MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj przez kilka godzin czułam co jakiś czas lekkie skurcze i kłucie w pochwie. Wzięłam No-Spe i na chwilę się położyłam. Przeszło dopiero po nocy. Swoją drogą nieciekawej nocy bo zgaga i koszmary nie dały mi się wyspać. Też czasami tak macie? Bo już łapię schizy, że Mały zechce wyjść szybciej... Oby poczekal minimum do połowy kwietnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:18
-
Cześć Dziewczyny!
W końcu nadeszła ta wyczekiwana WIOSNA! Oby tylko pogoda się dostosowała odpowiednio do pory roku
Ja miałam w niedzielny wieczór chyba pierwsze, dosyć mocno odczuwalne skurcze przepowiadające. Z początku myślałam że to czkawka małego ale to chyba jednak nie on. Brzuch dosyć intensywnie "skakał/pulsował", do tego bóle podbrzusza i bóle krzyża, więc trochę spanikowałam i rzeczy do szpitala wczoraj wyprane a dziś pakowanie torby - przynajmniej z rzeczami dla siebie Trzymało mnie tak z 1,5 godziny więc ogólnie się przeraziłam. Wczoraj i dziś spokój tylko mały się tak rozpycha, że aż momentami boli. Któraś z dziewczyn (chyba Kamilutek) pisała właśnie że jej dzięciątko teraz nie kopie tylko się rozpycha. U mnie jest identycznie i dlatego od mniej więcej tygodnia mam przeczucia że rozpakuję się wcześniej. Mam tylko nadzieję, że nastąpi to najwcześniej w maju.
WreszcieMama - brzuszek masz śliczny taki idealnie okrąglutki
Dewa - nie potrzebujesz pomocy w zdemolowaniu starych mebli??? ojjj ale bym się wyżyła
Kamilutek - u mnie w pracy to samo, wkurzające teksty odnośnie mojej pracy w 8 miesiącu ciąży, wczoraj usłyszałam "Ty jesteś szalona" na odczepnego powiedziałam, że w razie akcji porodowej - w pracy będzie miał kto ten poród odebrać a w domu musiałabym radzić sobie sama
Miłego dnia wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:20
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Leirion kupilam 3w1 z fotelikiem maxi cosi za 850zl. Wiem, nie powinno się kupowac uzywanych fotelikow, ale jest w stanie idealnym, mam nadzieje ze nie uczestniczyl w zadnej kolizji.
Dewa pieknie to napisalas:-D
A co do ruchow dziecka, to ja juz jakis czas nie czuje prawie kopnaczkow tylko rozpychanie z jednej strony na druga albo po dwoch stronach brzucha po skosie na raz bo glowke ma na dole po lewej stronie:-D -
Daisy bardzo mi przykro
Leirion i WreszcieMama śliczne brzuszki
Kamilutek świetne podejście
Dewa idealnie określiłaś te nasze wahania nastrojów
Uska bardzo ładny wózek
Arwi skoro należą Ci się pieniądze, to nie płacz tylko korzystajWreszcieMama, Uska lubią tę wiadomość
-
Uska piękna fura!
Dewa dobrze ujęłaś to nasze wariatkowo
Wreszciemama i Leiron piękne brzuszki
Kamilutek fakt III trymestr to czas na luz... Musze i u siebie włączyć ten tryb.
Ja poszłam dziś na spacer z młodym tzn. Ja spacer, on rower... Nie było nas około 45 minut a ja w połowie już się zastanawiałam czy nie wskoczyć w krzaczory na siusiu... Moj pęcherz jest strasznie krótkodystansowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 14:28
WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Leirion kupilam 3w1 z fotelikiem maxi cosi za 850zl. Wiem, nie powinno się kupowac uzywanych fotelikow, ale jest w stanie idealnym, mam nadzieje ze nie uczestniczyl w zadnej kolizji.
Dewa pieknie to napisalas:-D
A co do ruchow dziecka, to ja juz jakis czas nie czuje prawie kopnaczkow tylko rozpychanie z jednej strony na druga albo po dwoch stronach brzucha po skosie na raz bo glowke ma na dole po lewej stronie:-D
Tez mam używany fotelik po znajomych mojej ciotki - żadnej kolizji nie bylo a ze ja nie mam auta i fotelik będziemy używać sporadycznie to nie widziałam sensu kupować nowego. Podobnie z wózkiem - gondola to podobno jakies 6 msc, a zobaczymy jak sie będzie pchalo duza spacerówkę z większym juz dzieciaczkiem - może będę chciała zmienić na jakas małą i lekką.
Co do ruchów ja tez czuje mniej kopniakiw. Jak się klade na lewym boku to mala wierzga nóżkami po tapczanie i chyba wypycha raczki z drugiej strony. Taki maly precelekUska lubi tę wiadomość
-
Espera, łącze się w bólu w kwestii pęcherza. Wczoraj aż zaglądałam do atlasu anatomicznego, żeby zobaczyć, w jaki sposób dzieciak zmniejszył mi jego objętość do wielkości małego kieliszka do wódki. I aż Chłopu poleciałam pokazac, jak bardzo ściśnięte są wnętrzności kobiety w wysokiej ciąży; aż dziw, ze jeszcze cokolwiek trawimy, bo jelita i reszta wyglądają jak sardynki.
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek, Ty już sobie odpoczywaj L4 bierz i miej ich gdzieś.
Dewa, masz rację, hormony z nas wariatkowo zrobiły
Daisy, bsrdzo mi przykro...
Uska, super bryka
A my po wizycie. Leżenia ciąg dalszy. Dobrze, że nie szpital tylko dom dalej. Nie ma nawet dyskusji o wstawaniu do 10go kwietnia. Szyjka bez zmian, miękka, lekkie rozwarcie, ale trzyma na długości.
Aurelia wg. USG jest 2 tyg większa i waży 2400 g., a ja tam nie wierzę, bo przy Hani mówili to samo, a urodziła się 3 kilowa
Na anemię dostałam żelazo, nawet za darmo od lekarza całe opakowanie KTG w normie, żadnych większych skurczów. GBS na następnej wizycie za 2 tyg.blubka, Martchen, mon!ta^, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj obudził o 5;40 skurcz i musial mnie maz ratować masazem. Cholerstwo takie ze caly dzien chodze i kuleje:/
Siedze juz w pracy dzisiaj do 19 ale same przyjemne zajecia
Wczoraj udalo mi sie kupic od babki na fb pampersy rozmiar 2 144 szt za 50 zl czyli 34 gr za sztuke Brawo ja;) i plyn do płukania lovela w tesco promocja taniej o 4 zl niz na gemini:)Breezee lubi tę wiadomość
-
Dewa masz rację kabaret. Po przemyśleniach stwierdzam, że jednak dobrze, że rzadko widuje się z ludźmi bo wzieliby mnie napewno za wartiatkę Im mniej ludzi wie o moim dziwnym zachowaniu tym lepiej
Bbee najważniejsze, że z córeczką dobrze, już niedługo
Kopniaków od Ali u mnie też coraz mniej, za to coraz więcej wypychania. Ja do niej mówie, a ona mi tyłek wypina I wiadomo gdzie będzie miała gadkę matki
I przyszły sowy wreszcie do pokoiku Ali. Zamówiłam kinkiet i dwie drewniane ozdoby w lutym i wreszcie po wielu próbach kontaktu je otrzymałam (już miałam im grozić, że przyjadę i na nich usiąde i zostanie z nich mokra plama ) Trochę się nawkurzałam ale warto było bo są śliczne -
WreszcieMama, teraz to już pikuś to leżenie i tak się będę oszczędzać by przed Wielkanocą nie urodzić Teraz się trzeba wziąć za pakowanie torby, wypranie wszystkiego do końca itd tzn. mąż musi
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy juz po wizycie. Wszystko jest okej.
Szyjka 34mm, calutka zamknięta, przeplywy w normie, narzady tez. Duza dziewczynka wazy prawie 2300g i wg wymiarów jest 3 tyg wieksza.
( w tym akurat mam nadzieje ze usg się myli, bo cukry mam dobre )
Edit: w przyszłą środę zobaczymy jak mój prowadzący ją "zważy"
Ufff. Ciesze sie ze jestem tylko histeryczka i wszystko jest w porzadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 17:05
bbee, WreszcieMama, gaja_1, Kamilutek, Martchen, Anstice, blubka, Rudzik, sylwucha89, Madu1611, amilka87, Uszczesliwiona, Maniuś, MEGI81, Camilia, Uska, mon!ta^, Arwi, monika_89, Kleopatra, Karissa, daisy123, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Siedzę sobie już w domku na kanapie i Was nadrabiam, bo w ciągu dnia to podczytałam tyle o ile.
Rudzik, Twoja księżniczka nie ma wielkiego nosa - ma zgrabny nos rzymski! Królewski! Jak na księżczniczkę przystało
Sylwucha, strasznie drogie te dostawki! A co do wózka, to myśmy wyszli z założenia, że nie warto inwestować nie wiadomo jakiej kasy w gondolę, która posłuży może pół roku, więc wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz wydawać takiej fortuny. Nie ma szans na używany? A Nikoś na własnych nogach ile może przejść?
Uska, fura jak nowa!
daisy, bardzo mi przykro z powodu teścia!
Leirion, wielorybem to Ty na pewno nie jesteś Super wyglądasz! A co do stroju na basen, to ja za swój dla ciężarnych dałam chyba 59 pln w Decathlonie. W sumie nie spodziewałam się, że będzie taki tani.
Plama z oleju - a płynem do mycia naczyń nie da rady?
Bbee, świetne wiadomości, może z wyjątkiem tego nakazu leżenia... Swoją drogą zaskakujące jest to, jak różni lekarze różnie podchodzą do problemów z szyjką. Jedni każą leżeć, inni po prostu oszczędzać się, ale leżeć nie trzeba.
Strawberry, gratulacje! Same dobre wieści!
Dzisiaj przepłynęłam 700 m, ale było ciężko. Łapały mnie skurcze - 3 w stopach były jeszcze do zniesienia - ale na sam koniec chwycił potężny w łydce i ledwo się wygramoliłam z basenu. Zwykle skurcze mnie łapią jak jestem zestresowana, więc to kolejny sygnał, że dobrze ze mną się nie dzieje i muszę wrzucić na luz. A jedyne wyjście to odciąć się od problemów w pracy, bo to one mnie tak stresują. W piątek wszystko się rozwaliło, bo wcześniej to był luz blues.
W ogóle popełniłam dzisiaj straszny grzech przeciwko zdrowiu - zjadłam pół paczki czipsów zielona cebulka i popiłam puszką coli. I teraz mi niedobrze Były niedobre, ale tak dobrze wchodziły!Rudzik, Leirion, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Arwi, bierz kase to w koncu dla dziecka. A jeszcze sie w zyciu naplacisz...
Kamilutek, ale basenu zazdroszcze...ja sie wybieram cala ciaze...nie wiem czy zaczynac w 8-mym miesiacu hehe zebym skurczy nie dostala.
mnie uczen dzis tak wk....normalnie w jakiejs szkole patologicznej pracuje-mysle czasem...ide do klasy i slysze krzyki na cala szkole, a tam jeden drugiego trzyma w powietrzu a jak weszlam to rzucil go na podloge. myslalam ze tamtemu cos sie stalo. opierdzielilam oczywiscie, wlasnie skonczylam maila do wychowawczyn, psychologa szkolnego itp.
tak sie zdenerwowalam, ze dziecko moje kopac zaczelo mega, a caly dzien miala jakis chilloutowy...
ech...wiem ze trzeba olac, ale czasem sie nie da.
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Hej ... nie to ze panikuje ale troche jednak panikuje czy w 33 tc mogą pojawiać się białe upławy? Napewno to nie infekcja to rozpoznam. Białe gęste i lepkie... ogladam tv i nagle czuje ze cos uplynelo ze mnie poszlam do wc zagladnać i widze biały lepki śluz... nie znam się i nie rozpoznaje po 'recznym' badaniu czy cos nie tak ale jest sluzowo... przepraszam glupio o tym pisac ale moze to normalne ze organizm się przygotowuje i ktoras tez tak ma...
Czytałam o czopie śluzowym ze 2 tyg. przed porodem moze się pojawić ale to i tak za szybko jak donoszona ciaza wybije 24 kwietnia a termin 15 maj.
Super macie brzuchy!
Cieszę się z wami z kolejnych dobrych wizyt!
Ja tez jestem placzliwa i jakze mocno wrazliwa. Dzis w tv widziałam szpital w Chinach. Gdzie odbywa się nawet 200 porodów na dzień! Tam na sali jest pacjętka przy pacjentce. A dzieci mają na piersi przyklejone plastry z danymi matki. I oznakowują ddodatkowo flamastrem dziecko na nozce podpisują. Śmiesznie ale przy tylu dzieciach ta forma bardzej bezpieczna niz sama opaska. Oczywiscie zaryczałam się jak zobaczyłam te małe paluszki;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 18:54
-
Co do bomby zegarowej to ostatnio do synka zazartowalam ze za jakis czas na brzuchu pojawi sie zegar i bedzie robil tik tak do dnia porodu a potem bedzie wielkie bum i teraz biedne dziecko chodzi i mi tshirt podnosi i sprawdza czy zegar juz tam jest.
Ja mam od razu super humor jak tylko jest taka pogoda jak dzisiaj, dom ogarnelam, troche kwiatkow posadzilam, mam nadzieje ze tak zostanie, bo jak normalnie jestem wrazliwa na pogode to teraz razy 1000. nie ma slonca jest depresja, jest slonce energia rozpiera
Wczoraj probowalam zbalamucic meza, skonczylo sie na smiechu z tego jaka jestem przy tym nieporadna i do niczego w koncu nie doszlo
ANSTICE mysle ze to jeszcze nie czop, obserwuj na razie ten sluz sie teraz roznie zmienia, u mnie tez go jakos wiecej.
Ja mialam ostatnio taki bol na dole jakby maly wlozyl reke w szyjke ;( okropnie zabolali ale potem przechodzi, przy pierwszej ciazy tego nie mialam.Anstice, Rudzik, MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Dzięki dziewczyny juz mi lepiej jak napisałyscie...to nie będę martwić się na zaś tylko będę obserwować.
Najwazniejsze dzidzia się wierci i stopy pod zebra wsadza więc zapewne jest dobrze
A ja zjadłabym kubełek kurczaka z kfcWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 19:34