X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie cipcia...wstawiłam godzinę temu ciasto do piekarnika, obieg góra dół i zastanawiam się, czemu światełko tak dziwnie świeci i góra nie jest jeszcze przyrumieniona. Geniusz zostawił w piekarniku inna blaszkę na samej górze, a jakże. Brawo Kalafiorku, brawo.

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DEWA u mnie bedzie maz robil do czego przydac sie moze, zakladanie skarpetek i mycie stopek tez nalezy do jego zadan bo mi ciezko tam dojsc, czuje sie jak hipopotam.

U nas Mateuszek totalnie hiperaktywne dziecko, ja to tez nie czuje juz jak pukanie tylko jakby sie przeciagal, wtedy potrafi mnie zgiac na jeden bok, albo potrafie az podskoczyc, a wczoraj wskoczylismy z mezem razem do wanny i ogolnie jak sie lekko polozylam to taka kula sie pojawila na brzuchu i przesunela do gory sie tak z tego usmialismy obydwoje, nie wiem co to za czesc ciala byla ale fajnie wygladalo :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, pewnie Mateuszek dupkę wypiął xD Oooooo, już ja widzę siebie i Chłopa, razem, w naszej nowej wannie. Jak nic byśmy się zaklinowali i zamiast miłej kąpieli i mycia stópek byłby Greenpeace, pierwsze strony gazet i podśmiechujki straży pożarnej xD

MEGI81, Martchen, Kleopatra, Camilia lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez mój brzuch takie fale z lewej do prawej się sprzewalają, jakby dziecię się obracało wokół własnej osi. Śmiesznie to wygląda i czasem rzeczywiście jest bolesne, aż zdarza mi się podskoczyć na kanapie.

Dewa, spójrz z tej strony - przynajmniej Ci się wierzch ciasta nie spiekł :P

Weszłam na wagę i w ciągu tygodnia schudłam 200 gramów! Jestem w szoku, bo ostatnio tyłam równy kilogram na tydzień. Mogę dalej opychać się ciastami :)

dewa, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę swoje i Męża chwile w wannie, to zaczynam żałować, że zrobiliśmy remont tej paskudnej łazienki, którą wymyśliła sobie jego była żona ;)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Jak sobie przypomnę swoje i Męża chwile w wannie, to zaczynam żałować, że zrobiliśmy remont tej paskudnej łazienki, którą wymyśliła sobie jego była żona ;)
    Hueh, nie przy Dzieciach Megi, nie przy Dzieciach! :D :P

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie dla rozrywki komentarze pod artykułem na portalu wyborczej o akcji Rossmana obsługiwania kobiet w ciąży bez kolejki. Przednia rozywka. I jaka pouczająca!

A więc, moje kochane cieżarówki, oto opinie o nas:

"Otworzyć brzuchatym specjalne sklepy i niech zejdą nowoczesnym ludziom, singlom oraz mającym pojęcie o zabezpieczeniach - z oczu. Brzuchate i dzieciate to w 95% patologia żądna socjału a uznanie o ich dokonań niech nie liczą na forach tylko won do mamuśki na wieś na niedzielny obiad tam was pochwalą jakie piękne życie prowadzicie."

"Baby w ciąży są tragiczne. Już od zapłodnienia idą na L4 bo nie chce im się pracować. Wszedzie się pchają bez kolejki, nawet przed starsze schorowane osoby. Przede wszystkim powinno się z nimi zrobić porządek w pierwszej kolejności.
    .Ciąża to nie choroba...Sorryyy..."

"Ziemia jest przeludniona , jest co najmniej 1 mld. ludzi za dużo a te się jeszcze rozmnażają dla 500 zł."

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co na te wpisy o patologii matka co urodziła tego nowoczesnego człowieka. Toż sama patologia ;)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziewczyny poddaje się z nadrabianiem :/ bardzo chciałam przeczytać co się działo u Was w tym czasie ale nie dam rady, przez to ciągle jestem z tyłu i to tak bez sensu :( dlatego od dziś już czytam tylko nowe posty i jestem z Wami :*

strawberry_juice, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Hej :) Dziewczyny poddaje się z nadrabianiem :/ bardzo chciałam przeczytać co się działo u Was w tym czasie ale nie dam rady, przez to ciągle jestem z tyłu i to tak bez sensu :( dlatego od dziś już czytam tylko nowe posty i jestem z Wami :*
    A gdzie ty byłaś kiedy cię nie było? :-)

• bbee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, masakra z tymi komentarzami... Wstyd, że ludzie taki poziom mają. Zero szacunku do siebie nawzajem. Takie mamy egoistyczne społeczeństwo. Od tego prawie wszystkie problemy życia codziennego się zaczynają, że każdy myśli o sobie a drugiego traktuje z góry.

Dewa, jak ciasto? Dopiekłaś?

U mnie taki marazm, że masakra. Ciężko mi pozytywów czegokolwiek szukać. Mimo, że mniej mi się brzuch napina, więc się trochę po domu więcej poruszam.. Byłam na badaniu krwi i pielęgniarka po samym kolorze krwi mówi, że anemia... Faktycznie ciągle mi słabo. Więc już widać, że mąż rady nie daje mnie odpowiednio wyżywić ;) czasu nie ma na nic, a jeszcze teraz go samochód pochłonął, a mnie zaraz coś trafi. W okropnym nastroju jestem.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, miłość do bliźniego aż się uszami z niektórych ludzi wylewa :/
    Strasznie mnie to wczoraj zdumiało.

Bbee, a są szanse, że pozwolą Ci całkiem wstać? Wyobrażam sobie, jak bardzo takie unieruchomienie musi być obciążające dla psychiki.

U mnie rozpacz bo mleko wyszło i nie mam jak wypić zwyczajowego kubka kawy.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny mój chłop wrócił z pępkowego o godzinie 00:40 :) oczywiście był w stanie wskazującym, bo czułam :), ale poza tym był całkiem ok i wszedł do domu tak cicho, że dopiero po chwili ja się obudziłam :) porozmawialiśmy z godzinę, zdał mi relację jak było, zrobił mi herbatę i przyniósł do łóżka, a później wykąpał się i poszedł spać. Cieszę się, że chłopaki miło spędzili wieczór, żaden z nich nie był bardzo pijany i tatuś zachwycony swoimi prezentami i prezentami dla Jasia.
    Jednak są na świecie jeszcze idealni mężczyźni i ja trafiłam na jednego z nich <3 a w domu będę niedługo miała aż trzech takich - Mąż, Kacper i Mikołaj <3
    Dewa Ty masz kolejny ideał :) i pewnie jeszcze kilka takich egzemplarzy trafiło się innym Dziewczynom z naszego forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 08:16

bbee, Leirion, amilka87, WreszcieMama, monika_89, zastrzeŻona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się szyjka skraca to na pewno przed Wielkanocą nie wstanę. Na razie leżałam ze względu na napinania i twardnienia, a to wiadomo lekarz mi tego nie skontroluje... Więc pewnie tak czy siak wstanę za niecały miesiąc, potem przez tydzień przynajmniej będę się oszczędzać. Oj psychika nie jest w najlepszym stanie ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee fajny masz opis pod suwakiem żeby ciasto odłożyć ;p mąż sie wczoraj pozalil ze nie zjadl sernika, który kupił i dobrze ze wziął więcej ;p sernik byl bossssski

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 35 tc :--)

Kleopatra, Uszczesliwiona, Spirit, blubka, Kamilutek, ag194, WreszcieMama, Martchen, monika_89, Madu1611, zastrzeŻona, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahaha, tyle śmiechu na dzień dobry!!! :D

Kamilutek, wypraszam sobie! Ja się nie rozmnażam dla 500+! Ja się czaję na Kindergeld, ha! A będzie ze 180 ojro!!!! Akurat na pieluszki :D I muszę zmienić taktykę z tymi zakupami, w piątek przepuściłam w kolejce tylko trzy osoby, bo miały znacznie mniej niż ja! A powinnam była się wpychać, damn it! :D

Bbee, ciasto wyszło rewelacyjnie! A Tobie Kochana by się przydało ciasto ze szpinakiem, wątróbką i buraczkami, od razu byś zapomniała o anemii! Musisz chyba suplementować się intensywniej.

Megi, to fakt. Porządne Chłopy, przynajmniej tyle! :D

Uwaga uwaga, śniło mi się dzisiaj, że się wielokrotnie i namiętnie całowałam ze swoim Konkubentem <3 Obudziłam się i mówię mu, że się całowaliśmy i było baaaardzo faaaajnie, i wiem że teraz nie mam ochoty na dzikie seksy na stole, ale poza codziennymi buziakami w czoło, policzki i usteczka, moglibyśmy się znowu do siebie przysysać, nie? No! Genialny pomysł przecież!

Kochane, udanej i spokojnej niedzieli! :)

Uszczesliwiona, WreszcieMama, Martchen, Rudzik, sylwucha89, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie kiepska noc. Młodszy od wczoraj ma temperaturę. Ok 38,5. I taki biedaczek. Dzisiaj w nocy, ok 5 zwymiotowal. Wstał o 7 i nie chce wstać z łóżka. Martwi mnie bo to do niego niepodobne. Nie chcę herbatki, kakao, nic zjeść. Pije tylko wodę.
    A ja z nudów ciągle jem. Upiekłam wczoraj ciasto i sama już pół zjadłam. Starszy u dziadków, mąż śpi bo długo siedział, młodszy u góry w swoim pokoju a ja jem przed tv. Ech, muszę się ruszyć.
    Nie wiem czy ktoś nie będzie musiał zostać z nim jutro w domu.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka gdzie byłam jak mnie nie było? :P to tak w szybkim skrócie po wyprawieniu 30-tych urodzin męża na IP bo się przeforsowalam i napinal mi się brzuch ale wszystko ok :D potem chora tydzień i panieński koleżanki, dalej ślub koleżanki i urodziny teściów :P i znowu choroba, zaczęły mi się już zajęcia więc ostatni i ten weekend szkoła :P a w między czasie mało udolne próby prania i przygotowywania wszystkiego :D i tak mi cały czas ucieka a tu już się zaczął 32tyg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 09:59

strawberry_juice lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, biedny Maks, niezle go musi męczys skoro nawet pić nie chce :(

Uszczęśliwiona, no ewidentnie się nie nudziłaś :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ