MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi, Kochana, rzygasz tęczą, rzygasz Rzygam razem z Tobą
Jak to dobrze na zakończenie nerwowego dnia, mieć odrobinę "problemów pierwszego świata". Siedzę przed komodą, Kubek bryka radośnie a ja zastanawiam się, jak ułożyć ubranka na te pierwsze miesiące Jak dzielicie ubranka Dziewczynki? Rozmiar, kolor, rodzaj, obojętnie? Podejrzewam, że tylko te które czekają na pierwszego Malucha mają takie dylematy
Camilia, turystyczne chciałam przez długi długi czas. Ale jak to z kalafiorem ciążowym bywa, rozmyśliłam się! Turystyczne będę miała w Polsce. Turystyczne są bardzo funkcjonalne, bardzo! Nam nie podpasowały tylko i wyłącznie ze względów estetycznych. Jeżeli znalazłabyś takie, które by Ci się spodobało, to bierz śmiało
A właśnie! Która z Was zapisała sobie na dysku ten obrazek, na którym opisane są różne sytuacje przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku?Moniqaaa, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dewa chodzi ci o to?
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.messy99 lubi tę wiadomość
-
Zeziulka a w.którym jesteś tygodniu?
Zdaje relacje. Mały waży 1700! Matka utuczyla dziedzica
Niestety szyjka się skróciła i to mocno, ciut ponad 1 cm. We wtorek założy mi pessar... boli to? Eh, trochę się boję, bo jestem w czarnej d... z przygotowaniami. Po założeniu krążka mam przez tydzień leżeć wiec znowu nic nie będzie zrobione. Później Pani dr powiedziała, że spokojnie mogę funkcjonować ale czy dam radę?Foremeczka, Kamilutek, gaja_1, MEGI81, ag194, Mabelle, Maniuś, zastrzeŻona, Anstice, Kleopatra, Uszczesliwiona, messy99, Hope_, amilka87, mon!ta^, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Wyszła godzina poślizgu ogółem. Szyjka zamknięta 30-31mm (tydzień temu było 34mm). Mała waży 2306g, przepływy sprawdzone jeszcze raz i są okej, luteinę i magnez mam odstawić do końca 36tyg. Gdyby bóle brzucha były częstsze i/lub silniejsze to mam do niego pisać. Dużo leżeć, mało chodzić, mierzyć cukier i ciśnienie, kontrolować ruchy bo powinny już być regularne.
I to tyle.
Dziękujemy za kciukiKarotka, Foremeczka, blubka, sylwucha89, WreszcieMama, bbee, messy99, Kamilutek, Madu1611, gaja_1, MEGI81, ag194, Mabelle, Maniuś, zastrzeŻona, Anstice, Kleopatra, Uszczesliwiona, Hope_, amilka87, mon!ta^, Rudzik, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość
-
Dewa ja zmieniałam koncepcję szuflad już chyba z 5 razy ale ostatecznie mam tak, że w jednej szufladzie mam rządek body na 56 i rządek półśpiochów i spodenek na 56, obok rządek body i spodenek na 62. W kolejnej szufladzie mam kaftaniki i śpiochy na 56 i obok na 62, potem niżej w szufladzie pajace na 56 i 62 razem z bluzami grubszymi. W ostatniej szufladzie mam rzeczy "różne" tj. rampersy, grube spodenki i kombinezoniki, ogrodniczki i w koszyczku trzymam czapeczki ze skarpetkami. Taka oto moja logika kolorystycznie to dowolnie, tylko body mam od tych z krótkim rękawem po te z długim. Ale ja to jestem skrzywiona na punkcie organizacji28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Tak tak Blubka! Dzięki!
Ju! 1700 to kawał Dzieciaczka! Dasz radę z tym pessarem!
Strawberry, jesteś 5 dni i kilogram Dziecka przede mną! Piękna waga! Super, że przepływy ok! I szyjka też, łabędzia wręcz
Forbidden, ja też już kilka razy zmieniałam układ w szufladach W jednej małej mam czapeczki, skarpetki, buciki i inne chusteczki pod szyjkę. W drugiej bodziaki i pajacyki, niżej koszulki, bluzy i spodnie, a jeszcze niżej kombinezony i inne ciepłe gałganki. Na samym dole będą chyba pieluchy wszelkiej maści i kocyki jakieś. CHYBA -
Już spokojnie dasz radę,syn ładnie utuczony
Dewa ja układam rozmiarami 1 szuflada wszystko na 56
2 rozm 62, 3 rozm 62 i czwartej mi brakuje na zawyżone 62, 68 itd...
Camilia zdecydowałam się na takie turystyczne, jest rewelacyjne ale spore mimo standardowych wymiarów. Dokupilismy materac kokos pianka i jest git! Są też tańsze zależy od bajerów jakie chce się mieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 07:57
Camilia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ju, dobra Matka z Ciebie! Dziedzic pięknie rośnie, widocznie mu bardzo dobrze.
Strawberry, gratuluję! No i szyjka pięknej długości.
Dewa, u mnie ciuszki poukładane są rozmiarami w pudełkach wiklinowych, każdy rozmiar ułożony jest wg rodzajów ciuszków i kolorów, przy czym gładkie są osobno, w paski są osobno, we wzory inne są osobno. Generalnie czekam, aż ktoś mi zaproponuje leczenie psychiatryczne. Ale tak samo mam ułożone swoje ciuchy i to od dawna, więc skoro do tej pory nie trzeba było traktować mnie elektrowstrząsami, to może i tym razem się obejdzieMEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej Dziewczynki, strasznie Was przepraszam za milczenie. Najpierw sie usprawiedliwię a potem ruszam z nadrabianiem Was.
Byłam tak zestresowana,że mnie paraliżowało i humor był przez to nienajlepszy. Nie byłam w stanie nic pisać a od wczoraj nawet Was czytać
Ale już jestem po. I humor wrócił.
Zdałam ostatni egzamin doktorski na 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juuuuuuuuupiiiii!
Gdybym mogła się upić to z pewnością już bym śpiewała pijackie pieści,ale mogę i nawet nie mam lodów W dodatku od dziś weszli malarze i od dziś trwa u nas remont więc rewolucja na całego!
Dobra biorę się za czytanie Was.
Foremeczka, blubka, bbee, WreszcieMama, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, ag194, Leirion, Maniuś, messy99, zastrzeŻona, Anstice, Kleopatra, Arwi, daisy123, Forbidden, Uszczesliwiona, Hope_, mon!ta^, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość