MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
co do ubrania ze szpitala to ja mam dwa wiosenne kombinezony - nie sa ocieplane a jak bedzie mega cieplo to ubiore leginsy body i na to bluze czapeczke i kocyk - bo przeciez to tylko moment zeby przejsc do auta a zeby maluszek szie nie zapocil z nim
-
Nadia, na forum nie ma chyba nikogo, kto miałby podobne objawy do Twoich, przynajmniej ja nie kojarzę. Ale z cholestazą nie ma żartów, dobrze, że jedziesz na ip.
Blubka, szacun za kompleciki na wyjście! Mała zada szyku jak nic! Żeby tylko jej nagle jajka nie wyrosły, tak jak którejś z Kwietniówek
Martchen, też mi się wydaje, że lego duplo to już dla takiego malucha, co to przynajmniej pewnie siedzi i samodzielnie chwyta drobne jakby nie było elementy. Może rodzice robią zapasy na później?
Amilka, zimny wychów jak nic! Słyszałaś o metodzie stosowanej przez Skandynawów - wystawiania dzieciaków na drzemkę popołudniową na mróz? Ponoć świetnie hartuje i ich dzieciaki to okazy zdrowia, nie znają kataru.
Strawberry, a jakie masz te płytki? Z tego, co wiem, jak jest mniej niż 150 z reguły nie robią, ale w niektórych szpitalach można mieć 100 i dostać znieczulenie.
Arwi, Twój Marcin będzie miał po prostu więcej do macania
Rudzik, gratulacje! Mała księżniczka pięknie się rozwija, a położenie pośladkowe to chyba to samo, co miednicowe... Zresztą, cholera wie A skoro wciąż się obraca, to pewnie jeszcze uda jej się wylądować główką w dole.
Odezwali się do mnie ze szkoły rodzenia, do której się zapisałam lata temu! No nic, lepiej późno niż później. Muszę jutro podejść do biura podpisać papiery i mogę zaczynać. Jest chyba 10 spotkań, więc wcale nie jest pewne, że nie urodzę wcześniej
No i byłam na kontroli u okulistki na nfa, przytachałam jej wszystkie wyniki specjalistycznych badań i... nie dostałam wskazania do sn. Niestety, jestem jakaś niedorobiona (albo wyjątkowa, jeśli spojrzeć na to z odpowiedniej perspektywy ). Rogówkę mam za cienką, mierzone dzisiaj ciśnienie było za wysokie, więc generalnie mam skoki - czasem jest super, czasem beznadziejnie, więc nie ma co ryzykować. W sumie to się cieszę, że nie muszę wybierać, bo pewnie byłabym niezadowolona z każdej podjętej przeze mnie decyzji. A tak pozamiatane.
Ale mi długaśny post wyszedł! Gratuluję tym, które dotrwały do końca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:31
Rudzik lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualny
-
Dziekuje Kochane za pomo!
Ellen z tego co widziałam to właśnie lego duplo to są takie wielkie klocuszki a nie takie malutkie Dziękuję za pomosł!
Kamilutek, Carolina myślę, że oni troszkę na zapas chcą (ta poznańska krew)
Monika poszukam, poczytam
ja w sumie byłabym za tym żeby dać kasę i niech sami dysponują ale co ja mogę. Tyle, że chrzesną nie będę to lekko mniejszy problem mam
dziekuje Kochane i przepraszam jeżeli kogoś pominełam
-
Kamilutek ty mi tu nie prorokuj siusiorka bo na ostatniej wizycie lekarz pokazywał wargi sromowe i żadna antenka tam nie sterczala, ale obraz USG też"może" się mylić i gdyby tak się stało tfu tfu tfu to byłabym i załamana i w 7 niebie bo mogłabym na nowo szaleć z wyprawka a te różowe i miętowe perełki z komody wystawiłabym na Allegro
-
a w ogole zapomniałam Wam napisać
dziś na obiad byla jakże zdrowa pizza a ponieważ jeszcze zakupy po drodze to odbiór osobisty z racji tego, że się pospieszyliśmy to..
Jagódka ma od dzsiaj oficjalnie tatusiaArwi, Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81, sylwucha89, zastrzeŻona, Karissa, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
strawberry_juice wrote:Kamilutek 2 tyg temu było 127tys. A wcześniej cały czas 190 tys.
Wydaje mi się, że powinnaś dostać skierowanie na powtórzenie badania, bo wcześniejsze wyniki były w normie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie przesądza, mogli na przykład za długo czekać z liczeniem, albo aparat liczący był źle skalibrowany, albo krew była zbyt długo pobierana, albo trafiła się feralna probówka i źle wymieszano z antykoagulantem... jest mnóstwo opcji. Więc bez paniki
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witajcie moje kochane witam sie w 30 tygodniu ciąży wpadlam dzis i postaram sie Was nadrobić..
A tak wyglądamy ja i Oliś w dwupaku na cale szczescie jeszcze..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8da23ca3682d.jpg
Coś przytylismy od spadku z zeszłego tygodnia ale zbyy wiele to nie jest.. czekam z niecierpliwością na wizyte gdyz momentami strasznie boli mnie brzuch tak jak dzis a małego czuje jak napiera na spojenie az chodzic nie moge..boje sie ze przez te wszystkie wydarzenia wypakuje sie o wiele wcześniej...
Uszczesliwiona, strawberry_juice, bbee, ag194, Martchen, Madu1611, MEGI81, sylwucha89, Anstice, monika_89, zastrzeŻona, blubka, Rudzik, mon!ta^, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilutek wrote:Wydaje mi się, że powinnaś dostać skierowanie na powtórzenie badania, bo wcześniejsze wyniki były w normie. Jeden wynik jeszcze o niczym nie przesądza, mogli na przykład za długo czekać z liczeniem, albo aparat liczący był źle skalibrowany, albo krew była zbyt długo pobierana, albo trafiła się feralna probówka i źle wymieszano z antykoagulantem... jest mnóstwo opcji. Więc bez paniki
Niby wiem, ale wyszła też anizocytoza i płytki olbrzymie. Generalnie nie płacze z powodu zzo. Nie chce tylko zeby bardziej spadały.
Edit: morfologie i mocz sprawdzamy co 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 20:18
-
DEWA moje cycki na codzien A w ciazy C a podczas karmienia nawet D mialam, po pol roku znowu wrocily do A.
LUbie taki chlodny wychow i uwazam to za dobre, bardzo lubie wskoczyc jesienia jeszcze do gorskich strumykow przynajmniej stopkami to takie orzezwiajace dlatego zawsze koniec wrzesnia jedziemy w gory A przy Tosku jak robil afere to go rozbieralam do naguska i zaraz bylo dziecko szczesliwe, podobno moja mam przy mnie to samo praktykowala
wersja z OM
-
A ja dziewczyny jutro na III USG idę. Trzymajcie kciuki, bo co mam jakieś badania to coś źle wychodzi, już się boje co tym razem będzie. Jedyne co mnie cieszy, że się w końcu coś dowiem o małej np. ile waży, bo ten mój gin to mi USG już od ponad miesiąca nie robił.
Jak któraś ma za dużo płytek krwi to ja chętnie wezmę, bo u mnie już skrajny deficytstrawberry_juice, Uszczesliwiona, sylwucha89 lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
Hej
Dziewczyny bardzo dziękuję za sugestie odnośnie ubioru malucha na wyjście. Też przygotuje dwie opcje jedną cieplejszą a drugą cieńszą. W sumie zanim je przygotuję to muszę najpierw je kupić
Ja dzisiaj też niespodziewanie miałam usg III trymestru mąż wcześniej wrócił z pracy i zamiast jechać w czwartek to pojechaliśmy dzisiaj
Z malutką wszystko ok, rośnie zdrowo i ma już ok 1550 g! Leży sobie już główką do dołu i wesoło kopie mamusię po czym tylko się da niestety nie mam żadnego zdjęcia buźki bo moja córeczka szczelnie zaslaniała się rękami za to bez wątpienia jest kobietą bo akurat tą część ciała bardzo chętnie pokazywała moja szyjka długa i zamknięta ma ok 4 cm co prawda skrocila się przez miesiąc ok pół centymetra ale na tym etapie ma już do tego pełne prawo
A poniżej jedyne zdjęcie jakie udało się wyraźnie zrobić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c4439bf0be7.jpg
Anstice, Leirion, WreszcieMama, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Karissa, Madu1611, Moniqaaa, blubka, ag194, Kamilutek, bbee, Rudzik, amilka87, MEGI81, Camilia, Martchen, gaja_1, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość
-
Oficjalnie mogę potwierdzić ze bryka dla Lili kupiona:-) uzywany, ale w bdb stanie i 950zl zaoszczędzone bo tyle musialabym doplacic do nowego:-) musze go tylko oczyscic bo troche przybrudzony jest.
sylwucha89, zastrzeŻona, WreszcieMama, Arwi, monika_89, Uszczesliwiona, ojejku, ag194, Kamilutek, bbee, Rudzik, aneta.be, MEGI81, Martchen, gonia13, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość
-
amilka plus za zimny chów u mnie rodzice i teście narzekają że tak mało ubieram Paulinę
zieziulka kciuki
sylwucha super wieści a jak tam sprawa imienia?
breezee melduj się z domu!sylwucha89 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
strawberry_juice wrote:Zieziulka kciuki ! A ile masz tych płytek?
Obecnie 59 tys. i spada. Jak spadnie do 50 to mam iść do hematologa.
Sylwuch89 zdjęcie pierwsza klasa Może mi się uda też dziś jakieś zrobić.sylwucha89 lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc