X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam zobaczyc co tutaj slychac :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubrania ze szpitala to ja mam dwa wiosenne kombinezony - nie sa ocieplane a jak bedzie mega cieplo to ubiore leginsy body i na to bluze czapeczke i kocyk - bo przeciez to tylko moment zeby przejsc do auta a zeby maluszek szie nie zapocil z nim

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:02

strawberry_juice, Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, na forum nie ma chyba nikogo, kto miałby podobne objawy do Twoich, przynajmniej ja nie kojarzę. Ale z cholestazą nie ma żartów, dobrze, że jedziesz na ip.

Blubka, szacun za kompleciki na wyjście! Mała zada szyku jak nic! :) Żeby tylko jej nagle jajka nie wyrosły, tak jak którejś z Kwietniówek :P

Martchen, też mi się wydaje, że lego duplo to już dla takiego malucha, co to przynajmniej pewnie siedzi i samodzielnie chwyta drobne jakby nie było elementy. Może rodzice robią zapasy na później?

Amilka, zimny wychów jak nic! :) Słyszałaś o metodzie stosowanej przez Skandynawów - wystawiania dzieciaków na drzemkę popołudniową na mróz? Ponoć świetnie hartuje i ich dzieciaki to okazy zdrowia, nie znają kataru.

Strawberry, a jakie masz te płytki? Z tego, co wiem, jak jest mniej niż 150 z reguły nie robią, ale w niektórych szpitalach można mieć 100 i dostać znieczulenie.

Arwi, Twój Marcin będzie miał po prostu więcej do macania ;)

Rudzik, gratulacje! Mała księżniczka pięknie się rozwija, a położenie pośladkowe to chyba to samo, co miednicowe... Zresztą, cholera wie :) A skoro wciąż się obraca, to pewnie jeszcze uda jej się wylądować główką w dole.

Odezwali się do mnie ze szkoły rodzenia, do której się zapisałam lata temu! No nic, lepiej późno niż później. Muszę jutro podejść do biura podpisać papiery i mogę zaczynać. Jest chyba 10 spotkań, więc wcale nie jest pewne, że nie urodzę wcześniej :)

No i byłam na kontroli u okulistki na nfa, przytachałam jej wszystkie wyniki specjalistycznych badań i... nie dostałam wskazania do sn. Niestety, jestem jakaś niedorobiona (albo wyjątkowa, jeśli spojrzeć na to z odpowiedniej perspektywy ;) ). Rogówkę mam za cienką, mierzone dzisiaj ciśnienie było za wysokie, więc generalnie mam skoki - czasem jest super, czasem beznadziejnie, więc nie ma co ryzykować. W sumie to się cieszę, że nie muszę wybierać, bo pewnie byłabym niezadowolona z każdej podjętej przeze mnie decyzji. A tak pozamiatane.

Ale mi długaśny post wyszedł! Gratuluję tym, które dotrwały do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:31

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek 2 tyg temu było 127tys. A wcześniej cały czas 190 tys.

BALBINA84 lubi tę wiadomość

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za pomo!;)

Ellen z tego co widziałam to właśnie lego duplo to są takie wielkie klocuszki a nie takie malutkie ;) Dziękuję za pomosł!:D

Kamilutek, Carolina myślę, że oni troszkę na zapas chcą :D (ta poznańska krew);D

Monika poszukam, poczytam :D

ja w sumie byłabym za tym żeby dać kasę i niech sami dysponują ale co ja mogę. Tyle, że chrzesną nie będę to lekko mniejszy problem mam ;)

dziekuje Kochane i przepraszam jeżeli kogoś pominełam

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:56

WreszcieMama, Uszczesliwiona, Camilia, MEGI81, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ty mi tu nie prorokuj siusiorka bo na ostatniej wizycie lekarz pokazywał wargi sromowe i żadna antenka tam nie sterczala, ale obraz USG też"może" się mylić i gdyby tak się stało tfu tfu tfu to byłabym i załamana i w 7 niebie bo mogłabym na nowo szaleć z wyprawka :-) a te różowe i miętowe perełki z komody wystawiłabym na Allegro :-)

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole zapomniałam Wam napisać ;)

dziś na obiad byla jakże zdrowa pizza :) a ponieważ jeszcze zakupy po drodze to odbiór osobisty :) z racji tego, że się pospieszyliśmy to..

Jagódka ma od dzsiaj oficjalnie tatusia :D

Arwi, Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81, sylwucha89, zastrzeŻona, Karissa, Kleopatra lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry_juice wrote:
    Kamilutek 2 tyg temu było 127tys. A wcześniej cały czas 190 tys.

Wydaje mi się, że powinnaś dostać skierowanie na powtórzenie badania, bo wcześniejsze wyniki były w normie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie przesądza, mogli na przykład za długo czekać z liczeniem, albo aparat liczący był źle skalibrowany, albo krew była zbyt długo pobierana, albo trafiła się feralna probówka i źle wymieszano z antykoagulantem... jest mnóstwo opcji. Więc bez paniki :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane witam sie w 30 tygodniu ciąży wpadlam dzis i postaram sie Was nadrobić..
    A tak wyglądamy ja i Oliś w dwupaku na cale szczescie jeszcze..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8da23ca3682d.jpg

Coś przytylismy od spadku z zeszłego tygodnia ale zbyy wiele to nie jest.. czekam z niecierpliwością na wizyte gdyz momentami strasznie boli mnie brzuch tak jak dzis a małego czuje jak napiera na spojenie az chodzic nie moge..boje sie ze przez te wszystkie wydarzenia wypakuje sie o wiele wcześniej...

Uszczesliwiona, strawberry_juice, bbee, ag194, Martchen, Madu1611, MEGI81, sylwucha89, Anstice, monika_89, zastrzeŻona, blubka, Rudzik, mon!ta^, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Wydaje mi się, że powinnaś dostać skierowanie na powtórzenie badania, bo wcześniejsze wyniki były w normie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie przesądza, mogli na przykład za długo czekać z liczeniem, albo aparat liczący był źle skalibrowany, albo krew była zbyt długo pobierana, albo trafiła się feralna probówka i źle wymieszano z antykoagulantem... jest mnóstwo opcji. Więc bez paniki :)

Niby wiem, ale wyszła też anizocytoza i płytki olbrzymie. Generalnie nie płacze z powodu zzo. Nie chce tylko zeby bardziej spadały.

Edit: morfologie i mocz sprawdzamy co 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 20:18

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DEWA moje cycki na codzien A w ciazy C a podczas karmienia nawet D mialam, po pol roku znowu wrocily do A.

LUbie taki chlodny wychow i uwazam to za dobre, bardzo lubie wskoczyc jesienia jeszcze do gorskich strumykow przynajmniej stopkami to takie orzezwiajace dlatego zawsze koniec wrzesnia jedziemy w gory :) A przy Tosku jak robil afere to go rozbieralam do naguska i zaraz bylo dziecko szczesliwe, podobno moja mam przy mnie to samo praktykowala ;)

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jutro na III USG idę. Trzymajcie kciuki, bo co mam jakieś badania to coś źle wychodzi, już się boje co tym razem będzie. Jedyne co mnie cieszy, że się w końcu coś dowiem o małej np. ile waży, bo ten mój gin to mi USG już od ponad miesiąca nie robił.

Jak któraś ma za dużo płytek krwi to ja chętnie wezmę, bo u mnie już skrajny deficyt :)

strawberry_juice, Uszczesliwiona, sylwucha89 lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka kciuki ! A ile masz tych płytek?

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny bardzo dziękuję za sugestie odnośnie ubioru malucha na wyjście. Też przygotuje dwie opcje jedną cieplejszą a drugą cieńszą. W sumie zanim je przygotuję to muszę najpierw je kupić ;)

Ja dzisiaj też niespodziewanie miałam usg III trymestru ;) mąż wcześniej wrócił z pracy i zamiast jechać w czwartek to pojechaliśmy dzisiaj :D
    Z malutką wszystko ok, rośnie zdrowo i ma już ok 1550 g! Leży sobie już główką do dołu i wesoło kopie mamusię po czym tylko się da ;) niestety nie mam żadnego zdjęcia buźki bo moja córeczka szczelnie zaslaniała się rękami ;) za to bez wątpienia jest kobietą bo akurat tą część ciała bardzo chętnie pokazywała ;) moja szyjka długa i zamknięta ma ok 4 cm co prawda skrocila się przez miesiąc ok pół centymetra ale na tym etapie ma już do tego pełne prawo :)

A poniżej jedyne zdjęcie jakie udało się wyraźnie zrobić ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c4439bf0be7.jpg

Anstice, Leirion, WreszcieMama, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Karissa, Madu1611, Moniqaaa, blubka, ag194, Kamilutek, bbee, Rudzik, amilka87, MEGI81, Camilia, Martchen, gaja_1, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie mogę potwierdzić ze bryka dla Lili kupiona:-) uzywany, ale w bdb stanie i 950zl zaoszczędzone bo tyle musialabym doplacic do nowego:-) musze go tylko oczyscic bo troche przybrudzony jest.

sylwucha89, zastrzeŻona, WreszcieMama, Arwi, monika_89, Uszczesliwiona, ojejku, ag194, Kamilutek, bbee, Rudzik, aneta.be, MEGI81, Martchen, gonia13, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka plus za zimny chów :P u mnie rodzice i teście narzekają że tak mało ubieram Paulinę

zieziulka kciuki

sylwucha super wieści :) a jak tam sprawa imienia?

breezee melduj się z domu!

sylwucha89 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :) do jutra i żeby ten dzień był dla wszystkich świetny :*

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry_juice wrote:
    Zieziulka kciuki ! A ile masz tych płytek?

Obecnie 59 tys. i spada. Jak spadnie do 50 to mam iść do hematologa.

Sylwuch89 zdjęcie pierwsza klasa ;) Może mi się uda też dziś jakieś zrobić.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ