X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:43

rybka33 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona ja byłam ostatnio i u Endo i powSpomniala mi tylko że dziecko po porodzie do 3 m-cy powinno być dodatkowo przebadane po latem tarczycy w związku z leczeniem mamy w ciazy ciąży ale powiedziała że jeszcze będzie mnie inforinformować co i jak po porodzie ...

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenności ciąg dalszy... ledwo sie o 11:30 z łóżka podniosłam,'to dzis znów spac sie nie chce :/ Mogłam wstać rano, ale chciałam być wypoczęta, bo miałam panią na makijaż... ;)

Megi, dzięki, ze pytasz - szkolenie genialne. Niesamowicie sie cieszę, ze sie na nie wybrałam :) I musze sie pochwalić, ze na koniec malowaliśmy sie w parach i dziewczyna, która malowała mnie jest po wielu szkoleniach, szkole kosmetycznej, od 3 lat ma swój salon, malowała mnie ponad 2h i wyszło jej... cóż. Nie wyszłabym tak na imprezę i moj Maz jak mnie zobaczył, to tez sie załamał. Natomiast ja ze swojego makijażu byłam dumna ;) Jakbym miała tyle czasu co ona (zaczęła wiec ja pózniej musiałam sie uwijać :/), to byłoby jeszcze lepiej, dokładniej i ze sztucznymi rzęsami, których już nie było czasu przykleić. Aleee tyle like'ow na Instagramie jeszcze nie miałam :p:p:p Zdjęcia wstawiać nie bede, bo to jednak obca osoba i pozwolenia nie mam.

Kamilutek, ja mam odwrotnie - bez lakieru mam wrażenie, ze mam gole dłonie :p Zawsze chociaż odżywkę musiałam mieć, zeby był ten zdrowy połysk. Z reszta ja bardzo zwracam uwagę na dłonie innych wiec pewnie nie tylko ja i hybrydy mnie tu ratują, bo mogę paznokcie zapuścić, nie musze ich robić co 2-3 dni i nie sa tak ostre (swoimi wiecznie niszczyłam rajty :p)

Spóźnione sto lat da kolejnej jubilatki!:)

Marie, lez Kochana i wypoczywaj! Już tylko trochę, będzie dobrze :)

Arwi, kciuki za wypis we wtorek! W domu raźniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 02:25

Kamilutek, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzezona, masz rację co do trasy rowerowej - plaska jak stol, wylana asfaltem, zero kamyczków, jednym słowem nuda, dlatego nie zrobiłam jej zdjęcia.
    A te, które wrzuciłam, to widoczek z walu na rozlewisko Odry. Na chwilę zjechaliśmy z walu do doliny, co by sobie z bliska na bobrowiska popatrzeć, ale daleko nie dojechaliśmy, bo woda wysoka. Chlop pojechał przez wodę obczaic, jak jest dalej, i zaraz zawrócił.

Wczoraj zasnęliśmy o 21...;) Więc dzisiaj od 6 harcujemy. Nie ma to jak pospać do późna w niedzielę ;)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 12:24

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi, tak na chłopski rozum nie powinni Cię wypuścić dopóki zgłaszasz dolegliwości. Chyba nikt by nie ryzykował tego, ze wychodzisz z bólami i skurczami i sączącymi się wodami i rodzisz na szpitalnym parkingu. Nawet jak nic Ci nie będzie dolegać, za co trzymam mocno kciuki, powiedz, ze boli, twardnieje i łapią skurcze.
    Albo, jesli lekarze są w porządku, powiedz prawdę,ze chciałabyś zaczekać do wtorku, bo we wtorek zbada Cię ginekolog prowadzący, który jest najlepiej zorientowany w sytuacji.

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:
    Dzień dobry, kolejna noc w dwupaku :)
    Miałam w nocy ból krzyża i jeden mocniejszy skurcz, ale zsunęłam w nocy dupkę na płaski fragment łóżka i nie leżałam z pupą do góry, więc może to od tego. Po porannym siusiu jakieś 10min po poleciały mi znów wody, powiedziałam położnej, ale kazała się nie przejmować i zgłosić lekarzowi na wizycie, więc tak zrobię.
    Wolałabym zostać w szpitalu co najmniej do wtorku. I chyba nie zgodzę się na wypis wcześniej - nie mogą mnie chyba wyrzucić, nie? :D
    Jak mnie moja gin przebada i powie, że mogę iść to okej, ale kto inny to ciężko :D
    Kuba ostatnio jakiś mało ruchliwy - obraził się czy co?
    U mnie było tak, że na do widzenia badali człowieka dokładnie K krew i fotel i usg J hak było ok to dom. Nie mogą Cię wypuścić pisząc ze było coś nie tak, bo jak np weźmiesz i padnuesz za drzwiami na parkingu to ich odpowiedzialność której się boją.

Arwi lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dospana. Młody wstał o 7 a długo siedzieliśmy wieczorem. Z braku laku chyba idę poczytać :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:34

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33 tc :--)

bbee, sylwucha89, Kamilutek, Spirit, marie_marie22, dewa, ag194, messy99, WreszcieMama, Kleopatra, MEGI81, Mabelle, Hope_, Maniuś, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 12:25

WreszcieMama lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy taki maluszek potrzebuje od razu krem z filtrem słonecznym albo okularów żeby zasłonić oczy? O ile krem to na logikę pewnie ta km to okularki widzialam wczoraj u dziecka i zaczęłam się zastanawiac

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, ani krem, ani okularki :) w te lato naszych maluszków w ogóle nie wystawiamy na słońce, parasolka z ochroną uv do wózka albo odwracamy wózek kiedy na buzię mogloby padać słońce. Dlatego podajemy wit D. A wystawiać można na takie słońce np. padające przez liście drzew ;) Należy też pamiętać, że wbrew pozorom pieluchy tetrowe nie chronią przed UV, więc nic nie da zasłanianie nią słońca (co widziałam niejednokrotnie). Pieluchy bambusowe za to uv nie przepuszczają.

Kolano mi coś siadło przez noc. Jak ja je mogłam w nocy uszkodzić?

Jeszcze dwa tygodnie do wizyty u gina. Co raz bliżej, a ja się co raz bardziej obawiam czy dotrzymam bezproblemowo. Chyba z nerwów mi gorzej zamiast lepiej, padam w błędne koło :(

Spirit, strawberry_juice, rybka33 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś Lilka mi daje w kość, bije mnie i skacze po całym brzuchu :D ale to dobrze, niech się obraca :D

ojejku, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Witam się w 33 tc :--)
    33 tydzień...dżiiiiiiżzzzz, to przecież już zaraz końcówka!!! :D

messy99, Arwi, mon!ta^, sylwucha89, Camilia, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wieczorem jakies wywroty obroty i w nocy jak sie obudzilam to tez soczyste kopniaki dostawalam, na szczęście zostalo pare centymetrow do żeber :-D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    33 tydzień...dżiiiiiiżzzzz, to przecież już zaraz końcówka!!! :D

Nom, zaczyna mnie oblewać zimny pot! Zwłaszcza że jutro zaczynam 30 tydzień, w całej okolicy niemieccy sąsiedzi powystawiali już ozdoby wielkanocne, czyli wielkanoc tuż-tuż, a po wielkanocy rozpocznie się wielkie rozpakowywanie...
    Jestem tak bardzo nie gotowa, ale jednocześnie nie mogę się doczekać :)

Dewa, zazdroszczę malowania chałupki, nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła robić to samo. Dopiero w środę będą nam lać pierwszą warstwę betonu (jak dobrze pójdzie), potem ogrzewanie podłogowe trzeba będzie kłaść i kolejna warstwa betonu, potem terakota i dopiero na szarym końcu malowanie. Aaaa, przepraszam, wcale nie, bo jeszcze w międzyczasie okno powiększamy. Jak zacznę malować w sierpniu, to będę zadowolona.

Dzisiaj popełniłam już ciasteczka cytrynowe, chałka po raz ostatni wyrasta, posprzątałam chałupę, wyprasowałam górę prania i dopiero 11.30. Nie mam pojęcia, co zrobić z resztą dnia - zdecydowany minus wstawania o 6 rano! A energii mam za dwoje!

marie_marie22, amilka87, Camilia, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile planujecie (lub już macie) pieluch tetrowych, bambusowych i flanelowych? Jaki rząd wielkości? 10?20?30 czy więcej? Jestem totalnie zielona.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wkroczyłam w 31 tydzien czyli 8 miesiąc :) szaleństwo ! Ciężkie noce, trzeba nadrabiać w dzień. Obu ta szyjka do 15 marca sie nie skrocila jeszcze bardziej! 2.4cm to i tak mało. Spokojnej niedzieli życzymy :)

bbee, strawberry_juice, Camilia, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 12:25

mon!ta^, messy99, bbee, Martchen, WreszcieMama, Kamilutek, marie_marie22, Kleopatra, Camilia, MEGI81, Maniuś, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ