X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja miałam Monural na początku ciązy. To taka saszetka z proszkiem do rozpuszczania. Nie wiem czy ma to związek ale źle sie potem czułam. Nie wiem czy to wina leku czy tego że byłam po prostu w 2 czy 3 mc. Aha podobno to sie bierze na noc żeby jak najdłuzej potem nie sikać, tak mi mówiła ostatnio szwagierka, ja nie pamietam czy brałam rano czy wieczorem. Może gin coś ci mówił?

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mcz.myslowice.pl/oddzial-polozniczo-ginekologiczny/ tutaj.macie wyjasnione co to jest tens:)

Anstice lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:28

Anstice lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Ginekolog pracuje na Żelaznej i ostatnio namawiał mnie na poród w Warszawie, ale mam aż 50 km do Niej i mówię mu, że nie wiem czy zdążę i z tymi bólami jechać, ale on twierdzi, że nie ma czegoś takiego jak "nie zdążę" xd chyba patriotycznie zostanę u siebie w mieście!

Megi, ja mam dwa małe burki, co prawda po 6 kg, ale dziś jeden przewalił butelkę pustą i zaczął ze strachu piszczeć, myślałam, że coś mu się stało :o Ten drugi jest odważniejszy, dopóki jakiś pies wielki na niego nie warknie, ale może to dlatego, że jeden jest przybłędą i widać, że chyba ktoś się nad nim znęcał bo boi się wszystkiego... (niech zginie w męczarniach ten ktoś)

Dewa, biorę pod uwagę również to, że może moja córa naciska mi na nerki i dlatego mnie bolą :D Dwa tygodnie temu miała 1900gram, więc już kawał kobity :D

WreszcieMama, ja też myślę o tym, żeby się ogolić bo trochę krępujące jak będzie to robiła położna, ale bardziej stresuje się tym, że podczas porodu zrobię dwójeczkę haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:55

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:29

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama zostaw siostrze swoją koszulę nocną czy szlafrok ;)
    serio mówię, żeby dzieciątko czuło Twój zapach :)

Iga ma 20miesięcy i jeszcze w sumie jej nigdy nie zostawiliśmy. Raz była pół nocy z moimi teściami, bo byliśmy na weselu, ale przyjechałam ją umyć, położyć i się odciągnąć ;)

WreszcieMama, Hope_ lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robiłam Glukozę, to była taka Kobieta ze mną - też na glukozie i tak sobie rozmawiałyśmy. Opowiadała, że jak rodziła to ciągle miała wrażenie, że chce zrobić kupę i powiedziała do położnej, że nie może przeć bo się boi i opowiadała, że położna zaczęła mówić "rób kupę, rób!" i tak ją to odblokowało, że zaczęła normalnie przeć i urodziła :D

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 34 tygodniu :)

Rudzik szcuneczek, 5 z egzaminu w ciąży to powód do dumy :)

Madu gratuluje zakupu domu :)

Megi kciuki za wizytę trzymam mocno. A wagą nie przejmuj się za mocno. Ja jak na początku lutego przeszłam na dietę to schudłam kilogram i od tamtej pory stoi waga w miejsccu a Alicja przybiera prawidłowo :)

Anstice TENS to taki elektrostymulator powodujący uśmierzenie bólu. Na SR mówiła nam położna, że z nim trochę tak jak z innymi niefarmakologicnymi metodami, jednej pomaga innej nie. Gdyby nie pomagało to można oczywiście zdecydować się na zzo.

MEGI81, Uszczesliwiona, Madu1611, Anstice, ag194, Maniuś, Rudzik lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do "dwójeczki", jak u mnie się zaczęła akcja porodowa z córką to sobie w domu zrobiłam lewatywę. 5 minut i po sprawie ;) zero krępacji :)

teraz też sobie zrobię jak się już zacznie. Nawet już zakupiłam :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:29

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam wczoraj na SR mowili zeby NIE ROBIC LEWATYWY samemu w domu bo powoduje to bardzo silne skurcze jelit i brzucha i moze byc tak ze sie urodzi w domu, wiec ja poprosze o to w szpitalu;) i z dwojeczka tez schiza... :-D

MEGI81 lubi tę wiadomość

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Klaudia, jak ja chodziłam na SR ponad 2 lata temu to nawet mam na kartce zapisane o lewatywie :)

w sumie może coś w tym być, bo jak wzięłam prysznic i zadzwoniłam do męża, żeby dzwonił po karetkę to poszło rachu ciachu.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 34 tygodniu :) z DOBRYM HUMOREM :)
    <3 do terminu pozostało 49 dni = równiutkie 7 tygodni <3
    <3 do ciąży donoszonej pozostało 28 dni= równiótkie 4 tygodnie <3
    <3 do wyleżenia pozostało 21 dni = równiótkie 3 tygodnie <3
    do kolejnej wizyty zostało 8 dni :) (do końca 35 tyg mamy co tydzień, a potem już co dwa ;)

Madu
    gratuluję domu, oby się super mieszkało! :)
    Ciesz się że miesiąc do terminu :) Jakby nie patrzeć jesteście już prawie w terminie. Ja do tego czasu jeszcze odliczam ;) 4tyg do donoszonej mi zostały :) a do terminu jeszcze 7tyg.

Kleopatra
    powodzenia na wizycie, może czas w końcu zwolnić pchełko??

Ju14
    moja szyjka miała 43mm, teraz ma 30-31mm, więc też skróciła się o ponad centymetr. Myślę że spokojnie wytrzymacie do donoszonej, tylko odpoczywaj dużo. Jak to powtarzają mi wszyscy lekarze pokolei. Na tym etapie szyjka ma prawo się skracać, to trzeci trymestr w końcu ;)

MEGI81
    Kciuki zapewnione ;) A wagą się nie przejmuj moja stała w miejscu od 24 do 32 tygodnia, teraz ledwo drgnęła o 0,5 kg i myślę że to zatrzymana woda raczej bo raz jest raz nie ma :P

dewa
    Jeśli na USG I trym bobas był mniejszy niż wynikałoby to z OM i różnica jest >7dni to powinno się skorygować termin porodu i tego terminu trzymać :) Mi ginekolog skorygował datę o dwa dni (tak wiem bez sensu:P) z tego względu że znam dokładną datę poczęcia i cykle miałam nie dłuższe niż 26 dni. A pierwszy pozytywny test wyszedł jeszcze przed terminem miesiączki i tak samo beta. Miałam nosa że ta pizza z bekonem to nie w moim stylu :P

WreszcieMama
    Jeśli będziesz Ty się z tym dobrze czuła, nie będziesz się martwiła itd. to jak najbardziej. Ja osobiście pewnie psychicznie nie wytrzymałabym rozłąki z maluchem, ale jeśli dla Ciebie to ważne to jak najbardziej. Samopoczucie rodziców i więź między rodzicami też są dla dziecka ważne. Zwłaszcza że ciążę mieliście jednak ciężką.

bbee
    Gratulacje z okazji 35 tyg! Coraz bliżej, coraz bezpieczniej, coraz spokojniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:37

WreszcieMama, MEGI81, bbee, dewa, Uszczesliwiona, sylwucha89, Madu1611, ag194, Kleopatra, Maniuś, Rudzik lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa nasz piesek to york. Nie jest miniaturką, ale należy do bardzo drobnych. Co trzy miesiące jest u weterynarza na odrobaczeniu i jego waga waha się zawsze w granicach 1,5-2 kg :) to taka żywa, domowa maskotka, bo psem chyba go nazwać nie można :)

Ja przy porodzie Kacperka miałam robioną lewatywę w szpitalu. I nie musiałam się niczym stresować. Teraz też lekarz i położne (zarówno ciocia ta od mojego porodu i druga środowiskowa), nie kazali mi samej robić lewatywy w domu, tylko poprosić o nią w szpitalu, bo może się zdarzyć, że później bardzo szybko pójdzie akcja porodowa i będę się niepotrzebnie denerwowała, że nie zdążymy dojechać do szpitala.

Chociaż mój Mąż ciągle mi powtarza, że damy radę, że urodzimy bez najmniejszego problemu, więc zawsze może odebrać ten poród :) oczywiście, jeśli wcześniej nie padnie z wrażenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:45

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama ja bym.nie rezygnowala z wyjazdu ale moze lepiej dla komfortu wybrac sie gdzies bardzo niedaleko? :)

U nas rocznica będzie jak.mala bedzie.miec mniej wiecej miesiac max 1.5 wiecc raczej spedzimy w trojke:) ale licze na dobra pogode i moze wypad w trojke na jakis spacer czy cos:) albo babcia zostanie na pare godzinek i wyskoczymy na jakas kolacje? Sama nie wiem:)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciolka prowadzi sklep internetowy z odzieżą dla maluszków, dajcie lajka na facebooku, moze Wam cos wpadnie w oko :) czeste promocje i okazje na facebooku są :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo, zaczynają się rozmowy o bardziej "przyziemnych sprawach", Grażynkowe tematy :D Kochane, ja na pierwsze 7 wizyt u gina biegałam pięknie wygolona. Mam swoją ulubioną "fryzurkę" i się jej trzymałam. Potem przestałam sięgać do Grażyny i zaliczyłam jedną wizytę z takim frycem, że lepiej byłoby w ogóle nie ruszać. Wiecie, kępka tu, kępka tam. Przy następnym podejściu epicko pozacinałam się maszynką elektryczną i stwierdziłam, że sorry, ale chrzanić to! Nie ma tam nic, czego mój gin nie widział :D Chodzę wypucowana na błysk, ale fryzurka to taka, ekhm, jak po przebudzeniu :P

Podejrzewam, że w czasie porodu będzie mi obojętne, co i z której części ciała wypada :P Uprzedziłam Chłopa, żeby się nie nastawiał na miłe wrażenia estetyczne, obiecał puścić w zapomnienie to, co zobaczy :D Jedyne czego naprawdę się obawiam przy porodzie, oprócz samego porodu hue hue hue, to...WYMIOTOWANIE. Jest to czynność, której wystrzegam się jak ognia. Przy rzyganiu mam wrażenie, że umieram, dosłownie. Wymiotowałam tylko kilka razy w życiu, a na kacu dwa razy. Za każdym razem błagałam Niebiosa o darowanie mi życia, płakałam rozdzierająco przy kiblu i żegnałam się ze światem :D Dlatego też jestem tak niezwykle wdzięczna Ciążuni, że ani razu w niej nie bełtałam. Wiele z Was spędziło pierwszy trymestr w objęciach porcelanki...serio...zeszłabym z tego świata po jednym dniu. Bohaterki z Was!

Leirion, MEGI81, bbee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) wizyta o 16.00,standardowo proszę o kciukasy :)

Camilia, messy99, MEGI81, Uszczesliwiona, sylwucha89, ag194, Mabelle, Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój K. Jak byl przy porodzie syna ze swoja ex tobstal nabpotodowce gdzie naraz rodziny chyba 3 kobiety. Bylo o kupie, o siku, wrzucano do zlewu obok którego stal lozyska (nie jedno, kilka) - wiec mysle ze moja kupa go nie przerazi jakby co. Ale jestem zwarta i gotowa - sprzęt do lewatywy zakupiony, rw. Poproszę o nią w szpitalu. Co do golenia - mnie golily pielęgniarki na sali, przy wszystkich (6 osób plus mama ktora nie zdazyla wyjść) jak miałam naście lat przed wyrostkiem - skoro to przeżyłam to wszystko zniosę. A męża poproszę o pomoc bo jak mi się jakiś skurcz trafi to nie chce sie pociac maszynka.

Wychodze z założenia ze ślub braliśmy na dobre i na zle i ktoś komuś zawsze pieluchę na starość może zmieniać, wiec ten jeden raz przeżyjemy. On z reszta twardziel jest i mówi ze się nie brzydzi i to nie jest ważne, bo się nie ma na to wpływu.

WreszcieMama, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Camilia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka a do tej pory w jakim łóżeczku spała Twoja 4 latka? :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ