X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry, dziewczyny mają tak bardzo rację, że już bardziej nie można jej mieć - nie wolno się wstydzić tego, co się czuje. Jak potrzebujesz się wywnętrzyć, to forum jest od tego! Jesteśmy anonimowe, więc nie sądzę, żeby ktoś powiązał Twoje posty z konkretnym imieniem i nazwiskiem, a czasem wyartykułowanie swoich lęków i frustracji ma naprawdę działanie terapeutyczne.

Klaudia, jak Ty to robisz, że mieścisz TAM dzieciaka? Rok temu po wielkim obżarstwie i w odpowiednim ustawieniu ciała zdarzało mi się mieć większy brzuch ;)

Ellen, są dni, że oddycha mi się strasznie, bardzo płytko i dyszę jak parowóz. To, zdaje się, normalne w wysokiej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:47

Klaudia N. lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie weekend minął na wariackich papierach, głównie w samochodzie i sklepach zmęczona jestem przeokrutnie, spuchnięta jeszcze bardziej a efekt mizerny bo obkupiłam synka a dla małej prawie nic :/

Dziękuję za wszystkie komplementy ale ja już i tak czuję się jak wieloryb, spojenie znowu daje popalić a brzuch rośnie z dnia na dzień. W czwartek mam usg III trymestru i jestem ciekawa ile już mniej więcej waży moja kruszynka ;)

Strawberry mogę się w większości domyślać o co chodzi ale pamiętaj że nasze hormony w ciąży działają bardzo mocno na psychikę więc nie koniecznie musi to być depresja. I niczego nie musisz się wstydzić bo każda z nas ma wzloty i upadki. Ja boję się strasznie, ze znów nie ominie mnie baby blues po porodzie... Jesteśmy tutaj aby się nawzajem wesprzeć i doradzić więc pisz śmiało czasami to bardzo pomaga!!

Dewa gratuluję pierwszej kropli siary!!! U mnie w pierwszej ciąży doczekałam się jej niespełna tydzień przed porodem ;) no i poproszę o przepis na ciasto bo przez Ciebie cały dzień dzisiaj myślę o brzoskwiniach :)

Kleopatra życzę zdrowia dla młodego!

Zastrzeżona ja za tydzień mam mieć gości i być może zostaną na noc i zdecydowanie to ostatnia goscina przed porodem, więc podziwiam Cię tym bardziej, że termin masz z początku maja. No i śliczny brzuszek!!

Klaudia za to Ty swój chyba gdzieś zostawiłaś ;) super figura!!!

Kamilutek komentarze na temat ciężarnych pokazują jedynie brak kultury i wychowania wśród "nowoczesnych singli". Mam tylko nadzieję,że moje dzieci wyrosną na normalnych ludzi..

A i jeszcze pragnę się pochwalić, że chyba nastąpił mały przełom odnośnie imienia dla mojej córki ;) zostały chyba już tylko dwa na placu boju ;) będzie Marcela albo Nela :D

zastrzeŻona, Klaudia N., Martchen, Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik mocną kciuki za wizytę ciekawe czy nasze panienki nadal będą się prezentowały podobnie wielkościowo :)

I mam pytanie w co planujecie ubrać malucha na wyście ze szpitala? Ja poprzednio rodzilam w historyczne upały a mimo to położne ubraly małego w body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk. Teraz mam termin na koniec maja i zastanawiam się czy nie kupić w razie czego dresowego kombinezonu bo pogodna może być jeszcze różna albo ja mogę urodzić wcześniej..

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popelnilam dzis naklejkę :)

e3b30f7df7c398d5med.jpg

Strawberry - ja bym od leżenia samej pierdolca dostała. Jesteś dzielna, każdy ma czasem gorsze momenty. Pisz, zal sie, krzycz i płacz - byle pomoglo.
    Mi wygadanie sie psychologowi po wypadku pomoglo. Jego rada z kolei wielu osobom by nie przypadła do gustu: Jesli pani chce dalej tkwic w tej sytuacji to ok, ale nikt za panią się nie ogarnie. Trzeba przestać myśleć o tym co bylo i osc do przodu" - i zaczął analizować wszystkie relacje w mojej rodzinie żeby łatwiej bylo mi odnaleźć się w wychowaniu pasierba. Chcący niechcący zajął moje myśli czymś innym. Przed tobą tez nowe wyzwania - dużo ciężkich ale i pięknych chwil z maluszkiem. Pozwól sobie na luz, wyrzuć emocje - masz do nich prawo

zastrzeŻona, amilka87, Rudzik, sylwucha89, Martchen, Anstice, Uszczesliwiona, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Rudzik mocną kciuki za wizytę ciekawe czy nasze panienki nadal będą się prezentowały podobnie wielkościowo :)

I mam pytanie w co planujecie ubrać malucha na wyście ze szpitala? Ja poprzednio rodzilam w historyczne upały a mimo to położne ubraly małego w body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk. Teraz mam termin na koniec maja i zastanawiam się czy nie kupić w razie czego dresowego kombinezonu bo pogodna może być jeszcze różna albo ja mogę urodzić wcześniej..

Też się nad tym zastanawiałam i chyba przygotuję kilka wariantów, bo nie wiem, jaka osobniczka mi się trafi - gorąca laska czy wieczna zmarzlina.
    Mam dresowy kombinezonik tylko że jest nieco większy, rozmiar 62 chyba, ale gdyby było zimno, to z braku laku powinien dać radę. A gdyby było ciepło, to myślę, że bodziak + cienki pajacyk będą ok, ewentualnie bodziak + półśpiochy, tylko tu się nieco obawiam, czy pas nie wypadnie w miejscu pępka i nie będzie przeszkadzał.

marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron piekna najlejka:) ja tez mam mnkej wiecej ten sam rozmiar i tez sowki i chyba popelnie ja nad lozeczkiem:)

Dzięki zs komplementy, ja sie tylko zastanawiam jak to mozliwe ze mam 13 kg na plusie bo w ogole tego nie widac, niby buzia bardziej okragla cycki wieksze ale zeby az tyle? Od dwoch tygodni waga w miejscu stoi;)

Cyckam jakis ochujały w smaku gaviscon bo tak mnie zgaga męczy ze nie wiem co robic że soba:/ a tak sie cieszyłam ze mnie omijaja takie atrakcje:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLAUDIA ja tez cyckam ten gaviscon, totalna masakra i mi smierdyi kupa tragedia, ostatio bylam w aptece czy nie maja innego w plynie na zgage bo reni nie pomaga a gaviscon smierdzi i jest ochydny to dostalam wyklad ze inne nie sa testowane pod wzgledem wplywu na ciezarna itp ;( jedyny plus tego gowna ze pomaga na chwile, juz mam zgage od dwoch miesiecy tragedia a wiem ze jeszczce ze dwa miesiace to potrwa, moj maly rojber ma swoja stopke idealnie ulozona w moj zoladek jak lepiej kopnie to potrafie miec zawartosc zladka spowrotem w ustach bleeee ....

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze nie uzywam polskich znakow ale mam klawiature niemiecka i tu ich nie ma i litery tez sa poprzestawiane :( polskie znaki mam tylko jak pisze z komorki ale tam mnie wkurza ze to tak dlugo trwa i ze mi rzeczy uciekaja

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brak polskich znakow wcale nie przeszkadza ;) dopoki nie robi się laski zamiast łaski np :-D

marie_marie22 lubi tę wiadomość

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:56

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówki rządzą. Są słodkie i piękne ;p chciałam jakiś większy wzór ale ten byl jedyny który pasowal mi kolorem i miał cala sowia rodzinkę (zależało mi na sowie "braciszku" -moim pasierbie).

Klaudia N., Uszczesliwiona, MEGI81, Moniqaaa lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :D

Sowki są modne juz ho ho ho ;) bardzo ładne są naklejki.

Ja po porannym ktg po 5. Potem poszłam dalej spać. A ok 7:30 obudzona przez wiertare xD w szpitalu remont mają i akurat nad moją głową. No nic czekam na śniadanko :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki!

Sylwucha, oba imiona super, a Nela to już w ogóle podbija moje serce! :)

Monita, zjadliwe śniadania serwują w tym szpitalu czy musisz się dokarmiać?

Amilka, ja jak piszę z niemieckiej klawiatury to dostaję kociokwiku. Szczególnie z zamienionymi literkami "y" i "z". A i na tablecie często odpuszczam sobie polskie znaki ;)

A propos zgagi, to chyba Arwi ostatnio pisała, że pomogła jej Nestae ;)

Arwi, kciuki za usg!

Co do wyjściowego ubranka dla Małego...nie mam pojęcia. Zdam się chyba na sugestie Chłopa i położnej. Generalnie z ubieraniem dzieci wciąż funkcjonuje zasada, że ubiera im się tyle samo warstw, co sobie, tak?

sylwucha89 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa alw w niedziele o 23 ciezko o nestea xD szczególnie jak chlopa nie ma w domu :-D

• bbee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, brzuszek faktycznie jak doklejony :)

Strawberry, mam nadzieję, że u Ciebie już dzisiaj trochę lepiej :) WreszcieMama Ci ładnie całą litanię napisala, nic dodać, ic ująć :) A nasz stan robi swoje, trzeba brać poprawę, że przesadzamy i nie myślimy racjonalnie. I już się tak nie martw. Już jesteśmy wszystkie po skończony 30 tyg, już jest bezpiecznie, a jeszcze troszkę i będzie super bezpiecznie :)

Mnie po dzisiejszej nocy tyłek i biodra bolą... Auaa.
    Jutro mam wizytę. Już nic nie wiem co chciałam lekarza zapytać :) Liczę, że nie będę musiała się prosić o badanie szyjki i usg, tylko to będzie oczywiste. Pierwsze KTG też przede mną.

strawberry_juice, Klaudia N. lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)
    Podpinam sie pod pytanie Sylwuchy, nie mam ppjecia w co ubrac mała na wyjscie ze szpitala. Napewno zrobie dwa zestawy lżejszy i cieplejszy w zaleznosci od pogody. Ale zaatanawiam sie wlasnie czy pajacyk bedzie odpowiedni i czy w ogole ubiera sie dziecko wyjsciowo w pajacyk...

Jade dzis ogladac wozek, uzywany. Jeśli bedzie nim wszystko w porzadku to kupimy, jak nie to w srode zamawiam nowy:-)
    Jak tam u Was z wyprawka? U mnie zostalo jescze kilka drobiazgow do kupienia takie jak pampersy, kapcie do szpitala, obcinaczki itd. Nawet laktator juz kupilam, takze z drozszych rzeczy to tylko wozek zostal:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, nie wiem jak teraz z tą zasadą ubierania, przy mojej pierworodnej była zasada, że tyle warstw co sobie +1. Ja będę przede wszystkim sprawdzać kark. Takie maluszki często jeszcze ciepłoty nie utrzymują, poza tym my się ruszymy a one leżą, też różnica.

blubka, strawberry_juice, BALBINA84 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:01

Uska, sylwucha89, Arwi, Breezee lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny cieszę się, że u was w miarę ok. Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie.

Czy któraś z was miała cholestaze i może napisać jakie miała objawy? Od piątku mam takie jakby spuchniete wnętrze dłoni i poduszki stóp, do tego swędzi. Dzisiaj chyba podjadę na ip.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też po ciężkim weekendzie. W piątek skończyliśmy szkołę rodzenia i jestem chyba bardziej przerażona niż wcześniej, jak niemowlaka podnosić, przekładać na brzuszek, dbać o pępuszek...więcej niewiadomych niż wczesniej..

Z ubrankiem na początek to też stawiam na wygodę, pajacyki lub kopertowe bodziaki i półśpiochy, nic co trzeba zakładać przez głowę ;) Myślę że trzeba przygotować sobie 2 zestawy na cieplejszy i chłodniejszy dzień. Tak jak pisze WreszcieMama ocieplany pajacyk może się przydać.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ