X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kocha mój synuś młodszego braciszka <3 <3 <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/111a12ea4a96.jpg
    Ale żeby nie było tak słodko to najpierw całuje a później szczypie :) :) :)

amilka87, blubka, bbee, ag194, Rudzik, Anstice, Camilia, julita, Uszczesliwiona, Uska, zastrzeŻona, sylwucha89, mon!ta^, Arwi, monika_89, bezimienna, Kleopatra, Karissa, MEGI81, daisy123, aneta.be, Breezee, Another lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice ja mam tego sluzu pelno ciagle. To raczej fizjologiczna wydzielina. Jak nie pachnie brzydko to sie nie przejmuj raczej..

Anstice lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, przeżyłam, wróciłam :) My już po III USG, wszytko dobrze podobno. Młoda waży 1734 g leży główkowo i chyba będzie miała długie nogi bo to FL jakieś powyżej średniej ;p Tylko ciekawe po kim jak ja mam 160 cm :D

Anstice, Martchen, Camilia, dewa, Kamilutek, blubka, Rudzik, WreszcieMama, julita, Uszczesliwiona, Uska, zastrzeŻona, amilka87, Maniuś, sylwucha89, Arwi, gaja_1, ag194, monika_89, bezimienna, Kleopatra, Karissa, Leirion, Madu1611, MEGI81, daisy123, Breezee lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale narobiłam bigosu! Oto historia: kalafior - level hard.
    Wstawiłam jajka do gotowania bo chciałam zrobić pastę jajeczną i poszłam sobie do pokoju. Chłop spał. Kot mnie wkurzał więc zamknęłam drzwi. Sprawdzałam jakieś zadania domowe uczniów, potem zadzwoniła mama na ploteczki i tak se plotkowałyśmy,a czas miło płynął. Nagle drzwi z impetem się otwierają wpada chłop z miną nietęgą i tylko się puknął w czoło. Rzuciłam słuchawką bo za nim kłęby siwego dymu! Woda się wygotowała, jaja wybuchały po całej kuchni (słyszałam dziwne odgłosy,ale myślałam,że chłop kaszle przez sen bo jest przeziębiony). Siedem płonących jaj wybuchało niczym bomby po caaalutkiej kuchni, odbijały się o ściany i szafki i spadały na ziemię, a ja myślałam,że to kaszel :D Garnek spalony. Cała chata w dymie. Nigdy tyle dymu nie widziałam. Walczyliśmy 2 godziny z usuwaniem skutków mojej nieodpowiedzialnej akcji...a najgorsze w tym,że chłop milczał. A jak on milczy to znaczy,że poziom wkurwienia osiągnął maksimum. Nie jestem z siebie dumna, bo mogłam spalić chatę,ale jednak trochę jestem bo nie płakałam :P Dobrze,że niedługo malowanie :D

dewa, Zieziulka, blubka, bbee, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Uska, amilka87, sylwucha89, ag194, monika_89, Moniqaaa, Kleopatra, Madu1611, MEGI81, daisy123, aneta.be, Klaudia N., Breezee lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice, też bym raczej się tymi upławami nie przejmowała. Obserwuj i tyle.

Amilka, biedy Tosiek! Matka mu do glowy jakies historie o zegarach wklada i sie teraz dziecko martwi :D :D

Maniuś, no minkę starszy synek to ma taką zawadiacką ;)

Kamilutek...aż zatęskniłam za słodkimi czasami, w których robiłam na spokojnie 50 długości basenu, w 40 minut i bez zadyszki wychodziłam z wody. Eeech.

Ja dzisiaj miałam przypływ energii i wynieśliśmy z Chłopem stare meble kuchenne. Znowu się nalatałam z drugiego piętra. A potem jeszcze skoczyłam do pracy i też polatałam z odkurzaczem i mopem. Taka żywa, taka energiczna, no brawo. A teraz leżę i kwiczę, bo się plecy odezwały i to tak z przytupem :/ I skończyło się rumakowanie :/

Gdzie reszta majóweczek tak btw? Kleo? Zyrcia? Julita? Breezee? Hope? Forbidden? Kofeina? Haaaaloooo? ;)

Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, ahahahahhahahahaaaa, wygrałaaaaaś :D Przepraszam, to generalnie nie jest śmieszne, bo dym, bo smród...aleee! Wyobraziłam sobie te wybuchające jaja i musiałam iść siku, bo było blisko :D :D :D Faktycznie, kalafior level hard :D :D

Ja zrobiłam dzisiaj w pracy niespodzianke szefowej, bo chciałam odkamienić czajnik, wsypałam produkt do odkamieniania i sobie poszłam. Ta bida zrobiła sobie kawkę, wzięła łyczka i na szczęście stała blisko zlewu :D Ale to i tak się nie umywa do Twojej pasty jajecznej :D

Rudzik, Kleopatra, MEGI81, aneta.be, Klaudia N., Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz sobie poodpisuję, bo chłop mnie nie chce widzieć i się nudzę :)

Sylwucha - a Nela to od Kornelii czy po prostu Nela? Tak mnie zainteresowało to imię.

Uśka - wózek jak nówka. Nie widać, przynajmniej na fotce,że używka.

WreszcieMama - jak zwykle seksi! super brzuszek!

Kamilutek - dzięki za fajne stwierdzenie - nos rzymski, królewski - podoba mi się. Ale żeby było jasne, nawet jak urodzę kulfonika to pokocham :D

Arwi, a co jeszcze oprócz becikowego może się należeć? :) Pytam z ciekawości, bo nawet nie wiem. A i sądze jak dziewczyny- należy się to bierz!

Strawberry- super,że na wizycie OK, to jest powód do radości! pamiętaj! Teraz już nie smutkuj!

Amilka, jakie kwiatki sadziłaś? Ja na razie prymulki i stokrotki z tych wiosennych,ale szukam inspiracji!

Maniuś - piękne zdjęcie. Jak na nie patrzę, to myślę,że jeszcze jednej nie urodziłam a już drugie bym chciała!

Zieziulka- będziesz miała modelkę!

Julita- dobrze,że się odezwałaś. U Ciebie wiadomo,że mała musi mieć długie nogi po mamusi!

WreszcieMama, Uska, Maniuś, aneta.be lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Rudzik, taki foch Chłopa za drobną wpadkę w kuchni? ;) Wstydziłby się! Pewnie jemu nie zdarzyło się nigdy o niczym zapomnieć ;)

Julita, welcome back! Matka i córka to niezłe laski! :)

Dewa, no, kiedyś, dawno temu, w zamierzchłych czasach, też mi się 1200 m udawało wypływać w 40 minut, ale teraz cieszę się z każdej dodatkowej długości, zwłaszcza że zaczynałam tak miesiąc temu od 200 metrów... Sporty wyczynowe jak nic!

Maniuś, ślicznie! Zieziulka - gratulacje! :)

Cały wieczór walczę z sernikiem na zimno - mus malinowy nie chce zastygać, choć zrobiłam dokładnie tak, jak chciało opakowanie na żelatynie, a potem zrobiłam to samo jeszcze raz, więc żelatyny jest 2x więcej niż w przepisie a mus jak był płynny, tak jest płynny... A tak bym sobie zjadła kawałek ciacha przed snem!

Maniuś, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie mam weny na pisanie :( ani na nic :/ wypralam dzisiaj pieluchy i wyprasowalam z 15 ciuszków i to by było na tyle. A nie! Jeszcze wychodząc z wanny wywinelam orła, ot taka zdolna jestem :/ mąż w kiepskim humorze a jak widzę go takiego zdolowanego to tylko płakać mi się chce bo nie mogę mu pomóc :( byle by przetrwać do spania.
    Arwi ja tam bym brała i się cieszyła ale pamiętaj że cześć rzeczy potwierdzasz dochodami za 2016 a np. 500+ do września rozliczasz dochodami za 2015r.

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik dawno sie tak nie usmialam:-D przepraszam ale moja wyobraznia zrobila swoje:-D

Rudzik lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik mam Anemony, niezapominajki i prymulki :)
    Postaram sie wrzucic zdjecie ogolnie zrobilam dwie takie donice, gdzie sie maja moje kwiatki rozrastac ktore stoja przed drzwiami i z tylu w ogrodzie prymulki, i powiem wam ze w tym roku wiecej nie robie, ten ogrodek niby maly, chcialabym tam duzo zrobic, przed domek taki prawdziwy ogrodek gdzie caly rok cos kwitnie, a tylu jakos fajnie, ale takze z trawa dla dzieci ale po prostu wiem ze nie dam rady, a jak nawet dam to potem nie dam tego przy dwojce utrzymac dopoki dzieci nie beda mialy swoich rytualow i sue we czworo nie uporzadkujemy. Poza tym szkoda mi teraz kasy na drozsze kwiatki.

Rudzik gratulacje, pobilas chyba nas wszystkie, dzisiaj w radiu opowiadali o wypadkach z telefonem kom i opowiadali o kobiecie ktora wlozyla telefon do poduszki z pestkami wisni i o tym zapomniala, po czym ta poduszke wstawila do mikrofalowki zeby sobie zagrzac, zaraz sobie pomyslalam ze pewnie byla w ciazy bidulka.

Sylwucha imie Nela jest piekne :)

Dziewczyny ale wy zgrabnie wygladacie, a ja to taki 100 kg hipopotam ;( musze sie wziac jak urodze, cel 75 kg u mnie to juz wtedy i tak rozmiar 38 mniej naprawde nie chce ale tyle bym chciala.

U mnie co do mojego kalafiora, to zapominam wylaczyc grzejniki jak otwieram okna, tez maz wsciekly, mowi ze ostatni raz, tak mniej wiecej od ostatnich 30 razy ;( i lapie sie na tym ze zapominam wylaczyc grzanie na kuchence jak zdejmuje garnek, dzieki Bogu jeszcze nic sie nie stalo, zawsze jakims cudem to zauwazam.

Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja ja wczoraj wyszlam ze szpitala. Jedzenie spoko było i porcje taki ze dało się nimi najeść ale brakowało warzyw :) i owoców to mi donoszono.

sylwucha89, amilka87, Kleopatra, Anstice, Camilia, Rudzik, Madu1611, Uszczesliwiona, MEGI81, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór. Padam na twarz, przed porodem staramy się podomykac temat budowy, pół dnia w marketach budowlanych

Spirit szkoda że nikt Cię nie odwiedza w domu, na pewno byłoby to jakieś odciążenie psychiczne. JUż niedługo, warto

sylwucha jakiś zarys jest :) to postęp :) ja mam dla Pauli spacerówkę, "spacery" to wyjścia na ogóród a zakupy przecież może robić mąż

daisy przykro mi z powodu śmierci teścia, a przy męzu po prostu bądź

bbee przynajmniej leżysz w domu, to jakis plus

Kaludia na rybnickiej grupie mamuś była taka oferta, tam kupiłaś? :P

Anstice zupełnie normalne

MAniuś <3

rudzik historia pierwsza klasa :P w ciąży jesteś może sie, zdarzyć :P

julita nie wiem gdzie chowasz te 15kg :P fajnie że obie będą z 18 :) ja chciałam obu z 21 ale to za wcześnie na cc

sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek właśnie cały problem w tym, że moje dziecko gdy wyjdzie na drogę bez wózka to zachowuje się jak pies spuszczony że smyczy i nie idzie go ogarnąć :/ popatrzę jeszcze jutro na używki może akurat coś się sensownego trafii, jednak trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to czy Nikoś zaakceptuje nową brykę bo niestety jest wybredny ;)

Zieziulka i Julita gratuluję udanych wizyt duże już wasze panienki :)
    Julita nie wierzę w to co widzę wreszcie masz troszkę brzucha :)! Super wyglądasz!!

Rudzik ale się uśmiałam ;) chłopu nerw zaraz przejdzie a i malowanie kuchni jeszcze się wcześniej odbędzie :D co do imienia to my chcemy formę Nela. Teoretycznie jest to zdrobnienie od Kornelii ale już dłuższy czas funkcjonuje jako odrębne imię :) mąż na Kornelię się nie zgadza bo mu się kojarzy z lokalną znaną wariatką, ktora chodziła po miasteczku z kilkoma psami i mówiła do siebie ;) jemu najbardziej odpowiada forma Nel ale do mnie bardziej przemawia Nela ;)

Maniuś śliczna pamiątka!! U mnie wygląda to podobnie na początku całuje i glaszcze a później drapie bądź szypie w pępek ;)

Rudzik, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i tu jest problem bo mój mąż nawet zakupów mi sam nie zrobi, twierdzi że nie umie ;) niestety będzie musiał się nauczyć już nie popełnię tego błędu i nie pokażę mu, że jestem w stanie wszystko ogarnąć sama.

Dzisiaj po ogromnej histerii mojego dziecka doszłam do wniosku, że nie dam rady wychować dwójki :/ w porę no nie? Ehhh i strasznie boję się, że nie pokocham córki aż tak mocno jak syna i będę go faworyzowała .. u mnie w rodzinie dało się bardzo odczuć podział na lepsze i gorsze dzieci, dlatego boję się że zostało mi to w genach i moje dziecko będzie miało do mnie później żal przez całe życie :( ponarzekałam i idę spać, życzę Wam spokojnej nocki!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem, żyje Ale co to za życie ;)
    Pisałam kiedyś ze budujemy żłobek i 30.03 jest otwarcie. I teraz już gorąco bo został tydzień. Dzisiaj znowu pół dnia tam spędziłam i już mówiłam wójtowi ze jak tam urodzie to chce bezpłatny pobyt dla dziecka ;)
    Potem lecielismy do okulisty z chłopcami i jakąś Pani na poczekalni mnie zagadala jak ja przy moich chlopcach nam zamiar ogarnąć trzecie ;) Okazało się też ze Wiktor ma mieć okulary. Na razie się nie może doczekać.
    Piękne brzuszki. Chudzinki jesteście.
    Rudzik dobre :)
    Aaa, no i zasnelam o 22, o 24 mnie młodszy obudził, który ma się okazało zapalenie spojówek, i tak leżę od tego czasu i nie mogę zasnąć :(

Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, a ja całe życie myślałam, że Nela to zdrobnienia od Aniela ;) Samo Nela brzmi cudownie <3 Mowisz, ze biedny Chlop nie umie robic zakupow? Ooooch bida! Faktycznie, tak trudno jest wrzucic kilka produktow do wozka i za nie zaplacic...czeka go duzo nauki! :D Nie daj sie, nie rob tego sama, bo masz miec meza i dwojke dzieci a nie trojke! I na pewno pokochasz Nelę tak samo jak Synka. Po prostu serce aci urosnie ;)

sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by mi facet powiedział, ze nie wie jak zrobić zakupu, to powiedziałabym mu chyba, ze jak ogarnął robienie dzieci, to i z tym sobie poradzi :p Zrobić takiemu listę zakupow i już:p U nas tylko teraz M przeżywa, ze prawie ciagle on zakupy robi i biedny wydaje tyyyyle pieniędzy! No patrzcie tylko, jak ja robiłam wcześniej 90% zakupow, bo wracałam z pracy pierwsza to jakoś sie nie pomyślało o tym jakie to koszty. Cieszy mnie, ze teraz ma szanse sie przekonać...

Kamilutek, nie wiem gdzie słyszałaś o takich metodach stosowanych przez Skandynawow, ale powiem Ci, ze nawet jeśli stosują wystawianie dzieci na mróz, to to nie działa :p Tak sie składa, ze od 4 lat pracuje w nordyckiej firmie i co chwila tam ktoś chory lub pracuje z domu, bo dzieci chore... chyba, ze akurat oni tej metody nie stosują :)

Dzis kończę 34tyg...to oznacza, ze za 2 tyg będzie donoszona ciąża! Wtf?! Już???:p Dzis jedziemy na usg :) Ciekawe ile wazy ten moj kochany, zaczkany synek :p

Wspominalyscie, ze u Was słabo z kontaktami z osobami, które dzieci nie maja lub nie planują... to u mnie zwolnienie to jakiś szalony okres ciągłych spotkań! Masakra normalnie... musiałam kalendarz pierwszy raz w życiu założyć, bo bym sie pogubiła! :p Cieszę sie, ze czuje sie na tyle dobrze, ze mogę sobie na te spotkani pozwalać... Bardziej sie martwię co będzie jak pojawi sie Tomek. Czy przypadkiem nie będzie tak, ze najpierw sie wszyscy zbiegną go zobaczyć, a pózniej sie skończy, bo bede zbyt zajęta zajmowaniem sie nim. Sama wiem jak to jest gdy rozmówca jest mama malucha - co chwila malec odwraca uwagę i żadnego tematu sie dokończyć nie da :p Tyle tylko, ze mi to nigdy nie przeszkadzało...

Miłej środy, dziewczyny! Ja lecę siku, odkładam tel i znów spróbuje zasnac... uh :/

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać. W głowie siedzi mi milion myśli, a nawet nie tyle co siedzi, ile galopuje od jednego zakrętu mózgowego koło prawego ucha, do drugiego - koło lewego. No i nogi nie dają żyć, co chwila czuję zbliżające się skurcze łydek i muszę zmienić ich pozycję, Więcej magnezu już nie mogę brać :/

Ja byłam przekonana, że Nela to zdrobnienie od Penelopy :) Baaardzo mi się podoba imię Penelopa, ale nawet nie braliśmy go pod uwagę, bo z nazwiskiem brzmiałoby komicznie. Jakbyśmy wiedzieli, że samo Nela też może być, to kto wie, kto wie... :)

Kleo, w ramach doceniania pracownika dekady wótj powinien zapewnić Twojemu chłopakowi bezpłatne przedszkole nawet jeśli urodzisz w szpitalu :)
    Powodzenia przed otwarciem! Pewnie wolelibyście teraz, żeby dobra miała 48 h, a tydzień 10 dni. Będzie chociaż darmowa wyżerka? ;)

Dewa, znam przynajmiej jednego takiego faceta, który też zakupów nie potrafi zrobić. To znaczy: zmuszony do ich zrobienia specjalnie i ze złośliwości zrobi złe, połowy rzeczy nie kupi, spóźni się, obrazi na stanie w kolejce i wyjdzie ze sklepu bez itp akcje. Oby Sylwuchy mąż nie należał do tej kategorii...

Sylwucha, nie martw się na zapas, że nie pokochasz córeczki. I nie wyrzucaj sobie, że możesz ją inaczej traktować, niż syna - pomyśl sobie, że na pewno będzie inna niż syn, więc będzie wymagała innego podejścia; poza tym, jak twierdzo Kleo, doświadczenie robi swoje i do każdego kolejnego dziecka podchodzi się inaczej. Ale czy to źle? Nie wydaje mi się, a nawet sądzę, że to dobrze, bo świadczy o tym, że się uczysz, a jak się uczysz, to rozwija się mózg i jesteś mądrzejsza niż ostatnio :)
    Kurczę, trzecia w nocy to nie jest odpowiednia pora na precyzyjne wykładnie swoich myśli, więc sama do końca nie rozumiem tego, co napisałam :P

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Kamilutek, nie wiem gdzie słyszałaś o takich metodach stosowanych przez Skandynawow, ale powiem Ci, ze nawet jeśli stosują wystawianie dzieci na mróz, to to nie działa :p Tak sie składa, ze od 4 lat pracuje w nordyckiej firmie i co chwila tam ktoś chory lub pracuje z domu, bo dzieci chore... chyba, ze akurat oni tej metody nie stosują :)

Czytałam cały reportaż w Wysokich Obcasach :) Chyba grudniowych albo styczniowych :)

Karissa lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ