X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pytacie o garderobę dla dzidziusia na wyjście ze szpitala, więc wstawiam wam zdjęcia moich dwóch opcji :-)

A jeżeli pogoda będzie taka jak dziś lub podobna bo może się tak zdarzyć to ubierzemy na cebulkę dwie warstwy plus oczywiście kocyk- opcjonalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 07:58

Uszczesliwiona, sylwucha89, Uska, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja śpiochów nie posiadam :P no nie potrafiłam się zmusić do kupienia ich :D pajacyki zostawiam jako odzież do spania (taki jest plan a co wyjdzie to zobaczymy) w dzień stawiam na body i spodenki/polspiochy :) a wyjście jakby było zimno to dostałam od sąsiadki taki gruby kombinezonik bo jej mała we wrześniu się rodziła :) i mam zamiar go wykorzystać, specjalnie bym nie kupowała tylko ewentualnie grubszym kocykiem bym przukryla :)

Strawberry trzymam kciuki i nie wstydz się swoich uczuć :* też kiedyś miałam depresję ( na szczęście wczesne stadium i udało się bez leków) i wiem że wygadanie się pomaga ale słuchanie rad już nie koniecznie :* będziemy Cię wspierać i wsluchiwac bo po to tu jesteśmy :*

Lece na sr na zajęcia z masażu niemowlaków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 11:01

WreszcieMama, sylwucha89, blubka lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:02

zem3o7esxha3u0v7.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że polarowy pajacyk może być. To raczej chodzi o grubsze polarowe kurtki, kombinezony w nich pasy nie trzymają dobrze, gdyż jest dużo luzu pomiędzy ciałem a pasem.

Myślę, że taki kocyk z dziurkami to fajna opcja, jeśli jest chłodno. Dzieci mojego brata zawsze były ugotowane jak zasypiały w foteliku, mimo że zawsze podkładaliśmy bawełnianą pieluszkę itp.. niestety foteliki są wykonane ze sztucznych i nieoddychających materialów.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie :)

fajnie się Was czyta :D

co do ubrania na wyjscie szczerze? pojęcia nie mam :) generalnie to ja w d jestem przez remont ;) moze do niedzieli się zakończy, chłop złozy komode i będę działać :D

Pytanie nie związanie z ciążą ale może Mamusia posiadająca już pociechę będzie umiała mi pomoc;D

Siostra na chrzciny dla Małego stwierdziła, że jako "upominek" przydadzą się lego duplo;) popatrzyłam i zgłupiałam :D na większości minimalny wiek 18+ mcy a MAły wczoraj skończyl 7 :D jkakieś pomysly? Ona twierdzi, że nie od razu będzie się bawił

Klaudia Piekny Brzusio :D

Miłego pierwszego dnia wiosny :D

Klaudia N. lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nadrobiłam weekend :) Ale już nie pamiętam co miałam odpisać :)

Co do ubrania na wyjście to też nie mam pojęcia co wybrać. Pewnie zdecyduje dopiero jak będę wychodzić ze szpitala i będę wiedzieć jaka pogoda, co proponują położne i na ile nasza Alicja jest zmarzluchem. Ale mam w razie czego cieplejszy pajacyk na polarku i myśle, że w takim spokojnie do fotelika może iść.

Wczoraj złożyliśmy Ali komodę i łóżeczko. Jest cudownie, siedzę i się gapie i przymierzam co gdzie poukładać :) Z praniem nadal nie ruszyłam ale chyba poczekam jeszcze kilka dni żeby czyste i uprasowane rzeczy układać od razu na ich miejscu w komodzie a ona jeszcze ma dość silny zapach nowości więc musi trochę wywietrzeć.

I po przeziębieniu wyszła mi opryszczka na środku wargi i wyglądam jakbym właśnie ostrzyknęła się botoksem :P

WreszcieMama, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Witajcie w poniedziałek!
    U mnie pogoda w kratkę, przed chwilą słońce a już znów się chmurzy...
    Martchen ja bym lego duplo raczej na roczek kupiła niz na chrzciny, 7 miesięczne dziecko i tak jest za małe na zabawe klockami. Chyba ze to takie plastikowe, puste w środku i duże w kształcie różnych figur.Albo pomyśl nad jeżdzikiem(nie chodzikiem!!)Takim do jeżdżenia, mój mały nauczył się przy takim wstawać i sam sobie go pchał z tyłu, czuł się pewniej dopóki nie umiał sam chodzić.

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia Piękny brzuszek,aż zazdroszczę. Taką figurę miałam w 20 tc. Świetnie wyglądasz i nie wiem gdzie wcisnęłaś te 13 kg. Chyba ci w cycki poszło bo na pewno nie w brzuch ;-)Ja mam tylko ok 9 na + a wyglądam chyba na więcej.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia cudowny brzusio

Martchen 7msc stanowczo za malo malo na duplo
    Dzieci lubia klocki ale nie w tym wieku ;)
    Ten wiek to raczej garnuszek na klocuszek czy jakos tak ;) chyba, ze siostra chce na przyszłość to jasne, ze tak
    Ja na wyjscie zakladam małemu spiochy bawelniane pod spod body na krotki rekaw i na to sweterek ( jezeli bedzie zimno )
    A jak nie to bez sweterka i ew cieniutki kocyk
    Wszystko kwestia pogody ale ogolnie nie za grubo sweterek bedzie przygotowsny i w ten dzien podejme decyzje czy założę

blubka, Klaudia N., sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjscie planuje body, spiochy i dresik, lub jak zimniej to kombinezonik polarkowy :)

Pozniej przy wyjsciach bede sie sugerowac tym co wkladam na siebie plus dotykiem karku dziecka, jestem ogolnie z tych mam co bardziej rozbieraja niz ubieraja, moje dziecko potrafi zima w jesiennej kurtce chodzic jak uznam ze za cieplo na puchowke, ktora i tak zakladamy dopiero pry minusowej temp, ale podejrzewam ze dlatego mi dziecko prawie w ogole nie choruje ma 5 lat i byl moze dwa razy chory z temp i kaszlem, a tak to tylko czasem sie jakas biegunka przypaletala, ale na to juz nic nie poradze.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• blubka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona ja spiochow też nie mam :-) same leginsy i pajacyki :-)
    Wreszciemama takie trasy jak my robimy to spokojnie wozilam dzieci w kombinezonach czy kurtkach :-) weź taka zimę jak w tym roku i drogę na szczepienie,która zajmuje 15 minut dla mnie nie ma sensu rozbierać dziecka bo po pierwsze że 20 minut musiałabym auto grzać żeby móc malucha rozebrać a potem kolejny czas na rozebranie i ponowne ubranie przed przychodnia. Oczywiście każdy robi jak uważa, gdybym jechała 300 km to co innego ale 15km i takie bawitko to nie dla mnie. Ale tak jak piszę każdy robi jak uważa...

bbee, MEGI81, WreszcieMama lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamuśki,

wpadłam tylko się przywitać i życzyć Wam dobrego dnia!

Jestem w podłym nastroju, wkurwiona (to i tak łagodne określenie) przez pracę i nie chciałabym Was infekować moim wkurwem, dołem i frustracją. Dziś jest taki dzień, że jakby mi zaproponowano inną pracę, to bez wahania bym się z mojej obecnej wyniosła w tej samej sekundzie.

Kleopatra lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek rypnij L4 na biurko :P będziesz mieć spokój

Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy :*

ja jutro idę na usg III trymestru dodatkowo do innego lekarza, bo mój połowy rzeczy nie posprawdzał (dureń :( ), a do tego niepokoi mnie przepływ w tętnicy pępowinowej (mam nadzieje że to moja fanaberia). Bardzo prosimy o kciuki.
    Mam nadzieję że ta wizyta uspokoi mnie trochę i przestanę się tak panicznie bać.

Dziś od rana kiepsko się czuję - kołatania serca, mroczki i zawroty głowy, nie mogę złapać oddechu. Cukier ok, ciśnienie ok... chyba anemia znowu wraca. Albo ta moja małopłytkowość się pogłębia. W okolicach piątku będę robić wyniki to się okaże. W każdym razie ze względu na spadek płytek z ZZO mogę się pożegnać.

Miłego dnia wszystkim :*

• Arwi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:56

Uszczesliwiona, WreszcieMama, BALBINA84, amilka87, Maniuś lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, niech pierwsza rzuci kamieniem ta, której praca czasem nie wkurwia, po prostu. Taki dzień. Przejść, przespać, zapomnieć! Ale pomyśl sobie, że wkurwianie się to mszczenie się na własnym ciele za głupotę innych ;) Let that shit go!

Strawberry, kciuki zaciśnięte. Oby drugi lekarz okazał się być tym mniej durnym i bardziej dokładnym!

Arwi, pod pachami to ja cycków nigdy nie miałam! Z resztą, co ja piszę...przecież na klatce piersiowej też nie! Ale lepszy cycek pod pachą niż inne cośtamcośtam! Piąteczka za podejście :D

strawberry_juice, Arwi, Moniqaaa, Karissa lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Moje zdolne dziecię dziś wypadło z łóżeczka (śpi bez dwóch szczebelków już od dawna) nei mam pojęcia jakim cudem ale ryku było w nocy...

strawberry ściskam, urodzisz i humor wróci, juz niedługo. NIe czytałam wpisów ale żaden wstyd, to właśnie odwaga mówić a przynajmniej starac sie mówić publicznie o problemach. Uświadmienie sobie że coś jest nie tak to już polowa sukcesu

rudzik podziwiam za prace w ogrodzie, ja nienawidzę kopac w ziemi :P

Klaudia ale Ty chudzinka :P

sylwucha ja mam pajaca w którym tez wychodziła Paulina ze szpitala :) w zalezności od pogody pod spodek może dołożę jeszcze body na krótki

dewa ja zawsze ubierałam tak jak siebie plus jedna wartsta, noworodek leży się nie rusza może być chłodniej, jak juz zrobiła sie ruchliwa to tak jak mnie, w razie czego kocyk pod ręką

wreszcieMama ani w kombinezonie ani w kureczce bo możesz mieć za luźne pasy, ale w kombinezonie bez problemu. Taki kocyk nie zagraża, a łatwo nakryć dziecko. Chodzi o to, żeby pasy mocno trzymały malucha i np ramionka podczas uderzenia nie wyślizgły się spod pasów i dziecko nie wyleciało

martchen duplo strasznie drogie :P My na święta prosiliśmy o mega bloksy bo więcej i taniej ;) Wątpię że 7mc dziecko bęzie sie tym bawić, Paula w wieku 11mc nie wykazwała zainteresowania, teraz dopiero je wyciąga a ma 14. My na chrzciny w większosco dostaliśmy pieniadze, oprócz tego kariuzelę na łożeczko. Co takiemu większemu dziecku nie mam pojęcia. O chyba że jak ellen podrzucuca tylko ja bym jeździk zamieniła na pchacz

WreszcieMama, sylwucha89 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama te kocyki do fotelika montujemy na pasach wkładamy dziecko zapinany i dopiero wtedy otulamy kocykiem więc kocyk nie tworzy izolacji między dzieckiem a pasami :) kurtki, kombinezony to głównie chodzi o puchowki które mają bardzo dużo powietrza w sobie i przy wypadku bardzo się zgniataja tworząc luźne przestrzenie. Ja planuje (puki fotelik będę wyciągać z auta) dziecko wkładać w domu do fotelika i przykrywac kocem tak żeby uniknąć grzania auta i rozbierania dziecka.
    Arwi w tak młodym wieku rąk? Pluj przez lewe ramię! Poprostu Twoje cycki są tak zajebiste że postanowiły się rozrosnac :D

Co do przejechania 5km z ubranym dzieckiem e foteliku to badania dowodzą że najwięcej wypadków zdaza nam się w odległości 5km od domu ją nie ryzykuje ale jestem pod tym względem jebnietna i przyznaje się do tego szczerze ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, melduję się po wizycie!

Mała zdrowiutka i ruchliwa. Zwolniła z przyrostem masy i waży 1600g, także malusia, ale jak widziałam na skali to idealnie w średniej, więc luzik. Lekarz powiedział,że na pewno nie będzie mieć 4 kilo przy porodzie i mam się cieszyć :) No to się cieszę. Mała jeszcze bardzo ruchliwa, wciąż się obraca. Dziś była w położeniu miednicowym (czym ono się różni od pośladkowego?! - muszę poczytać.
    Łożysko ok, przepływy ok. Ogólnie wszystko ok.
    Tylko mi się przypałętała infekcja i dostałam antybiotyk,ale czułam dopiero od wczoraj, a już dziś mam leki,więc szybko wykryta, to chyba szybko odpuści.

No i miałam pierwsze w życiu KTG,choć lekarz mówił,że jeszcze za wcześnie ale dla próby zrobimy. I rzeczywiście wyszło,że za wcześnie bo mała się wkurzyła i sobie odpłynęła od tej sondy :) ale coś tam wyszło i niby też ok,więc super.
    No to zmykam nadrabiać teraz!

Camilia, Uszczesliwiona, Kamilutek, blubka, gaja_1, WreszcieMama, MEGI81, zastrzeŻona, ag194, BALBINA84, Martchen, sylwucha89, Anstice, amilka87, Madu1611, Maniuś, daisy123, Kleopatra, messy99, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa to podobnie jak ja z tymi cyckami ;-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ