wieczorem. Teraz kupiłam balsam z Ziaja i stosuję go, jak mi się przypomni. Nigdy nie używałam żadnych olejków itp, bo nie znoszę ich konsystencji.
    Teraz dużo z Was poleca do pielęgnacji olej kokosowy i migdałowy, a ja nie mogę się przełamać. Mój Syn też nie lubi żadnych olejków, oliwek itp. - pewnie ma to po mamusi ;)

Chyba nie mam predyspozycji do powstawania rozstępów. A jeśli jakieś wyjdą, to trudno, przecież nie możemy być idealne w każdym calu ;) Kobiety i tak jesteśmy najpiękniejsze, najmądrzejsze, najwspanialsze i najkochańsze (no i oczywiście skromne ;) ). Teraz nie jest ważna nasza waga, rozstępy, cellulit itp. tylko to, żeby nasze Maleństwa zdrowo rosły i szczęśliwie i bezpiecznie przyszły na świat :) <3 a większość mężczyzn i tak nie dostrzega tych małych niedociągnięć naszego ciała i pewnie nawet nie wiedzieliby co to są rozstępy i cellulit, gdybyśmy my tego tak nie przeżywały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:07

Kamilutek, aneta.be, Mabelle, Rudzik, Madu1611, sylwucha89, Camilia, Maniuś, messy99 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z higieną miejsc intymnych zaraz po porodzie stawiam na szare mydło, podobno po nim się dobrze goi wszystko.

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie zmiana kodu na 3 z przodu :) ale leci!

Co do higieny intymnej ja mam ten proszek tantum rosa i też nie do końca wiem jak go używać, więc też dołączam do pytania :D a do tego z firmy Dzidziuś mam płyn do higieny intymnej, przeczytałam na srokao że ma bardzo dobry skład więc się skusiłam, zobaczymy

MEGI81, dewa, Arwi, Rudzik, sylwucha89, Maniuś, Breezee, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Z higieną miejsc intymnych zaraz po porodzie stawiam na szare mydło, podobno po nim się dobrze goi wszystko.

A biały jeleń to szare mydło? może to głupie pytanie, ale nawet nie wiem czego w drogeriach szukać :/

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)

Po porodzie używałam do higieny intymnej białego jelenia, i do tej pory używam, jest super.

Ja też odpukać nie mam rozstępów, choć brzucholek pokaźnych rozmiarów, używam mustelli teraz i w poprzedniej ciąży.

Po wczorajszej wizycie mała starsza o ok. dwa tygodnie z wymiarów bo ginka jej nie "zważyła", ale 22 marca usg III trymestru to będę wiedzieć jaka jest duża;-)

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ;)

trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję udanych wizyt :)

co do rozstępów- na chwile obecną nie mam nowych;) ale za to mam stare po szybkim wzroście jako nastolatka, więc nawet jak się pojawią nowe to hmm mam je w nosie ;D

Dziś moja Mała szalała od rana - chyba eutyrox tak na nią podziałał :D
    po śniadanku- kanapki z majonezem i schabowym ( masakra!) pzeszło jej ;P może po prostu głodna była :D

My dziś idziemy na SR i będziemy słuchać serduszka ! ;D cieszy mnie to strasznie :D

Mam pytanko do Dziewczyn z łóżeczkami 140x70:) jaką pościel? 120x90 czy 100x135?
    chociaż wiem, że na początek nie potrzebna ale chce już nabyc i się zastanawiam jaka :D

Milego i słonecznego dnia !:D

Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wysuszają wszystkie preparaty, które mają w składzie Sodium Laureth Sulfate, więc staram się ich unikać. Niestety Biały Jeleń je ma.

A Tantum Rosa podobno można kupić już w roztworze, gotowy do psikania czy polewania. Nie kupuję, bo po cesarce mi się nie przyda.

Na blizny pocesarskie polecam Contractubex w maści ew. Heparin (nie wiem, czy w pl jest dostępna, w DE można bez problemu kupić), pięknie rozmywają zgrubienia i zbliznowacenia, jeśli ktoś ma do tego skłonności. Ale można je stosować dopiero jak rana się zagoi.

Strasznie mi się dzisiaj kręci w głowie, przez to obijam się o wszystkie sprzęty i ściany.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!!! Trzymajcie kciuki! Zaraz idziemy zobaczyć to nowe mieszkanie! Oby nie było w fatalnym stanie, oby oby! :D

Kamilutek, Martchen, MEGI81, GoNia1979, Mabelle, Arwi, Rudzik, amilka87, sylwucha89, Camilia, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    A biały jeleń to szare mydło? może to głupie pytanie, ale nawet nie wiem czego w drogeriach szukać :/
    biały jeleń ma swoje "szare mydło" z tego co pamiętam, a w żelu czy płynie to nie wiem.

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Mnie wysuszają wszystkie preparaty, które mają w składzie Sodium Laureth Sulfate, więc staram się ich unikać. Niestety Biały Jeleń je ma.

moje mydło szare, Pro formula z tesco, ma Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate i Sodium Chloride pod koniec składu.

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Hej:-)
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)

Po porodzie używałam do higieny intymnej białego jelenia, i do tej pory używam, jest super.

Ja też odpukać nie mam rozstępów, choć brzucholek pokaźnych rozmiarów, używam mustelli teraz i w poprzedniej ciąży.

Po wczorajszej wizycie mała starsza o ok. dwa tygodnie z wymiarów bo ginka jej nie "zważyła", ale 22 marca usg III trymestru to będę wiedzieć jaka jest duża;-)

Którego żelu używasz, bo jest kilka rodzajów?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ