X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja - u mnie szaro buro i ponuro - nic sie nie chce i glowa boli :(
    powoli piore ciuszki dla mlodej bo potem czasu nie bedzie ale mi sie tak nie chce ze szok - jakos lenia mam ostatnio i mlody zyc nie daje - wymordowana chodze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek kosmetyki do pielęgnacji włosów zajmują u mnie 2 półki i ciągle coś przy nich robie :) Niestety zwykle jak mocno się kruszą to najlepiej przyciąć bo można już ich nie uratować. Moje włosy po oleju kokosowym wyglągają jeszcze gorzej niż przed nałożeniem. Ja używam olejku do włosów z yves rocher, nakładam jakieś 2 godz. przed myciem. Po myciu odżywka do spłukiwania, później po myciu taka w spreyu (revlon), a rano keratyna lub jedwab, chyba, że prosuje to jeszcze chroniące włosy przed temperaturą :) Czasem daje jakieś ampułki czy maski :) Jestem szjbnięta na tym punkcie :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:05

Moniqaaa, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    tylko się przywitam i idę do ogrodu, bo w chacie tak śmierdzi,że musimy wietrzyć cały czas i ostatecznie w domu jest tak samo zimno jak na zewnątrz.
    No to idę przyciąć krzewy bo chociaż się poruszam to się rozgrzeje.

A w ogóle przyszła mi kolejna paczka z Gemini i mam już chyba wszystko!

Dzisiaj idę z chłopem na szkołę rodzenia bo będzie o porodzie. Już się nie mogę doczekać!

Co do kochania dwójki dzieci, to ja nie mam jeszcze żadnego więc się nie powinnam wymądrzać,ale na własnym przykładzie wiem,że ważne co rodzice dzieciom mówią. Nam moja mama zawsze powtarzała,że kocha nas po równo. I do znudzenia powtarzała,że jesteśmy dla niej tak samo ważne itp. Dzieki temu nigdy nie miałam jakiegokolwiek poczucia niesprawiedliwości. I tak jest do teraz, choć nas to mega śmieszy, bo jak mama coś kupi siostrze to mi też coś musi kupić, choć przecież nie potrzebuję niczego od niej,ale ona się czuje w obowiązku i kupuje. Przestałyśmy się z siostrą buntować, bo widzimy ,że ona tak po prostu musi. Jak da coś jednej to ją boli,ze druga nic nie dostała i od razu coś kupuje :) Oczywiście nie chodzi tylko o kupowanie rzeczy, ale we wszystkich sprawach był u nas taki podział "po równo".

Megi jesteś mega dzielna. Szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy!

Daisy współczuję Ci strasznie tych przeżyć pogrzebowych :(

Dobra idę się wyszaleć z sekatorem :)

sylwucha89, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się kącikiem Alicji :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/212108a568b6.jpg

Kamilutek, Anstice, bbee, Leirion, WreszcieMama, Martchen, mon!ta^, sylwucha89, strawberry_juice, blubka, Rudzik, MEGI81, Ellen, Camilia, Madu1611, amilka87, Uska, Uszczesliwiona, Kleopatra, daisy123, Klaudia N., Karissa, Maniuś, monika_89, zastrzeŻona, bezimienna, Elmo13 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Kamilutek kosmetyki do pielęgnacji włosów zajmują u mnie 2 półki i ciągle coś przy nich robie :) Niestety zwykle jak mocno się kruszą to najlepiej przyciąć bo można już ich nie uratować. Moje włosy po oleju kokosowym wyglągają jeszcze gorzej niż przed nałożeniem. Ja używam olejku do włosów z yves rocher, nakładam jakieś 2 godz. przed myciem. Po myciu odżywka do spłukiwania, później po myciu taka w spreyu (revlon), a rano keratyna lub jedwab, chyba, że prosuje to jeszcze chroniące włosy przed temperaturą :) Czasem daje jakieś ampułki czy maski :) Jestem szjbnięta na tym punkcie :)

Rety! Chylę czoła :)
    No to podetnę, zakupię jedwab i coś do ochrony przed prostownicą, bo nie wpadłam, że można. Jak mi się będzie chciało, to spróbuję z tym olejem kokosowym, w końcu nie kupiłam go po to, żeby stał na półce. Ale skoro Wam niewiele daje albo nic nie daje, to nie spodziewam się cudów.

Dzięki dziewczyny!

Dewa, normalnie siostry bliźniaczki umysłowe :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, jak u Was się już ładnie robi w kącikach dla dzieci! I te sówki!
    To chyba motyw przewodni naszej grupy będzie, to i Gaja, i Leirion, i może jeszcze ktoś, ale nie pamiętam kto, kupił.

U mnie porażka. Matyldowa komoda w środku picuś glancuś, ale na komodzie sajgon, bo Chłop ma w zwyczaju rzucać na nią swoje ciuchy i wszystko, co mu akurat nie jest potrzebne, a nie chce mu się fatygować na miejsce. Do tego komoda stoi w łazience, więc nad nią znajdują się kafle wątpliwej urody i nieokreślonego koloru (jak to w wynajmowanych mieszkaniach bywa...). Obok komody stoi orbitrek Chłopa, zwykle zarzucony jego aktualnie używanym ręcznikiem. Na parapecie obok sterta roboczych ciuchów remontowych, kanister z wodą destylowaną. Po drugiej stronie wciśnięte w kąt krzesła po dziadku, które czekają na nową tapicerkę - do połowy rozprute.
    Chyba wstawię zdjęcie, co by pokazać ogrom nędzy i rozpaczy.

Aleeeeee, przecież idę na l4 i wszystko w końcu ogarnę! Więc bez paniki :)

Megi, trzymaj się! I trzymam kciuki za mamę, żeby to nic poważnego nie było!

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Ania9 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim,

przeczytałam tylko ostatnie posty, ale tego dużo 1392 strony - nie dam rady :)
    cały czas przyglądałam się tylko biernie wpisom na forum.
    Gaja - piękny kącik dla dziecka, również podobają mi się sowy, ja jednak wybiorę chyba inny motyw.
    Dewa - ja również rano mam mały brzuch, nogi zgrabne, zero opuchlizny, gdyby nie ten brzuszek to w ogóle nie widać byłoby ciąży. Poza tym rano mogę swobodnie się schylać, a wszelakie obowiązki domowe to pikuś. Im później tym gorzej, wieczorem czuję się 5kg cięższa a schylanie graniczy z cudem :)
    Daisy - u mnie podobnie z remontem, stoimy, mam kupioną komodę i regał oraz półki do pokoju dla dziecka, ale co z tego, jeśli stoją tam jeszcze niezamontowana kabina prysznicowa, dobrze, że mam jeszcze wannę i ogólnie cały pokój dziecka zagracony jest meblami z innych pomieszczeń.. nawet rzeczy dla małego, nie ma co prać, bo i tak wszystko będzie zakurzone.
    W poprzednich postach czytałam, że macie dziewczyny już torby do szpitala zapakowane - ja nie mam kompletnie nic. Chyba jestem jedyna na całym forum głęboko w lesie, a może i poza lasem?puszczą i czym tam jeszcze.. :)
    Kamilutek trzymam kciuki za ten sajgon, łączę się w bólu ;)

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

f2w3ugpj70b2gfhv.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku, na miejscu lozeczka my mamy jeszcze rowerek - zawsze wisiala na nim sterta cicuhow (tych co to można jeszcze raz założyć). Albo leżaly obok niego - zrobiliśmy wiec wieszaczek w sypialni na takie ciuchy i odpukać od kilku dni wszystko wisi na wieszaku. Może to jakiś sposób na Twoja komodę dla malej?

Kamilutek lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzis piekna i od razu mam przypływ energii - wsiadlam na rowerek i z przerwami ale popedalowalam 30 min i pomachalam troche ciężarkami. Jestem dumna z siebie :)

blubka, Rudzik, Uszczesliwiona, WreszcieMama lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko okz mala ulozona glowka w dol i tak juz zostanie najprawdopodobniej:-)
    Dostalam skierowanie do poradni chorob zakaznych bo wyszly mi podwyzszone proby watrobowe.

blubka, Leirion, MEGI81, Kamilutek, Madu1611, Kleopatra, daisy123, WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska super,że z corcia ok. Jak będzie mieć na imię bo gdzieś mi umknęło?
    A o czym te podwyższone próby mogą świadczyć?

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję, że uda mi się to wszystko ogarnąć a raczej innego wyjścia nie mam :)

Dewa no ostatnio strasznie humor dopisuje mojemu chłopu, ALE jak urodzę to przynajmniej dwie nocki młody będzie musiał spędzić z tatą i wtedy tatuś dostanie szkołę życia. Czeka go pierwsze przebieranie pieluchy, pierwsze karmienie i wiele innych pierwszych razów ;) szkoda mi tylko strasznie Nikosia ale sądzę, że i jemu mały detoks od mamusi dobrze zrobi.

Gaja śliczny kącik!! Zazdroszczę, że już jesteś na takim etapie przygotowań ;)

Pragnę się pochwalić, że wczoraj wreszcie złożyłam zamówienie w gemini :D także duży krok do przodu!

Plan na zaraz zrobić piękną i dokładną listę czego mi jeszcze brakuje :)

Martchen, Camilia, WreszcieMama lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapewniłam Mężowi kolejną atrakcję i aż mi go żal, bo nie ma czasu wytchnienia :( w sobotę, jak odwoziłam chłopaków na pępkowe, to początkowo siedziałam z tyłu, bo Mąż prowadził. Przesiadając się do przodu, długo gramoliłam się z jednym prezentem i chyba lekko otworzyłam okno. A że w sobotę u nas wiało i lało i w niedziele w nocy też padało, to sobie tym oknem leciało :( No i wczoraj wieczorem Synek uświadomił mnie, że całe siedzenia z tyłu są mokre i w bagażniku też mokro. Młody jeździ jeszcze w foteliku i dopiero wczoraj, jak mieliśmy plecak z tyłu na siedzeniu, to poczuł. Dzisiaj Mąż zamienił się ze mną samochodami i musiał wyciągnąć te siedzenia, podłogę w bagażniku, wszystko wyprał i suszymy.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Ja dzisiaj byłam na takiej jednorazowej wizycie u położnej i przez chwilę słuchałam serduszka Małego :-) A teraz zjadłam, na chwilę się położyłam i czuję mojego małego wiercipiętę. Za chwilę muszę wstawić pranie, ogarnąć w kuchni a póżniej obiad bo mężowi się zachciało rybki z ziemniakami i kapustą kiszoną.

Miłego dnia wszystkim życzę!

sylwucha89, Martchen, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę, że mama czerwcowa ma już Maluszka przy sobie. Urodziła w 27+3 tc.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita mi się marzy sesja noworodkowo- rodzinna :--)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, ja planuje sese ciążową a potem noworodkową. Tylko nie mogę się zebrać żeby podzwonić po fotografach. Nie wiem jak terminy wyglądają i z jakim wyprzedzeniem trzeba sie umawiać. Chciałabym tak na polowe kwietnia

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcyzny ja pochłonięta remontem do tego od wczwartku do poniedziałku mieszkałam u rodziców to nawet Was nie nadrabiałam :P

zaczynam wyjątkowo od tyłu ale nie wiem do kiedy miałam doczytać :( jestem na 1390 i lece do tyłu bede Wam pisać na stopniowo :)

no więc od końca - dzisiaj mam USG 3 trymestru mam nadzieję, że będzie widać brzuszek, bo ostanio przepuklina była nie do oceny, ale liczę, że jest ok.
    Antek ważył 1800, szyjka co prawda w 3 tygodnie poszła mi z 48 na 29mm ale mam nadzieję, że będzie ok.

remont - ogolnie poszło do przodu, jak będzie koniec to wkleję fotkę bo teraz wszędzie brud i kartony i niedoróbki, ale najważniejsze- dobrze wsyztsko pomierzyłam i weszło - Jasia nowe łóżko jest BOSKIE :) juz sie nie moge doczekac jak zaczne przekladac rzeczy do mega wielkich szuflad :D

c prawda mój teśc jest idiotą, ale co zrobić... W skrócie - w sobote stolarz przyjechał łóżko skłądać, ale sie okazalo, ze nie ma szczebelek (za długie) więc maiła je dorobić.
    W niedziele jak szłam do kosciola maz zabrał jasia d moich rodziców do nas i mowe mu, zeby przypadkiem nie wsadzil JAsia na lozko jak szczebelek nie ma, bo chce go uczyc dobrego wchodzenia od poczatku a najlepiej to niech pokoj zamknie, bo chcialabym zoabczyc sama jak jasiu sie cieszy na nowe lozko i pokoj.
    wracam z kosciola a Jasiu na lozku, obok tesc, probowalam zachowac zimna krew, mowie, ze zoabcz tu szczebelki beda, bedziesz wchodzic jak strazak sam po drabinie a ten mi w ryk, bo to NIEBEZPIECZNE, bo dziadek mu pokazal, ze sie wchodzi z fotela przekladajac noge przez barierki - kretyn... tak mnei zezlil - powiedzialam, ze absolutnie nogi przez barierki sie nie przekłada, Jaisu obrazony w ryk, ja sie z nerwow poryczałam i tak ich zjechałam, że powinno być mi glupio bo caly pion mnie slyszal. powiedzialam, z enie wymagalam od nich myslenia i ze sami wpadna na to czego dziecko powinno sie uczyc, ale specjalnie prosilam by tego nie robic to trzeba to zlekcewazyc. a moj tesc jeszcze brnie w zaparte, ze dobrze zrobil - grrr..
    to tak w skrocie :P

gaja_1 - piękny kącik!!! skad masz lampke z sowa?! ja tez taka chce!!!

sylwucha89 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahhahahahaa, uwielbiam to forum :D

Megi, Twojemu Chłopu należy się złoty medal, MUSI Cię bardzo kochać :D

Julita, no mega z tym noskiem, uśmiałam się nieziemsko :D

Uska, super że z Malutką ok! Mam nadzieję, że Twoje gorsze wyniki to tylko błąd w badaniu albo przejściowa sytuacja!

Ania9, nie ma co siedzieć cicho! Pisać pisać! Powiem Ci, że ja żadnej torby nie mam jeszcze gotowej. Dla Małego nie potrzebuję niczego, tylko ubranka na wyjście. A dla siebie? Nie mam pojęcia, ale nie mam ani piżamy ( i krew mnie zalewa jak pomyślę o koszuli :/ Ja chcę spodnie od piżamy! Albo spodenki! NIE NOSZĘ KOSZUL I SUKIENEK!) ani staników do karmienia, nic. A pokoik dla Małego gotowy. Tylko półki zawiesić ;)

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ