X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) dużo szczęścia, miłości i uśmiechu każdego dnia. no i oczywiście szybkiego i łatwego porodu :)

Leirion nawet się nie zastanawiaj, tylko jedź na izbę przyjęć. Muszą wszystko sprawdzić, bo to ich obowiązek. będziesz spokojniejsza.

Kleopatra ale wielki chłopak Ci rośnie :)

Arwi, jak już Cię przyjęli, to znajdą łóżko i będą Cię trzymali żeby zwrot dostać. Ja wierzę, że Kubuś posiedzi w Twoim brzuszku do połowy kwietnia :)

Camilia, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czym jest szczęście? Pokażę Wam! <3 <3 <3

rixhxw.jpg

Badanie trzeciego trymestru w jak najlepszym porządku! Kuba waży 1080 czyli tak jak chciałam i go prosiłam, ponad kilogram :D Pierwsze KTG - wszystko super! Badania w normie! Całą wizytę Mały ssal paluszki ...u stóp! Wiem, że dla laika na tych zdjeciach są tylko plamy, ale Wy na pewno zobaczycie ten maly nosek, śliczne usteczka i całą, piękną stópkę z pięcioma mikropaluszkami!!! :D :D :D

Rzygam tęczą, po prostu!!! :D <3

bbee, sylwucha89, Camilia, WreszcieMama, Ju14, Spirit, MEGI81, monika_89, Moniqaaa, Misia 69, aneta.be, Kleopatra, Hope_, Espera, gaja_1, Kamilutek, gonia13, Forbidden, amilka87, Martchen, ag194, Leirion, strawberry_juice, Anstice, Mabelle, GoNia1979, Madu1611, Karissa, blubka, Carolina, Maniuś, marie_marie22, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Dewa poryczałam się! stópka mnie rozwaliła po prostu! <3

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My dziś kupiliśmy dla Pauli wózek, jedna rzecz z głowy :) Wrzuciłam też ostatnią partię ubranek do prania, jeszcze tylko rożki, kocyki, pościel :)

breezee mnuie sie ogromnie podobają filcowe chmurki z łezkami, kroplami

Leirin ja bym pojechała na IP, lepiej raz za dużo niż raz za mało

dewa wszystko pięknie widać na zdjęciu, śliczny synuś :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jaki śliczny Kubuś <3 <3 <3
    Nie wiem jak nazywa się ten rowek pomiędzyustami i noskiem, ale uwielbiam to i twój Kubuś ma ten śliczny rowek <3

Ja byłam na scanie. Z tego co się dowiedziałam to mój syn jest po prostu za duży jak na mnie. Ja mam 154 cm. a on waży już ponad 2kg. Główkę i brzuszek też ma w górnej granicy.
    Boże, jak ja go wypcham?? :O

Kamilutek, Martchen, MEGI81, Anstice, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirin ja też bym pojechala. Ja mam paski ( jak myślałam że mi się sącza to moja gin mi dała) ale pewnie nie jesteś z kujawsko pomorskiego?!

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa chociaż jedne jakieś pozytywne info! Młody boski (ja tam od razu wszystko widzę :) stopa boska!!!)

cieszę się, że wszystko w porządku!

MEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje troszkę opadły, zjadłam coś w końcu i mogę Was spokojnie nadrobić :)

Kamilutek, dobrze że przynajmniej udało Ci się umówić na wizytę tak szybko. Widzę, że nie tylko PKP daje ciała i ma wieczne opóźnienia ;)

WreszcieMama, taki urok ciąży chyba...albo można góry przenosić, albo nawet leżenie plackiem wydaje się szczytem możliwości. Grunt, żebyś się dobrze czuła i żeby Maluszkowi było dobrze!

Leirion, jeżeli to się powtórzy, szoruj na IP, dla własnego spokoju!

Bbee...eeeeee no, niezła fura!!! :D

Arwi, niech szybciutko znajdą Ci miejscówkę i dadzą zastrzyk! Trzymam kciuki!

Camilia, wszystkiego co najcudowniejsze! Zdróweczka przede wszystkim! :)

Moniqaaa, no jak będzie z synka taki byczek, to raczej nie będę Cię zmuszać do sn, mam nadzieję!

Co do wizyty to dodam jeszcze tylko, że u mnie też wyniki w normie, hemoglobina ponad 12, ciśnienie 130/70 i w ciągu ostatniego miesiąca przybrałam tylko nieco ponad kilogram, wooooho! :D KTG będę miała już na każdej wizycie, cudowne uczucie przez 20 minut słuchać tego małego serduszka :D I wizyty co dwa tygodnie od teraz! I szynka też trzyma mocno i jest bardzo ładna, o! :D Uwielbiam mojego lekarza, na każdej wizycie bada wszystko dokładnie, tak powinno być!

WreszcieMama, Martchen, MEGI81, Kleopatra, Mabelle, Camilia, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia najlepsze życzenia z okazji urodzin :)

Dewa na zdjęciach dobrze widać, że nosisz przystojniaka w brzuchu :) Widzę, że Twój synek to też raczej z tych mniejszych :)

Za to Moniqaaa taka kruszynka ma malutkiego olbrzyma :) Ale najważniejsze, że zdrowy :)

Moniqaaa, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj emocje na forum!

Camilia, wszystkiego najlepszego! Baw się świetnie na randce z mężem :)

Dewa, same dobre wiadomości, co nie? Wczoraj mieszkanie, dzisiaj piękny Dziedzic z piękną stópką - btw ale akrobata! - i piękne wyniki! Kilogram w miesiąc - ogromny szacun, też bym tak chciała :)

Leirion, też nigdy nie wiem, czy jechać na ip, czy nie... Dlatego przyjęłam ostatnio taką strategię - jeśli którejś z Was doradziłabym jechanie na ip z powodu czegokolwiek, co zgłaszacie tutaj na forum, to znaczy, że sama sobie też mam to doradzić i w te pędy jechać. Kropka.

Moniquaaa, tylko nie zamorduj swojej midwife, bo przecież nie miała racji - z dzieciakiem jest wszystko w najlepszym porządku! Wiedziałam, że tak będzie :) Gratulacje :)

Arwi, dobrze, że już jesteś pod dobrą szpitalną opieką. Kubuś duży jest, dacie sobie radę!

Bbee, furę masz pierwsza klasa. Tylko się rozbijać po dzielni ;)

Monika, gratuluję zakupu wózka.

A ja, co by ten dzień nie był taki beznadziejny, w drodze do domu zaszłam do lumpa. I kupiłam, choć już miałam nie kupować:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cc8dac40979.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d5977224a4.jpg

Te żółte ogrodniczki są musztardowe w rzeczywistości, kupiłam je już jakiś czas temu, a że miały okropną aplikację na kolanie, poprosiłam mamę o naszycie łaty. I dzisiaj odebrałam - co prawda bez łaty, ale z piękną kieszonką, w której Matylda będzie mogła upychać swoje skarby <3
    Pajacyki białe są bez szału, ale to malutkie rozmiary, więc je wzięłam na wszelki wypadek.

Gdyby ktoś próbował zgadnąć po ciuszkach, jakiej płci będzie Matylda, w życiu nie wpadłby, że to dziewczynka :)

Rudzik, aneta.be, dewa, Moniqaaa, bbee, MEGI81, ag194, Camilia, Karissa, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Leirin ja też bym pojechala. Ja mam paski ( jak myślałam że mi się sącza to moja gin mi dała) ale pewnie nie jesteś z kujawsko pomorskiego?!

Z Zachodniopomorksiego ;)

No byłam swiecie przekonana, ze papierki lakmusowe bez problemu dostanę, a tu zonk.

Dzwonilam do mojej ginki. Powiedziała, że jeśli pobolewanie brzucha nie przejdzie po 2 nospach to jechać na IP. Jest sucho, brzuch lepiej, odpoczywam. Mała się kręci, chyba jej tam dobrze. Jutro mam urodziny - najlepszy prezent, to jak na spokojnie je spędzimy a mała będzie grzeczna

aneta.be, Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze duzo z nas urodzilo sie w marcu:-) ja obchodze 25 marca 25 lat:-D
    Camilia wszystkiego co najlepsze:-)

Tak tu piszecie o bolach brzucha i twardnieniach...u mnie od kilku dni pobolewa lekko samo podbrzusze jak na miesiaczke. A jesli twardnieje to na samiutkim dole, nigdy nie napial mi sie caly... W poniedziałek wizyta u lekarza to o wszystko zapytam:-)

Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ale masz super zdjęcia!!! Aaaaaa ja też chcę takie! Ten mój dziedzic to nic nie chce współpracować, wstydzioch jeden.

Leirion ja bym pędziła na IP.

Edit: właśnie doczytałąm, że jesteś po konsultacji z lekarzem prowadzącym. Uff.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego!

Bbee, ale super fura!

Camilia lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, wszystkiego najlepszego!

bbee furka super;D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego!

Dewa mały przystojniak rośnie <3 zdjęcie z nóżka zajebiste po prostu :)

Leirion jedź i sprawdz może lepiej

Kamilutek ładne ubranka jak zawsze ale tez powiedzialabym stereotypowo, ze na chlopaczka :)

ja tez mam taki spadek formy patrzę na gore ubrań do wyprania i wyprasowania i nie mam na to sily- a widzę ze większość z Was ma juz wyprane wszystko! Loo Jezu jak ja zdaze z tym wszystkim??

Melduje, ze rzyganko mi przeszło, w nocy jeszcze niestety raz złapalo ale rano lepiej, za to tak jak Arwi mam nawrot mdłości. Przynajmniej może przestane tyc :P czuje się juz jak słoń :D a te mdłości nie takie jak w I trym ale tez lekkie i wkurzajace

Jeszcze 6 dni do wizyty u gin :) nie mogę się doczekać ehh

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ponad 31tc wiec oficjalnie zaczynam 8 miesiąc :) Z tej okazji wstawiam fotkę apartamentu Tomaszka :)
    Waga sie zatrzymała na +9kg od 29tc wiec jestem zadowolona :) Teraz już podobno powinnismy mniej tyć, także moze nie będzie tak zle ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a9c9064f4c7.jpg

Biorę sie za nadrabianie tego co działo sie na forum przez te kilka dni, gdy nie miałam czasu/możliwości/siły zaglądać :)

Wspaniałego weekendu, Dziewczyny! ;)

bbee, Kleopatra, Martchen, ag194, WreszcieMama, Hope_, Rudzik, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, Madu1611, monika_89, Camilia, Forbidden, Maniuś, marie_marie22, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron dobrze ze jest sucho. Jakny cos sie dzialo to nie zwlekaj tylko jedz na IP. Ja tez sie zawsze waham i zawsze dochodze do wniosku ze wole byc panikara niz narazic swoje dziecko niepotrzebnie.
    Karissa sliczny brzuszek. :)
    Camilia najlepszego ! :)

My po wizycie. Szyjka ok. Mala wazy okolo 1500g. Dziekujemy bardzo za kciuki

WreszcieMama, gaja_1, bbee, Hope_, Martchen, Anstice, Rudzik, Espera, Mabelle, Arwi, sylwucha89, GoNia1979, amilka87, Kleopatra, MEGI81, Madu1611, monika_89, Camilia, Karissa, Maniuś, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lerion, fajnie, że jest lepiej.

Dewa, Kuba słodki :) niech rośnie kruszyna.

Monika, to duży synek, ale nie wiadomo czy się duży urodzi ;)

Uska, weź nospe następnym razem przy takich bólach.

Aga, dobrze, że Ci przeszło. Może coś zaszkodziło.

Dzięki za komplementy odnośnie fury ;) z wózka zawsze jest ogromna radocha, jeden z ważniejszych zakupów. Teraz się tylko w niego będę gapić, bo gondoli nie chowamy, tylko stelaż do piwnicy pójdzie za parę dni, a spacerówkę porządnie spakujemy i też do piwnicy.
    Mój mąż drugie pranie zrobił, kocyki, ręczniki, pieluchy kolorowe, ochraniacz do łóżeczka. A jeszcze tyyyyle rzeczy zostało do wyprania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 16:51

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ale super foty i ta stópeczka.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.

Moniqa ten roweczek nazywa się rynienka. Każdy z nas ją ma głebszą lub płytszą jej brak by oznaczał o chorobie alkoholiwej.

A mówili mi na szkole rodzenia że drobne kobiety rodzą duże dzieci - Moniqa będziesz tego przykładem ;)

Camila -spełnienia marzeń!

Karisa piękny apartament.

Dziewczyny super zakupy!

A co do prania mi tez juz końcóweczka posciel ręczniczek i pare ostatnich dokupionych bodziaków.

Jutro moze przyjedzie kupiec po lozko sypialniane jezeli uda się sprzedac - trzymajcie kciuki to tylko malowanie i zakup mebelków dla mojej córci - wtedy będę spokojna.

Mam potęzne zgagi i refluks zołądka koszmar 3 trymestru ale juz blizej jak dalej do mety... ufff

Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ