WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie cipcia...wstawiłam godzinę temu ciasto do piekarnika, obieg góra dół i zastanawiam się, czemu światełko tak dziwnie świeci i góra nie jest jeszcze przyrumieniona. Geniusz zostawił w piekarniku inna blaszkę na samej górze, a jakże. Brawo Kalafiorku, brawo.

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DEWA u mnie bedzie maz robil do czego przydac sie moze, zakladanie skarpetek i mycie stopek tez nalezy do jego zadan bo mi ciezko tam dojsc, czuje sie jak hipopotam.

U nas Mateuszek totalnie hiperaktywne dziecko, ja to tez nie czuje juz jak pukanie tylko jakby sie przeciagal, wtedy potrafi mnie zgiac na jeden bok, albo potrafie az podskoczyc, a wczoraj wskoczylismy z mezem razem do wanny i ogolnie jak sie lekko polozylam to taka kula sie pojawila na brzuchu i przesunela do gory sie tak z tego usmialismy obydwoje, nie wiem co to za czesc ciala byla ale fajnie wygladalo :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, pewnie Mateuszek dupkę wypiął xD Oooooo, już ja widzę siebie i Chłopa, razem, w naszej nowej wannie. Jak nic byśmy się zaklinowali i zamiast miłej kąpieli i mycia stópek byłby Greenpeace, pierwsze strony gazet i podśmiechujki straży pożarnej xD

MEGI81, Martchen, Kleopatra, Camilia lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez mój brzuch takie fale z lewej do prawej się sprzewalają, jakby dziecię się obracało wokół własnej osi. Śmiesznie to wygląda i czasem rzeczywiście jest bolesne, aż zdarza mi się podskoczyć na kanapie.

Dewa, spójrz z tej strony - przynajmniej Ci się wierzch ciasta nie spiekł :P

Weszłam na wagę i w ciągu tygodnia schudłam 200 gramów! Jestem w szoku, bo ostatnio tyłam równy kilogram na tydzień. Mogę dalej opychać się ciastami :)

dewa, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę swoje i Męża chwile w wannie, to zaczynam żałować, że zrobiliśmy remont tej paskudnej łazienki, którą wymyśliła sobie jego była żona ;)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Jak sobie przypomnę swoje i Męża chwile w wannie, to zaczynam żałować, że zrobiliśmy remont tej paskudnej łazienki, którą wymyśliła sobie jego była żona ;)
    Hueh, nie przy Dzieciach Megi, nie przy Dzieciach! :D :P

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie dla rozrywki komentarze pod artykułem na portalu wyborczej o akcji Rossmana obsługiwania kobiet w ciąży bez kolejki. Przednia rozywka. I jaka pouczająca!

A więc, moje kochane cieżarówki, oto opinie o nas:

"Otworzyć brzuchatym specjalne sklepy i niech zejdą nowoczesnym ludziom, singlom oraz mającym pojęcie o zabezpieczeniach - z oczu. Brzuchate i dzieciate to w 95% patologia żądna socjału a uznanie o ich dokonań niech nie liczą na forach tylko won do mamuśki na wieś na niedzielny obiad tam was pochwalą jakie piękne życie prowadzicie."

"Baby w ciąży są tragiczne. Już od zapłodnienia idą na L4 bo nie chce im się pracować. Wszedzie się pchają bez kolejki, nawet przed starsze schorowane osoby. Przede wszystkim powinno się z nimi zrobić porządek w pierwszej kolejności.
    .Ciąża to nie choroba...Sorryyy..."

"Ziemia jest przeludniona , jest co najmniej 1 mld. ludzi za dużo a te się jeszcze rozmnażają dla 500 zł."

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co na te wpisy o patologii matka co urodziła tego nowoczesnego człowieka. Toż sama patologia ;)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziewczyny poddaje się z nadrabianiem :/ bardzo chciałam przeczytać co się działo u Was w tym czasie ale nie dam rady, przez to ciągle jestem z tyłu i to tak bez sensu :( dlatego od dziś już czytam tylko nowe posty i jestem z Wami :*

strawberry_juice, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Hej :) Dziewczyny poddaje się z nadrabianiem :/ bardzo chciałam przeczytać co się działo u Was w tym czasie ale nie dam rady, przez to ciągle jestem z tyłu i to tak bez sensu :( dlatego od dziś już czytam tylko nowe posty i jestem z Wami :*
    A gdzie ty byłaś kiedy cię nie było? :-)

• bbee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, masakra z tymi komentarzami... Wstyd, że ludzie taki poziom mają. Zero szacunku do siebie nawzajem. Takie mamy egoistyczne społeczeństwo. Od tego prawie wszystkie problemy życia codziennego się zaczynają, że każdy myśli o sobie a drugiego traktuje z góry.

Dewa, jak ciasto? Dopiekłaś?

U mnie taki marazm, że masakra. Ciężko mi pozytywów czegokolwiek szukać. Mimo, że mniej mi się brzuch napina, więc się trochę po domu więcej poruszam.. Byłam na badaniu krwi i pielęgniarka po samym kolorze krwi mówi, że anemia... Faktycznie ciągle mi słabo. Więc już widać, że mąż rady nie daje mnie odpowiednio wyżywić ;) czasu nie ma na nic, a jeszcze teraz go samochód pochłonął, a mnie zaraz coś trafi. W okropnym nastroju jestem.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, miłość do bliźniego aż się uszami z niektórych ludzi wylewa :/
    Strasznie mnie to wczoraj zdumiało.

Bbee, a są szanse, że pozwolą Ci całkiem wstać? Wyobrażam sobie, jak bardzo takie unieruchomienie musi być obciążające dla psychiki.

U mnie rozpacz bo mleko wyszło i nie mam jak wypić zwyczajowego kubka kawy.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny mój chłop wrócił z pępkowego o godzinie 00:40 :) oczywiście był w stanie wskazującym, bo czułam :), ale poza tym był całkiem ok i wszedł do domu tak cicho, że dopiero po chwili ja się obudziłam :) porozmawialiśmy z godzinę, zdał mi relację jak było, zrobił mi herbatę i przyniósł do łóżka, a później wykąpał się i poszedł spać. Cieszę się, że chłopaki miło spędzili wieczór, żaden z nich nie był bardzo pijany i tatuś zachwycony swoimi prezentami i prezentami dla Jasia.
    Jednak są na świecie jeszcze idealni mężczyźni i ja trafiłam na jednego z nich <3 a w domu będę niedługo miała aż trzech takich - Mąż, Kacper i Mikołaj <3
    Dewa Ty masz kolejny ideał :) i pewnie jeszcze kilka takich egzemplarzy trafiło się innym Dziewczynom z naszego forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 08:16

bbee, Leirion, amilka87, WreszcieMama, monika_89, zastrzeŻona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się szyjka skraca to na pewno przed Wielkanocą nie wstanę. Na razie leżałam ze względu na napinania i twardnienia, a to wiadomo lekarz mi tego nie skontroluje... Więc pewnie tak czy siak wstanę za niecały miesiąc, potem przez tydzień przynajmniej będę się oszczędzać. Oj psychika nie jest w najlepszym stanie ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee fajny masz opis pod suwakiem żeby ciasto odłożyć ;p mąż sie wczoraj pozalil ze nie zjadl sernika, który kupił i dobrze ze wziął więcej ;p sernik byl bossssski

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 35 tc :--)

Kleopatra, Uszczesliwiona, Spirit, blubka, Kamilutek, ag194, WreszcieMama, Martchen, monika_89, Madu1611, zastrzeŻona, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahaha, tyle śmiechu na dzień dobry!!! :D

Kamilutek, wypraszam sobie! Ja się nie rozmnażam dla 500+! Ja się czaję na Kindergeld, ha! A będzie ze 180 ojro!!!! Akurat na pieluszki :D I muszę zmienić taktykę z tymi zakupami, w piątek przepuściłam w kolejce tylko trzy osoby, bo miały znacznie mniej niż ja! A powinnam była się wpychać, damn it! :D

Bbee, ciasto wyszło rewelacyjnie! A Tobie Kochana by się przydało ciasto ze szpinakiem, wątróbką i buraczkami, od razu byś zapomniała o anemii! Musisz chyba suplementować się intensywniej.

Megi, to fakt. Porządne Chłopy, przynajmniej tyle! :D

Uwaga uwaga, śniło mi się dzisiaj, że się wielokrotnie i namiętnie całowałam ze swoim Konkubentem <3 Obudziłam się i mówię mu, że się całowaliśmy i było baaaardzo faaaajnie, i wiem że teraz nie mam ochoty na dzikie seksy na stole, ale poza codziennymi buziakami w czoło, policzki i usteczka, moglibyśmy się znowu do siebie przysysać, nie? No! Genialny pomysł przecież!

Kochane, udanej i spokojnej niedzieli! :)

Uszczesliwiona, WreszcieMama, Martchen, Rudzik, sylwucha89, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie kiepska noc. Młodszy od wczoraj ma temperaturę. Ok 38,5. I taki biedaczek. Dzisiaj w nocy, ok 5 zwymiotowal. Wstał o 7 i nie chce wstać z łóżka. Martwi mnie bo to do niego niepodobne. Nie chcę herbatki, kakao, nic zjeść. Pije tylko wodę.
    A ja z nudów ciągle jem. Upiekłam wczoraj ciasto i sama już pół zjadłam. Starszy u dziadków, mąż śpi bo długo siedział, młodszy u góry w swoim pokoju a ja jem przed tv. Ech, muszę się ruszyć.
    Nie wiem czy ktoś nie będzie musiał zostać z nim jutro w domu.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka gdzie byłam jak mnie nie było? :P to tak w szybkim skrócie po wyprawieniu 30-tych urodzin męża na IP bo się przeforsowalam i napinal mi się brzuch ale wszystko ok :D potem chora tydzień i panieński koleżanki, dalej ślub koleżanki i urodziny teściów :P i znowu choroba, zaczęły mi się już zajęcia więc ostatni i ten weekend szkoła :P a w między czasie mało udolne próby prania i przygotowywania wszystkiego :D i tak mi cały czas ucieka a tu już się zaczął 32tyg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 09:59

strawberry_juice lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, biedny Maks, niezle go musi męczys skoro nawet pić nie chce :(

Uszczęśliwiona, no ewidentnie się nie nudziłaś :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ