MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Majóweczki:) My obecnie walczymy by nie zostać kwietniówką, szyjka 18 mm. Dostałam skierowanie do szpitala na krążek, lekarz w poradni patologii ciąży uznał, że w tym tygodniu się tego nie praktykuje i że podadzą mi sterydy na rozwój płuc u małej i puszczą po paru dniach. Z tym że nie było miejsc na oddziale i mam wrócić w piątek to mnie przyjmą. Któraś ma patent na skracającą się szyjkę? Biorę luteine no i chyba będę leżeć z tyłkiem do góry, jest coś jeszcze co można zrobić?⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Dewa, pokoik pierwsza klasa moja dzidzia tylko kącik swój będzie miała, póki nie pójdzie w łaskę do starszej siostry Kubusiowi już odpuść, chłopak się zmęczył podróżą
Madu, gratuluję kupna domu!
Sylwucha, nie przejmuj się mamą, strasznie to przykre, ale teraz lepiej odpuść nerwy...
Moje słonko mi strasznie po żebrach daje popalić, wystarczy, że kładę się na plecach... Już na tym etapie jest tak silna, że ból jest niewiarygodny...
Za to moje 6 letnie słoneczko chyba od nowa ząbkowanie przechodzi i to z gorączką i spuchniętymi dziąsłami, to chyba niezbyt częste przy wychodzeniu stałych zębów...
Mąż prasuje już kolejną partię ciuszków, ostatnie pranie jeszcze pozostało i będzie wszystko.sylwucha89, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Ja tez kupilam proszki i plyn z loveli ale na razie wyglada to tak;
Liczba spakowanych toreb 0(slownie zero)
Liczba wyremontowanych pojoikow dzieciecych 0(slownie zero)
Liczba wypranych ciuszkoww 0(slownie zero)
Liczba wyprasowanych ciuszków 0(slownie zero)
Liczba zeschizowanych matek 1(slownie Jeden)
Kamilutek, MEGI81, aneta.be, bbee, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Foremeczka, ag194, gonia13, sylwucha89, daisy123, _strawberry_juice, Madu1611, Demsik, Kleopatra, mon!ta^, Rudzik, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość
-
Zieziulka, ponoć są i takie kobiety, które z brakiem szyjki i rozwarciem na kilka cm przenoszą ciążę, więc kto wie - może to samo będzie u Ciebie? Tylko nie dźwigaj i się nie przemęczaj, niech mąż się wykazuje
Dewa, pokoik ekstra! Nawet jak Małego zamkniesz w nim za karę, to to będzie żadna kara.
A propos ruchów, to Matylda szaleje wtedy, gdy ja nic nie robię. Jeśli mam aktywny dzień, to ona biedna odsypia, często godzinami się nie rusza. A na przykład dzisiaj stosuję duposiad przy biurku, więc non stop dostaję kopniaki i szturchańce.
Być może Dziedzic był zmęczony, odsypiał podróż i emocje, w końcu dzieciaki czują to samo, co my, a ostatnie dni miałaś bardzo aktywne i emocjonujące.
Klaudia, jest postęp, przynajmniej jedną pozycję na liście udało Ci się odhaczyć
Kleo, jeszcze tylko dwa dni i weekend - może uda Ci się odpocząć! Chyba że znowu coś szykujecie, oczywiście poza standardowym basenem.
Ju, ja prałam wszystkie ciuszki na razie w normalnym proszku (większość mam z lumpa), dopiero jak zrobi się pięknie to wypiorę najmniejsze rozmiary w Dzidziusiu - kupiłam płatki mydlane. Chyba nie będę dawać żadnego płynu do płukania, choć mam kupiony taki delikatny dla maluszków. Ale generalnie chciałabym ograniczyć chemię i suszyć na świeżym powietrzu, niech pachną wiosną.
Camilia, nad łóżeczkiem turystycznym swojego czasu zastanawiała się Dewa - może coś doradzi?
Anstice, mi też bardzo długo schodzi prasowanie każdego maleńkiego ciuszka, bo bardzo się przykładam. Do reszty przykładam się zdecydowanie mniej
Sylwucha, dokładnie to, co opisałaś, mi dolega - boli bardziej po okresie bez ruchu i podczas zmieniania boku, na którym śpię. A jak chodzę, pływam, czy jeżdżę, to jest w miarę ok.
Madu, a to nie jest tak, że na tak późnym etapie łożysko ma prawo się starzeć? Jakby było cały czas młode, to dzieciak nie rósłby w zastraszającym tempie?
No i gratuluję domu!
Ja miałam dzisiaj ciężki dzień, do tego pada i pada... gdzie moja wiosna??? A jutro o 5:55 mam pociąg do Warszawy. Nie mogę się doczekać, bleeeeeeeeeeeeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 16:34
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dobra, teraz mogę już na spokojnie usiąść i coś napisać. Przede wszystkim, bardzo dziękuję wszystkim e-ciotkom za wsparcie i ciepłe słowa! Serio, dziękuję
Zieziulka, to forum naprawdę działa cuda, u Ciebie też wszystko będzie dobrze! Niech Maluch siedzi w środku ile się da, trzymam kciuki!
Klaudia, szacun Trochę roboty przed Tobą, proponuję tak powolutku zacząć coś ogarniać w kwietniu No chyba że masz sprytny i ambitny plan, w którym Ty ze skurczami jedziesz do szpitala, a w domu dzieją się cuda i dziwy, Chłop zakasuje rękawy i wszystko ogarnia, a Wy przyjeżdżacie na gotowe
Bbee, biedne starsze Maleństwo! Ząbkowanie to żadna przyjemność, szczególnie jak ma się 6 lat. A może po prostu mleczaki szykują się do wypadnięcia?
Madu, no wielkie gratulacje! Nowy Dom to nie drobnostka, to ogromna zmiana! Super, niech Wam się wszystko szybko i sprawnie przenosi i dobrze mieszka
Sylwucha, odpędzam wirtualnie Twoją przedporodową depresję i wysyłam Ci trochę energii! Szkoda, że nie można pilnować dzieciaków online! Patrz, ile miałabyś ciotek do pomocy!
Karotka, 2900? Wow, kawał Babeczki! Dwa razy większa niż nasz łobuziak
Daisy, piękny chmurki!
Zastrzeżona! Dzięki za listę do szpitala! Wczoraj miałam pytać, co zabieracie
WreszcieMama, sylwucha89, daisy123, Madu1611, messy99 lubią tę wiadomość
-
Od rana miałam prace techniczne do szkoły, a później przyjechała koleżanka, która mieszka w Rudzie Śląskiej i przyjechała do Kalisza do Rodziców. Nie miałam więc możliwości wejść na forum. Teraz wchodzę i o mało na zawał nie zeszłam, jak zobaczyłam posta Dewy. Całe szczęście już doczytałam, że wszystko jest ok. Poczułam taką ulgę, że aż powietrze ze mnie uszło. Mały Kubuś wystraszył nie tylko Rodziców, ale też wszystkie ciotki z forum.
Dewa pokoik jest śliczny
-
Dewa no wlasnie ja nie moge nic zrobic! musze z remontem czekac az chlop skończy delegacje, mial sie wlasnie brac za remont to wyskoczyła ta Praca a ciuszki przyjada do mnie 11. Kwietnia dopiero. Jakby co to tesciowa mi bedzie pomagac ze wszystkim i.meza sie zagoni do prasowania tez:)
-
Hej u mnie sprzataniowo-remontowo. Jutro przychodzą malarze.
Dewa dobrze ze teraz dopiero weszłam i super ze super i pokój łał
Pranie robię e jelp dzidziuś i levela, co mi się do ręki weźmie
Zieziulka trzymam kciuki ! -
Któraś z Was pisała o problemie z sutkami (przepraszam nie pamiętam która z Was) przypomniało mi się że mój problem to były swędzące czerwone i spuchnięte ... kupiłam maś do pielęgnacji brodawek sutkowych MALANTAN do stosowania w okresie ciąży i pózniej karmienia piersią. Problem znikł w 2 dni polecam wypróbować.
Klaudia ja też przed remontem. W szafie wszystko poprane składane wyprasowane... ale jeszcze montaż drzwi żaluzji i zamówić meble. Meble dopiero zamówimy w połowie kwietnia malowanie dopiero pod koniec kwietnia. Mam tylko koszyk dla dzidzi i gotową wyprawkę ... napoczątku się stresowałam teraz wrzucam na luz. Dziecko ma być zdrowe! Mamy swój własny dach nad głową więc reszta musi przyjść z czasem. -
Ja staram sie nie schizowac plan na porod dopiero po 7 maja a jak die chlop nie wyrobi to będzie spal na kanapie a ja x mala w lozku w sypialni ot co;)
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Dewa, daruj małemu karę, pewnie i tak mu głupio, że tak matkę nastraszył
Madu, gratuluję domu, z ogarniania dzidziusia wskoczysz w organizowanie remontów, mebli, sprzętów... będzie się działo
Ju, ja piorę w Dzidziusiu, a do płukania nic nie używam.
Zieziulka, nie znam się na skracaniu szyjki... Chyba na ogól lekarze zalecają leżenie, chociaż po ostatnich donosach mamyginekolog to już nie wiem czy to coś daje czy nie. Na pewno nie zaszkodzi większe oszczędzanie się.
Heh, Klaudia, zacny bilans ale pełen luz, lubie to
Sylwucha, przyłączam się do złego nastroju. Też czuję, że grubnę coraz bardziej i jeszcze ciągle mi gorąco. W M. tez nie mam wsparcia niestety (tak ogólnie, ma swoje sprawy). Taki dzień, że jakoś trudniej to znieść niż kiedy indziej. Dobrze, że się wygadałaś. Ty o wszytskich pamiętasz, każdemu chyba odpowiesz na jego posta, komu jak nie Tobie też należy się przestrzeń na wygadanie się :*sylwucha89, Madu1611 lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Dziewczyny odebrałam wózek, łóżeczko, fotelik i jak to nasza Dewa mówi "sram tęczą"
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faa7180303a9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 19:48
Foremeczka, bbee, WreszcieMama, Kamilutek, Anstice, Arwi, _strawberry_juice, blubka, Moniqaaa, Uszczesliwiona, sylwucha89, Madu1611, Mabelle, Maniuś, zastrzeŻona, Kleopatra, Hope_, amilka87, Rudzik, Martchen, Foto_Anna, Breezee lubią tę wiadomość