MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Strawberry, dziewczyny mają tak bardzo rację, że już bardziej nie można jej mieć - nie wolno się wstydzić tego, co się czuje. Jak potrzebujesz się wywnętrzyć, to forum jest od tego! Jesteśmy anonimowe, więc nie sądzę, żeby ktoś powiązał Twoje posty z konkretnym imieniem i nazwiskiem, a czasem wyartykułowanie swoich lęków i frustracji ma naprawdę działanie terapeutyczne.
Klaudia, jak Ty to robisz, że mieścisz TAM dzieciaka? Rok temu po wielkim obżarstwie i w odpowiednim ustawieniu ciała zdarzało mi się mieć większy brzuch
Ellen, są dni, że oddycha mi się strasznie, bardzo płytko i dyszę jak parowóz. To, zdaje się, normalne w wysokiej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:47
Klaudia N. lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej u mnie weekend minął na wariackich papierach, głównie w samochodzie i sklepach zmęczona jestem przeokrutnie, spuchnięta jeszcze bardziej a efekt mizerny bo obkupiłam synka a dla małej prawie nic
Dziękuję za wszystkie komplementy ale ja już i tak czuję się jak wieloryb, spojenie znowu daje popalić a brzuch rośnie z dnia na dzień. W czwartek mam usg III trymestru i jestem ciekawa ile już mniej więcej waży moja kruszynka
Strawberry mogę się w większości domyślać o co chodzi ale pamiętaj że nasze hormony w ciąży działają bardzo mocno na psychikę więc nie koniecznie musi to być depresja. I niczego nie musisz się wstydzić bo każda z nas ma wzloty i upadki. Ja boję się strasznie, ze znów nie ominie mnie baby blues po porodzie... Jesteśmy tutaj aby się nawzajem wesprzeć i doradzić więc pisz śmiało czasami to bardzo pomaga!!
Dewa gratuluję pierwszej kropli siary!!! U mnie w pierwszej ciąży doczekałam się jej niespełna tydzień przed porodemno i poproszę o przepis na ciasto bo przez Ciebie cały dzień dzisiaj myślę o brzoskwiniach
Kleopatra życzę zdrowia dla młodego!
Zastrzeżona ja za tydzień mam mieć gości i być może zostaną na noc i zdecydowanie to ostatnia goscina przed porodem, więc podziwiam Cię tym bardziej, że termin masz z początku maja. No i śliczny brzuszek!!
Klaudia za to Ty swój chyba gdzieś zostawiłaśsuper figura!!!
Kamilutek komentarze na temat ciężarnych pokazują jedynie brak kultury i wychowania wśród "nowoczesnych singli". Mam tylko nadzieję,że moje dzieci wyrosną na normalnych ludzi..
A i jeszcze pragnę się pochwalić, że chyba nastąpił mały przełom odnośnie imienia dla mojej córkizostały chyba już tylko dwa na placu boju
będzie Marcela albo Nela
zastrzeŻona, Klaudia N., Martchen, Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Rudzik mocną kciuki za wizytę ciekawe czy nasze panienki nadal będą się prezentowały podobnie wielkościowo
I mam pytanie w co planujecie ubrać malucha na wyście ze szpitala? Ja poprzednio rodzilam w historyczne upały a mimo to położne ubraly małego w body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk. Teraz mam termin na koniec maja i zastanawiam się czy nie kupić w razie czego dresowego kombinezonu bo pogodna może być jeszcze różna albo ja mogę urodzić wcześniej.. -
Popelnilam dzis naklejkę
Strawberry - ja bym od leżenia samej pierdolca dostała. Jesteś dzielna, każdy ma czasem gorsze momenty. Pisz, zal sie, krzycz i płacz - byle pomoglo.
Mi wygadanie sie psychologowi po wypadku pomoglo. Jego rada z kolei wielu osobom by nie przypadła do gustu: Jesli pani chce dalej tkwic w tej sytuacji to ok, ale nikt za panią się nie ogarnie. Trzeba przestać myśleć o tym co bylo i osc do przodu" - i zaczął analizować wszystkie relacje w mojej rodzinie żeby łatwiej bylo mi odnaleźć się w wychowaniu pasierba. Chcący niechcący zajął moje myśli czymś innym. Przed tobą tez nowe wyzwania - dużo ciężkich ale i pięknych chwil z maluszkiem. Pozwól sobie na luz, wyrzuć emocje - masz do nich prawozastrzeŻona, amilka87, Rudzik, sylwucha89, Martchen, Anstice, Uszczesliwiona, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Rudzik mocną kciuki za wizytę ciekawe czy nasze panienki nadal będą się prezentowały podobnie wielkościowo
I mam pytanie w co planujecie ubrać malucha na wyście ze szpitala? Ja poprzednio rodzilam w historyczne upały a mimo to położne ubraly małego w body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk. Teraz mam termin na koniec maja i zastanawiam się czy nie kupić w razie czego dresowego kombinezonu bo pogodna może być jeszcze różna albo ja mogę urodzić wcześniej..
Też się nad tym zastanawiałam i chyba przygotuję kilka wariantów, bo nie wiem, jaka osobniczka mi się trafi - gorąca laska czy wieczna zmarzlina.
Mam dresowy kombinezonik tylko że jest nieco większy, rozmiar 62 chyba, ale gdyby było zimno, to z braku laku powinien dać radę. A gdyby było ciepło, to myślę, że bodziak + cienki pajacyk będą ok, ewentualnie bodziak + półśpiochy, tylko tu się nieco obawiam, czy pas nie wypadnie w miejscu pępka i nie będzie przeszkadzał.marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Leiron piekna najlejka:) ja tez mam mnkej wiecej ten sam rozmiar i tez sowki i chyba popelnie ja nad lozeczkiem:)
Dzięki zs komplementy, ja sie tylko zastanawiam jak to mozliwe ze mam 13 kg na plusie bo w ogole tego nie widac, niby buzia bardziej okragla cycki wieksze ale zeby az tyle? Od dwoch tygodni waga w miejscu stoi;)
Cyckam jakis ochujały w smaku gaviscon bo tak mnie zgaga męczy ze nie wiem co robic że soba:/ a tak sie cieszyłam ze mnie omijaja takie atrakcje:/ -
KLAUDIA ja tez cyckam ten gaviscon, totalna masakra i mi smierdyi kupa tragedia, ostatio bylam w aptece czy nie maja innego w plynie na zgage bo reni nie pomaga a gaviscon smierdzi i jest ochydny to dostalam wyklad ze inne nie sa testowane pod wzgledem wplywu na ciezarna itp ;( jedyny plus tego gowna ze pomaga na chwile, juz mam zgage od dwoch miesiecy tragedia a wiem ze jeszczce ze dwa miesiace to potrwa, moj maly rojber ma swoja stopke idealnie ulozona w moj zoladek jak lepiej kopnie to potrafie miec zawartosc zladka spowrotem w ustach bleeee ....
wersja z OM
-
Sówki rządzą. Są słodkie i piękne ;p chciałam jakiś większy wzór ale ten byl jedyny który pasowal mi kolorem i miał cala sowia rodzinkę (zależało mi na sowie "braciszku" -moim pasierbie).
Klaudia N., Uszczesliwiona, MEGI81, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek
Sowki są modne juz ho ho hobardzo ładne są naklejki.
Ja po porannym ktg po 5. Potem poszłam dalej spać. A ok 7:30 obudzona przez wiertare xD w szpitalu remont mają i akurat nad moją głową. No nic czekam na śniadankoCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Cześć Brzuchatki!
Sylwucha, oba imiona super, a Nela to już w ogóle podbija moje serce!
Monita, zjadliwe śniadania serwują w tym szpitalu czy musisz się dokarmiać?
Amilka, ja jak piszę z niemieckiej klawiatury to dostaję kociokwiku. Szczególnie z zamienionymi literkami "y" i "z". A i na tablecie często odpuszczam sobie polskie znaki
A propos zgagi, to chyba Arwi ostatnio pisała, że pomogła jej Nestae
Arwi, kciuki za usg!
Co do wyjściowego ubranka dla Małego...nie mam pojęcia. Zdam się chyba na sugestie Chłopa i położnej. Generalnie z ubieraniem dzieci wciąż funkcjonuje zasada, że ubiera im się tyle samo warstw, co sobie, tak?sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Klaudia, brzuszek faktycznie jak doklejony
Strawberry, mam nadzieję, że u Ciebie już dzisiaj trochę lepiejWreszcieMama Ci ładnie całą litanię napisala, nic dodać, ic ująć
A nasz stan robi swoje, trzeba brać poprawę, że przesadzamy i nie myślimy racjonalnie. I już się tak nie martw. Już jesteśmy wszystkie po skończony 30 tyg, już jest bezpiecznie, a jeszcze troszkę i będzie super bezpiecznie
Mnie po dzisiejszej nocy tyłek i biodra bolą... Auaa.
Jutro mam wizytę. Już nic nie wiem co chciałam lekarza zapytaćLiczę, że nie będę musiała się prosić o badanie szyjki i usg, tylko to będzie oczywiste. Pierwsze KTG też przede mną.
strawberry_juice, Klaudia N. lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:-)
Podpinam sie pod pytanie Sylwuchy, nie mam ppjecia w co ubrac mała na wyjscie ze szpitala. Napewno zrobie dwa zestawy lżejszy i cieplejszy w zaleznosci od pogody. Ale zaatanawiam sie wlasnie czy pajacyk bedzie odpowiedni i czy w ogole ubiera sie dziecko wyjsciowo w pajacyk...
Jade dzis ogladac wozek, uzywany. Jeśli bedzie nim wszystko w porzadku to kupimy, jak nie to w srode zamawiam nowy:-)
Jak tam u Was z wyprawka? U mnie zostalo jescze kilka drobiazgow do kupienia takie jak pampersy, kapcie do szpitala, obcinaczki itd. Nawet laktator juz kupilam, takze z drozszych rzeczy to tylko wozek zostal:-) -
Dewa, nie wiem jak teraz z tą zasadą ubierania, przy mojej pierworodnej była zasada, że tyle warstw co sobie +1. Ja będę przede wszystkim sprawdzać kark. Takie maluszki często jeszcze ciepłoty nie utrzymują, poza tym my się ruszymy a one leżą, też różnica.
blubka, strawberry_juice, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny cieszę się, że u was w miarę ok. Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie.
Czy któraś z was miała cholestaze i może napisać jakie miała objawy? Od piątku mam takie jakby spuchniete wnętrze dłoni i poduszki stóp, do tego swędzi. Dzisiaj chyba podjadę na ip.Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też po ciężkim weekendzie. W piątek skończyliśmy szkołę rodzenia i jestem chyba bardziej przerażona niż wcześniej, jak niemowlaka podnosić, przekładać na brzuszek, dbać o pępuszek...więcej niewiadomych niż wczesniej..
Z ubrankiem na początek to też stawiam na wygodę, pajacyki lub kopertowe bodziaki i półśpiochy, nic co trzeba zakładać przez głowęMyślę że trzeba przygotować sobie 2 zestawy na cieplejszy i chłodniejszy dzień. Tak jak pisze WreszcieMama ocieplany pajacyk może się przydać.