X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) dużo szczęścia, miłości i uśmiechu każdego dnia. no i oczywiście szybkiego i łatwego porodu :)

Leirion nawet się nie zastanawiaj, tylko jedź na izbę przyjęć. Muszą wszystko sprawdzić, bo to ich obowiązek. będziesz spokojniejsza.

Kleopatra ale wielki chłopak Ci rośnie :)

Arwi, jak już Cię przyjęli, to znajdą łóżko i będą Cię trzymali żeby zwrot dostać. Ja wierzę, że Kubuś posiedzi w Twoim brzuszku do połowy kwietnia :)

Camilia, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czym jest szczęście? Pokażę Wam! <3 <3 <3

rixhxw.jpg

Badanie trzeciego trymestru w jak najlepszym porządku! Kuba waży 1080 czyli tak jak chciałam i go prosiłam, ponad kilogram :D Pierwsze KTG - wszystko super! Badania w normie! Całą wizytę Mały ssal paluszki ...u stóp! Wiem, że dla laika na tych zdjeciach są tylko plamy, ale Wy na pewno zobaczycie ten maly nosek, śliczne usteczka i całą, piękną stópkę z pięcioma mikropaluszkami!!! :D :D :D

Rzygam tęczą, po prostu!!! :D <3

bbee, sylwucha89, Camilia, WreszcieMama, Ju14, Spirit, MEGI81, monika_89, Moniqaaa, Misia 69, aneta.be, Kleopatra, Hope_, Espera, gaja_1, Kamilutek, gonia13, Forbidden, amilka87, Martchen, ag194, Leirion, strawberry_juice, Anstice, Mabelle, GoNia1979, Madu1611, Karissa, blubka, Carolina, Maniuś, marie_marie22, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Dewa poryczałam się! stópka mnie rozwaliła po prostu! <3

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My dziś kupiliśmy dla Pauli wózek, jedna rzecz z głowy :) Wrzuciłam też ostatnią partię ubranek do prania, jeszcze tylko rożki, kocyki, pościel :)

breezee mnuie sie ogromnie podobają filcowe chmurki z łezkami, kroplami

Leirin ja bym pojechała na IP, lepiej raz za dużo niż raz za mało

dewa wszystko pięknie widać na zdjęciu, śliczny synuś :)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jaki śliczny Kubuś <3 <3 <3
    Nie wiem jak nazywa się ten rowek pomiędzyustami i noskiem, ale uwielbiam to i twój Kubuś ma ten śliczny rowek <3

Ja byłam na scanie. Z tego co się dowiedziałam to mój syn jest po prostu za duży jak na mnie. Ja mam 154 cm. a on waży już ponad 2kg. Główkę i brzuszek też ma w górnej granicy.
    Boże, jak ja go wypcham?? :O

Kamilutek, Martchen, MEGI81, Anstice, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirin ja też bym pojechala. Ja mam paski ( jak myślałam że mi się sącza to moja gin mi dała) ale pewnie nie jesteś z kujawsko pomorskiego?!

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa chociaż jedne jakieś pozytywne info! Młody boski (ja tam od razu wszystko widzę :) stopa boska!!!)

cieszę się, że wszystko w porządku!

MEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje troszkę opadły, zjadłam coś w końcu i mogę Was spokojnie nadrobić :)

Kamilutek, dobrze że przynajmniej udało Ci się umówić na wizytę tak szybko. Widzę, że nie tylko PKP daje ciała i ma wieczne opóźnienia ;)

WreszcieMama, taki urok ciąży chyba...albo można góry przenosić, albo nawet leżenie plackiem wydaje się szczytem możliwości. Grunt, żebyś się dobrze czuła i żeby Maluszkowi było dobrze!

Leirion, jeżeli to się powtórzy, szoruj na IP, dla własnego spokoju!

Bbee...eeeeee no, niezła fura!!! :D

Arwi, niech szybciutko znajdą Ci miejscówkę i dadzą zastrzyk! Trzymam kciuki!

Camilia, wszystkiego co najcudowniejsze! Zdróweczka przede wszystkim! :)

Moniqaaa, no jak będzie z synka taki byczek, to raczej nie będę Cię zmuszać do sn, mam nadzieję!

Co do wizyty to dodam jeszcze tylko, że u mnie też wyniki w normie, hemoglobina ponad 12, ciśnienie 130/70 i w ciągu ostatniego miesiąca przybrałam tylko nieco ponad kilogram, wooooho! :D KTG będę miała już na każdej wizycie, cudowne uczucie przez 20 minut słuchać tego małego serduszka :D I wizyty co dwa tygodnie od teraz! I szynka też trzyma mocno i jest bardzo ładna, o! :D Uwielbiam mojego lekarza, na każdej wizycie bada wszystko dokładnie, tak powinno być!

WreszcieMama, Martchen, MEGI81, Kleopatra, Mabelle, Camilia, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia najlepsze życzenia z okazji urodzin :)

Dewa na zdjęciach dobrze widać, że nosisz przystojniaka w brzuchu :) Widzę, że Twój synek to też raczej z tych mniejszych :)

Za to Moniqaaa taka kruszynka ma malutkiego olbrzyma :) Ale najważniejsze, że zdrowy :)

Moniqaaa, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj emocje na forum!

Camilia, wszystkiego najlepszego! Baw się świetnie na randce z mężem :)

Dewa, same dobre wiadomości, co nie? Wczoraj mieszkanie, dzisiaj piękny Dziedzic z piękną stópką - btw ale akrobata! - i piękne wyniki! Kilogram w miesiąc - ogromny szacun, też bym tak chciała :)

Leirion, też nigdy nie wiem, czy jechać na ip, czy nie... Dlatego przyjęłam ostatnio taką strategię - jeśli którejś z Was doradziłabym jechanie na ip z powodu czegokolwiek, co zgłaszacie tutaj na forum, to znaczy, że sama sobie też mam to doradzić i w te pędy jechać. Kropka.

Moniquaaa, tylko nie zamorduj swojej midwife, bo przecież nie miała racji - z dzieciakiem jest wszystko w najlepszym porządku! Wiedziałam, że tak będzie :) Gratulacje :)

Arwi, dobrze, że już jesteś pod dobrą szpitalną opieką. Kubuś duży jest, dacie sobie radę!

Bbee, furę masz pierwsza klasa. Tylko się rozbijać po dzielni ;)

Monika, gratuluję zakupu wózka.

A ja, co by ten dzień nie był taki beznadziejny, w drodze do domu zaszłam do lumpa. I kupiłam, choć już miałam nie kupować:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cc8dac40979.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d5977224a4.jpg

Te żółte ogrodniczki są musztardowe w rzeczywistości, kupiłam je już jakiś czas temu, a że miały okropną aplikację na kolanie, poprosiłam mamę o naszycie łaty. I dzisiaj odebrałam - co prawda bez łaty, ale z piękną kieszonką, w której Matylda będzie mogła upychać swoje skarby <3
    Pajacyki białe są bez szału, ale to malutkie rozmiary, więc je wzięłam na wszelki wypadek.

Gdyby ktoś próbował zgadnąć po ciuszkach, jakiej płci będzie Matylda, w życiu nie wpadłby, że to dziewczynka :)

Rudzik, aneta.be, dewa, Moniqaaa, bbee, MEGI81, ag194, Camilia, Karissa, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Leirin ja też bym pojechala. Ja mam paski ( jak myślałam że mi się sącza to moja gin mi dała) ale pewnie nie jesteś z kujawsko pomorskiego?!

Z Zachodniopomorksiego ;)

No byłam swiecie przekonana, ze papierki lakmusowe bez problemu dostanę, a tu zonk.

Dzwonilam do mojej ginki. Powiedziała, że jeśli pobolewanie brzucha nie przejdzie po 2 nospach to jechać na IP. Jest sucho, brzuch lepiej, odpoczywam. Mała się kręci, chyba jej tam dobrze. Jutro mam urodziny - najlepszy prezent, to jak na spokojnie je spędzimy a mała będzie grzeczna

aneta.be, Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze duzo z nas urodzilo sie w marcu:-) ja obchodze 25 marca 25 lat:-D
    Camilia wszystkiego co najlepsze:-)

Tak tu piszecie o bolach brzucha i twardnieniach...u mnie od kilku dni pobolewa lekko samo podbrzusze jak na miesiaczke. A jesli twardnieje to na samiutkim dole, nigdy nie napial mi sie caly... W poniedziałek wizyta u lekarza to o wszystko zapytam:-)

Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ale masz super zdjęcia!!! Aaaaaa ja też chcę takie! Ten mój dziedzic to nic nie chce współpracować, wstydzioch jeden.

Leirion ja bym pędziła na IP.

Edit: właśnie doczytałąm, że jesteś po konsultacji z lekarzem prowadzącym. Uff.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego!

Bbee, ale super fura!

Camilia lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, wszystkiego najlepszego!

bbee furka super;D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wszystkiego najlepszego!

Dewa mały przystojniak rośnie <3 zdjęcie z nóżka zajebiste po prostu :)

Leirion jedź i sprawdz może lepiej

Kamilutek ładne ubranka jak zawsze ale tez powiedzialabym stereotypowo, ze na chlopaczka :)

ja tez mam taki spadek formy patrzę na gore ubrań do wyprania i wyprasowania i nie mam na to sily- a widzę ze większość z Was ma juz wyprane wszystko! Loo Jezu jak ja zdaze z tym wszystkim??

Melduje, ze rzyganko mi przeszło, w nocy jeszcze niestety raz złapalo ale rano lepiej, za to tak jak Arwi mam nawrot mdłości. Przynajmniej może przestane tyc :P czuje się juz jak słoń :D a te mdłości nie takie jak w I trym ale tez lekkie i wkurzajace

Jeszcze 6 dni do wizyty u gin :) nie mogę się doczekać ehh

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ponad 31tc wiec oficjalnie zaczynam 8 miesiąc :) Z tej okazji wstawiam fotkę apartamentu Tomaszka :)
    Waga sie zatrzymała na +9kg od 29tc wiec jestem zadowolona :) Teraz już podobno powinnismy mniej tyć, także moze nie będzie tak zle ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a9c9064f4c7.jpg

Biorę sie za nadrabianie tego co działo sie na forum przez te kilka dni, gdy nie miałam czasu/możliwości/siły zaglądać :)

Wspaniałego weekendu, Dziewczyny! ;)

bbee, Kleopatra, Martchen, ag194, WreszcieMama, Hope_, Rudzik, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, Madu1611, monika_89, Camilia, Forbidden, Maniuś, marie_marie22, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron dobrze ze jest sucho. Jakny cos sie dzialo to nie zwlekaj tylko jedz na IP. Ja tez sie zawsze waham i zawsze dochodze do wniosku ze wole byc panikara niz narazic swoje dziecko niepotrzebnie.
    Karissa sliczny brzuszek. :)
    Camilia najlepszego ! :)

My po wizycie. Szyjka ok. Mala wazy okolo 1500g. Dziekujemy bardzo za kciuki

WreszcieMama, gaja_1, bbee, Hope_, Martchen, Anstice, Rudzik, Espera, Mabelle, Arwi, sylwucha89, GoNia1979, amilka87, Kleopatra, MEGI81, Madu1611, monika_89, Camilia, Karissa, Maniuś, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lerion, fajnie, że jest lepiej.

Dewa, Kuba słodki :) niech rośnie kruszyna.

Monika, to duży synek, ale nie wiadomo czy się duży urodzi ;)

Uska, weź nospe następnym razem przy takich bólach.

Aga, dobrze, że Ci przeszło. Może coś zaszkodziło.

Dzięki za komplementy odnośnie fury ;) z wózka zawsze jest ogromna radocha, jeden z ważniejszych zakupów. Teraz się tylko w niego będę gapić, bo gondoli nie chowamy, tylko stelaż do piwnicy pójdzie za parę dni, a spacerówkę porządnie spakujemy i też do piwnicy.
    Mój mąż drugie pranie zrobił, kocyki, ręczniki, pieluchy kolorowe, ochraniacz do łóżeczka. A jeszcze tyyyyle rzeczy zostało do wyprania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 16:51

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ale super foty i ta stópeczka.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.

Moniqa ten roweczek nazywa się rynienka. Każdy z nas ją ma głebszą lub płytszą jej brak by oznaczał o chorobie alkoholiwej.

A mówili mi na szkole rodzenia że drobne kobiety rodzą duże dzieci - Moniqa będziesz tego przykładem ;)

Camila -spełnienia marzeń!

Karisa piękny apartament.

Dziewczyny super zakupy!

A co do prania mi tez juz końcóweczka posciel ręczniczek i pare ostatnich dokupionych bodziaków.

Jutro moze przyjedzie kupiec po lozko sypialniane jezeli uda się sprzedac - trzymajcie kciuki to tylko malowanie i zakup mebelków dla mojej córci - wtedy będę spokojna.

Mam potęzne zgagi i refluks zołądka koszmar 3 trymestru ale juz blizej jak dalej do mety... ufff

Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ