MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Też właśnie czekam na wiadomości od Breeze. Daj nam znać, czy wszystko dobrze!
Ja twardnienie czuje mniej wiecej od miejsca gdzie zaczyna mi się macica, czyli kilka cm nad pępkiem i cały brzuch aż do dołu. Chociaż ostatnio coraz trudniej mi rozpoznać czy to dziecko czy napinanie się.
-
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi co do płynów do higieny intymnej.
Ja tylko dodam,że odkryłam do tantum rosa jest specjalny irygator na gemini, nie jest drogi,więc chyba kupię. https://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-irygator-3-konc.html
Trzymam kciuki za wizytujące! -
Spirit właśnie na górze jest dno macicy i to ono napina się podczas skurczu.
U mnie zazwyczaj twardnieje cała macica.
Ja mam nadzieję że Breezee nadrabia stracony czas z mężem w domu i dlatego się nie odzywa.
Kofeina a co tam u Ciebie?
Uszczesliwiona odezwij się do nas! -
Mo twardnieje okolo 10 razy dziennie i roznie nie raz prawie cala nie raz tylko czesc i czesto az brzuch tak wystaje mocno ale to na pewno nie.dzidzia wypycha
-
W ogóle nie wiem, o czym mówicie, jak mówicie o napinaniu się macicy i skurczach. Albo w ogóle ich nie mam, albo nie potrafię rozpoznać.
Ostatnio na wizycie gin pokazywał mi, jak czuć skurcze pod dłonią, ale i tak nic z tego pokazywania nie wyniosłam. Zaczynam schizować, że nie rozpoznam skurczów porodowych i urodzę na terakcie w kuchni, w przerwie między siekaniem cebuli a myciem naczyń.
Bezimienna też się długo nie odzywała, albo przegapiłam jej posta.ojejku, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:W ogóle nie wiem, o czym mówicie, jak mówicie o napinaniu się macicy i skurczach. Albo w ogóle ich nie mam, albo nie potrafię rozpoznać.
Ostatnio na wizycie gin pokazywał mi, jak czuć skurcze pod dłonią, ale i tak nic z tego pokazywania nie wyniosłam. Zaczynam schizować, że nie rozpoznam skurczów porodowych i urodzę na terakcie w kuchni, w przerwie między siekaniem cebuli a myciem naczyń.
Bezimienna też się długo nie odzywała, albo przegapiłam jej posta.Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Na wysokości jak kończy Ci się macica u mnie to ok 8 cm nad pępkiem.
-
Rudzik - ja uzywałam tantum rosa rozrabiałam w dużej butli z wodą i wlewałam do takiej butelki do irygacji zatok co jaks ie nacisnelo to lecialo troche pod cisnieniem, zeby rany nie dotykac i nie podrażniać. robilam tak co wizyte w toalecie a potem osuszalam ręcznikiem papierowym (np queen z biedry, wazne by sie nie rozwarstwiał), plyn to z bialego jelenia miałam ale w plynie.
Ja tanrum rosa rozrabialam w 1,5 litra i uzywalam przez caly dzien, jk brakło to dorabiałam.
Martchen ja do 140x70 mam 100x135.
Megi biały jelen prEbiotic?? bo probiotic nie widze w gemini...
Martchen, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Hejo kobetki
U mnie noc masakra, bolał mnie brzuch.Na początku miałam taki jakby ból po lewej stronie podbrzusza, potem doszedł ból żołądka , a potem to już bolał mnie chyba cały brzuch
Wzięłam 2x magnez, nospe max i dalej bolało.Dopiero po spasmolinie przeszło.
Teraz czasem czuje takie delikatne pobolewania w podbrzuszu, ale jak chodzę.
Cały dzień prawie leżę i odpoczywam.Mała szaleje w brzuchu, co mnie baaardzo cieszy. Jeżeli do jutra będę czuła te pobolewania w dole brzucha to się przejdę na IP. Ile to się trzeba nastresowac zanim się urodzi.Żeby chociaż do polowy kwietnia odciągnąć w dwupaku
-
Ja w pierwszej ciąży skurczy nie czułam, ale porodowych skurczybykow nie przegapiłam.
Teraz mam te skurcze bh i je czuje i to dość intensywnie, muszę na chwile przystanąć i wziąć pare oddechów bo mi sie aż słabo robi. Ale to mam tak z 6-7 razy na dobę, głównie jak pójdę na spacer.
Zaraz lecę na basen dla ciężarnych
Co do tantum rosa ja używałam tylko to i papier do osuszania na dole, miałam rozrobione w butelce z dziobkiem i to wystarczyło,
Co do podkładów to tylko te specjalne, albo ze szpitala nie próbujcie allways, ja raz założyłam jak mniej leciało ale miałam jeszcze szwy i tarło o ta siateczkę okropne to było szybko zdjęłam. Potem jak już nie miałam szwów to tez długo nie mogłam podpasek z siateczka używać za delikatna tam byłam na dole.MEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Współczuję nerwów, ale bądź dobrej myśli, bo jeszcze wszystko mogą ustabilizować. A magnezu w kroplowce nie dostaniesz? Jest dużo większa dawka, ja miałam 2 kroplówki dziennie. U mnie nie było różowo, a dało się ustabilizować. Modlę się za Was i trzymam kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:25
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina