X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma energii w nadmiarze i mogłaby mi przysłać? Jestem tak zmęczona, że padam na mordkę, a nie wstałam jeszcze z łóżka (no dobra, wstałam z Chłopem na śniadanie, ale to się nie liczy) i nie zrobiłam jeszcze nic poza prasówką...
    Nie mam siły nic a nic. Niemoc totalna.

Jutro lecę do stolycy do hematologa, wracam w sobptę rano. Mam nadzieję, że mnie wpuszczą na pokład z tym wielkim brzuchem. Dobrze, że nie muszę tłuc się pociągiem po 5 godzin w każdą stronę.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:03

bbee, Kamilutek, Martchen, aneta.be, ag194, MEGI81, Rudzik, sylwucha89, GoNia1979, Camilia, Maniuś, Breezee, rybka33, messy99, monika_89, mon!ta^ lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu :)

Ju i Sylwucha gratuluję dzieciaczków :) A dzisiaj ktoś wizytuje?

Dewa oby mieszkanie było piękne i gotowe do zamieszkania :)

Ja też kupiłam tantum rosa do robienia roztworu. Kupię też szare mydło z białego jelenia do mycia ciała o takiego, ma też inne zastosowanie więc napewno wykorzystam :)
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20860,mydlo-naturalne-w-kostce.html
    A płynu do higieny intymnej nie zmieniam bo jestem bardzo wrażliwa (nie mogę np, używać zapachowych podpasek, wkładek czy nawet papieru toaletowego) i znalazłam swój ideał - Lactacyt plus. Ma dobry skład, niskie pH i jest bezzapachowy, o taki
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Lactacyd-Plus-plyn-ginekologiczny-go-higieny-intymnej-200-ml,103679,7210

bbee, Kamilutek, ag194, MEGI81, Rudzik, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 31 tc i 8 miesiąc

Noc niestety z wymiotami, jakieś zatrucie. Już lepiej

Miłego dnia!

bbee, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi ginekolog i położna powiedzieli, żeby nie używać mydła w kostce bo to siedlisko bakterii. poza tym po porodzie kazali mi osuszać krocze jednorazowym, miękkim ręcznikiem papierowym.

właśnie rozmawiałam ze swoją położną i kazała mi kupić Biały Jeleń PRObiotic Specjalistyczna emulsja do higieny intymnej.

przejrzałam też analizy Sroka i też to poleca ze względu na skład.

Mąż pojechał na siłownię i ma mi tego później poszukać, a jak nie będzie to zamówię ze sklepu internetowego Polleny Ostrzeszów. sroka poleca też Dzidziuś dla mamy płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie

może którejś z Was się przyda.

Rudzik lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mydło jest siedliskiem bakterii, tylko pojemnik na to mydło, trzeba go czyścić :) nie zostawiać tam bagienka.

Arwi, Leirion, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:03

Rudzik, bbee, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    U mnie noc okropna :( budzilam sie cala mokra, zmienialam koszulkę bo wygladala tak jakbym spod prysznica wyszla. Bezzapachowa jakby woda z organizmu
    Do tego rano wstałam slaba a jadac z corka do szkoły ledwo dojechałam złapał mnie taki bol brzucha
    Po drodze zadzwoniłam do lekarza ( rodzinny ) i przyjela mnie
    Obmacala, osluchala, zmierzyla ciśnienie i nic nie znalazla co by ja niepokoilo
    Do tego idac do ubikacji zauważyłam mokra bielizne i to tak solidnie
    Zaden kolor po prostu mokra bezzapachowo

Nie mam pojecia czy to uplawy ( wczesniej nie miałam zadnych a jak juz to bylo widac, ze to sa uplawy)

W szpitalu kazali odpocząć i jak sie powtórzy przyjechac na oddział
    Na razie spokój nic sie nie dzieje... czuje sie slabo ale to pewnie też powód zle przespanej nocy

Ja teraz do higieny intymnej używam płynu z ziaja i poki co bez problemów

Trzymam kciuki za wizytujace ja mam dzis tez wyznaczona prywatnie wizyte na 20:20 ale na chwilę obecna nie nadaje sie, zeby jechac... jestem teraz pod kontrola szpitala usg miałam dwa dni temu wiec chyba sobie daruje wizytowanie prywatnie tym bardziej, ze to daleko
    Chyba, ze ból powroci to pojade zeby mnie ginekolog polski ogladnal ale nastawiam sie psychicznie, ze musze zaczac ufac opiece w szpitalu tym bardziej, ze szpital słynie z dobrej opinii a ja jestem w takim tygodniu ciazy, ze juz na poważnie biora kazda dolegliwośc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 12:31

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jak wolisz mydło w płynie to biały jeleń też ma takie zwykłe szare:
    http://www.sklep.pollena.com.pl/bialy-jelen-naturalne-mydlo-plynie-500ml-p-328.html

Carolina współczuje ciężkiej nocy i stresu. Może skoro byłaś cała mokra to i bielizna była mokra. Odpoczywaj, obserwuj i w razie czego jedź od razu do szpitala. A cukry masz dobre, może to coś z cukrzycą związane (jakieś spadki albo wzrosty)?

MEGI81 lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym porodzie stosowałam Lacibios Femina PREGNA i Biały Jeleń. Po połogu i jak to się pokończyło wróciłam do mojego Lactacydu :)

Sylwucha, Rudzik to nasze maleństwa idą łeb w łeb z wagą. Mój dziedzic waży 1050 :)

oczywiście nie mam żadnego zdjęcia... z córką mam takie zrobione w 3D jej buźki, a mały jest tak ułożony, że raczej nie będzie możliwości zrobienia mu takiego zdjęcia :( nawet jajka zakrył... wstydzioch!

sylwucha89, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście podmywałam się, a raczej przepłukiwałam po każdej wizycie w toalecie roztworem z tantum rosa.

MEGI81 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    nie mydło jest siedliskiem bakterii, tylko pojemnik na to mydło, trzeba go czyścić :) nie zostawiać tam bagienka.

To trzeba by było kilka razy dziennie mydelniczkę wyparzać. Dlatego w domu mam tylko mydła antybakteryjne w płynie, bo szkoda mi czasu na takie czynności. A już znalazłam też szare mydło w płynie :) ja na tym punkcie mam zboczenie i codziennie wymieniam w domu wszystkie ręczniki i ścierkę w kuchni, nie mówiąc już o gąbce w kuchni, która jest tylko sporadycznie używana a i tak co tydzień wymieniana. tak samo gąbki w łazience, co tydzień do śmietnika.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tantum rosa to ja rozrabialam proszek w butelce z dziobkiem tylko bez niekapka i po każdej wizycie w toalecie spsikiwałam ranę i okolice, nadmiar osuszałam ręcznikiem papierowym ale nie bezpośrednio na szwach. Kolezanka używała takiej butelki jakby z płynu do mycia szyb i też chwaliła. KPomimo dużych upałów rana goiła się bardzo szybko. W kąpieli stosowałam jakiś płyn intymny z korą dębu z polecenia koleżanki i też był ok ale firmy nie pamiętam.. A na bieliznę po nacięciu dostałam receptę na maść od mojej gin i muszę przyznać że jest praktycznie niewidoczna. Także tym razem też się zaopatrzę w ten sam zestaw i mam nadzieję, że gorzej nie będzie ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Ja używam na codzień żel do higieny intymnej "Biały Jeleń" i po porodzie też go używałam. Poniżej link, który to dokładnie.
    https://aptekagemini.pl/bialy-jelen-hipoalergiczny-zel-do-higieny-intymnej-z-aloesem-500ml.html

Wczoraj wieczorem musiałam wziąć No-Spę, miałam jakby skurcze w dole brzucha (macicy?) tak po lewej stronie. Rano już wszystko ok. Macie czasami jakieś skurcze?

MEGI81 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:
    Dokładnie :) U mnie na SR położna mówiła, żeby używać szarego mydła tylko w kostce, bo najlepiej wysusza, a te w płynie zostawiają zawsze jakąś powłoczkę. I że do krocza ma być osobny ręcznik, żeby bakterii z innych części ciała nie przenieść.

tylko do każdego podmywania krocza musisz brać świeży ręcznik, bo na wilgotnym w zastraszającym tempie mnożą się bakterie, grzyby itp. dlatego wygodniejszy jest papierowy. ja nawet teraz w ciąży stosuję często ręczniki jednorazowe. odpukać tylko raz w życiu, po kilkuletnim korzystaniu z basenu, miałam niewielką ilość bakterii w moczu. nie pamiętam tylko, czym myłam się w pierwszej ciąży po porodzie, ale wiem, że było to coś polecone przez poprzedniego ginekologa i byłam zadowolona. też wtedy korzystałam z papierowych ręczników, tylko trzeba kupić takie żeby się nie rozwarstwiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:13

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Megi jak wolisz mydło w płynie to biały jeleń też ma takie zwykłe szare:
    http://www.sklep.pollena.com.pl/bialy-jelen-naturalne-mydlo-plynie-500ml-p-328.html

Carolina współczuje ciężkiej nocy i stresu. Może skoro byłaś cała mokra to i bielizna była mokra. Odpoczywaj, obserwuj i w razie czego jedź od razu do szpitala. A cukry masz dobre, może to coś z cukrzycą związane (jakieś spadki albo wzrosty)?

właśnie na ich stronie znalazłam :) ma ten sam skład co to w kostce :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    No i oczywiście podmywałam się, a raczej przepłukiwałam po każdej wizycie w toalecie roztworem z tantum rosa.

Ja po każdej wizycie w toalecie się myłam w bidecie, a później podmywałam tantum rosa. Teraz będę robiła dokładnie tak samo, tylko nie będę musiała za każdym razem robić tego roztworu, bo zaopatrzyłam się w Gemini w takie buteleczki chyba po 140 ml gotowe do natychmiastowego użycia :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju my jesteśmy z ostatniego tygodnia maja więc nasze maleństwa będą się sporo różniły wagą od tych z początku :) teraz dzieciaki tak szybko rosną, że każdy tydzień to już różnica :) najważniejsze, że zdrowe i śliczne ;)

Ja również nie używam mydła w kostce, ale głównie dlatego, że ich po prostu nie lubię :)

Dewa mocno trzymam kciuki aby mieszkanie okazało się idealne dla Was!! Daj znać w wolnej chwili.

Kamilutek chyba do 34 tygodnia można latać więc problemów nie będą robić. Życzę udanej podróży bez żadnych niespodzianek i pamiętaj zabierz ze sobą kartę ciąży.

Carolina obserwuj się i jak coś jedź do szpitala, lepiej pojechać raz za dużo niż później mieć wyrzuty sumieniem, że się czegoś nie sprawdziło. A może miałaś duży spadek cukru? Mierzyłaś w tym czasie glukozę?

Dziękuję bardzo za wszystkie wczorajsze kciuki!! :)

rybka33 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wylewałyście całe pół litra tego roztworu z tantum rosa, czy było to na kilka razy?

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie mydła, to ja lactacyd odstawiłam, kupiłam sobie taki oto płyn :)
    pollena-ostrzeszow-dzidzius-dla-mamy-plyn-ginekologiczny-dla-kobiet-w-ciazy-po-porodzie-d40099_1_0013.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:27

MEGI81, Forbidden, rybka33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ