MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamietacie mnie jeszcze?
Mabelle, Uska, MEGI81, Arwi, sylwucha89, WreszcieMama, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Dzien dobry.
Juz mnie corka obudzila kopami w zebra, dzisiaj lewa strona dla odmiany:)
Co do torby i porodu polozna mowila nam zeby wziac pare skarpetek dla siebie moga byc grubsze bo w trakcie porodu dużo kobiet narzeka ze im zimno w stopy:)Foremeczka lubi tę wiadomość
-
Demsik, pewnie że pamiętamy! Jakoś tak od tygodnia co dzień któraś Cię wywołuje do odpowiedzi
Amilka, bawcie się dobrze dzisiaj!
Carolina, super laska z Ciebie i masz piękny apartament. Pomiary usg zawsze obarczone są błędem, ale doskonale rozumiem Twoje zdenerwowanie. Czy lekarz mówił o przyczynach powolnego rośnięcia dziecka? Stare łożysko?
Co do brzuszka to bym się nie martwiła. Ostatnio słuchałam u mamy ginekolog, że odchodzi się od podawania, ile dany narząd jest młodszy czy starszy, bo to tylko denerwuje przyszłe matki a nic nie znaczy. Podobno ma to być zastąpione podawaniem centyli, bo każde dziecko przecież rozwija się w innym tempie. Gdyby tak nie było, to mielibyśmy atak klonów
Ellen, własnie, może to kanalik mlekowy?
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej dziewczyny! Później nadrobie wczorajszy dzień jakoś nie miałam weny wczoraj
Lece około 12 mam wizyte przyspieszona bo mi sie stan zapalny na zewnątrz zrobił- podejrzewam wkładki higieniczne, których wczesniej nie używałam. A nke bede ryzykować żeby złapać jakąś infekcje trudno. Lepiej wizytowac co dwa tygodnie niż olac a potem płakać prawda? Oczywiście próbowałam Clotrimazolum i provag żel czy coś w ten deseń ale nie pomogło. Oddaje sie w ręce lekarza
Miłego dnia, brzuchatki :* -
Witam sie. Zaraz bede Was nadrabiać
Kamilutku mnie waga nie martwi bo jakby nie bylo mieści sie w normach dolnych ale mieści sie i wszystkie narządy ktore zostaly pomierzone mieszczą sie w skali poza brzuszkiem ktory ich zdaniem zbyt wolno rosnie...
Łożysko i wody mam ok ale np nie sprawdzili przepływów
Ja wierzę, ze kolejne usg bedzie ok i jedynie co mnie pociesza, ze nawet wyciagniecie małego za 2 tyg oznacza 36tc wiec na pewno bedzie wszystko ok
Powodów moze byc wiele ale na 99% bedzie to cukrzyca ciazowa tak przynajmniej obstawiala lekarka...
Co by nie bylo bede miec cc ze względu na chore biodro woec położenie główka do gory nie martwi mnie a i pewnie jeszcze maly ma czas na obrocenie sie...
Ciąża to piękny stan ale co sie człowiek namartwi od pierwszego dnia dwóch kreseczek...
Do tego teraz maz ktory chodzi jak nieobecny i jeszcze bardziej mnie to dobija
-
Cześć Dziewczyny,
Pierwszy raz od nie wiem kiedy się wyspałam może dlatego że wczoraj miałam dość dużo spraw i jeszcze byłam na ćwiczeniach, aktywna w ciąży. Dzisiaj mam zakwasy
Zastrzeżona dzięki za porady odnośnie torby - dobry plan na spakowanie.
Ja dziś zaczynam pranie w przyszłym tygodniu będę prasować.
Pochwalę się naszym pokoikiem i chmurkami misternie malowanymi na ścianie:
jedno z łóżeczek będzie przeniesione do naszej sypialni, chyba szczebelkowe. Nie jestem przekonana do tej kołyski (dostaliśmy ja po kimś), chyba nie jest to dobry materac na długie spanie. Co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 10:04
bbee, blubka, Mabelle, Kamilutek, Anstice, julita, sylwucha89, Maniuś, Camilia, MEGI81, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Foremeczka, Kleopatra, Rudzik, Hope_, mon!ta^, Foto_Anna, Breezee lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam szablony (wg tapety którą zwróciliśmy) no i ja podawałam wałek mąż malował. Na żywo wyglądają jeszcze lepiej, jestem z nich bardzo zadowolona.
No wiem, ta kołyska.. żeby jeszcze była prosta drewniana, a te falbany tylko kurz zbierają, ale tak jak piszesz.... najwyżej pojedzie do rodziców lub teściowej.
-
Dewa, trzymaj się. Moje kciuki masz. Na pewno będzie dobrze.
Daisy, ślicznie już z tymi materacami bez przesady, a jakie są w wózku? Nie raz dziecko pół dnia tam śpi.
Carolina, niepotrzebnie Cię straszą, moim zdaniem bezpodstawnie. Dużo nas tu ma dzieci gdzie brzuszek odbiega od główki. U mnie też brzuszek mniejszy od głowy i nogi tam takie ich mierzenie... -
•Dewa, oczywiście kciuki mocno zaciśnięte.Maluch pewnie wymęczony po długiej drodze i smacznie spi.Wszystko będzie dobrze.
•Carolina, te pomiary z usg tez nie zawsze pokazują prawdę.Pewnie wszystko jest ok.Nie martw się :*
•Daisy chmurki cudowne (**,)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:10
-
nick nieaktualny