MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastrzeżona ja byłam ostatnio i u Endo i powSpomniala mi tylko że dziecko po porodzie do 3 m-cy powinno być dodatkowo przebadane po latem tarczycy w związku z leczeniem mamy w ciazy ciąży ale powiedziała że jeszcze będzie mnie inforinformować co i jak po porodzie ...
zastrzeŻona lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Bezsenności ciąg dalszy... ledwo sie o 11:30 z łóżka podniosłam,'to dzis znów spac sie nie chce Mogłam wstać rano, ale chciałam być wypoczęta, bo miałam panią na makijaż...
Megi, dzięki, ze pytasz - szkolenie genialne. Niesamowicie sie cieszę, ze sie na nie wybrałam I musze sie pochwalić, ze na koniec malowaliśmy sie w parach i dziewczyna, która malowała mnie jest po wielu szkoleniach, szkole kosmetycznej, od 3 lat ma swój salon, malowała mnie ponad 2h i wyszło jej... cóż. Nie wyszłabym tak na imprezę i moj Maz jak mnie zobaczył, to tez sie załamał. Natomiast ja ze swojego makijażu byłam dumna Jakbym miała tyle czasu co ona (zaczęła wiec ja pózniej musiałam sie uwijać ), to byłoby jeszcze lepiej, dokładniej i ze sztucznymi rzęsami, których już nie było czasu przykleić. Aleee tyle like'ow na Instagramie jeszcze nie miałam :p:p:p Zdjęcia wstawiać nie bede, bo to jednak obca osoba i pozwolenia nie mam.
Kamilutek, ja mam odwrotnie - bez lakieru mam wrażenie, ze mam gole dłonie :p Zawsze chociaż odżywkę musiałam mieć, zeby był ten zdrowy połysk. Z reszta ja bardzo zwracam uwagę na dłonie innych wiec pewnie nie tylko ja i hybrydy mnie tu ratują, bo mogę paznokcie zapuścić, nie musze ich robić co 2-3 dni i nie sa tak ostre (swoimi wiecznie niszczyłam rajty :p)
Spóźnione sto lat da kolejnej jubilatki!
Marie, lez Kochana i wypoczywaj! Już tylko trochę, będzie dobrze
Arwi, kciuki za wypis we wtorek! W domu raźniejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 02:25
Kamilutek, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Zastrzezona, masz rację co do trasy rowerowej - plaska jak stol, wylana asfaltem, zero kamyczków, jednym słowem nuda, dlatego nie zrobiłam jej zdjęcia.
A te, które wrzuciłam, to widoczek z walu na rozlewisko Odry. Na chwilę zjechaliśmy z walu do doliny, co by sobie z bliska na bobrowiska popatrzeć, ale daleko nie dojechaliśmy, bo woda wysoka. Chlop pojechał przez wodę obczaic, jak jest dalej, i zaraz zawrócił.
Wczoraj zasnęliśmy o 21... Więc dzisiaj od 6 harcujemy. Nie ma to jak pospać do późna w niedzielę
zastrzeŻona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Arwi, tak na chłopski rozum nie powinni Cię wypuścić dopóki zgłaszasz dolegliwości. Chyba nikt by nie ryzykował tego, ze wychodzisz z bólami i skurczami i sączącymi się wodami i rodzisz na szpitalnym parkingu. Nawet jak nic Ci nie będzie dolegać, za co trzymam mocno kciuki, powiedz, ze boli, twardnieje i łapią skurcze.
Albo, jesli lekarze są w porządku, powiedz prawdę,ze chciałabyś zaczekać do wtorku, bo we wtorek zbada Cię ginekolog prowadzący, który jest najlepiej zorientowany w sytuacji.Arwi lubi tę wiadomość
Arwi wrote:Dzień dobry, kolejna noc w dwupaku
Miałam w nocy ból krzyża i jeden mocniejszy skurcz, ale zsunęłam w nocy dupkę na płaski fragment łóżka i nie leżałam z pupą do góry, więc może to od tego. Po porannym siusiu jakieś 10min po poleciały mi znów wody, powiedziałam położnej, ale kazała się nie przejmować i zgłosić lekarzowi na wizycie, więc tak zrobię.
Wolałabym zostać w szpitalu co najmniej do wtorku. I chyba nie zgodzę się na wypis wcześniej - nie mogą mnie chyba wyrzucić, nie?
Jak mnie moja gin przebada i powie, że mogę iść to okej, ale kto inny to ciężko
Kuba ostatnio jakiś mało ruchliwy - obraził się czy co?Arwi lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Spirit, ani krem, ani okularki w te lato naszych maluszków w ogóle nie wystawiamy na słońce, parasolka z ochroną uv do wózka albo odwracamy wózek kiedy na buzię mogloby padać słońce. Dlatego podajemy wit D. A wystawiać można na takie słońce np. padające przez liście drzew Należy też pamiętać, że wbrew pozorom pieluchy tetrowe nie chronią przed UV, więc nic nie da zasłanianie nią słońca (co widziałam niejednokrotnie). Pieluchy bambusowe za to uv nie przepuszczają.
Kolano mi coś siadło przez noc. Jak ja je mogłam w nocy uszkodzić?
Jeszcze dwa tygodnie do wizyty u gina. Co raz bliżej, a ja się co raz bardziej obawiam czy dotrzymam bezproblemowo. Chyba z nerwów mi gorzej zamiast lepiej, padam w błędne kołoSpirit, strawberry_juice, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Moja tez wieczorem jakies wywroty obroty i w nocy jak sie obudzilam to tez soczyste kopniaki dostawalam, na szczęście zostalo pare centymetrow do żeber
-
dewa wrote:33 tydzień...dżiiiiiiżzzzz, to przecież już zaraz końcówka!!!
Nom, zaczyna mnie oblewać zimny pot! Zwłaszcza że jutro zaczynam 30 tydzień, w całej okolicy niemieccy sąsiedzi powystawiali już ozdoby wielkanocne, czyli wielkanoc tuż-tuż, a po wielkanocy rozpocznie się wielkie rozpakowywanie...
Jestem tak bardzo nie gotowa, ale jednocześnie nie mogę się doczekać
Dewa, zazdroszczę malowania chałupki, nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła robić to samo. Dopiero w środę będą nam lać pierwszą warstwę betonu (jak dobrze pójdzie), potem ogrzewanie podłogowe trzeba będzie kłaść i kolejna warstwa betonu, potem terakota i dopiero na szarym końcu malowanie. Aaaa, przepraszam, wcale nie, bo jeszcze w międzyczasie okno powiększamy. Jak zacznę malować w sierpniu, to będę zadowolona.
Dzisiaj popełniłam już ciasteczka cytrynowe, chałka po raz ostatni wyrasta, posprzątałam chałupę, wyprasowałam górę prania i dopiero 11.30. Nie mam pojęcia, co zrobić z resztą dnia - zdecydowany minus wstawania o 6 rano! A energii mam za dwoje!marie_marie22, amilka87, Camilia, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
Ja też dziś wkroczyłam w 31 tydzien czyli 8 miesiąc szaleństwo ! Ciężkie noce, trzeba nadrabiać w dzień. Obu ta szyjka do 15 marca sie nie skrocila jeszcze bardziej! 2.4cm to i tak mało. Spokojnej niedzieli życzymy
bbee, strawberry_juice, Camilia, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość