MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dewa, dobrze, ze wszystko ok! tutaj tez mowia, ze lepiej sprawdzic raz za duzo niz raz za malo.
moja tez czasem imprezuje i skacze tak ze siedze na lekcji i brzuch mi faluje a czasem w domu siedze i nic...troche ja wtedy szturcham i sie budzi...
jakie z was sa sexi mamy! po porodzie bedziecie znow zaraz laski...ja to zaraz po porodzie zakladam grupe "majowki 2017 wracaja do formy" kto sie przylacza? u mnie niewiele ponad 10 kg na plusie ale ze przed ciaza wage mialam sluszna wiec juz sie czuje jak slon....a jeszcze pracowac musze ech...
mnie tez cos kluje caly dzien, nie wiem czy to dziecko uwiera, czy cos mi sie rozchodzi...jeszcze dokladnie 8 dni pracujacych!! tylko do 11.04!!
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Witajcie.
Wczoraj nie miałam sił by choć na chwilę zajrzeć na forum. Moje dziecko postanowiło nie spać jednak w nowym łóżku i urządziła nam przymusową podbudkę w godzinach 1-6 w nocy a w dzień nie chciała drzemki więc padaliśmy na twarz. Dzisiejsza noc ponownie w starym łóżeczku i była super. No nic, może jeszcze nie czas na przenosiny. Nic na siłę. Tylko Dzidźkowi będę musiała kupić nowe łóżko. Macie jakieś upatrzone łóżeczka turystyczne bo raczej takie weźmiemy skoro jedno normalne już mamy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:42
-
Dewa dobrze, że dopiero teraz przeczytałam o IP i od razu znalazlam, że na szczęście wszystko dobrze Pewnie, że lepiej 10 razy sprawdzić niż później żałować.
Karotka 2900 g, niezły wynik
Kciuki za wizytujące dzisiaj zaciśnięte.
Carolina szkoda, że lekarz nie zbadał przepływów i nie wytłumaczył dlaczego wolny przyrost wagi i mniejszy brzuszek tylko straszył. Za 2 tygodnie na kontroli napewno będzie już dobrze
Jeju ile to prasowanie mi zajmuje. Nie wiem czy jestem taka powolna, dokładna, czy to po prosti tyle trwa? Ja do świąt to nie wiem czy się z tym wyrobie. Ale co tam dzisiaj znowu poszłam i dokupiłam nowe ciuszki, nie potrafię się powstrzymać Jeszcze tylko wanienka ze stelażem i karuzela nad łóżeczko i już będę miała wszystko -
Gaja niestety tyle to trwa mnie szlak trafiał jak prasowałam te maleństwa wole prasować męża koszule. Mi się wydawało ze owiele dłużej mi idzie z tymi małymi ciuszkami
Ju ja prałam w proszku Lovela i płyn bobini ten płyn taką daje moc zapachu że cała szafa pachnie każde wyprane ubranko a już prałam jakiś czas temu daje mega zapach polecam. -
Hej!!!
Dewa ale mi stracha napedziłaś, dobrze że wszystko ok!! Całe szczęście rano nie miałam czasu na forum więc szybko doczytałam dobre wieści! Bardzo słusznie, że pojechałaś!
Dziewczyny ale wczoraj się brzuszkowo zrobiło, super wyglądacie!!! Julita wyglądasz max na połowę ciąży, pochwal się jak to zrobić!
Ju i Strawberry mocno trzymam kciuki za wizyty, dajcie znać po!
Kamilutek może to być spojenie, u mnie ból nasila się podczas przekrecania oraz jak próbuję wstać po dłuższym okresie bez aktywności. Gdy już wstanę i się rozruszam jest ok. Po świętach zapytam się mojej gin czy iść z tym do ortopedy bo u mnie trwa to już od dobrych kilku tygodni. I nie ma co za wczasu panikować, bo rozejście spojenia do 1 cm jest w ciąży fizjologią
Ag wspominałaś, że zeszło z Ciebie trochę zatrzymanej wody. Jak Ci się to udało? Ja ostatnio z dnia na dzień znowu 1,5 kg na plus i po 1,5 cm w uda
Mam chyba początki depresji przedporodowej, mały daje popalić waga pomimo dobrego odżywiania szybuje ostro w górę, chyba tylko w uszach nie jestem spuchnięta. Skurcze wyciszają się jedynie po no spie, magnez i aspargin nie dają rady a mój mąż jak zwykle ma wszystko gdzieś, bo ja dramatyzuje ale dzisiaj mam wszystko w d.... nie sprzątam, nie gotuję leżę i odpoczywam! Zjadłam właśnie płatki i dwie babeczki z serem bo czy je zjem czy nie to i tak waga szaleje.
A wsparcie i pomoc w rodzinie mam wspaniałe, jeździłam dzisiaj do up na podpis i poprosiłam mamę aby ok godziny powiedziała z małym, zgodziła się. Więc zostawiłam go i szybko wróciłam, gdy weszłam to na wejściu powiedziała, że ona ma strasznie dużo dzisiaj roboty więc z nami nie posiedzi, tak więc weszłam tylko do wc ubrałam Nikosia i pojechałam do domu. Zrobiło mi się mega przykro
Ponarzekałam i już mi trochę lepiej.
Rudzik mocno trzymam kciuki za egzamin!!! Koniecznie daj znać po!!!Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Daisy piękny pokój ! Widać że dużo pracy włożyliście w malowanie!
Karotka 2900 to już bardzo poważna waga ciekawe ile córa będzie miała w terminie.
Ja przy Nikosiu używałam proszku i płynu do płukania. Na start kupiłam dzidziusia a później lovelle i obie firmy się sprawdziły.
Gaja ja ostatnie rzeczy Nikosia prasowałam jak już miałam skurcze więc zgadzam się w pełni, że trochę czasu to zajmujedaisy123 lubi tę wiadomość
-
Mi się też kojarzy, że Igi ciuchy prałam w Lovelli. My po 3 miesiącu już zaczęliśmy przechodzić na nasz proszek i dlatego już nie pamiętam jak to było
Za tydzień przyjeżdżają teście to chyba narobię prania, żeby teściowej się nie nudziłosylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moje drogie! Wielkie SORRY, ze tak Forum zaniedbałam ostatnio. Teraz nadrabiałam ostatni tydzień ale tak baaardzooo pobieżnie.
Galeria majowych brzuszków wymiata! Wszystkie są super.
Dewa, ufff, jak dobrze ze wszystko ok.
Carolina, mam konkretny termin na cc już od dawna na 11 maja (ze względu na krótki odstęp od pierwszego cc) ale czekam na to ze akcja sama się rozpocznie wcześniej i tym razem będzie sn.
Tak samolubnie napiszę co się u nas działo. Ciążowo, raczej wszystko ok. Po wizycie u położnej zostałam wysłana na ktg bo według " magicznej taśmy krawieckiej" mój brzuch tym razem nie urósł . Ktg wyszło ok, po tym miałam usg. Przepływy ok, Paulinka waży 2.7 kg (35+1 tc). Jedyne co mnie trochę martwi to to, ze łożysko już ma ślady zwapnienia. Lekarz mówi , ze mam się absolutnie nie przejmować ale ja i tak się zaczęłam martwić.
Pranie i prasowanie od następnego tygodnia. A w tym tygodniu jeszcze cztery (ostatnie) dni w pracy.sylwucha89, zastrzeŻona, Foremeczka, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Tak wyglada na chwile obecna pokoik Małego. Chociaż po dzisiejszej akcji zastanawiam sie, czy nie powinien od razu dostac poduszki do klęczenia na grochu
Ju14, Madu1611, Mabelle, sylwucha89, Camilia, WreszcieMama, Anstice, bbee, asin, Kamilutek, Moniqaaa, MEGI81, Uszczesliwiona, Arwi, gonia13, zastrzeŻona, Foremeczka, ag194, daisy123, Maniuś, Kleopatra, Rudzik, Rudzielec :), Hope_, mon!ta^, Martchen, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Z rzeczy nie ciążowych a nowych to mogę się w końcu podzielić z wami niusem , ze kupiliśmy sobie dom i sprzedaliśmy nasze teraźniejsze mieszkanko . Kredyt przyznany i teraz tylko papierologia w toku i jak wszystko pójdzie sprawnie i gładko to w lipcu przeprowadzka.
Miłego dnia Majówki.
Jak zaraz czegoś nie zjem to się chyba przewrócę...sylwucha89, Anstice, bbee, Moniqaaa, MEGI81, Kamilutek, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Foremeczka, ag194, Maniuś, Kleopatra, Rudzik, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość