MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
absolutnie nie zmieniajcie płynu/zelu do higieny intymnej po porodzie! Ten co zawsze, organizm jest do niego przyzwyczajony, nie chcecie chyba sobie zafundować alergii, pieczenia itd bo coś nie podpasuje w nowym, nie wiadomo jak zareagujecie. Chcecie zmienic to teraz dobry czas.
jesli chodzi o tantum rosę to na sr u mnie połozna mówiła że najlepiej kupić rozpylacz/spray, wlać roztwór i tak psikać, wydajniejszy i wszystko ładnie skropi
sylwucha to nie jest koncert życzeńa tak serio to na prawdę życze taiego dzieciaczka, taki akurat do rodzenia
bbee ważne ze sposób skuteczny
kamilutek rozpoznasz skurczemoże po prostu Cię nie męczą i tyle. Ja przy Paul nie miałam w ciązy w ogóle
Arwi pogadaj tam z Kuba żeby posiedział chociaż z 5/6 tygodni jeszce
breezee cudowne wiadomości
julita żyjesz?
asin może chodziło o to, że łożysko zaczyna się starzeć?Breezee, sylwucha89, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja dzisiaj po wizycie. Szynka ok. Mały ma 2 kg!! Mówiłam że będzie miał 4,5 na bank.
Po pracy mąż mnie wziął na sushi a potem na 19 na koncert Organka. Z najstarszym synem byliśmy bo moje dzieci uwielbiająposzalalam 2 godz, teraz można iść spać. Do jutra
monika_89, Arwi, zastrzeŻona, Moniqaaa, Kamilutek, Mabelle, Breezee, Hope_, sylwucha89, MEGI81, Rudzik, Camilia, GoNia1979, Martchen, gaja_1, amilka87, ag194, Karissa, Maniuś, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Ja dzisiaj po wizycie. Szynka ok. Mały ma 2 kg!! Mówiłam że będzie miał 4,5 na bank.
Po pracy mąż mnie wziął na sushi a potem na 19 na koncert Organka. Z najstarszym synem byliśmy bo moje dzieci uwielbiająposzalalam 2 godz, teraz można iść spać. Do jutra
To dobrze, że szynka ok
Moniqaaa, Foremeczka, Kamilutek, Mabelle, Hope_, MEGI81, aneta.be, Rudzik, Martchen, ag194, Karissa lubią tę wiadomość
-
Wiem że nie powinnam się przemęczać, ale tak mnie ciągnie po takim nic nierobieniu. Zobaczymy jak mi będzie szło z tym prasowaniem, ale i tak z połowę zostawię Marcinowi, albo u więcej jak będzie dokładny.
Myślałam też poszyc jakieś ozdoby dla Małej. Macie jakieś strony z pomysłami? Jakieś girlandy na łóżeczko, falbanki, coś nad łóżeczko. Matka wyrodna nic córce nie uszyła, a to mój wyuczony zawód i mimo że zmieniłam kierunek nauki, to dalej dość dobrze to robię. Mogłabym też coś pohaftowa, np taką falbanę haftem riszerie (zapomniałam jak się to pisze po francusku), albo zwykłym krzyżykowym. Nie wiem czy to jeszcze modne. Znalazlam takie serduszka, misie, lub chmurki z kroplami. Dosc ciekawie to wyglada. Jak macie jakieś pomysły to byłoby super.amilka87 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Ja się położyłam i wstalam z bólem brzucha. Podbrzusze mi dokucza, bole jak na okres. Tragedii nie ma ale jakiś taki dyskomfort... Im bliżej do wizyty tym bardziej panikuje ze coś się dzieje - do wtorku tak daleko... Biorę 2,asparginy rano, 2 wieczorem a i tak cos ciągle lapie. Mala ladnie harcuje wiec chyba jej tam dobrze, może mi na cos uciska?
-
Przypomniałyście mi, że istnieje coś takiego jak" Saga o Ludziach Lodu", którą czytałam dawno temu z zapartym tchem dwukrotnie. Więc Marcin przywiózł mi wczoraj 3 książki do szpitala. Dziękuję Wam za przypomnienie.
bbee, Mabelle, Ju14, Karissa lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Dzień dobry
Słonko świeci, ptaszki śpiewają, a ja zaczynam 31 tydzień i 8 miesiąc ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 08:11
Kleopatra, Mabelle, monika_89, sylwucha89, Rudzik, Kamilutek, Camilia, Arwi, Martchen, Breezee, bbee, GoNia1979, Karissa, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas szaro, buro i ponuro.Depresji można dostać przy tej pogodzie.
Arwi, daj znać potem jaka decyzję podjęli lekarze.Kuba jeszcze posiedzi w brzuchu, gdzie mu będzie lepiej niż u mamuni.
Za wizytujace mamusie trzymam kciuki
Dobrego :*Arwi lubi tę wiadomość
-
Najbliższe dwie godziny spędzę na lotnisku, na dzień dobry samolot jest tak opóźniony, że nie jestem pewna, czy w ogóle opłaca mi się lecieć. Miałam byc ok. 11 na pobraniu krwi i potem po 13 u lekarki. Jak wszystko pojdzie sprawnie, to może zdążę do lekarza, ale na badania nie ma szans, chyba że się nade mną zlitują.
Nawet nie jestem wściekła, tylko zrezygnowana.
A to ważne badania, bo nie wiadomo, czy można mnie ciąć w znieczuleniu podpajeczynówkowym, czy w narkozie... Ech...
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dobry,
Arwi trzymajcie się! Dobrze,że myślisz pozytywnie, stres w niczym nie pomoże. Trzymam kciuki za Ciebie i Kubusia.
Kamilutek współczuję. Czemu takie opóźnienie? Biedna! naprawdę współczuję stresu
Kleopatra gratuluję olbrzyma! 2 kilo to jest kawał dziecka! No i ciesze się,że z szynką ok
Breezee, cieszę się że u Ciebie lepiej. A co do szycia to zobacz może znajdziesz inspiracje na Pinterest. Ja trochę szydełkowałam kiedyś i tam znajdywałam sporo pomysłów.
Breezee lubi tę wiadomość
-
Hej
Arwi daj koniecznie znać jak u Was sytuacja.
Kleopatra to rośnie Ci kolejny kolos
Breezee po tak długim leczeniu nie dziwię się, że masz ochotę na jakąkolwiek aktywność fizyczną. Najważniejsze abyś się nie przemeczała a kilkuminutowy spacer i posiedzenie na słoneczku na pewno dobrze Ci zrobi
Kamilutek dobrze, że udało Ci się wszystko przełożyć. Szkoda tylko Twoich pieniędzy, czasu i nerw. Oby tego 9 obyło się bez takich niespodzianek.Kamilutek, Breezee lubią tę wiadomość
-
Rudzik, nie wiemy dlaczego takie duże opóźnienie. Jak przyjechałam na lotnisko, to ta maszyna, którą miałam lecieć nie wystartowała jeszcze z Katowic. Pierwszy lot miał być Katowice - Warszawa, z Warszawy do Szczecina, i dopiero kolejny to mój Szczecin - Warszawa. Może przez wichury?
W każdym razie pani w kasie powiedziała, że jest duża szansa, że oddadzą mi za bilet, bo teraz okazuje sie, że jest prawie trzygodzinne opóźnienie. Gdyby tak było, to super
W instytucie hematologii nie robili żadnych problemów z przeniesieniem wizyty, więc mam szczęście w nieszczęściu.Kleopatra, Rudzik, WreszcieMama, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość
Hej dziewczyny
Kamilutku wina jest przewoźnika i z tego co wiem kasę oddadzą ale również zorientuje się czy nie należy Ci się jakieś " odszkodowanie " koleżanka miała podobna sytuację i jej wypłacili jakieś tam dodatkowe pieniądze
Wreszcie mama a ja Cie rozumiem doskonale pomimo, że ja chodzaca
Mam tak dość siedzenia w domu, ze czuje się jak wrak. Pogoda okropna nie sprzyja spacerom, rodziny tu nie mam piza bratem ktory jest pracoholikiem i pracuje 7 dni w tyg
Znajomi pracujący więc siedzę w domu sporo i dostaje na głowę
Kleopatra spory chlopiec chociaż ostatnio mojej mamy znajoma mówiła że jej córka była na usg i dzidzia też 2 kg w 30tc a lekarz uważa, że to normalna waga
WreszcieMama, Kamilutek, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Carolina wrote:Hej dziewczyny
Kamilutku wina jest przewoźnika i z tego co wiem kasę oddadzą ale również zorientuje się czy nie należy Ci się jakieś " odszkodowanie " koleżanka miała podobna sytuację i jej wypłacili jakieś tam dodatkowe pieniądze
Wreszcie mama a ja Cie rozumiem doskonale pomimo, że ja chodzaca
Mam tak dość siedzenia w domu, ze czuje się jak wrak. Pogoda okropna nie sprzyja spacerom, rodziny tu nie mam piza bratem ktory jest pracoholikiem i pracuje 7 dni w tyg
Znajomi pracujący więc siedzę w domu sporo i dostaje na głowę
Kleopatra spory chlopiec chociaż ostatnio mojej mamy znajoma mówiła że jej córka była na usg i dzidzia też 2 kg w 30tc a lekarz uważa, że to normalna waga
Ostatnio EasyJet wypłacal mi odszkodowanie, ale to było za odwołany lot. Muszę pogrzebać w przepisach, ale wydaje mi się, ze odszkodowanie przysługuje jeśli nie zawiniła pogoda albo inna siła wyższa i gdy spóźnienie jest większe niż 3 godziny.
Kleopatra, chłop jak dąb Ci rośnie!Widocznie dobrze mu u Ciebie w brzuchu, służą mu ciacha jedzone w pracy
Kleopatra lubi tę wiadomość
Breezee wrote:Wiem że nie powinnam się przemęczać, ale tak mnie ciągnie po takim nic nierobieniu. Zobaczymy jak mi będzie szło z tym prasowaniem, ale i tak z połowę zostawię Marcinowi, albo u więcej jak będzie dokładny.
Myślałam też poszyc jakieś ozdoby dla Małej. Macie jakieś strony z pomysłami? Jakieś girlandy na łóżeczko, falbanki, coś nad łóżeczko. Matka wyrodna nic córce nie uszyła, a to mój wyuczony zawód i mimo że zmieniłam kierunek nauki, to dalej dość dobrze to robię. Mogłabym też coś pohaftowa, np taką falbanę haftem riszerie (zapomniałam jak się to pisze po francusku), albo zwykłym krzyżykowym. Nie wiem czy to jeszcze modne. Znalazlam takie serduszka, misie, lub chmurki z kroplami. Dosc ciekawie to wyglada. Jak macie jakieś pomysły to byłoby super.
Breezee popatrz sobie na pinterest może coś znajdziesz ja robię na szydełku kocykchce zrobić sama taki mobilek nad łóżeczko jak zdążę gwiazdki tez na szydełku i kupiłam pare fajnych materiałów z których chce zrobić girlande gwiazdki
wszystko miętowe i niebieskie
zobaczymy czy sie wyrobie. Nad łóżeczkiem mam lampkę z ikei w kształcie chmurki i na skośnej ścianie nad samym łóżeczkiem już przykleiłam takie naklejki świecące w ciemności gwiazdki i chmurki. Jak wszystko skończę i ubiorę łóżeczko w kwietniu to pokaże efekt końcowy teraz nie chce żeby sie kurzyło
Kamilutek, Rudzik, Breezee, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość
wersja z OM