MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit chyba w takim razie ujastek ale tam nie znam nikogo
poplakalam sobie, zasnelam i teraz znowu chce mi się płakać
ta babeczka mnie potraktowala tak jakbym mojej małej chciała zaszkodzić
jakbym dbała tylko o swoją wygodę a ja się tylko pytałam o opcje
-
Uszczesliwiona wrote:Spirit chyba w takim razie ujastek ale tam nie znam nikogo
poplakalam sobie, zasnelam i teraz znowu chce mi się płakać
ta babeczka mnie potraktowala tak jakbym mojej małej chciała zaszkodzić
jakbym dbała tylko o swoją wygodę a ja się tylko pytałam o opcje
I też nikogo tam nie znam a i tak byli mili :p
2017 #1
2019 #2
-
Uszczęśliwiona zmien może rzeczywiście szpital..bo po co masz się męczyć z wątpliwościami..tym bardziej, ze tu chodzi o przyjście na świat Twojej córeczki :*
Dziewczyny macie piękne brzuszki, w sumie juz chwila i rodzimy.
Ja dalej piore, plasuje.
Jutro jade do Gdyni na konsultacje z endokrynologiem i zostaje na 3 dni w Gdańsku, wynajelam pokój w hostelu i odpoczne psychicznie z dala od tego wszystkiego. Cieszę się, ze mam tak wiele na głowie, ze nie mam czasu o niczym myśleć.
Byłam dziś u ginekologa miałam tylko ktg. Dobre info-wreszcie waga nie leci jak szalona. +1kg w 3 tygodnie to nic jak na mnie
Wiecie co cierpienia ostatnio na bezsennosc+-Alusia w nocy robi sobie gimnastykę. Jestem w dzień tak zmęczona, ze zasypiam na stojącoUszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Ag, podzielę się z Tobą moim sposobem na bezsenność - nie spać w dzień, choćby się bardzo chciało. Na mnie póki co działa choć trudno czasem w dzień powstrzymać senność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 19:30
ag194 lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
nick nieaktualny
-
Ja to dzisiaj padne jak kawka mam nadzieję bo caly dzien spiaca
ale pewnie nie bede mogla zasnac tak na zlosc:/ synus w delegacje pojechał a tesciowa mnie na pierogi zawolala:-D
-
_strawberry_juice wrote:Kamilutek, kim jesteś z zawodu?
Przyrodnikiem
Mam mieszane wykształcenie geologiczno-botaniczne, pracuję w naukach o Ziemi i naukach przyrodniczych. A mój brat jest diagnostą medycznym i od niego wyciągam informacje jak gąbka_strawberry_juice lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Doczytuję Was, ale nie mam chwili żeby odpisać. Wczoraj padłam jak kawka, dzisiaj zaczęłam odpisywać i fryzjerka mnie poprosiła na fotel. Teraz tez juz padam
Super macie brzuszki. Ja w czwartek idę i pewnie mały będzie z 3 kg miał ;p
Jest mi już ciężko, żeby jeszcze te 2 tyg wytrzymać i na zwolnienieMaksymalnie do świąt będę pracowała. W sobotę na imprezę jedziemy i nie wiem co ubrać ;/
-
Mabelle wrote:Anstice, ile placilas za tą skrzyneczke w liroyu?
Próbuje sobie przypomniećale bylo to jakiś czas temu i dziura w pamięci powiem ci około 20 - 25 pln. Pytałam męza on mówi okolo 20 ja ze więcej.
Mabelle lubi tę wiadomość
-
Witam. Byla na wizycie i tak
Maly waży 2kg jest wciąż obrocony główka do gory nogami do dołu ( czyli stoi )
Niestety ma zs mały brzuszek, niewiele urósł przez 4tyg i jezeli teraz nie urosnie przez 2 tyg odpowiednio będzie cięcie szybsze.jestem przerażona, chce mi się płakać
A to my z dzisiaj
Trzymajcie kciuki zeby jednak malutki posiedział do 38tc bo wtedy na pewno będzie rozwiazanieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 23:13
zastrzeŻona, bbee, Hope_, Mabelle, Anstice, blubka, MEGI81, Maniuś, WreszcieMama, Madu1611, Camilia, mon!ta^, Foremeczka, Kleopatra, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
-
Jutro nadrobie z rana dzien dzisiejszy, rodzice moi przyjechali wiec bylo rozladowywanie transportera i konczenie pieczenia ciasta
tak na dobranoc tylko zdjecie niespodzianki dla synka na jutro i moje z brzuszkiem podczas spaceru do lekarza zeby obejrzal moj palec
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c868c6377d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de807728a19d.jpgUszczesliwiona, zastrzeŻona, sylwucha89, Hope_, Mabelle, blubka, MEGI81, Maniuś, WreszcieMama, Camilia, Foremeczka, Kleopatra lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Widziałam, że pisałyście o tych torbach do porodu. U nas w szpitalu jest zalecenie by były dwie, mała na porodówkę i duża już na później. Położna mówiła, że po prostu porodówki są małe i najlepszy jest jak najmniejszy bagaż, by można było go gdzieś tam upchać i by nie przeszkadzał.
Jak chodziłam na szkołę rodzenia to dostaliśmy takie kartki co do jednej torby, a co do drugiej. Na szczęście przez 2 lata jej nie wyrzuciłamMoże komuś się przyda, chociaż troszkę podpowie co tam wrzucić.
Do małej torby (tej na porodówkę):
- karta ciąży
- dowód osobisty
- wyniki grupy krwi
- wynik GBS
- wszystkie badania USG jakie mammy
- lewatywę (nie każdy szpital wymaga) -ja nie miałam
- koszulę do porodu
- koszulę na przebranie po porodzie
- majtki jednorazowe (nie fizelinowe)
- klapki pod prysznic
- ręcznik
- podkłady
- fartuch i ochraniacze na buty dla osoby towarzyszącej do porodu
- rożek
- 1*pieluszka tetrowa
- 1*pampers
- 1*pajacyk z długim rękawem
- 1* cienka czapeczka
- 1*skarpetki
- 1*niedrapki
- wodę niegazowaną
- kanapkę, baton
Foremeczka, Klaudia N., Mabelle, Anstice, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
no i jeszcze duża torba:
- przybory toaletowe (płyn do higieny intymnej, papier toaletowy, nakładki na toaletę itp...)
- ręcznik
- biustonosz laktacyjny
- majtki jednorazowe
- szlafrok
- podkłady
- kubek, sztućce, talerzyk (ja chyba nie brałam)
- koło ratunkowe/poporodowe (to do siedzenia po porodzie)
- ok 20 szt pampersów
- chusteczki nawilżane
- 3*pieluszki tetrowe
- czapeczka
- skarpetki
- niedrapki
- 2-3 zmiany ubranek
- cienki kocyk
- jedzenie, picie
- wg uznania laktator
Zalecenie, by pieluszki i chusteczki, których nie zużyjemy w szpitalu, zostawić w nim.
Wiecie, to tak mniej więcej. Na pewno bym zmieniła to, że szlafrok przerzuciłabym do małej torby. Bo na IP wpadłam z małą torbą a tam zanim poszłam na porodówkę to musiałam się przebrać. No i ubrałam koszulę, kapcioszki no i Mąż musiał mi donieść z dużej torby szlafrok. Także lepiej go mieć chyba w małej jeśli zdecydujecie się na dwie
Foremeczka, Mabelle, Anstice lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
ZastrzeŻona super lista! Jeśli do spzitala trzeba brac ubranka to rzeczywiście na twojej jest wszystko co potrzebne. NIe wiem czy coś bym dodała.
Carolina super wyglądasz! A w sprawie Małego to wierzę, że jednak przybierze na wadze odpowiednio i bedziecie w terminie. Może go źle zmierzyli i zważyli? -
A tak w ogóle to dzień dobry!
Ja sie obudziłam o 4.15 i koniec spania. Śniły mi się jakieś pierdoły, że coś było nie tak ze mną po porodzie i strasznie przezywałam to, że zostawie męża z 3 małych dzieci.... A w realu też się denerwuje bo znalazłam na prawej piersi jakieś zgrubienie ostatnio i nie daje mi to spokoju. Muszę się dziś umówić na usg gdzieś bo nie wytrzymam do wizyty u gina jeszcze 1,5 tyg a i tak nie wiem czy by mi usg piersi zrobił. Wasi robią? Badanie to wiem, ale usg? -
Carolina, pewnie urządzenie, źle pomierzyło. Trzymam kciuki by było dobrze.
Arwi, moim zdaniem to opuchlizna jak nic.
Julita, wymień w końcu tą zepsutą wagę
U mnie 10 kg na plus, a wyglądam gorzej od Was. Miałam w 10 kg się zamknąćech, bo ja nie taka szczuplutka laska jak Wy i blisko mi do podłogi.
Zaczęłam coś z tym pakowaniem torby, ale przerasta mnie toMąż w sumie ma się tym zająć ale ma tak powolne ruchy... Zostanę bez torby... I co lista to co innego na niej jest... Nie wiem jak ja się ostatnio spakowałam.