X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło mateńko! Dziś już 30ty? Równo za miesiąc mam termin!!! Niech ktoś cofnie zegary o conajmniej miesiąc plisssss....

MEGI81, Arwi, Uszczesliwiona, ag194 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie do męża ze ciaza to właściwie taka przemoc. Pyta czy dlatego ze trzymam dziecko w wiezieniu? Niie, bo ona mnie bije i wymusza wszystko - jemy to, leżymy tak. To ja tu jestem zakładnikiem...

Madu1611, MEGI81, natalia1354, Uska, Arwi, Kamilutek, Uszczesliwiona, messy99, ag194, Rudzik, Foremeczka lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam :)
    Rudzik, brawo!!!! Gratulacje :)
    Megi, kciuki zaciśnięte.

MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion, zgadzam się z Tobą i Twoim ostatnim postem w 100%!

Ju14, czuję, że pomimo swojej krótkiej szyjki jesteś oazą spokoju i tego Ci życzę już do końca :D

Madu, gratuluje zakupu domu! Na pewno to będzie dla Was lepszy start :):):)

Rudzik, jeżeli to był ostatni egzamin to możesz odetchnąć z ulgą i zająć się w 100% wyprawką :D Moje gratulacje :)

Kamilutek, współczuje trasy. Kiedyś miałam okazje pojechać do Szczecina z Warszawy w jedną i drugą stronę. Trasa była dla mnie dosyć ciężka, więc wytrwałości :D

Dewa, teraz doczytałam, że Kubuś sobie pospał ostatnio. Dobrze, że już wszystko jest dobrze!

Ja myślałam, że ta ciąża to dla mnie Błogosławieństwo. Wyniki idealne, szyjka długa i zamknięta.. a tu od kilku tygodni ból nerek, teraz ta krew w moczu, dodatkowo każdej nocy mam taką zgagę, więc MEGI rozumiem co czujesz i najgorsze, że już nic mi nie pomaga. Dziś pół nocy wymiotowałam. Odsypiam w dzień, w domu syf, chłop je kupne pierogi xd i tak od tygodnia. Codziennie sprzątałam, robiłam obiad, a teraz leżę i kwiczę! MASAKRA

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Kuba opukał mnie dzisiaj profilaktycznie jak się obudziłam, i dalej poszedł spać. Wczoraj ustaliłam z nim, że ma regularnie dawać znać, co o niego. Póki co jest grzeczny ;)

Leirion, coś jest w tym co piszesz o więzieniu. U mnie to tylko bardziej dozór policyjny, ale też kilku rzeczy nie mogę ;)

WreszcieMama, Ty ogarniasz te terminy porodów. Jeżeli idzie o wielkość Młodego, to powinnam się sugerować tym z OM czy z pierwszego USG? Bo jak na OM, to ten nasz Bąbel to leci najniższym centylkiem i czasem nawet spadnie pod niego. A jakbym szła tym z USG, to jeszcze można przymknąć oko i uznać, że jest po prostu malutki i masę będzie robił po porodzie :D

Madu, spokojnie, u mnie też tylko w wybranych częściach domu taki porządek :D Do dokumentów zawsze miałam słabość, wszystkie są opisane, posegregowane i w ogóle pięknie zakładkami podzielone. W szafie wszystko mam na wieszakach, oprócz spodni, bo te leżą i czasem wołają o pomstę do nieba. Nie lubię odkurzać, w tym mistrzem jest Chłop, sam mi zabiera odkurzacz bo on robi to dokładniej :P A tak, to po prostu staram się w miarę ogarniać. Nie usnę jak są naczynia w zlewie i w kuchni jest bałagan. Jestem pewna, że po porodzie wiele się zmieni! Będę wolała (albo musiała) być z Małym, więc pochowam wszystkie białe rękawiczki w cholerę, to nie muzeum :P

Megi, kciuki zaciśnięte! Tak patrzę na Twojego pieska i sobie myślę...faktycznie, pies obronny. Pewnie trzeba go bronić :P Zgaga, refluks? Nie wiem o czym mowa. Nie mam żadnych dolegliwości, ostatnio nawet kręcenie w nogach odpuściło.

Madu, za miesiąc? Noooooo to cieplutko się robi :D

Udanego dnia Dziewczynki!

Madu1611 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ostatnio pisałaś o tej krwi w moczu i miałaś powtórzyć badanie, coś wyszło? Ale te bóle nerek? Rozumiem, że konsultowałaś to już z lekarzem?

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:27

Ju14 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, bardzo logicznie Ci to wyszło, dziękuję. "Medycznie" trzymam się terminu z OM. Ten z USG to bardziej mi pasuje, bo wtedy Kuba mieści się w normie i jestem spokojniejsza :P Jeżeli chodzi o wyjazd na jedną noc, to myślę że nie powinno być żadnego problemu, O ILE nie będzie żadnych problemów :P Jak z Maluszkiem jest wszystko ok, nie męczą go kolki czy inne przeziębienia, mleko jest przygotowane, to spokojnie ta jedna noc bez Mamy mu nie zaszkodzi. Tak jak piszesz, rezerwacje już teraz wypadałoby zrobić, więc chyba bym zrobiła. A co będzie jak przyjdzie czas, to i tak się okaże :) I nie, nie jesteś wyrodną matką ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, rozmawiałam z moim lekarzem przez telefon i w czwartek mam wizytę u Niego, powiedział, żebym do tej wizyty się wstrzymała. Miałam od kilku tygodni straszny ból pleców, ale myślałam, że to normalne bo brzuch mi ciąży, ale teraz jak zobaczyłam wyniki to skojarzyłam, że konkretnie bolą mnie nerki. Mam powtórzyć badania do czwartku i zobaczymy co dalej

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35 tc <3 Tak bliziutko :)

2d3a2ec031f315e9med.jpg

WreszcieMama, nie jesteś wyrodną matką myśląc o odpoczynku na jedną noc. Tylko wydaje mi się, że ciężko powiedzieć jakie będziesz miała nastawienie za te 2,5 mies ;)Ja kompletnie się nie spodziewałam, że będę się czuła tak związana z córeczką, że nawet jak mama moja ją brała na trochę w wózku to się przyklejałam do okna ;) Ja potrzebowałam tej bliskości mojego dziecka jak powietrza, na pewno nie każda matka tak ma, ale ciężko stwierdzić w przyszłość jak to będzie ;)My póki co planujemy wyjazd w sierpniu we czwóreczkę na kilka nocy :)

WreszcieMama, MEGI81, Anstice, sylwucha89, Camilia, Maniuś, Foremeczka, Uszczesliwiona, Hope_, mon!ta^, ag194, Mabelle, Kleopatra, Martchen, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:28

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mały waży 3 kg więc albo sie lekarzowi ostatnio za dużo zwazylo albo przybiera teraz zdecydowanie wolniej. Trochę się zaniepokoilam ale lekarz twierdzi, że jest ok. Czy któraś z Was brała Monural? Dostałam na bakterie w moczu.

bbee, WreszcieMama, MEGI81, Anstice, blubka, Kamilutek, Moniqaaa, gaja_1, sylwucha89, Maniuś, messy99, Hope_, mon!ta^, ag194, Karotka, Kleopatra, Martchen, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa nasz pies boi się wiatru, suchych liści i wielu innych rzeczy. Jak tylko zawieje na spacerze, to kładzie się na ulicy między naszymi stopami i ani drgnie :) ale o dziwo uwielbia jednego doga, którego poznaliśmy w psim przedszkolu :) śmiesznie wyglądają - nasz waży 1,5-2 kg, a tamten 70 :) jak się położą obok siebie, to Gucio jest wielkości ucha tamtego psa.
    Ale czasami jest bardzo odważny i nawet agresywny. Ogólnie jest śmieszny i towarzyski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:23

Rudzik lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja obecnie przygotowuje dokumentacje z okresu ciąży potrzene do szpitala. Wszystko miałam w teczce chronologicznie poukładane ale oni wymagają część do przyjęcia. Więc poodzielałam pospinałam podpisałam. Obecnie zostało mi zrobić plan porodu i załatwić placówkę dla dziecka. I teraz pytanie w planie porodu jest pytanie: jestem zainteresowana wykorzystaniem aparatu TENS w celu złagodzenia dolegliwości związanych z czynnością skurczową.
    A więc co to jest TENS to ma mi ulzyć zamiast ewentualnego znieczulenia zewnątrzoponowego? Nic o tym na szkole rodzenia nie mówili i nie wiem co to za cudo.

Jeszcze mam pytanie o oświadczeniu o przysługującym świadczeniobiorcy prawie do Świadczeń Opieki Zdrowotnej. Teraz pisze z komorki ale podrzuce zaraz link ja wogole nie wiem co tam zaznaczyc zieleniałam jak to zobaczyłam.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/porod-na-zelaznej/przyjecie-do-porodu

Tu jest to oczym wspominałam... oczywiście to wymaga szpotal w ktorym planuje rodzić ale może ktoś wie... w tym linku na pomarańczowo jest napisane pisemne oświadczenie... po kliknięciu się otworzy plik o którym tu wspominam.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:28

Anstice lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice, TENS to niefarmakologiczna metoda łagodzenia bólu (nie wiem dokładnie na czym polega), chyba nawet w domu narodzin ja stosują więc pewnie można użyć zamiast zzo, tak jak i inne metody tego typu jak masaż, prysznic, woreczki z pestkami itd. Ale nic mi nie wiadomo, by jedno wykluczalo drugie ;) tzn tens zzo i na odwrót

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja obecnie przygotowuje dokumentacje z okresu ciąży potrzene do szpitala. Wszystko miałam w teczce chronologicznie poukładane ale oni wymagają część do przyjęcia. Więc poodzielałam pospinałam podpisałam. Obecnie zostało mi zrobić plan porodu i załatwić placówkę dla dziecka. I teraz pytanie w planie porodu jest pytanie: jestem zainteresowana wykorzystaniem aparatu TENS w celu złagodzenia dolegliwości związanych z czynnością skurczową.
    A więc co to jest TENS to ma mi ulzyć zamiast ewentualnego znieczulenia zewnątrzoponowego? Nic o tym na szkole rodzenia nie mówili i nie wiem co to za cudo.
    .

Tens to takie plastry przeciwbólowe naklejane w odpowiednich miejscach, ale moja położna mówiła mi że trzeba je i tak nakleić już wcześniej samemu w domu. Na Żelaznej możesz trafić na zwykły oddział gdzie jest zzo lub do domu narodzin gdzie stosują tens (metoda niefarmakologiczna). A chodziłaś do SR na Żalaznej? Tam powinni o tym mówić.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, wcale bym się nie zdziwiła, jakby Wasza romantyczna noc w hotelu z okazji rocznicy wyglądała po prostu tak, że po zameldowaniu i zjedzeniu czegoś ciepłego, oboje padniecie i dopiero rano się obudzicie :D I to naprawdę mogłaby być NAJLEPSZA RANDKA EVER :D

Natalia, może być dokładnie tak, jak piszesz! Ja pamiętam jak trzy lata temu łaziłam z bólem pleców. Myślałam, że to standardowo moja wypuklina. Ale coś mi nie pasowało. Poszłam do gina na przegląd, bo wiadomo że ból pleców może iść od jajników czy innych babskich spraw. Gin zbadał mnie, zrobił USG, cytologię, wszystko spoczko. Na sam koniec wizyty kazał się odwrócić i z partyzanta puknął mnie w plecy, na wysokości nerek. Podskoczyłam jak oparzona a on z uśmiechem (sadysta!) stwierdził, że to od nerek. Byłąm zdziwiona, bo ani z sikaniem problemów nie miałam, ani nic. Po badaniu moczu okazało się, że mam kłębuszkowe zapalenie nerek, które zaczęło się od kąpieli w jakże uwalonym brudem Jeziorze Nyskim. Weszliśmy do wody tylko raz, nie polecam! :/ Czyli wizytę masz za tydzień? Koniecznie to załatw, nerki to nie przelewki :/

Megi, Gucio waży mniej niż 2kg? Matkokochano, nasz Lucek ma ponad 5! A to Koteł :D Heh, ja jestem kociarą, psy uznaję tylko od kolan w górę. Ale z drugiej strony, czasem nawet człowiek nie da tyle ciepła i miłości co zwierzak! Jakikolwiek! (nie licząc gadów, płazów i pająków :P )

Bbee, 35 tydzień...to już faktycznie niedługo! <3

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Ania9 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam monural w II trymestrze, też miałam bakterie w moczu, poza tym z bakteriami w moczu to walczę praktycznie od początku drugiego trymestru.
    Ja to piłam jednorazowo tylko i na tym się skończyło. Oprócz tego zażywałam żurawit, urosept, furaginę i piłam herbatki żurawinowe.

f2w3ugpj70b2gfhv.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ