X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lerion Wszystkiego najlepszego!!! Spokojnego III trymestru, łatwego rozwiązania, zdrówka i samych radości :-)

ja dziś skończyłam prasowanie jasnych rzeczy - czyli pierwszej pralki. wieczorem może jeszcz rożki i pościele poprasuje a od jutra kolorowe idą w ruch...
    No i jeszcze muszę się zabrać za odklejanie naklejek z łóżeczka - jak to zrobie to mąż poskłada i pakuję torbę :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie, trudno mi Was nadrobić, staram się zaglądać co kilka dni.

Wczoraj byłam na wizycie u gin, a potem jeszcze po 2h na usg 3 trymestru (inna dr) Nie mam dobrych wieści;/ Wg gin mam skróconą szyjkę, postraszyła mnie, że bede musiala sie połozyć w szpitalu, jesli na usg (ona u siebie nie miala sprzetu) bedzie bardzo krótka. Dostałam luteinę dopochwowo, zelazo (bo złe wyniki krwi). O 19 bylo usg. Lila strasznie sie wierciła, kopała w sprzęt, aż słychać było :D Lezy w poprzek, więc jak sie nie obroci, to bedzie cesarka :( Szyjka ma 29mm, co ponoc nie jest źle ale tez nie super. Do szpitala nie idę, ale mam lezec w domu i nic nie robic. Pytalam czy np moge isc na szkole rodzenia (tylko wyklad ok 1h) to powiedziala ze tez nie, bo tam bede siedziec, a mam tylko lezec;/ troche zalamana jestem, ale dam radę wyleżec. Ciesze sie, ze w domu, a nie w szpitalu.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wszystkiego naj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 12:24

bbee, Hope_, WreszcieMama, rybka33, amilka87, mon!ta^, MEGI81, Moniqaaa, Karissa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, szyjka 29mm w tym tygodniu ciaży to nie jest krótka szyjka, krótką bo 5mm to ma Arwi i własnie leży w szpitalu. Moja tez ma długość 29mm i lekarz powiedział, ze MOGĘ WSZYSTKO :D no ale skoro lekarz Ci tak mówi, to ja podtrzymuję jego zdanie o tym, abyś leżała, sama jednak jestem w identycznej sytuacji, a moja szyjka ma tyle właściwie od samego początku.

marie_marie22, karolyn, Arwi, strawberry_juice, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Marie, szyjka 29mm w tym tygodniu ciaży to nie jest krótka szyjka, krótką bo 5mm to ma Arwi i własnie leży w szpitalu. Moja tez ma długość 29mm i lekarz powiedział, ze MOGĘ WSZYSTKO :D no ale skoro lekarz Ci tak mówi, to ja podtrzymuję jego zdanie o tym, abyś leżała, sama jednak jestem w identycznej sytuacji, a moja szyjka ma tyle właściwie od samego początku.
    Ja się zupełnie na tym nie znam, a wiem, że Wy się znacie, dlatego piszę, bo co 30 głów, to nie jedna :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja się zupełnie na tym nie znam, a wiem, że Wy się znacie, dlatego piszę, bo co 30 głów, to nie jedna :)
    To ja ze swojej strony powiem, leż - bo tak kazał lekarz, ale zupełnie bez paniki, wg mnie nic się nie dzieje. Chyba, ze robi się jakieś rozwarcie, lub ta szyjka jest miękką, ale tego to nie wiadomo. Leż spokojnie, bez stresu :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33mm i kazal mi jak najwięcej lezec ale tez ze względu na to ze brzuch sie napina i u mmie sie dosyc szybko skrocila bo w pracy siedze i przestalam.pracowac nie.lezalam plackiem cały dzien niby ale przez dwa tygodnie sie.nie skrocila:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:43

Kamilutek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016

Wysłany: 4 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion sto lat!

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion - 100 lat!

ojejku, marie_marie - mi się wydaje, że jak ktoś ma cały czas szyjkę 29mm to jest spoko, ale jak ktoś ma cały czas np 43mm a potem nagle 29mm to już jeste wskazanie do leżenia.
    Są kobiety, które mają krótkie szyjki, ale bez tendencji do skracania, no i one mogą wsyztsko, a są takie co mają długie a potem nagle im się skraca, to powinny one leżeć, bo jak z 43mm robi się 29, to potem po tygodniu może się z tych 29mm zrobić 1cm... więc marie marie ja bym na Twoim miejscu leżała i pachniała skoro tak kazał lekarz - zakłądam że się zna na rzeczy i lpeiej dmuchać na zimne :)

Arwi, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Powiem wam ze mi wygodnie na rowerze. Polski dr google mowi żeby nie jeździć, a lekarze i położne w de mówią ze koniecznie ze to najlepszy sport zaraz po basenie dla ciężarnych ;) i powiem szczerze mi bóle bioder przechodza od roweru ;)

Ja też nie narzekam na niewygody :)
    Ale mam taki rower, że siedzę jak na sofie, całkiem wyprostowana i nie obijam brzucha nogami - inaczej pewnie byłoby kiepsko. Lekarze mówią, żeby nie jeździć, bo groźne są upadki. Ale jeśli ktoś jeździ od zawsze i robi to dobrze, to ryzyko upadku jest minimalne. Oczywiście, zawsze ktoś mógł we mnie wjechać, dlatego wybraliśmy dzisiaj drogę bez samochodów i z minimalnym ruchem rowerowo-rolkowym.
    Zrobiliśmy ze 20 km po wałach wzdłuż Odry, było pięknie! Słoneczko grzało, ptaszory się taplały w wodzie i robiły akompaniament - dawno nie było tak fajnie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84b84f7f6f3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f5f151818fc.jpg
    Na drugim zdjęciu tył Chłopa :)

Jestem zmęczona, ale tak dobrze, pozytwnie, a nie jak zwykle padnięta na mordkę.

Leirion wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń wszelakich :)

Marie_marie, jak lekarz kazał leżeć, to nie ma bata, trzeba leżeć. Pewnie dmucha na zimne, bo szyjka nienajgorsza, a dzieciak rozbrykany, więc trzeba się cieszyć :)

Arwi gratuluję świetnych wyników!

Breezee, WreszcieMama, Kleopatra, sylwucha89, marie_marie22, zastrzeŻona, MEGI81, Moniqaaa, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaasnadupa co za dzień. Leżę w wannie i nie wyjdę z niej, nigdy! Po porannej kawce pojechaliśmy do meblowego, po farby. Po 10 minutach kupiliśmy kuchnię, znaczy się dolną zabudowę, kuchenkę, okap i ze dwie szafki. Nasza kuchnia ma skosy więc średnio z doborem mebli. Kolor taki sobie, ot kuchenny. Farby i inne wałki też kupiliśmy. Potem pojechaliśmy coś zjeść, potem do domu odpocząć 15 minut - z pełnym brzuchem spałam dwie godziny. Potem pomalowaliśmy poķoik Kuby i naszą sypialnię. Potem zakupy. Jutro reszta mieszkania. W poniedziałek skręcanie kuchni. We wtorek urząd i do piątku przenoszenie gratów. W sobotę chyba pojadę prosto na porodówkę ;)

Kubuś albo dzisiaj odpoczywa albo się obraził za to bieganie i zginanie się, bo prawie go nie czuję. Wczoraj dał popis, dzisiaj ma wywalone na system!

Ja też chętnie jeżdżę rowerem, brzuch nie przeszkadza, a jak fajnie! Na szczęście nie mam przeciwwskazań medycznych. A wywalić to się można na prostej drodze, ryzyko podobne ;)

Leirion, wszystkiego spokojnego! Zdrowego i urodzonego w terminie Malucha, szybko i bezboleśnie najlepiej! :D

Kamilutek, po takiej porcji naleśników sama zamieniłabym się w jednego, szacun! :D Ale po takiej wycieczce rowerowej, spokojnie możesz wcisnąć jeszcze z pięć!

Mariemarie, lepszy nadgorliwy lekarz niż taki który oleje temat. Czas na relaks Kochana!

Martchen, no brzusio jak malowany! :)

amilka87, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron wszystkiego dobrego :)
    Fajnie że jest tu nas kilka marcówek i lub zodiakalnych rybek :) Ja świętuję na nasze święto i to potrójnie :) ciekawe co mąż wymyśli?chociaż niczego się nie spodziewam-wystarczy że ładna pogoda będzie to na jakiś spacer się pójdzie by się dotlenić no i coś trzeba upiec :)
    Arwi trzymaj się dzielnie i niech dzidzia nie śpieszy się na ten świat- e ciotka zabrania i grozi palcem.
    A i witamy się w 30 TC(łał już 3-ka z przodu,kiedy to zleciało?)

Podobno jutro dzień teściowej-jeśli któraś z was ma to może jakieś życzenia-na pewno się ucieszą.

Arwi, Camilia lubią tę wiadomość

:(
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :) ilekroc ktos dzwonil dzis z życzeniami to najbardziej cieszyły mnie te dot. szczęśliwego rozwiazania :) akos rok temu jak ciotki życzyły "w końcu" maluszka to tak pozytywnie tego nie odbieralam ;)

A leze dupka do góry próbując zmobilizować mala do przesuniecia sie bo po całym dniu czuje ją w okolicy pęcherza a to niefajne.

Marie Marie, mi tez sie wydaje ze 29 mm to calkiem niezły wynik. Ale mysle ze leżenie w dużych ilościach nie zaszkodzi. Sama zmieniam sie właśnie w kanapowca. Moja szyjka na początku ciazy miala podobno ok. 5 cm a w styczniu 3,5 cm. Ciekawa jestem jak to teraz wygląda bo wydaje mi się ze to duży spadek.
    Dziwi mnie to ile kobiet ma problem z szyjką - czy 20 lat temu tez tak to wyglądało? Przeciez bez usg nie wychwycisz ze cos się skraca. Jak zapobiegali przedwczesnym porodom? Masakra

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona ja brałam w ciążach eutyrox i moje dzieci nie mają próchnicy. Wiktor ma wręcz problem w drugą stronę bo mleczaki mu nie chcą wypadać a już stałe rosną. Miał jeden ząbek w życiu leczony a ma 6,5 roku.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

WreszcieMama, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22, Karissa, Kamilutek, Camilia, ag194, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:33

Arwi, ojejku, MEGI81, marie_marie22, Karissa, Camilia lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:32

WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, najlepiej żebyś leżała na lewym boku, jak nie dasz rady to na prawym trochę, unikaj leżenia na plecach. Jak Cię zaczną biodra boleć to poduszka między nogi pomaga (albo ta typowo ciążowa). Dasz radę, to już niedługo :)

marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ